Kde poistiť dieťa a kde mu šetriť?
Ahojte 🙂 chcela by som zistit, kde sa najviac oplati zalozit bábätku nejake setrenie, ale tak aby to malo aj s poistenim a dali sa mu tam vkladat peniazky...mate nejake rady alebo skusenosti? dakujem
@aduska121 Nič v zlom, ale neviem, či si to trošku nemýlite. "Náhle zubné ošetrenie" sa odškodňuje len v zahraničí pri cestovnom poistení. Aj to len do výšky skutočne zaplatenej ceny ošetrenia, alebo max. limitu.
Apropó, neporovnávame náhodou jablká s hruškami?
Lebo ja viem aj o poistení, kde deň v nemocnici odškodnia 40€ a výsledná suma šetrenia za 25 rokov je 30000€, ale čo to znamená? Nič. Lebo neviete, koľko sa tam platí, či je to garantované a koľko bude zhodnotenie najbližších 25 rokov.
"Výsledná suma" (ako ste to nazvali) pri investičnom poistení je vždy len nezáväzná informácia - odhad budúcich výnosov. Skutočnosť bude iná, môže byť aj vyššia, aj nižšia. Z mojich skúseností, pri súčasných nadhodnotených odhadoch, skôr nižšia.
Ja len viem, ze mi rodicia v sporitelni tiez sporili s poistenim a po 20 rokoch po skonceni som dostala 1500€. A dalej ked som bola s malym v nemocnici zaplatila som za 4 dni 66€ a Farbicka ma moznost zaplatit mi 3€ alebo 4€ za den pobytu v nemocnici.... hmmm, co dodat?!
preboha ľudia, načo poistky deťom??? si porátajte koľko zaplatíte a koľko reálne využijete ... radšej im športe do ponožky
@jankavt1 veď ale vo Farbičke si si sama nastavila takú sumu pravdepodobne pri nemocnici,lebo vo Farbičke sa dá aj 20€ na noc,t.zn.za 4 dni by si dostala 80€.Odporúčam navýšiť sumu ak si nespokojná,dá sa to aj do existujúcej k lehote platenia v mesiaci.Niekedy klienti chcú,aby málo platili a majú nastavené minimálne sumy a keď nastane poist.udalosť,sú nespokojný.
Tak, ak chcem sporenie pre svoje deti a aj pre nas s manzelom, co je vhodne resp. na co sa zamerat? Investicne ZP to asi nebude.Uz som z toho mimo. Najhorsie je, ked sa v tom clovek nevyzna a co clovek, to iny nazor 🙈
Sporenie a poistenie sú dve odlišné veci. Preto sa k nim treba vyjadrovať samostatne. Ja sa napr. k sporeniu nevyjadrím vôbec. Ale k poisteniu áno. Viacerí tu na fóre prezentujú názor, že "načo poistenie".
@jamika27
@ivuska027
@oskvarka
Ak niekoho naozaj zaujíma, prečo si kupujú poistenie rodičia aj pre ich deti, tak tú Vám to Samo jednoducho vysvetlí za dve minúty. Stačí len počúvať s porozumením. 🙂

@paui my sme dali poistku so šetrením v allianz a založili sme stavebné sporenie junior. Je tam štátna prémia, takže sa to oplatí viac ako bežné sporenie