Koľko eur miniete mesačne na bábätko?
či kojite/ nekojíte je jedno len chcem mat info koľko asi
ďakujem 🙂
@katarina644 pytam sa preto lebo nemam ani predstavu kolko asi minie bezna zena penazi, lebo ked len vidim to vsetko krasne oblecenie, zobrala by som vsetko a este o to viac ked to bude dievcatko 🙂
Po tom co mi baby popisali mam aspon predstavu co treba nakupovat, atd..nejde mi o peniaze len som bola zvedava
@niki101988 Lenže ja osobne poznám situáciu, že na to skrátka nebolo. A ver, že môjmu mužovi som sa páčila aj tak. 🙂
@silaviat jedno velke HMMMM pre teba!!!!!!
@natalym ja si tiez myslim,ze dieta nemysi vyjst draho,da sa nakupit i lacnejsie oblecko,alebo poziciat od kamosky..ci z rodiny. Kto chce,latkuje a prvotny vydavok na kocik ci postielku tiez nemusi byt vysoky,ak sa rozhodnu kupit z2.ruky.
No..a obcas si zas treba dopriat daky masaz,kozmetiku..a zas uces si musime i my upravit,nie kazdej ide cop.
Ja napr. Veci si vymienam.s kamoskou,druhe deti mame s 8dnovym rozdielom a v mesiaci,kedy aj moj syn starsi a ona ma dcerku starsiu,ktora nam sice presne nesedi do nasho rocneho obdobia,ale su kusky,ktore mi dava.
Svagrinina kamoska zas posiela zachovale kusky po jej synovi..i tam sa da usetrit..
Kocik som sice kupovala novy ale vyuzili sme i pri malej a aj dalsie by sa pokojne odvozilo.
Takze kto chce,cestu najde a ked chce mat muz upravenu zenu,tak jej musi dat na to priestor-casovy. To je odkaz pre
@niki101988
@siska53 To jej musí dopriať len niekedy ho ženy ani samé nechcú lebo vraj vyzerajú dobre
@niki101988 o tom pochybujem..ked,tak je to preto,lebo sa nechce odlucit od babatka..pamatam.si,ze ked som sla na preventivku k zubarovi (asi hodka tam i spat),ked mal maly 2m.,tak som 3xmame volala,ci je vsetko ok.
Ale ku kadernicke som sla,ked mal 4m.,ved oni sa kocikovali vonku.
A ku kozmeticke nas donutila svagrina. Tato si prosto musel najst v jeden den cas a prist skor,aby som sa ja vratila za svetla domov.
Aj teraz,ked chcem ist,mozem..ale deti mi vtedy strazia stari rodicia. To iste sa tyka aj cvicenia.
@lussy1305 len zial,to tak funguje..a ona,ked vidi,aky je nervozny,by ho tam najradsej aj poslala.
Prajem ti,aby si nemala narocne dieta..a druhe planuj,az ked to prve bude vacsie..
Ja som mala prveho kludasa,pohodaka,aj v noci dobre spal..druha bola kolikova,v noci aj 2hodky hore,o dalsie 2budicek,maly do tohp sa zmenil na te.peramentne sidlo.
Bola som rada,ked som si lahla a nemusela sa pohnut.
Ale moj to chape. A pacim sa mu aj neupravena i upravena.takze to neriesim. Dbam len,aby vlasy boli umyte a nebola som praclovek.
Ja som sa nikdy casto nemachlila,lebo mi tie malovatka a odlicovatka nerobia dobre,tak mozem len obcas.
a ked,tak sa obleciem lepsie cez vikend. Ked ide na prechadzku aj niekto iny,ako ja. Lebo po ihrisku ci sidlisko za detmi nebudem behat a kolaciky v piesku stavat v lodickach.
Kto chce dieta nepozera na peniaze.ma sa pozerat tak len aby bolo zdrave.peniaze su neni vsetko.kolko sa minie tolko sa minie.dieta vyroste nebudu plienky a aj papavat bude to co aj my papame atd.
@katarina644 prave naopak, clovek minie tolko, kolko chce. ked bola kamaratka tehotna, nakupila take veci ako ohrievac vlhkych utierok, aby neboli studene, specialny mixer na detske jedlo, pritom mali aj klasicky kuchynsky ponorny mixer, speci smetny kos na plienky, kosik na spanie a zaroven postielku... skratka veci, ktore dietatu netreba, ale mamicka chce a na to ma 🙂
@lussy1305 dieta nemusi byt drahe, je to vec priorit mamicky. Mna moje deti "draho" Nevysli. Nepotrpim si na znacky- aspon potom nehistercim ked, sa zaspinia... investujem do hier a aktivit a vecinou len svoj cas... Obidve boli a su kojene, takze na umele mlieko ani cent, kocar som si kupila aj postielku, obe ale spavali so mnou v posteli, takze zbytocne... Oblecko si prestriedaju a darceky, zaviedli sme pravidlo, ze kazdy z clenov ma na Vianoce jeden a hotovo Takze mesacne ma 2 moji zajaci vydu do 20 e lebo kupujem este obom plienky,samozrejme treba este priratat stravu.
