Kde zmeniť eurá za bulharské levi?
Viete mi poradiť kde zmeniť eurá za bulharské levi? V slovenskej sporiteľňi u nás v meste nemenia. Aké máte skúsenosti
@mondolina boli ste tento rok v Bulharsku? Akú máte banku?
@anonym_autor prepáč ale píše sa v sporiteľni, i zmäkčuje.. asi si vypichnem oči keď to tu ešte raz prečítam 🙈
My sme boli v BG minuly rok, isla som v BA do VUB a prave nemali, ze o 2 dni... To sme uz boli v BG. Nakoniec sme daco zamenili na letisku, a boli tam aj tie Crown zmenarne. My sme zamenili 100 eur, co sme si nieco kupili v stankoch. Na bankomaty pozor, take, co stoja len tak volne na ulici, su vraj podozrive, radsej v hoteli alebo v banke bankomaty.
@zmrzlinka2021 ďakujem veľmi pekne.
@majka99999 nieže su podozrivé bankomaty volne stojace, prevažne modrej farby s nápisom Euronet...oni len nepatria bankám, a berú vysoké poplatky za výber. Tieto "turistické" pasce sú po celom svete.
@anonym_autor len potom pomíňaj všetky levy, od januára prechádzajú Bulhari na euro. Tiež ešte mam levy a budem pri hotovosti musiet riadne premýšľať koľko z bankomatu vybrať aby mi pri odchode nič nezostalo. Ešte, že bankomat núka výber 10 levov ako najnižšej ciastky.
@anonym_autor https://www.kurzy-online.sk/kurz/bgn-bulharsky-...
@anonym_autor https://www.kurzy-online.sk/kurz/bgn-bulharsky-...
@niekto2hy to je pekne a reálne nič nekúpiš, aj v ČR banky nechcú kupovať, kvôli prechodu na euro k 1.1.26
Zriaď si bezplatný účet v Revolut a vyber z bankomatu pri normálnej banke Revolut kartou. Budeš to mať bez poplatku a kurzom 1€ = 1.94 BGN
@anonym_autor rodičia sa vrátili z Bulharska minuly týždeň. VÚB menila minuky rok len svojim klientom. Tento rok už nemali k dispo a ani unicredit. Zobrali si hotovosť a zmenili tam v zmenšení vez problémov. A to sú už starší. Na konci pobytu im ostali Levy a zmenili im ich naspäť na eurá keď odchádzali.
@anonym_autor rodičia sa vrátili z Bulharska minuly týždeň. VÚB menila minuky rok len svojim klientom. Tento rok už nemali k dispo a ani unicredit. Zobrali si hotovosť a zmenili tam v zmenšení vez problémov. A to sú už starší. Na konci pobytu im ostali Levy a zmenili im ich naspäť na eurá keď odchádzali.
@miskamisiq ďakujem za informáciu.
@majka99999 nieže su podozrivé bankomaty volne stojace, prevažne modrej farby s nápisom Euronet...oni len nepatria bankám, a berú vysoké poplatky za výber. Tieto "turistické" pasce sú po celom svete.
@anonym_autor len potom pomíňaj všetky levy, od januára prechádzajú Bulhari na euro. Tiež ešte mam levy a budem pri hotovosti musiet riadne premýšľať koľko z bankomatu vybrať aby mi pri odchode nič nezostalo. Ešte, že bankomat núka výber 10 levov ako najnižšej ciastky.
@zalka pomíňam 😅 ja chcem len na trhu nakúpiť 🥰
@sissy27 zrovna v Bulharsku nechcem platiť eurom ani kartou, lebo nemám v pláne tam chodiť po reštauráciach, ani tam nechcem meniť euro. Chcem len kúpiť niečo na trhu pri pláži, nepotrebujem veľa meniť. Som klientkou slovenskej sporiteľňi a nemenia už tento rok v našom meste. A viem že sme v 21 storočí
@anonym_autor najlepšie je ísť to zmeniť v banke v Bulharsku. V každom letovisku majú cez pracovne dni otvorené banky a tam je najvýhodnejší kurz. Zmeníš pár Eur a máš levy na trhovisko.
@anonym_autor najlepšie je ísť to zmeniť v banke v Bulharsku. V každom letovisku majú cez pracovne dni otvorené banky a tam je najvýhodnejší kurz. Zmeníš pár Eur a máš levy na trhovisko.
@slovakboy áno v banke v Bulharsku cez pracovné dni. Piatok ráno cestujem, sobotu ráno dôjdem do Bulharska a budem čakať do pondelka kým otvoria banku 🙃
v BG sa dá všade platiť kartou. aj na pláži. Keď som potrebovala drobné Levy medzi ruky tak som vyberala z bankomatu. Pozor nie zo žlto-modrých. Tam sú obrovské poplatky.
Tak pridávam aktuálne informácie čo som dnes pobehala u nás v meste banky. VÚB banka poplatok 10 euro za 10 bankoviek, ČSOB banka nemá bulharské levi, Slovenská sporiteľňa už nemení.. Ďakujem každému za komentár 🥰 prajem vám pekný zvyšok leta 😍
v BG sa dá všade platiť kartou. aj na pláži. Keď som potrebovala drobné Levy medzi ruky tak som vyberala z bankomatu. Pozor nie zo žlto-modrých. Tam sú obrovské poplatky.
@arieska už som bola upozornená na modro žlté bankomaty 😅 akú máš banku a koľko ti stiahlo za výber?
@arieska už som bola upozornená na modro žlté bankomaty 😅 akú máš banku a koľko ti stiahlo za výber?
@anonym_autor chod do fio banky založ si účet, Zadarmo vedenie. Výbery z bankomatov zadara, aj vo svete. Platby kartou bez poplatkov. Posli si tam zo svojej banky prachy na dovoľte ku a máš vybavené.
Ja mam tak dovolenkový účet v revolut a spokojnosť.
@zalka ano, uz si spominam, delegatka nam spominala, ze ano, poplatky su tam. Nam ostali 2 levy, tak uz si nechame na pamiatku. 😁
@anonym_autor ja nemam priamu skusenost s tymito ATM modro-zltymi bankomatmi, ale zachytila som u viacerych ludi, ze tam je minimalny poplatok za vyber 20 EUR. V bankomate v klasickej banke mas percento z vyberu. Ja som si vyberala napriklad v pobocke Unicredit v Sofii.
Ako fungujú "bankomaty" na oklamanie turistov Euronet sú videá Kluci z Prahy

@anonym_autor
Vyberám z bankomatu, mám mBank.