icon

Kam uložiť 5000 EUR?

14. dec 2025

Ahojte, potrebujem poradiť, kde uložiť peniaze. Dostala som 5000 eur a chcem ich uložiť na nejaký sporiaci účet. Mám klasický účet v Unicredit, kde mám aj sporiaci pod účet a taktiež mám sporiaci účet vo Fio banke (ten je fajn lebo nimi viem okamžite disponovať v prípade potreby), rovnako ako aj doma v hotovosti. Viem, že by bolo výhodnejšie si tých 5000€ uložiť na niektorý z už existujúcich účtov, ale pre istotu to chcem mať ešte niekde v tretej banke. Kde to odporúčate? Investovať nechcem, to mi ani nepíšte (to mám už poriešené), jedná sa len o týchto 5000 eur- viac tam dopĺňať nebudem, maximalne 50 eur z výplaty každý mesiac (viac si nemôžem dovoliť, lebo posielam na ten uni a fio). Neplánujem peniaze najbližšie 2 roky vyberať, ale prinajhoršom chcem mať tú možnosť.
Ďakujem za rady.

Strana
z2
lukbe
14. dec 2025

Na termínovaný účet, su aj na dva roky. Vybrať môžeš vždy, ake prídeš o úroky. Prima banka, Privatbanka napr.

anonym_53954e
14. dec 2025

investicie jednorazove na 10=15 rokow minimum

sevrin
14. dec 2025
@anonym_53954e

investicie jednorazove na 10=15 rokow minimum

@anonym_53954e písala "Investovať nechcem, to mi ani nepíšte" tak prečo jej to píšeš?

autor
Odpoveď bola odstránená
hellwant
15. dec 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor prečo by mala byť, len mohla zle prečitať tvoju temu. Keby ti realne niečo ponukla , to je ine. Ako pisali vyššie termiňak, keď že je to na kratko a ratať s tym, že ak vyberieš pred uplynutim fixacie termiňaku, že prideš o úroky. Možno ročny.

anonym_57ac51
15. dec 2025

@anonym_autor načo ďalší účet??daj ho na niektorý čo máš.

ekira1
15. dec 2025
@anonym_57ac51

@anonym_autor načo ďalší účet??daj ho na niektorý čo máš.

@anonym_57ac51 píše, že nechce. Chce tretí účet.

anonym_7679f9
15. dec 2025

Vklady v bankach sú poistené do 100tisic, načo preboha daľšiu banku pre blbých 5tisic? Daj to na tie čo máš a hotovo, inflácia ti to zožerie tak či tak.

majka2959
15. dec 2025

@anonym_autor Ak máš sporiaci účet vo Fio banke, tak si ešte v rámci banky môžeš založiť Fio konto, kde máš vyššie úročenie do 10.000 eur a nemusíš si zakladať ďalší účet v inej banke.

sisska96
15. dec 2025

Však na sporiaci

dara76
15. dec 2025

Ak nechceš ísť do rizika, tak odporúčam termínovaný vklad v Privatbanke s 3% úrokom

https://www.privatbanka.sk/terminovany-vklad-ro...

anonym_d8cdc1
Včera o 13:15

@anonym_autor
No ja neviem, ale platiť mesačne poplatky za 3 účty... Na čo? Však už na tom prerobíš, lebo taký úrok ti žiadna banka na tých 5000 nedá, koľko ty minieš na všetky poplatky za 3 účty za to obdobie.

anonym_aef29a
Včera o 13:21
@anonym_d8cdc1

@anonym_autor
No ja neviem, ale platiť mesačne poplatky za 3 účty... Na čo? Však už na tom prerobíš, lebo taký úrok ti žiadna banka na tých 5000 nedá, koľko ty minieš na všetky poplatky za 3 účty za to obdobie.

