icon

Keby ste mali možnosť dať väčšiu sumu na dobročinnosť, ktorej organizácii by ste dali?

17. nov 2022

Ahojte. Uvazujem dat polovicu prijmu z predaja na dobru vec. Chcem si ale vybrat dobre, viem ze niektore organizacie davaju strasne vela na reklamu a potom ludom ide malo. Viete o nejakej spolahlivej pls?

Strana
z2
gabu_lienka
18. nov 2022

Plamienok, Dobry anjel, Malíček

autor
18. nov 2022

Mate vsetci skvele napady. Ak idem ponuknut a dat info nakupujucim, ze 50% zo sumy pojde na dobru vec, musi to byt asi jedna organizacia. Aj ja by som ten vytazok asi radsej rozdelila viacerym, ale chcem aby to bolo transparentne a ludia vedeli presne na co prispeju svojou kupou. To je akoby hlavne odpoved pre teba
@kvetinka75 . Zaujalo ma jedno video cloveka, ktoreho si velmi vazim. Profesne. Povedal, ze rozmyslajte, co by ste robili, keby nezalezalo na peniazoch. Tak som sa zamyslela a hned som vedela. Pomahala by som ludom v nudzi. Robim to aj teraz, ale nie zas v takom objeme. A potom ma napadlo ponuknut nieco, co dokonca uvazujem, ci by neslo 100% pre dobru vec, musim sa rozhodnut. Je to totiz nieco navyse, co mozem ku svojmu produktu ponuknut… Je to trocha blaznive. Ale zivot je blaznivy. A ludia potrebuju pomoc.

jakoma
18. nov 2022

Ludialudom- tam kedysi zbierala peniazky cerstva vdova na zivot, ktora ostala s novorodencom, v realite mala uz pocas manzelstva dobre zarabajuceho priatela, ktoreho si nasledne aj vzala, nechybali peniazky na dobre auto ani dovolenky mimo europy... za mna najlepsie osobne preverenej osobe.

kingstonka
18. nov 2022

Ja by som určite prispela Plamienku (aj prispievam keď mozem).

struhanka
18. nov 2022

CESTA VON/OMAMY - pomáhajú matkám a deťom do 3 r nájsť spoločné cestu z generačnej chudoby.
NÁVRAT - organizácia sa venuje náhradnému rodičovstvu, pestúnstvu, adopciám, podpore rodičov, ktorí sú momentálne v horšej situácii, ale chcú ostať so svojimi deťmi.
PLAMIENOK - pomáhajú v podpore rodín s deťmi v paliatívnom štádiu, poskytujú lekársku zdravotnú pomoc i psychologickú podporu.
NÁRUČ - pomoc týraným a zneužívaným, zanedbávaným deťom.

radostka
18. nov 2022

ak chces pomoct viacerym, vyber si temu / cielovu skupinu a podla toho rozdel viacerym org. Jedna tema sa ti bude lahko komunikovat, napr. chore deti, ludia bez domova, tyrane zeny, utulky pre zvierata, chudoba...

oli18
18. nov 2022

Daj @smutnamama1981, je tu, ma aj zbierku na Ludia ludom. Urob jej dvom syncelkom pekne ViAnoce. T.r. im zomrel mlady ocko. 🙏

ssandyy
18. nov 2022

Ak máš rada zvieratká tak skús trošku aj im pomôcť 🙂 utulky 🙂

lilly16
18. nov 2022

Ľudialudom

kikushaa
18. nov 2022

Plamienok, detom s rakovinou, je ich dost, ja napriklad 2% davam malicku mam dve predcasne narodene deti

sandyan
18. nov 2022

Plamienok.

janiela6
18. nov 2022

Žiadnej organizácii. Nemáte zaručené, že sa peniaze dostanú k ľuďom, ktorí by ich naozaj potrebovali a efektívne aj využili. Je veľmi pravdepodobné, že väčšia časť skončí v nesprávnych vreckách. Radšej konkrétnej osobe alebo ľuďom priamo, nie cez organizáciu. Ak si vyberiete napríklad nejaký útulok pre zvieratá alebo domov seniorov, tak im radšej kúpte krmivo pre zvery alebo pelechy a ľuďom potraviny alebo zaplaťte operáciu, ktorú si niekto nemôže dovoliť.

missdiva
18. nov 2022

@oli18 aj ja som myslim raz poslala cosi malo tej smutnejmame1981 ked este jej muz zil, citala som tu ich smutny pribeh (nepoznam ich osobne).
Autorka posli jej.

dasus12
18. nov 2022

Ja by som dala určite Nadácia šťastné srdcia, je to nadácia pre detičky s chorým srdiečkom. Peniaze sa určite dobre využijú, syn má tiež choré srdiečko, poznám ich..

Strana
z2