icon

Koľko eur miniete mesačne na bábätko?

lussy1305
11. nov 2014

či kojite/ nekojíte je jedno len chcem mat info koľko asi
ďakujem 🙂

Strana
z3
niki101988
12. nov 2014

@hammy
@siska53
Vyznelo to divne ale pochopili sme sa, jasné že nevstávam kvôli pánovi tvorstva o hodinu skôr aby som sa namaľovala 😀 ale poznám aj také prípady
Myslím však, že každá žena môže raz dva razy do týždňa ostať v kúpeľni zavretá na dlhšie ako 5minút sprchy 😎

emili162
12. nov 2014

@lussy1305 jaj moja, uvidime, ked sa ti babo narodi, ako sa budes upravovat...budes rada, ak sa stihnes prezliest z pyzama...prajem vsetko dobre

kaculda2
12. nov 2014

Dcerka ma 13mes.a minem na nu tak 70-80e mesacne (plienky, Nutrilon mlieko, vlhcene utierky ) od 6mes. chodi na nocnicek to mi usetri denne tak 1-2 plienky

meluela
12. nov 2014

@emili162 ona ma urcite sponzora co jej zaplati nanny aby sa stihla dat do tip-top stavu a neohla si nechty:D

anjelik2509
12. nov 2014

tak ja to nejak presne nemám zmapované, ale tak 70 eur mlieko, plienky 10-20 eur, sem tam nejaká kozmetika asi 5 eur ale to je asi raz za dva mesiace, oblečko nekupujeme, máme po staršej dcére...No a papá už pomaly s nami, ovocie, polievky, ryžu, zemiaky, mäsko a to už nerátam...

iskricka55
13. nov 2014

V Nemecku okolo 150e do 4 mesiacov sme plne kojili teraz UM plus prikrmy, plienku vsetko cosa tyka hygieny stale jeco kupovat kazdy mesiac sa nieco najde co potrebujeme 🙂 aspon ze plienky sutu lacnejsie ako u nas I ked zivot drahy, ale sspon nieco 🙂

de_monka
14. nov 2014

u nas je to cca 40e UM, 10e plienky (toujours nakupim v lidli v akcii), vhlcene obrusky 2e (casto to nepouzivame), nepouzivame ziadnu drogeriu len obcas olivovy olej a na ritku pastu s rybim olejom, ktora mi vydrzi aj 4 mesiace... stoji do dvoch eur... prikrmy jedava domace, len obcas davame kupovane (ak sa nestiha varit, alebo sme na cestach)
co sa tyka oblecenia... nepotrpim si na znackovy vyber... vela veci sme podedili po inych, a rada nakupujem v bazare, alebo v sekacoch, kde najdem znackove outletove veci za par drobnych. Zaroven sa snazim nakupovat v predstihu.... teda fusak a overal na zimu som kupovala tu z bazaru v july 🙂 cenovo to vychadza lepsie....
a k uprave zeny na na materskej.... verim, ze kazda zena tusi byt krasna a upravena, ale u nas su niektore dni take, ze sa nestiham ani najest a nie to este travit cas licenim a upravou... zaroven, existuju aj rodiny, kde je mesacny rozpocet tak nizky, ze nie je pre zenu mozne, ist ku kadernicke prip. kozmeticke, kupovat si roznu kozmetiku a drogeriu.... tie peniaze radsej investuju do stravy rodiny, alebo deti...
myslim, ze toto vsetko je o prioritach, ktore si rodina nastavi... u nas sa skor zameriavame na ine veci... nepotrebujeme znackove veci za stovky eur, stacia nam veci z diskontu, ale zaroven nemame problem s tym, aby sme dcere zaplatili kurz plavania, ktory nie je najlacnejsi....

barcelona94901
14. nov 2014

kojím,mlieko odpadáva,ale je to priemerne vyše stovky ,strava,plienky,obrusky,,,no a máš náklady ,ktoré nie su pravidelné,ale idu rastom,vekom,hračky ,oblečko,obuv ,

barcelona94901
14. nov 2014

@de_monka presne

ssussie
14. nov 2014

Dostavam 227 eur od statu. Moj muz plati najom, auto a stravu , zvysok platim ja. Takze je to 227 eur na vsetko pre krpca, na oblecenie pre nas, na vylety a na darceky pre rodinu. Ked sa minie viac na handry, menej bude na vylety 🙂

mama4444
15. jún 2021

@katrin21 a co voda ? Nie je voda draha ? Ci neberiete do uvahy ucet za teplu vodu a radaej doprajete babatku ?

katrin21
17. jún 2021

@mama4444 podla teba kolko treba teplej vody na oplachjlnutir ritky babatka v umyvadle? Minimum...nie , urcite na tomto by som nesetrila...radsej.ho okupem len kazdy druhy den,ale ritku umyjem. Vlhcene doplnkovo.

Strana
z3