Koľko investujete svojim deťom mesačne?
Ahojte, zaujíma ma, koľko peňazí mesačne investujte deťom na ich budúcnosť? Chápem, že asi každý podľa možností a priorít, ale aj tak ma to zaujíma. 😀 Čakám druhé dieťa, tak rozmýšľam, o koľko navýšiť mesačnú splátku..... a či vôbec na to budeme mať.
V podstate celý 2. a 3. pilier pôjde im. Nepredpokladám, že sa dožijem dôchodku. Takže už majú 10 k + k dnešnému dňu.Mozno viac
V podstate celý 2. a 3. pilier pôjde im. Nepredpokladám, že sa dožijem dôchodku. Takže už majú 10 k + k dnešnému dňu.Mozno viac
@anonym_4f99d2 tak to si dobrá optimistka, ak veríš, že raz uvidíš peniaze z 2. piliera. 🤭👍👍
neinvestujem specialne pre dieta. Do dietata investujem inak. Jediná investícia hmotného majetku bude, to čo po mne zdedí. Dovtedy jej bude musieť stačiť podpora a zabezpečenie čo najlepších možností v oblastí štúdia, aby nebola odkázana na nikoho, aby ju zabezpečil.
@anonym_autor 160€ mesacne do etf + nejake vklady navyse pri sviatkoch ak dostane
@anonym_4f99d2 tak to si dobrá optimistka, ak veríš, že raz uvidíš peniaze z 2. piliera. 🤭👍👍
@anonym_autor peniaze z 2. piliera patria štátu. Takže, len z 3. piliera. Tak to bude pár stovák, nie? 🫤 Radšej aj ten zrušiť, a dajte si za tie peniaze kávu a zmrku v meste.
@anonym_autor investujeme len tie peniaze, ktoré deti dostanú - prevažne do akciových fondov
Sem tam im niečo extra prihodime
Nic, dostane byt, ked bude mat vek, zamestnanie atd. ked umrem zdedi este dom. O zvysok nech sa stara sam, alebo nech pyta od svojho otca…
Nic, nula celych nula. Tolko investovali aj moji rodicia do mna, nic mi nechybalo, dostala som dobre vzdelanie, vedenie k samostatnosti, postupne praca, setrenie a aj vlastne byvanie bez pomoci.
Takze nie, nenadobudam stale pocit ze musim setrit dietatu, aby odo mna dostalo par tisic potom, radsej ich teraz prirodzene investujem donho, aby z neho bol schopny samostatny a vzdelany clovek.
(Samozrejme nic proti tym co setria deckam 😉 )
@anonym_autor ... Tak im bude musieť stačiť. 3.nas oboch. Stále dosť penazi je tam, keďže ho uz máme roky.
Plus zdedia dom.
@anonym_autor peniaze z 2. piliera patria štátu. Takže, len z 3. piliera. Tak to bude pár stovák, nie? 🫤 Radšej aj ten zrušiť, a dajte si za tie peniaze kávu a zmrku v meste.
@anonym_c19b42 tak 2.pilier je pre rodicov malych deti este vzdialena buducnost, ale aktualne je to dedicny majetok, tie peniaze statu nepatria.
Obe moje deti majú investičnopoistnošetriace účty. My s manželom dávame každému po stovke a babka s dedom tiež po stovke. Dcéra má 9, syn 12 rokov a už tam má každý z nich slušnú sumičku. Milujem zložené úročenie :D
Obe moje deti majú investičnopoistnošetriace účty. My s manželom dávame každému po stovke a babka s dedom tiež po stovke. Dcéra má 9, syn 12 rokov a už tam má každý z nich slušnú sumičku. Milujem zložené úročenie :D
@extempore to je aké?😀 Ja mám xtb 😌
Máme byt v prenájme ten v určitom veku dostane a potom po nás ked umrieme dom a zvyšok
@anonym_c19b42
mozno ty tam nemas nic, ale su ludia, co maju aj v druhom, aj v tretom pilieri nasporene desiatky tisic eur a aj ich uvidia.
Mame 2 deti a 70E kazdemu dietatu mesacne do ETF. Ja verim ze to nebude vela penazi kym sa k tomu dostanu, ale tak necakam ze si z toho budu riesit komplet byvanie, lebo je to malo... mozno len trocha podpora pri kupe prvej nehnutelnosti... a mozno to len prehajdakaju na nejake stare auto :D

Investujem a šetrím pre seba a nie deťom cielene.