Koľko eur miniete mesačne na bábätko?
Mamicky kolko cca spotrebujete mesacne pre babatko vlhcene , plienky a sušené mlieko ( ak nekojite ) a kolko € vas to vsertko stoji ?
Dakujem
@tayla ano aj to mam🙂 po kolko kupujete krabicu?
Ten standard ma kazdy niekde uplne inde. Ja som kupovavala 9 baleni plienok a k tomu zopar vlhcenych monperi z eshopu, za cca 100€ jeden nakup, vydrzalo mi to zhruba 2,5-3 mes. Uz ked bol vacsi, tak aj plienky su drahsie. Nosil asi do 7 mesiacov Ska, tam je 52ks v baleni, Mka maju rovnaku cenu, ale plienok je tam trochu menej. Teraz ako 20 mesacny nosi L panty, tych je v baleni cez 30, ale su to nohavicky, teda su na ks drahsie asi o 10c. Moj maly ma alergicky ekzem, takze mlieko na predpis, doplatok 7 ci 8€ na balenie, ale poistovna (Union) mi vracia doplatky v plnej vyske, takze Neocate mal zadarmo. Jasne, na mieste som to musela doplatit, ale raz za 3 mesiace mi to cele poslali nazad, takze ziadna tragedia. Chory nebol od narodenia ani raz, takze lieky som neriesila, koliky nemal, akurat ten ekzem, na to som mu kupovala vysoko kvalitne bio organic kremy, su drahe, pod 10€ vacsina ani nejde, ale vydrzia aj pol roka, nie jak tie riedke blbosti z obchodu za par drobnych. Kozmetika inak ziadna, iba cista vodicka, ked je treba, tak prirodne mydlo na citlivu pokozku, co aj my pouzivame. Veci na oblecko som dostala, to co mi chybalo som nakupila tu na bazari, detto hracky, dopravne prostriedky (okrem sportiaku, ten som kupovala novy, lebo bazarovy som nenasla). Kym bol babatko, tak podla mna nas viac ako 30-40€ mesacne nestal.
@sruma preplacaju, dokonca v plnej vyske, ale iba na predpis. Moje dieta pije mlieko, co krabica stoji 24€ a kazdy jeden cent mi preplatili naspat
@elementissa tak to ma byt
@sruma ale nie je to tak ako pise
@elementissa
ak ma dieta diagnozu (potvrdenu gastro) alebo maju rodicia alergie ... tak je narok na CIASTOCNE preplatenie najma speci mliek .... preplacaju cca polovicu ... a ist nie neobmedzene jednak na pocet a jednak na vek dietata ... samozrejme predpis je potrebny... da sa pripadne uhradit rozdiel z benefitov zdravotnych poistovni ale urcite sa neda povedat ze dieta pri predpise ma narok na mlieko zadarmo ... je to limitovane vekom diagnozou a poctom
@loginexistuje ak je napriklad ABKM diagnoza, tak sa predpisuje neocate infant, neskor neocate junior. Zvacsa to byva tak, co mi hovorila alergo, ze poistovna schvaluje do 8 baleni mesacne. Pri neocate junior je to do 6 baleni, to je od roka vyssie. Ano, kazde dieta je inak velke a inak vela potrebuje jedla, no tych 8 baleni musi bohate stacit na mesiac. A moja poistovna (Union) vracia doplatky v plnej vyske. Ja som za mlieko nezaplatila ani cent realne. A speci mlieko mal od narodenia.
Iba HA alebo AR mlieka sa na diagnozu davaju len po potvrdeni z gastra, ale plati plus minus to iste, predpisuje sa 6-8 baleni mesacne, podla velkosti krabice, doplaca sa polovica v lekarni, Union vracia vsetko. Dovera ma doplatky limitovane nejako (200€/Q), alebo tak nejako, teda mali..neviem, ci uz maju neobmedzene doplatky. A vseobecka je vseobecka, to funguje ako vsetky statne sluzby
@tayla aha no neviem ja mam 4 krabice uz len s expiraciou do juna 2021. No su neotvorene a je to minimalny datum spotreby. Takze urcite vy ste ho mohli este aj v mesiaci jul pouzit . Cena za 1 ks 9 eur. Nechcete?
@tayla dobre v poriadku 🙂