Koľko eur mesačne miniete iba na seba?
Ahojte. Zaujímalo by ma, ako to máte vy. Koľko eur miniete na veci len pre seba (kozmetika, oblečenie, kávička vonku, nejaká kniha,…). Či ste si na to nastavovali nejaký limit, že max toľko a viac nie a radšej čo mám nazvyš odložím do úspor, alebo si doprajete čo môžete.
@babulkomale predpokladám ze mysli prsia tie toľko stoja
Tak priemerne 200€? Ak nepocitam nejake velke "naklady" 😀
hmmm, teraz také, čo zarábajú štandard slovenský, teda 800€ , tak tie to tu asi nepochopia, ako kúpim si čo chcem, koľko chcem 😂
@babulkomale
tete srdecne gratulujem
@mooonika1975
800 eur rozhodne nie je bezny standard.
najvyssi cas, aby si to zeny prestali mysliet.
minimalna mzada je 750 eur a naozaj ludia bezne za minimalku nerobia.
@nyusika nevrav mi prosim ťa , koľko je štandard, ja robim v školstve, okolo mňa ženy a viem koľko zarobia a to nevravim o upratovačke a kuchárke, a áno, keď všetky budeme robiť manažerky ,tak nám variť bude kto ? Alebo upratovať ?
Priemerná nominálna mesačná mzda zamestnanca v hospodárstve SR dosiahla v roku 2023 hodnotu 1430 eur
a nie, nie je to iba vdaka "manazerkam"
Pokladnicka v Lidli ma proemerne cca 900-1000 v cistom
@mooonika1975 keď zarobím 800 eur je logické že na seba neminiem viac ako je výška môjho platu. Každý si vyskakuje v rámci svojich možností.
Ale 800 eur štandard podľa mňa nie je, v školstve možno , ale nie každý pracuje v štátnom sektore. V súkromnej firme alebo korporate vo veľkom meste, keby ponúkli zamestnancovi 800 eur tak im ani 20 ročná baba za to nenastúpi.
@lakebabe aha tak. Tak tie som nevidela 😃
@nyusika odkážem 👍
@babulkomale nevadi, ved v skupine Silikonove prsia sa dost nasmejdis...aj ine vidiet ta asi velmi potesi
@lakebabe
nereaguj na tento nick, obycjny zmrd-smejdic
@nyusika aha vidis, idem spravit reviziu skupin, poodhlasovat sa, chvalabohu nepotrebujem ziadne zakroky 🙏
Este by som vyzerala ako smutny klaun.
Smejdi su ti, co predavaju dochodcom drahe hrnce a paplony. Tak nechapem co to tu pises...
Ked sa ti niekto nestrka niekam a nechvali zakroky, uz si neprijemna? Zaujimave ako si kazda jedna spotrebitelka estetickych operacii myslite, ze to mate "decentne, s mierou a neviditelne".
Akonahle mi vojde klientka do dveri, okamzite vidim, ktora je upravena.
nemam nic nastavene, ak potrebujen topanky, tak si ich kupim a tak je to so vsetkym... Casto neminiem na seba nic, teraz za posledny tyzden 10e za masaz
Ked nad tým tak rozmýšľam tak cca tých 100 - 300 e mesačne, ako kedy🤷🏼♀️
Limit nemám, snažím sa ale míňať rozumne, nekupujem rýchlu módu ani hlúposti, ale aj si doprajem, niektoré veci sú pre mňa dôležitejšie ako šetrenie.
Mám rada kvalitnú kozmetiku, dosť ma víde aj šport, každý mesiac si aj knihu kúpim alebo idem do kina, na koncert
A potom je tu tá kategória neviem či to rátať akoze na seba, lebo sú to moje veci …. Môj pes, moje auto, moja kuchyňa… jasne ze kuchyňa patrí celej domácnosti, ale tu ide o veci ktoré kupujem ja lebo ich chcem a používam iba ja, všelijaké vychytávky, mixery atd … niesu nutnosťou ale chcem ich
@hellwant asi sa stretávame s inou skupinou žien. A tu je veľmi veľa žien co sú na materskej a majú nove prsia , chodia na zákroky , vlasy nechty atď v dnešnej dobe je to už dosť bežný štandard. Kde je napísané že žena ktorá do seba investuje nedopraje rodine?
Opakujem každý podla svojich možností
cca 200 € mesacne. kedysi som chodila aj na pery a botox, ale odkedy mam rozne alergie, nechodim na to a dost tym usetrim 😀
@jamimo kam chodíš na ČM a akupunktúru? Máš niekoho dobrého?

@hellwant ja poznám dost žien co na seba minú viac ako ja. Keď som mala 20 minula som všetko na vlastné bývanie auto a na seba som bola rada , ze mi ostane pár korún. V 40 tke mam bývanie splatenie rezervu nasporenu a zarábam dosť na to aby som si zbehla na nejaký zákrok alebo cestovala. Konečne si peniaze užívam na to som celý život makali. A bola by si prekvapená koľko mladých báb je v cakarnach na klinikách v dnešnej dobe ma pery botox a tetovanie kazda druha aj dvadsaťročna si to zaplatí z brigady