Kde sa dá zriadiť pohrebné poistenie?
Ahojte
Prosim Vas neviete,kde si mozem zalozit tzv pohrebne poistenie?
Aby bolo z coho zaplatit pohreb,ak zomriem ja,alebo manzel
Nemame navyse € ,tak aspon takto postupne nieco odkladat
Aspon nejake 2000€ ,aby bolo aspon nieco
Mame 40r takze clovek nikdy nevie,kedy si po nas smrt pride ,,,,,
+kolko sa plati mesacne cca?
Nechcem to odkladat na ziadny sporiaci ucet
Dakujem
@pokojvdusi9 16€ mesacne kolko rokov?
@lienka.7 nechcem ucty z ktorych sa da vybrat
Čerstvá skúsenosť s A....nz svokruša mala sporenie na pohreb cca 20+30€ mesačne. Dokopy zaplatila cca 5400€ a vyplatili nám 1500€ . Jediné čo dodržali bolo, že sme do 24 hodín mali peniaze na účte. Takže žiadna výhra, keďže len truhla nás stála 980€.
@misuliacik81 a mala len to pohrebne poistenie?nic viac k tomu?
Nie čisto sporenie na pohreb
@misuliacik81 v allianzi?ak ano tomu sa budem vyvarovat
Áno tam,to len obchádzať z ďaleka.
@misuliacik81 dakujem za info
K tej Uniqe ešte čo som spomínala doplním, že mesačné poistné sa hýbe od cca 18 eur. Uvediem príklad. Mojej mame sme uzatvárali pôvodne na 2000 eur, vstupný vek bol 63 rokov, mesačné poistné vyšlo na 21,80. Manželovi som uzatvárala na 5000 eur, vstupný vek 60 rokov, mesačné poistné 51 eur. Logicky, čím je človek mladší, tým nižšie riziko pre poisťovňu, tým nižšie poistné. Uniqu robíme v PSS a myslím, že ju má aj Tatrabanka. Alebo teda už priamo Uniqa, každopádne viem, že my sme ako partner poisťovne mali výhodnejšie podmienky. Kooperativa bola kedysi OK, teraz už celkom slušne podraželi, s nimi robí SLSP. Naozaj odporúčam dať si urobiť ponuky a pozrieť podmienky a tak sa rozhodnúť.
Napíšte mi správu. Muž s tým robi. Pozrie trh podľa vašich požiadaviek a možnosti, urobí prieskum a predloží vám viaceré ponuky a vy si vyberiete čo chcete. Podľa výšky platieb alebo podľa toho, čo všetko poistka pokryje. Ako vy uznáte za vhodné.
Ja nie. Ja v Komunálnej p. U nás je produkt Pieta, vyslovene na pohrebné náklady sporenie, resp.poistenie.
Poistenie smrti v zmysle pohrebných nákladov vychádza oveľa lacnejšie cez pohrebné poistenie než cez životné. Zrovna dnes som to riešila. Muž 50 rokov, v ŽP má štandardne 1000 € a zvyšok (aby po ňom niečo po fin. stránke ostalo) sme poriešili cez piliere a pohrebné poistenie/sporenie. V ŽP sme sa zamerali na úrazy, choroby, PN.
Od augusta 2014 do augusta 2024 som to mala
@pokojvdusi9 vdaka
Aj ja som si to nedávno zalozila. V SLSP. Ale je to cez kooperativu. Na 10 rokov. Po 24 eur mesačne splacam. Suma 3000 eur.. Na sumu 2000 eur by to bolo mesačne 16 euro.
@martinkotomasko a je to jedno od akeho veku?
Myslím, že áno. Nič o nejakom obmedzeni mi pani v banke nespomenula.
@martinkotomasko vdaka
Nie je začo. Dajte vedieť ako ste sa rozhodla. Ja tiež nemám z čoho ušetriť preto som sa rozhodla pre taky krok. Lebo nikdy neviete čo sa stane. Ako disponenta som dala sestru. Peniaze jej dajú do 24 hodín.
@martinkotomasko vdaka
Komunalna ma min.poistne 20€, tiež je to na 10 rokov. Vstupný vek je max. 70 rokov
Moji rodicia mali, mama v postovej banke ( dnes 365 banka), tu neodporucam. Peniaze mi prisli po 2 mesiacoch a robili s tym oracie. Otec v Kooperative, peniaze mi prisli do tyzdna po vystaveni umrtneho listu . Mama platila 12 € , otec 15 € mesacne. Otcova poistka nadobudla platnost po zaplateni prvej splatky . Mal to poistene na sumu 1600 €. Zomrel necele 4 roky po zalozeni poistky,vsetko slo bez problemov. Bola som za tie poistky rada, velmi mi pomohli. Zakladny pohreb vyjde cca 1200€ bez karu, co je dost
@dada5000 dakujem za nazor
Ahoj, ak by si ešte potrebovala poradiť kľudne sa mi ozvi, robím pre viaceré poisťovne 😉

My máme sporenia na účtoch a aj bokom na investíciách. Niektoré majú vyplatenie do mesiaca, niektoré do 5 dní a niektoré vieme okamžite.
Takže v prípade smrti (snáď o veľa veľa rokov) rodičov alebo jedného z nás, to berieme odtiaľ. Nemáme špeciálne pohrebné, ale vieme, že toto je suma, ktorú máme, ak by bolo treba zariadiť pohreb.
A komentáre, že netreba. Nás korona naučila, keď sme mali pohreb doslova každý mesiac a skladali sme sa rodine, plátali, lebo tí, čo nemali odložené a idú od výplaty k výplate, by ani len základné služby nemohli zaplatiť.