icon

Koľko dávať svokre na nájom a stravu?

Včera o 15:01

Ahojte, aj keď som sa veľmi bránila, ale kým s priateľom nepostavíme dom tak som pristúpila na to, že pôjdem bývať ku svokre, max na 2 roky. Chcem sa opýtať, koľko by som jej mala mesačne prispievať na chod domácnosti a stravu? Môj priateľ jej dáva 100€, ja som ochotná jej tiež dať 100€, síce povedala že nič odomňa nechce, ale chcem jej prispievať, nechcem aby ma živila, predsa len chudina ešte pracuje a chodí aj na nočné, plat má mizerný, varí každý deň. Myslite že 100€ bude v poriadku ? Koľko ste platili alebo platíte vy ? Ja mám plat 1000€ v čistom plus s priateľom šetríme na dom. Ď. 🙂

Strana
z3
anonym_1fa585
Včera o 18:26

Nechcem aby ma zivila tak je dam 100€ na mesiac 😅😅

100€ som davala vlastnej mame 15rokov dozadu, ked som zarabala necelych 250€.

anonym_ba477a
Včera o 19:08

@anonym_autor ja bývam z muž a dcérou u svokroco.
A platíme za seba osobitne vody smety elektriku všetko nato delíme 5 krát 3.
Aby sme im presní za platili (teda elektrika a vodu tak delíme ).
Zvlášť platíme jedno auto používané ho mi ale aj svokro ale sú 2 a tak sme sa dohodli že jedno mi druhé oni.
Keďže bývame v dome drevo a takto veci tiež idem fiti buď na poli alebo zase suma dreva :5×3a podbne .
+ Mesačné platíme 100€ nájom ale ja pri nákupe strávi sa striedame robíme týždne nákupu raz mi raz oni +, mi z mužom keď niečo za chýba kúpime cez týždeň mi taký mini nákup .

kavasmliekom
Včera o 19:10

@anonym_autor a priateľ sa nehanbí jej dávať 100e? Alebo to si periete inde, jete inde? Ak len prespávať tam budete , tak 100e by mi stačilo. S tým, že sa sprchuj v robote, jedz v reštike

anonym_960918
Včera o 19:13

Svokor chodi makat do Nemecka, aby zarobil a syn? Nasleduje ho, aby postavil dom rychlejsie? A ty sa tam naco stahujes…deti nemate, tak by ste mali zamakat niekde mimo obidvaja a postavit sa na vlastne nohy, co najskor … takto akurat „zarobite“ v detskej izbe …

anonym_a9e7bd
Včera o 19:19

Dala by som minimalne 200, ak je to jedno jedlo ktore navari za den a vsetko ostatne si kupim sama, plus robila nakupy a pomahala ako by sa dalo. Ak by ma zivila komplet, ze by som jedla len tam z toho co ona kupi/objedna/navari, tak minimalne 300. + pomoc atd. Ale to hovorim len za teba, muz by mal viac prispievat ako 100 eur.

lenka.25
Dnes o 06:32

75 € mesačne som minulý rok platila stredoškoláčke len obedy v škole

pikachu999
Dnes o 06:35

@anonym_autor ste mohli ísť niekam do zahraničia spolu radšej ako toto..

luccys
Dnes o 06:38
@kavasmliekom

@anonym_autor a priateľ sa nehanbí jej dávať 100e? Alebo to si periete inde, jete inde? Ak len prespávať tam budete , tak 100e by mi stačilo. S tým, že sa sprchuj v robote, jedz v reštike

@kavasmliekom Ked budu jedavat v restike, tak budu na ten dom setrit 20 rokov, alebo od svokry ani neodidu😄

mima172
Dnes o 06:49

100€ je v poriadku, ak k tomu budeš robiť aj nákupy. Ak chceš dávať 100€ komplet, tak to je žalostne málo, ved vieš koľko čo stojí.

anonym_2bc32f
Dnes o 06:54

Je to malo, tak skuste chodit aspoň na vacsie nákupy s nou. 100eur by bolo ok len za ubytovanie, bez stravy. My platime v Ba za byt 300 mesačne platby + 50 eur elektrika, 42 eur káblovka a internet, bez hypoteky, len aby si mala obraz o cene bývania, ze to nie je lacné.

anonym_8ef6c2
Dnes o 08:43

@anonym_autor no pekne... Nič od vás nechce, varí vám, taká starostlivá je... A ešte je chudina, čo v preklade znamená trúba, alebo blbá. Hádam si chcela napísať chuderka. Či?

anonym_de7283
Dnes o 18:05

No povedz tvojej mame. Že idete obidvaja bývať k nej a budete jej na bývanie a stravu dávať dokopy 200€ mesačne s tým že vám má každý deň variť

magdalienka11
Dnes o 18:31

@anonym_autor traja prejedia 600 eur, dávate málo, veľmi málo. Po 200 jej dávajte.

Strana
z3