@anonym_d8cdc1 FIO aj UniCredit sú účty bez poplatku

anonym_d8cdc1
Včera o 13:24
@anonym_aef29a

@anonym_d8cdc1 FIO aj UniCredit sú účty bez poplatku

@anonym_aef29a Aha, ok, nevedela som. Beriem späť.
Lebo nie všetky banky majú. Nemám prehľad v iných.
Ale aj tak je to podľa mňa nelogické dávať na 3 účty, ale ok, autorka musí vedieť.

joliken
Včera o 13:48

@anonym_autor amundi

autor
Včera o 13:52

V poriadku, že mi tu píšete "však sporiaci účet" , "však terminovaný vklad" ale ja som touto témou myslela poradiť kde KONKRÉTNE 😃 aká banka atď čo sa vám osvedčilo

lukbe
Včera o 14:08
@anonym_autor

V poriadku, že mi tu píšete "však sporiaci účet" , "však terminovaný vklad" ale ja som touto témou myslela poradiť kde KONKRÉTNE 😃 aká banka atď čo sa vám osvedčilo

@anonym_autor poradila som konkrétne.

anonym_e1407a
Včera o 16:29

@anonym_autor Dostala som 5000? To kto dá niekomu len tak 5000?

martina_martinka
Včera o 17:35

@anonym_autor kľudne ma kontaktujte a ukážeme si všetky možnosti , nakoľko pre každého je niečo iné vhodnejšie 🙂 0911 476 514 alebo martina.gengel@gmail.com

anonym_d7fc28
Včera o 19:28

Určite peniaze v banke niesu v bezpečí, keďže podľa zákona by mali byt vklady do 100tis.€ kryté ale nik nevie že vo fonde na ochranu vkladov nie je dostatok peňazí. Skôr by som poradil nejaký fond mimo banku kde máš peniaze dostupné a tak isto aj zhodnotenie ktoré ti poráža infláciu.

katrin21
Včera o 21:21
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor ziadne ovb..ale ETF FONDY jednoznacne

katrin21
Včera o 21:22
@anonym_e1407a

@anonym_e1407a napr.rodicia,ked clovek ide do zivota, dostuduje a pod., alebo dedenim a pid.

katrin21
Včera o 21:24
@anonym_autor

@anonym_autor stavebna sporitelna ma taky ucet ze nie na uver,ale akoby bezny ucet, ktory je uroceny 2% tusim, ked tam nechas peniaze, o rok su vyberies uroky a nic sa nedeje a nie je terminovany. Co je vyhoda.

alexanderkovacs
Autor odpoveď zmazal
alexanderkovacs
Včera o 22:35
@anonym_e1407a

@anonym_e1407a rodicia, stary rodicia , teta ...

alexanderkovacs
Včera o 22:52

@anonym_autor mozno zlato. 50g 6200 eur. Alebo po 10g . Vyjde 40g. Zlato hocikedy predas ked potrebujes , cena sa zvysuje minimalne s inflaciou

leslywolf
Dnes o 04:00

Na prvý realitný fond od IAD, priemerný úrok okolo 5% ročne a keď si účet vybavíte cez finančného poradcu tak máte poplatok iba 0,5%. Pre samoplatcov 3%

leslywolf
Dnes o 04:04
@alexanderkovacs

@anonym_autor mozno zlato. 50g 6200 eur. Alebo po 10g . Vyjde 40g. Zlato hocikedy predas ked potrebujes , cena sa zvysuje minimalne s inflaciou

@alexanderkovacs pri zlate musíte počítať aj o dvesto € nižšiu výkupnú cenu, čiže ho pri dnešných úrokoch musíte držať aspoň 2 roky aby ste mali aj nejaký zisk

leslywolf
Dnes o 04:08
@leslywolf

Na prvý realitný fond od IAD, priemerný úrok okolo 5% ročne a keď si účet vybavíte cez finančného poradcu tak máte poplatok iba 0,5%. Pre samoplatcov 3%

@leslywolf peniaze k dispozícii kedykoľvek, dajú sa tam nastaviť prevody aj trvalé príkazy, funguje ako druhý účet v banke. Len to trvá 2-3 dni

anonym_f24ba9
Dnes o 06:01

Ja som si zalozila revolut, ucty su zadarmo a maju tam super ucet na uspory kde ti chodia denne uroky a pritom peniaze mozes vybrat ak potrebujes. Osvedcilo sa mi to najviac kedze aj dost cestujeme a mozem mat ucet vo viacerych menach

Strana
z2