icon

Je výhodnejšie postaviť dom, alebo kúpiť starší dom?

mina0202
21. máj 2022

Ahoj chcela by som sa opýtať čo by ste brali ako výhodnejšie postaviť dom alebo kúpiť starší dom

Strana
z2
k16k18
22. máj 2022

@tykat co ja viem ci veľa podľa mňa aj malo my máme 25 a pozemok tak som zvyknutá na viac a nie na takéto kralicarne

kofilka33
22. máj 2022

My sme pred 4 rokmi kúpili starý čiastočne zrekonštruovaný dom (nová strecha,nové okná,vchodové dvere,voda) my sme dali spraviť len elektrinu ,vymeniť radiátory a kotol.A už len zariadili podľa seba .Predtým sme vlastnili novostavbu a veru nebola to vyhrá.A postaviť si nový ? Je to tiež riešenie ,ale ceny stavebných materiálov sú neskutočne vysoke ,je ich nedostatok.

maribell
22. máj 2022

Ja som naozaj nikdy nechápala, kde sa berú tie úvahy, že keď prerobíme starý tak sa dostaneme na cenu nového...my sme kúpili 60 ročný dom v roku 2018 (žiadna hladová dolina) a tiež nám to každý hovoril, že sa dostaneme na sumu nového... Zaujímavé je, že máme polovičnú hypotéku ako tí, ktorí stavali nové domy 🧐 ..

kofilka33
22. máj 2022

@maribell presne tak.Tiez sme kupovali v 2018 dom ktorý nikto netuší ako je starý 🤣,lebo na obecnom úrade evidujú ,že v 1953 bola povolená prestavba za 85tisic a investícia cca 15tisic (v cene komplet nová elektroinštalácia,nové radiátory,kotol,malovka,nové podlahy,nová kuchynská linka ,zariadenie...) a keď sme riešili nový refinanc hypo tak znalecký bol 125tisic v roku 2020.A do BA to máme cca 40km .
A hlavne máme veľký pozemok 1650m2 nie ako pri novostavbách kde je pozemok 500m2 už luxus.

hopsadobrandejsa
22. máj 2022

@maribell lebo vela ludi nevie nakupovat material....

Mne minuly rok firma nacenila vymenu radiatorov na 3500 eur ( cisto len material ). To iste som zohnal za 2500 eur.

Ono aj nakup materialu zrobi vela ak clovek nema zaujem riesit to po clastnej osi 🙂

dominica011
6. júl 2025

Rekonstrukcia stareho domu

Strana
z2