Koľko eur mesačne odkladáte deťom?
Ahojte chcem sa opýtať akú sumu mesačne odkladáte resp. investujete svojim deťom . My investujeme synovi 60€ neviem či je to malo alebo veľa. Ďakujem
My s muzom synovi od 2.rokov sporime 80€ mesacne na sporiacom ucte. Nech je to akokolvek s peniazmi v buducnosti, aspon nieco bude mat na zaciatok.
Je predsa nas syn a komu dame ak nie jemu. Domov plny lasky a porozumenia ma, tak toto je len bonus navyse 😊😊😊
@zmrzlinka2021 ma aj lasku, aj teply domov, aj mile slova a cas s nami. Vela cestujeme, spoznavame, snazime sa ho viest spravnym smerom. Ale co nam brani v tom aby sme mu este neodkladali peniaze??? Ved nikdy nevies co bude, a kym mame, tak dame. Nemyslim si ze za 10rokov, ked bude mat moznost sa dostat k tym peniazom, v 18tich, tak nebudu mat ziadnu hodnotu.. urcite viac ako prazdny ucet.
Staršiemu 50 €, mladšej 35 €, ale majú to zainvestovane, ak dostanú k sviatkom, tak prikladám. Mám to nastavené, aby v rovnakom veku mali rovnakú sumu.
Mimo toho mladšia dcéra má veľa aktivít - tanečná , gymnastika, keramika, takže ide veľa aj tam.
Obe deti podporujem v tom čo ich baví, či chcú robiť. Syn aj brigáduje a tak si niektoré veci hradí sám. Chystá sa na výšku, v tom má podporu, aby sa ďalej vzdelával v oblasti, ktorá ho baví.
@zmrzlinka2021 bežné diverzifikované portfólio (bez špekulácií)vie zarobiť priemerne 8% ročne 😊
@zuzanka.zuzu keby ste mu tých 12.000 rocne radsej spravne investovali tak ma zabezpeceny start do zivota. Ci si myslite ze Nobel, Einstein, Kepler, Sklodowska chodili do nejakych detskych Funiverzit?
@esmey ja nie som autorka, ja radu nepýtam 😉
Nic
Ja ešte nemám detí (snáď raz budem) ale už teraz mám pre ne zriadené investičné portfólio. 😃 Budú mať na štúdium a "postavenie sa na vlastné nohy". Momentálne nemám žiadne extra výdavky, tak investujem všetko,čo sa dá. 😊 .... Okrem akcií mám aj podielové fondy, niečo v nehnuteľnostiach... Kedysi som bola čierna ovca rodiny, doma ma za to odsudzovali, že o všetko prídem,dnes sa so mnou radia, ako a kde zainvestovať 😃... Vo voľnom čase sa rada vzdelám v oblasti investovania ... Baví ma to, veľa čítam... Určite ti odporúčam niečo odložiť, hoc aj 20€ mesačne, hlavne si nepozeraj grafy, keď pôjde všetko dole 😃 vtedy treba nakupovať, nie vyberať 😃
No ja suhlasim s tebou autorka tiez nieco investujem aj ked penoaze stracaju hodnotu lepsie ako nic a nie je to ukor aktualnych potrieb dietata
V tejto dobe sa neoplatí odkladať peniaze
Nič ,kúpili sme byt... to je naša investícia pre neho 🙂
Niekoľko tisíc???? Za koľko rokov? V akej banke?

@merlinja nech sa páči...
https://www.funiversity.sk/sk/skolske-poplatky/
https://www.espania.sk/about-us/price-list
ten výsmech nie je treba, ty jadrová fyzika 😉