Koľko eur mesačne odkladáte deťom?
Ahojte chcem sa opýtať akú sumu mesačne odkladáte resp. investujete svojim deťom . My investujeme synovi 60€ neviem či je to malo alebo veľa. Ďakujem
My s muzom synovi od 2.rokov sporime 80€ mesacne na sporiacom ucte. Nech je to akokolvek s peniazmi v buducnosti, aspon nieco bude mat na zaciatok.
Je predsa nas syn a komu dame ak nie jemu. Domov plny lasky a porozumenia ma, tak toto je len bonus navyse 😊😊😊
@zmrzlinka2021 ma aj lasku, aj teply domov, aj mile slova a cas s nami. Vela cestujeme, spoznavame, snazime sa ho viest spravnym smerom. Ale co nam brani v tom aby sme mu este neodkladali peniaze??? Ved nikdy nevies co bude, a kym mame, tak dame. Nemyslim si ze za 10rokov, ked bude mat moznost sa dostat k tym peniazom, v 18tich, tak nebudu mat ziadnu hodnotu.. urcite viac ako prazdny ucet.
Staršiemu 50 €, mladšej 35 €, ale majú to zainvestovane, ak dostanú k sviatkom, tak prikladám. Mám to nastavené, aby v rovnakom veku mali rovnakú sumu.
Mimo toho mladšia dcéra má veľa aktivít - tanečná , gymnastika, keramika, takže ide veľa aj tam.
Obe deti podporujem v tom čo ich baví, či chcú robiť. Syn aj brigáduje a tak si niektoré veci hradí sám. Chystá sa na výšku, v tom má podporu, aby sa ďalej vzdelával v oblasti, ktorá ho baví.
@zmrzlinka2021 bežné diverzifikované portfólio (bez špekulácií)vie zarobiť priemerne 8% ročne 😊
@zuzanka.zuzu keby ste mu tých 12.000 rocne radsej spravne investovali tak ma zabezpeceny start do zivota. Ci si myslite ze Nobel, Einstein, Kepler, Sklodowska chodili do nejakych detskych Funiverzit?
Ja ešte nemám detí (snáď raz budem) ale už teraz mám pre ne zriadené investičné portfólio. 😃 Budú mať na štúdium a "postavenie sa na vlastné nohy". Momentálne nemám žiadne extra výdavky, tak investujem všetko,čo sa dá. 😊 .... Okrem akcií mám aj podielové fondy, niečo v nehnuteľnostiach... Kedysi som bola čierna ovca rodiny, doma ma za to odsudzovali, že o všetko prídem,dnes sa so mnou radia, ako a kde zainvestovať 😃... Vo voľnom čase sa rada vzdelám v oblasti investovania ... Baví ma to, veľa čítam... Určite ti odporúčam niečo odložiť, hoc aj 20€ mesačne, hlavne si nepozeraj grafy, keď pôjde všetko dole 😃 vtedy treba nakupovať, nie vyberať 😃
No ja suhlasim s tebou autorka tiez nieco investujem aj ked penoaze stracaju hodnotu lepsie ako nic a nie je to ukor aktualnych potrieb dietata

@merlinja nech sa páči...
https://www.funiversity.sk/sk/skolske-poplatky/
https://www.espania.sk/about-us/price-list
ten výsmech nie je treba, ty jadrová fyzika 😉