Kam investovať 30 000 EUR?
Kam by ste teraz investovali 30 000€, ktore nepotrebujete? Do nehnutelnosti? Akcii? Bitcoinu? Mame aj hypo, ale do tej to nechcem davat.
Budeme to v dohladnej dobe riesit a zaujimaju ma aj ine pohlady na vec.
@luccija ano,rozmyslame kupit mensi byt a prenajat. Nepotrebujem daky zisk, len nech mi to nezere inflacia na ucte.
Ja by som ponizila hypo, nech sa clovek co najskor zbavi dlhov, lebo buducnost nevyzera dobre
Pokiaľ by som mala hypotéku na vlastné bývanie, tú by som ponížila. Ak nie, vzala by som hypotéku a kúpila byt na prenájom. Ak to chceš mať bez starostí, kúp dlhopisy.
@hederamonstera Hypo jej nici inflacia, uroky uz klesaju. Ak to nemaju na hrane, je to zbytocne
Radsej akcie, su aj rychlo likvidne. Ak si myslela ( zoberme najhorsi scenar, verim, dufam, ze sa to nestane) kvôli tej vojne, ze to nevyzera ruzovo, tak ak si znizi hypo a raketa jej znici dom ( ak by utiekli, ci boli v ukryte) ma to v tahu aj s 30 k eurami.
Ale pre jazdeho je nieco ine dobre, hlavne nech je s tym stotozneny a nie, ze sa bude strachovat a psychicky trapit z investicie.
Hypotéky by som sa ani nechytila. Niečo by som investovala do Etf fondov, niečo bitcoin alebo iné akcie. Kúpila by som ako už sa spomínalo nejakú garáž a na prenájom.
nehn. vo forme pozemku, záhrady...
@hellwant vdaka za rady🙂
Byt
@hederamonstera isto nie, najväčšia blbosť na svete.
Ja som si za svoje ušetrené peniaze kúpila pozemok (vtedy 3000 eur) teraz ma hodnotu 15 000, nehodlám ho nikdy predať, ani keby som nemala na chleba, lebo som tam vyrástla. To len tak príkladom hovorim
@misslilac13 ale prosim ta, hovorim o sebe ;) mne by to dost pomohlo pri uvery, uz by bolo len mimimum dlhu.
@hederamonstera škoda hodiť takú kôpku peňazí do čiernej diery zvanej hypotéka. Kebyže nemám na to aby som ju vyplatila naraz celú, tak by som ani 5 centov neplatila navyše
@misslilac13 ja to chcem vyplatit kym mi skonci fixny urok 0,9% ;)
to kde sa da kupit za 30 000 byt? 😨
@kiwi3 v kombinacii s uverom samozrejme 🙂
@hederamonstera presne tak.
@kiwi3 tu mas 4izbak aj s garazou za 38 😃 https://reality.bazos.sk/inzerat/171884977/stvo...
Uz sa predava velmi dlho.
Samozrejme, problemova lokalita 🙂
môžeš kúpiť byt v spojení s hypo, ak vám ešte ďalšiu hypotéku schvália. Kúpila by som najlepšie nehnuteľnosť, ktorú v blízkej dobe budú len kolaudovať...Garažové státie by som nekupovala. Max. tak vo vašom dome, kde bývate.. Určite nie niekde, kde to nepoznáš. 30 000 eur ma napr. manžel investovaných cez slsp v akciách Nvidia. Tam je teraz + 16%
No isto nie bitcoiny a investície do akcií...
Určite by som neponizoval hypotéku.
30k by som použil práve ako 20% na novú nehnuteľnosť a hypo k nej.
Len taká otázka , prečo neponizovat hypo??
@iwesska zjednodusene vysvetlene..ty teraz nemas sice hypo, ale nemas ani nic navyse. Mas jedine dom, v ktorom byvas a ten budes mat aj o 30 rokov. Ked autor kupi dalsi byt na hypo, tu mu budu splacat najomnici. On o 30 rokov bude mat idealne svoju hypo vyplatenu, bude mat svoj dom na byvanie a bude maj oproti tebe aj extra byt.
Sme v tej istej situácii...kupujeme byt + dofinancovanie hypo. Byt ideme prenajímať. Fondy nemáte garantované. V prípade vážnych ťažkostí máte možnosť byt predať. Stratu vo fondoch Vám nikto nevráti. Garanciu vložených peňazí vidím v nehnuteľnosti.
Tiež som mal zvyšné peniaze po zrušení vkladov a fondov tak som kúpil 2 stavebné parcely dokopy 17 árov,ceny stále porastú...

Kúpiť garáž a prenajímať, alebo pozemok, byt na ďalšiu hypo?