Koľko eur mesačne odkladáte deťom?
Ahojte chcem sa opýtať akú sumu mesačne odkladáte resp. investujete svojim deťom . My investujeme synovi 60€ neviem či je to malo alebo veľa. Ďakujem
Neodkladáme deťom. Jednoducho odkladáme a investujeme. Keď príde čas, že sa budú chcieť osamostatniť, tak im pomôžeme. Zaplatíme VŠ, prispejeme na svadbu. Musíme v prvom rade mať našetrené pre rodinu ako celok, keby prišlo zlé obdobie, a na privylepšenie k našim dôchodkom, keďže nikto nevie ako bude.
Výborná téma. Investícia 130€/mes. (portfolio) a rovnako mám v rezerve nehnuteľnosť.
my investujeme do vzdelania za mna to ma vacsi zmysel aby si dieta vedelo zarobit same na seba v buducnosti a malo moznosti sa dalej rozvijat
ja len nechapem ako niekto kupuje investicne byty atd len tak zo slovenskych platov a nakladov ci ste vsetci dedili ?
@mamina7070 čiže, ak investuješ do vzdelania, tak automaticky nemôžeš investovať zarobené peniaze napr. do akcií? Nechápem tejto logike... 🤦
@mell27 pre dieta na to nevidim dovod ja investujem do vzdelania dietata dost vysoku sumu (predtym skola v anglictine po maturitu) teraz studuje v zahranici medicinu
a investovanie do akcii ja neviem skusala som otocila som nieco so ziskom 100-150% ale mne to pride riskantne
samozrejme mam druhy treti pilier moj dochodok zo statu nebude nizsi ako 1000€
@mamina7070 my máme na hypotéky investičné byty.
Nič. Nebudem sa tváriť, že sporím a investujem. Ešte som si popri rodicaku aj posledný rok našla prácu. 🤷🏼♀️
@sasa1310 sak v pohode chcela si mas
ja ak by som vzala hypo na investicny byt (a nemas najomnika atd) tak nemozem dopriat dcere vzdelanie po akom tuzila
a moja priorita je jasna
@jaroslav81 na čo to vysvetľuješ ľuďom, ktorí sú tak zaostalí, že ani netušia čo znamená " investovanie" a jediné čo má podľa nich zmysel je "nehnuteľnosť" pretože tá je predsa reálna (v ich mysli to znamená že sa dá chytiť do ruky) a podľa ich logiky na tom sa nedá prerobiť? 😀
@laurita285 zbytočne,... Tu nemá zmysel ani písať 🤦 nech si každý žije vo svojej bubline a bude dobre 😊
Ja mam napriklad zmiesane pocity z odkladania penazi detom,ktore dostanu na sviatky.Ako viete sa vcitit do koze dietata,do jeho sklamania???Ja viem ze deti maju vsetkeho dosta ale aj tak!Radsej nech si z toho kupi rozumne nieco po com tuzi ako dostane darcek a vy ho zoberiete.HALO!!!
Nas ma tiez investicne sporenie a davam 60e mesacne od narodenia, pekne sa to tam uroči … setrit na beznom ucte, nema za mna z dlhodobeho hladiska ziaden vyznam, kedze peniaze stracaju na hodnote 🤷♀️ ak z neho vychovam slusneho cloveka, dostane ich ak bude potrebovat … ak bude flakac, tak pojdem s muzom na plavbu okolo sveta 😂
Nič - nevidím zmysel. Peniaze stracaju na hodnote a najlepsia investicia do dietata je poskytnut mu domov lasky a bezpecia, oboch rodicov, vzdelanie...
@zmrzlinka2021 dá sa investovať aj do fondov kde vlastne nestrácate nič ale získate
Nič - nevidím zmysel. Peniaze stracaju na hodnote a najlepsia investicia do dietata je poskytnut mu domov lasky a bezpecia, oboch rodicov, vzdelanie...
@zmrzlinka2021 mozes davat mesacne do ETF fondov a tam sa to investuje
My kazdemu dietatu okolo 100e mesacne.
300e mesacne do fondov. Mame jedno dieta.
Deťom nešetríme nič. Dostanú nehnuteľnosti na štart, tam investujeme.

@zmrzlinka2021 však ja nehovorím jasne že dieťa treba viesť k tomu aby sa o seba vedelo postarať. A nik nehovorí že keď dieťaťu šetrí že mu už nič iné neplatí.
Mne moji rodičia nasetrili aspoň na vodičky preukaz, na krúžky som chodila. Jasne že som nemohla mat čokoľvek nebolo peňazí nazvyš ale som im za to vďačná.