icon

Kam investovať 10 000 EUR pre maximálne zhodnotenie?

5. dec 2025

Kam vložiť 10 000 eur,aby sa za rok čo najviac zhodnotili?

Strana
z2
anonym_bd1bc3
9. dec 2025
@mirko135

@miroslavka1977 čo to je? Dajte nejky link k tomu.

@mirko135 zinc euro ? To sú pôžičky - či?

matusformanek
10. dec 2025
@uhlerado

@matusformanek financny poradca

@uhlerado nie... len hobby investor ktory sa vyzna. nic nepredavam

srckoooo
11. dec 2025
@matusformanek

@uhlerado nie... len hobby investor ktory sa vyzna. nic nepredavam

@matusformanek ty si všade ty Žilinčan 😂 z 23 LQQ mi ostalo len jedno, rebalancoval som do SXR8, ak to capne buduci rok tak rebalancujem do DBPG. Som vo vlaku a časujem trh. 😁 príd na ten drink, kamoš.

miroslavka1977
14. dec 2025
@mirko135

@miroslavka1977 čo to je? Dajte nejky link k tomu.

@mirko135
zinceuro.sk

miroslavka1977
14. dec 2025
@anonym_bd1bc3

@mirko135 zinc euro ? To sú pôžičky - či?

@anonym_bd1bc3 p2p...vy investujete, oni poskytnú úver niekomu

anonym_bd1bc3
18. dec 2025
@matusformanek

@anonym_autor Toto nie je dobry postup. Vysvetlim. Zalezi totiž na vašom horizonte a odolnosti voči prepadom, skúsenostiam. "Čo najviac zhodnocovali" v mojom prípade by boli akciové ETF u brokera. Náklady 0€, výnos cca 8-9% ročne naprieč 10-15 rokmi. Ale to som ja, kto sa vyzna a vie čo robí. Akciové trhy prinasaju najvyssie zhodnotenie, ale môžu kludne poklesnuť aj o -40% a tento prepad nemusi bezny clovek zvladnut. Ak však zvladnete napr dočasný pokles -10% ,da sa portfiolio namixovat menej rizikovo-ale aj menej zarobí. Absolutne bez rizika je terminovany vklad, opticky nikdy nič nestratíte, nevidite minusy na učte, ale 1-2% ročne vam nepokryju ani inflaciu (4%) a teda garantovane stratíte. Vaše peniaze za 10r stratia kupnu silu lebo všetko bude drahšie a 1-2% ročne tuto stratu nevykryju. Ukazal som teda dva extremy-na jednej strane čisto akciové ETF a na strane druhej terminovany ultra kontervatívny vklad. A medzi tym sa nachadzaju rôzne ine, miešané riešenia s rôznym stupnom rizika. Kazdy si teda musi namixovat a vybrat to, čo unesie a zvladne. Vyhody ETF? na rozdiel od podielovych fondov neplatite po roku držania žiadnu dan zo zisku, čo je mega mega vyhodne. Googlite, pytajte sa.

@matusformanek bol daný ročný horizont sporenia ...

matusformanek
18. dec 2025
@anonym_bd1bc3

@matusformanek bol daný ročný horizont sporenia ...

@anonym_bd1bc3 aha. Musí to byť niečo bezpečné, nie volatilne. Napr xeon.de cez xtb. Nesie prakticky úrokovú sadzbu ECB a po roku je zisk aj bez dane. Na krátky horizont je to skvelé riešenie, sam to používam. Toto ale nie je odporúčanie

Strana
z2