Koľko eur minie vaša štvorčlenná rodina na stravu?
Ide mi o náklady na stravu 4 člennej rodiny.
My sme 4. Na stravu minieme veľmi veľa nakoľko sa stravujeme zdravšie. Veľmi veľa zeleniny, ovocia, špaldové výrobky, bio výrobky.... Takže u nás je to okolo 700 - 800 eur.
Z takéhoto "prieskumu" nezistíš nič 🙂 Záleží od rodiny, niekto varí denne, niekto len suchú večeru, niekto má denne mäso, niekto len v nedeľu. Už z tých pár príspevkov sama vidíš, že niektorá trojčlenná rodina minie na stravu viac ako 4-5 členná 🙂
My sme štyria, ale oficiálni stravníci zatiaľ len traja 🙂 a na stravu minieme veľa 🙂 Takmer celý zvyšok výplaty po uhradení všetkých účtov....
my sme 4 - 2 dosp. + deti 5,5 a 8,5, dcera sa stravuje v škole, syn v škôlke nie pretože nemôže, takže varím cca obden, minieme cca 500 € na mesiac
My sme piati,Dvaja dospelý a tri deti, ty traja to sú kyseliny takže minam 700eúr mesačne
neda sa to povedat presne, ale pohybuje sa to mesacne od 200 eur az po 400 eur. 🙂
tak ja poviem zodpovedne ze nemam potuchy... to ako viete kolko miniete na jedlo si to zapisujete? sme 4
4or členná rodina. Manžel sa samozrejme stravuje v práci a staršia dcérka v škôlke. Snažím sa vmestiť do 200€ a zväčša sa mi to darí. Veľa varím a pečiem. Najviac peňazí zožerú sladkosti, preto radšej vypekám.
my sme 4 - cez týždeň zvyčajne nevarím, len cez víkendy - minieme okolo 600€ - ale to je len môj odhad, nezapisujem si to, takže presne neviem.
Ja si odkladam bloky za cely mesiac...sme 4...2 dospely a 2 deti...mesacne to vychadza cca 400e plus skola a skolka
každý minie toľko, koľko môže... každá rodina má iné možnosti a potreby a každá gazdinka iné schopnosti - niektorá vie upiecť chlieb doma, iná nie, niekde sú diétne obmedzenia (cukrovka, celiakia, potravinové alergie), ktoré značne zvyšujú výdavky v tejto oblasti... sú rodiny, ktorým musí stačiť 5€ na dennú stravu, inde ani nepočítajú... takže treba si spraviť rozpočet - na jednej strane príjmy, na druhej nutné výdavky a uvidíš, koľko si môžete dovoliť minúť na jedlo... pokiaľ je problém, že ťa v tomto obmedzuje manžel, tak výsledky tejto ankety to nezmenia...
ahoj my sme 4 členná rodinka, ale na stravu sa to pohybuje okolo 400 Eur mesačne....varim takmer kazdy den a vela masa, lebo mam 3 chlapov....zatial su ti krpulici len ročný a trojročný, takze tieto vydavky sa o par rockov podstatne zvysia.... ☹ ☹ ☹ ........ 😉
My sme tiez 4 ,z toho 18 mesacne dieta a na stravu miniem mesacne 400 eur a niekedy aj viac...
my sme tiez styria, ale na stravu minieme strasne vela, ani si netrufam odhadnut, lebo starisa ma bezlepkovo - bezlaktozovu dietu a vsetky tie nahrady idu strasne do penazi, ani sama to radsej nechcem vediet 😠
tak my sme 4, ale nikdy som si to nezapisovala, takže nemám ani potuchy koľko minieme na stravu ... a radšej to ani nechcem vedieť 😀
4-clenna rodina, deti do 5 rokov, cca 450-500 eur.
Naklady zavisia od toho, ci muz robi viac z domu alebo je v praci, ci je starsia v skolke alebo chora, ci si vymyslim nejaku specialitu alebo jeme normalne. Nepocitam do toho obcasnu restauraciu.
My minieme cca 10% príjmu na potraviny, ak nerátam občasné reštaurácie alebo donášku.
sme štyria: 2 dospelí a 2 deti (12 a 10 rokov). Nikto sa nestravuje v práci ani v škole, mesačné výdavky okolo 300-400 e.

300e, sme 4 a malé dieťa