Kde ušetriť?
Moja Výplata je cca do 1000 eur, chlap mi dá 300 a ja z toho neviem vyžiť nieto bože odložiť mam niečo ušetrené už poťahujem odtiaľ ale keď všetko je také drahé a mame budúcu prvacku, neviem z čoho odložiť
@stanulienkat tak tam počítam všetko už oblecko ,rôzne poplatky v septembri ,školské potreby .do 500 eur to bude pri jej štýle života .
@stanulienkat taska, peracnik plus vybavenie, tenisky telesna, papucky, napr. u nas ZRPS 70 eur na prvom rodicku a asi aj oblecenie dokupit, moje deti vyrastu okolo leta najviac, ja by som asi ratala vsetko, aj ked nove oblecenie a obuv treba cca kazdy rok
Muž platí 500 úver on mi viac nedá lebo on zarába 1100,elektriku,plyn neplatíme, bývame u nich, nechcú on ma svoje auto ja svoje, 60stka tam 50 eur do obalky, 20 kytica ,55tka Mama 50 do obalky, meniny otec 30 eur narodeniny obidve netere, 30 a 30, lieky beriem pravidelne, ale 100 mesačne len keď sme chorý, nafta 100,alkohol kupujem len na oslavy, Poistka za auto , mobil, 30 malej sporenie
@majka99999 500e je velmi premrstena suma.
@stanulienkat platí toľko aby to čím skôr splatil
@alofinka tak to mate super ked vlastne za byvanie neplatite, skus si predstavit ze raz to budes musiet platit a co potom? S takymi vydavkami ako mas to naozaj nebude stacit, treba to zredukovat a znacne. Ked nemam, ani do obalky na sviatky nemusi ist 50 eur ale dam 30 alebo len kyticu a nieco male symbolicke.
On zarobí 1100, 500 úver, 300 mne
@alofinka kazdy mesiac lieky za 100€? Kazdy mesiac dietatu veci za 100? Kazdy mesiac darcek za 100? Kazdy mesiac restika za 50? Toto su veci, na ktorych vies krasne setrit. Preco kupujes 50€ kytice, ked v lidli, tescu, kauflande kupis za 3-10€? A pekne. Co ti treba kazdy mesiac pre dieta za 100€? Tak rychlo nerastie a v case fakt dobrych sekacov a bazarov sa lahko kupuju kvalitne veci za par €.
@lelelienka my už sme tak naučený celá rodina
podla mna proste zijete nad svoje pomery a minate na somariny 🤷♀️ lebo 2100 prijem domacnosti, nie je vobec malo, su domacnosti, ktore maju podstatne menej a funguju
a ked na to nemam, tak nebudem davat kazdemu clenovi rodiny 30€ na meniny a dohodneme sa, ze si nebudeme nic kupovat a dame si cokoladu (napr.) - my sme sa tak davno dohodli, lebo zbytocne vyhodene peniaze a vlastne mi kupia nieco, co vobec nepotrebujem, len aby mi nieco dali a ja im to vlastne potom vraciam, no na co? okej na Vianoce a detom, staci
@alofinka to ti potom dáva dosť. Neviete hospodáriť, keď z toľkých peňazí nevieš nič nechať bokom. Nežite si na vysokej nohe, keď na to nemáte.
@alofinka nuz tak potom to poviem kruto priamo, potom sa nestazuj 🙂 a to nic v zlom.
@alofinka a pýtaš sa, kde ušetriť, tak presne tam, kde ti píšu baby. Nie, že "my sme tak naučení celá rodina", ale "chcem dačo ušetriť bokom, tak na to pôjdem inak ako doteraz". 😉
Asi žijem na vysokej nohe chcem si aj dopriať aj mat usetrene
Z vlastnej skusenosti zacni od tych darcekov..ja som tiez davala drahe darceky, lebo sa to "ocakavalo". Oci sa mi otvorili v momente, ked mna kazdy rodinny prislusnik stal desiatky EUR a ja som od nich niektorych dostavala lacne "cokolady" alebo bonboniery z Lidla. Tak som si povedala, koncim dovidenia. Dostanu flasu vina alebo bonbonieru do 10 EUR a hotovo. Ano, nebolo im to po chuti, ale jednoducho tam vies usetrit. A tiez kytica za 20 EUR, na co, ked tie kvety este ani domov nedonesies a su zvadnute. Kup pekny crepnikovy kvet, ked uz tak a oslavenca bude tesit dlhsie ako par dni.
