icon

Kam investovať 30 000 EUR?

27. dec 2024

Kam by ste teraz investovali 30 000€, ktore nepotrebujete? Do nehnutelnosti? Akcii? Bitcoinu? Mame aj hypo, ale do tej to nechcem davat.

Budeme to v dohladnej dobe riesit a zaujimaju ma aj ine pohlady na vec.

Strana
z2
luccija
27. dec 2024

Kúpiť garáž a prenajímať, alebo pozemok, byt na ďalšiu hypo?

autor
27. dec 2024

@luccija ano,rozmyslame kupit mensi byt a prenajat. Nepotrebujem daky zisk, len nech mi to nezere inflacia na ucte.

hederamonstera
27. dec 2024

Ja by som ponizila hypo, nech sa clovek co najskor zbavi dlhov, lebo buducnost nevyzera dobre

martinka13
27. dec 2024

Pokiaľ by som mala hypotéku na vlastné bývanie, tú by som ponížila. Ak nie, vzala by som hypotéku a kúpila byt na prenájom. Ak to chceš mať bez starostí, kúp dlhopisy.

hellwant
27. dec 2024

@hederamonstera Hypo jej nici inflacia, uroky uz klesaju. Ak to nemaju na hrane, je to zbytocne
Radsej akcie, su aj rychlo likvidne. Ak si myslela ( zoberme najhorsi scenar, verim, dufam, ze sa to nestane) kvôli tej vojne, ze to nevyzera ruzovo, tak ak si znizi hypo a raketa jej znici dom ( ak by utiekli, ci boli v ukryte) ma to v tahu aj s 30 k eurami.
Ale pre jazdeho je nieco ine dobre, hlavne nech je s tym stotozneny a nie, ze sa bude strachovat a psychicky trapit z investicie.

lucia23529
27. dec 2024

Hypotéky by som sa ani nechytila. Niečo by som investovala do Etf fondov, niečo bitcoin alebo iné akcie. Kúpila by som ako už sa spomínalo nejakú garáž a na prenájom.

deti95060810
27. dec 2024

nehn. vo forme pozemku, záhrady...

hederamonstera
27. dec 2024

@hellwant vdaka za rady🙂

petraa2022
27. dec 2024

Byt

misslilac13
27. dec 2024

@hederamonstera isto nie, najväčšia blbosť na svete.

misslilac13
27. dec 2024

Ja som si za svoje ušetrené peniaze kúpila pozemok (vtedy 3000 eur) teraz ma hodnotu 15 000, nehodlám ho nikdy predať, ani keby som nemala na chleba, lebo som tam vyrástla. To len tak príkladom hovorim

hederamonstera
27. dec 2024

@misslilac13 ale prosim ta, hovorim o sebe ;) mne by to dost pomohlo pri uvery, uz by bolo len mimimum dlhu.

misslilac13
27. dec 2024

@hederamonstera škoda hodiť takú kôpku peňazí do čiernej diery zvanej hypotéka. Kebyže nemám na to aby som ju vyplatila naraz celú, tak by som ani 5 centov neplatila navyše

hederamonstera
27. dec 2024

@misslilac13 ja to chcem vyplatit kym mi skonci fixny urok 0,9% ;)

kiwi3
27. dec 2024

to kde sa da kupit za 30 000 byt? 😨

autor
27. dec 2024

@kiwi3 v kombinacii s uverom samozrejme 🙂

natalka13
27. dec 2024

@hederamonstera presne tak.

colsami
27. dec 2024

@kiwi3 tu mas 4izbak aj s garazou za 38 😃 https://reality.bazos.sk/inzerat/171884977/stvo...
Uz sa predava velmi dlho.
Samozrejme, problemova lokalita 🙂

zobaka
27. dec 2024

@colsami celkom paradny byt, krb, este aj garaz zdarma ako bonus, len co v tej lokalite, ziadna praca, nic

colsami
27. dec 2024

@zobaka hlavne tam bude predpokladam 99% romov. Praca az taka prekazka nebude, ludia tam byvaju v inych, vzdialenejsich dedinach a do prac dochadzaju...

zobaka
27. dec 2024

@colsami no osada, tam to asi nepreda ani za 20 000

sasa1310
27. dec 2024

môžeš kúpiť byt v spojení s hypo, ak vám ešte ďalšiu hypotéku schvália. Kúpila by som najlepšie nehnuteľnosť, ktorú v blízkej dobe budú len kolaudovať...Garažové státie by som nekupovala. Max. tak vo vašom dome, kde bývate.. Určite nie niekde, kde to nepoznáš. 30 000 eur ma napr. manžel investovaných cez slsp v akciách Nvidia. Tam je teraz + 16%

danyelia
27. dec 2024

No isto nie bitcoiny a investície do akcií...

misanthropicdann
27. dec 2024

Určite by som neponizoval hypotéku.
30k by som použil práve ako 20% na novú nehnuteľnosť a hypo k nej.

zuza2252
27. dec 2024

@colsami 🤣🤣🤣Červenica paráda

candii
27. dec 2024

Len taká otázka , prečo neponizovat hypo??

iwesska
27. dec 2024

@candii Tiez rozmyslam...a este si brat dalsiu🙈Prve,co sme spravilu,ze sme dali nasetrene peniaze do hypo. Vdaka tomu ju uz nemame🥳Neviem,naco je dobre predlzovat hypo.

lucilaines
27. dec 2024

@iwesska zjednodusene vysvetlene..ty teraz nemas sice hypo, ale nemas ani nic navyse. Mas jedine dom, v ktorom byvas a ten budes mat aj o 30 rokov. Ked autor kupi dalsi byt na hypo, tu mu budu splacat najomnici. On o 30 rokov bude mat idealne svoju hypo vyplatenu, bude mat svoj dom na byvanie a bude maj oproti tebe aj extra byt.

zuzana2403
28. dec 2024

Sme v tej istej situácii...kupujeme byt + dofinancovanie hypo. Byt ideme prenajímať. Fondy nemáte garantované. V prípade vážnych ťažkostí máte možnosť byt predať. Stratu vo fondoch Vám nikto nevráti. Garanciu vložených peňazí vidím v nehnuteľnosti.

matttech
28. dec 2024

Tiež som mal zvyšné peniaze po zrušení vkladov a fondov tak som kúpil 2 stavebné parcely dokopy 17 árov,ceny stále porastú...

Strana
z2