@alofinka a za čo platí úver 500e, keď bývate u jeho rodiny? A ako dlho to ešte bude platiť, keď to chce rýchlo splatiť? Potom budete mať vlastne tých 500e k dobru. To už je krásna sumička.
@spadnutaslivka prerábali sme vrch, ešte 2,5 roka to bude platiť ale povedal ze potom mi viac aj tak neda
ok ber to tak ze ak dokazes v jeden mesiac zaplatit 100 za darceky 50 smeti 50 restika plus 200 zubar o nemas vydavok kazdy mesia ale zvladli ste to tak buduci mesiac tuto sumu mozes odlozit bokom .. zvladla si to jeden mesia zvladnes aj dalsie .. niesu to pravidelne vydavky .. mas hned 400 plus usetrim neaku 100 na jedle dieta za 100 mesane - naco?? sme na 600 - zaokruhlim na 500 - take lahke setrenie .. nezijem si na vysokej nohe ked na to nemam ... mate vyhodu ze neplatite ucty -elektrika voda plyn .. co by iny za to dali ...
a ked pridu sviatky darceky - pytaj od muza poloviu .. ked splatite uver -ziadne viac neda.. polovica na jedlo .. alebo dat peniaze dokopy na jeden ucet a vsetko platit spolu ziadne moje -tvoje v manzelstve nieje
a aj ked sa na to nepytas- snad ked uz prerabate vrch mate to aj majetkovo vysporiadane a je to akj tvoje nielen manzelove ..i jeho rodicov .. kedze to v podstate tahas financne aj ty .. co by ste mohli mat spolocne
@alofinka neda ti viac, lebo rozhadzujes. Mne muz tiez nechava istu sumu a zvysok si prevedie (ale z toho plati vsetko okolo auta a v pohode hocikedy potraviny a ine veci) a potom mame usetrene, lebo ja mam tiez problem hospodarit niekedy. Kupili sme auto pred rokom a pol z uspor, vacsina sla z toho jeho bocneho uctu. Hlavne treba mat vzdy rezervu, nechapem tie darceky a tie lieky, maly je alergik, ale 100 eur nedame. Kupte si inhalator, to je dobra investicia u nas uz od skolky a potom len napln treba kupit podla potreby. Urob dietatu cibulovy sirup. To snad potrebuje paralen, sinupret, probiotika a antibiotika kazdy mesiac?
@stanulienkat este na nejake kruzky, u nas basketbal maly 100 eur, velky 400 eur, plus v skole je plavanie, akoze plavky maju z leta, jasne, uterak chce mozno niekto novy, okuliare, ciapka, sprchac a kroksy/slapky. Samozrejme, potom sa menia len plavky a topanky, ostatne az ked sa minie alebo znici/strati. Moje dieta stratilo okuliare hned po prvej hodine 🙄 Sa to nazbiera.
@alofinka na nehnuteľnosti máš aj podiel? Či len platíš úver? V manželstve sú peniaze spoločné
@alofinka po tom všetkom, čo si popisala, si skôr myslím, ze vie, prečo ti viac nedáva. Strašne rozhadzuješ. Mám asi 3 kolegov, ktorí bohužiaľ dávajú určitú sumu ženám, lebo by celu ich výplatu rozhajdákali bez mihnutia oka.
@alofinka ja som myslela výbavu pre dieťa do prvého ročníka, nie hypo.
@majka99999 ale do základnej výbavy pre prváka sa krúžky nerátajú.
@syslik81 neviem koľko zje tvoje, ale keď som strážila deti z rodiny zjedli polovičnú porciu dospeláka úplne v pohode. Netvarme sa, že dvaja zjedia rovnako ako dva a pol.
@kristinapetronela ako citam dalej, skoda pisat, toto je financne negramotne ,tu nepomoze nic

@alofinka zredukovať čo sa dá...tento mesiac to bolo viac,alebo oslavy, zubár, ale tak to nemáš asi každý mesiac.Muz platy hypo a energie či prečo Ti dáva len 300?koľko ušetrí on?
Ak sa stravujes ty v práci a dieťa v škôlke, škole je to za stravu dosť, keď nevaris pre všetkých denne