@lussy1305 @niki101988 baby držím vám palce, aby sa vám narodili kludné, zdravé detičky a vy ste mohli byť celý čas upravené 😉
ja chodím ku kaderníčke pravidelne, aj si kúpim na seba ALE teda sú dni, kedy som strapatá, som v rozťahaných teplákoch, a teraz pozor dokonca aj ogrckaná som už bola a bola som už aj ocikaná 😀 a keďže mi boli prvoradé deti, chvíľu trvalo kým som sa prezliekla.....
a keď sa hráme v piesku, alebo šantíme, je mi úplne jedno, že mám tepláky a nechýba mi kilo make-upu.
a vďaka bohu za muža, pre ktorého sa ráno alebo keď má prísť z roboty nemusím bežať upravovať, lebo by to nezvládol 😉
Moja má 6 mesiacov a minam na plienky (pampers) na mlieko (babylove 5,8€) detské výživy, piskotky, olejcek Aviril 0,80€ , oblečenie ( keď kúpim 1-2 vecičky, čotreba) niečo z lekárne keď treba sprej do nosteka, vlastne to sú drobnosti. Najväčším výdavkom sú plienky. Vecičky som pokupila tu na bazari a to som zasobena na zimu... tak cca také bábo stojí do 100€/mesačne
tiez ako pise @kessinka , do pol roka okrem jednorazovych vydavkov (kocik, satka, latkovky) prakticky nic. Kojim, periem, oblecko mame zdedene, vlhcene utierky nepouzivam, raz za cas kupim balik jednorazovych plienok na cesty.
Male dieta nestoji skoro nic - teda da sa aj tak, uplne v pohode.
Ale zato skolaci, ojojoj 😅 😀
Baby, ktore tu pisete , ze 0 az 20 eur neverim, lebo prianie plienok v dnesnej dobe tiez vela stoji( prasok, avivaz, voda) ja som minula dost penazi mesacne 200 eur urcite a to na lieky , aspon mlieko som neplatila, lebo keby som to mala platit tak sa nedoplatim lebo na 6 dni by to bolo 100 eur- mliecko infatriny, plienky iba pampers lebo od inych dostala hned zapal, kozmetiku specialnu na atopicku plet lebo bez kozmetiky by chuda sa mi cela zoskrabala, vlhcene utierky na rucky ked sa trosku vygrckala atd, a potom strava tiez draho visla.
@hammy Ja chodím doma v teplákach, môj muž ma vída nenalíčenú bežne, moje líčenie: riasenka, ceruzka na obočie, balzámy na pery a kvalitný krém
Mám dcéru a tiež mi je jedno ako vyzerám keď som s ňou alebo som chorá.
Myslela som na ženy, ktoré pri deťoch zabudli na to, že sú ženy. Neviem ako inak to povedať
@niki101988 ahá, chápem čo myslíš, to je iné 🙂 🙂 len mi to prišlo tak blbo, že niekedy keď takú ženu človek stretne vonku (aj mňa 😀 ) proste nikdy nevie, čo za tým je, či nie je nejaký problém, možno nespali dve noci, choroba, atď. .... Ale je iné, ak to myslíš tak ako si teraz napísala 🙂
sú to dosť vysoké náklady a výdavky, a budú rásť každý ďalší rok života
Máme 11-mesačné bábo. Na plienky minieme cca 24 €, kojený je, čiže na UM nič. Oblečenie nepočítam, lebo 1) niekedy za mesiac nič nekúpim (mám po dcérke napr. fusak a také veci, tiež po synovcoch atď.) 2) niekedy sa podarí v bazáriku za zanedbateľné sumy, či aj v obchode za pár eur 3) niekedy viac v obchode, ale nekupujem značkové drahé veci. Kozmetika - no to ani neviem, lebo používam len na ritku obyčané detské mydlo od Alverde z DM, to máme zatiaľ od narodenia asi len tretí kus + druhý kus Alverde detského telového šampónu, či ako sa to volá. Tyčky do ušiek, to je ozaj pár centov, krabička vydrží dlho. Vlhčené utierky teraz pri synčekovi máme tiež len ako pohotovostné, keď som doma, mám predsa vodu a mydlo (načo dráždiť zbytočne detskú pokožku?), kupujem naraz do 4-balenie z DM Babylove sesitive (biele, vydrží mi to asi aj pol roka... Jedlo - no tak to ozaj nerátam, že ide na bábo, lebo zeleninu, ovocie a mäso kupujeme pre všetkých + teda tie detské príkrmy ovocné (nedalo sa tu moc zohnať kvalitné ovocie okrem jabĺk a banánov, teraz už máme zo záhradky jesennú úrodu a tiež domáce presnidávky), to bolo tak asi 10 - 15 € (ale nárazový nákup, nesledujem, ako rýchlo sa to minulo), ďalej kaša na večeru (kupujem čisto ryžové vločky od Hipp a neochutenú nemliečnu osemzrnnú tiež od Hipp - ovocie dávam do toho čerstvé), balenie vydrží asi mesiac a pol (odhadom), kupovala som ich obe najnovšie v akcii v Tescu, ale sumu si nepamätám veru. Hračky máme po dcérke, najviac u nás aj tak fičí kočík pre bábiky a káble akéhokoľvek druhu, ovládače od TV a rozhadzovanie kuchynských riadov... 😀
Všeho všudy ako výdavky na bábo rátam len tie plienky, lebo len tie viem spočítať. Ostatok sa rozdelí medzi jednotlivé mesiace či nie sú pravidelné výdavky. Jedlo rátam ako výdavok za všetkých, veď aj nám kupujeme a nepreratávame, či to zje ten alebo onen... 🙂 Iné by bolo UM, to je ozaj asi veľká položka. Našťastie netreba.
@niki101988 aha..len to tak divne vyznelo. 🙂
@trish31 no pre mna prehnane, napisala som ako to bolo u nas... este dodam ze vlhcene obrusky pouzivam len na cestach, doma umyvame vodou a 1 rybilka mi stacila na 2-3 mesiace. Je to o tom ako si to kto urobi, da sa velmi lacno a da sa aj velmi draho. To mas ako s kocikom, niekomu staci z bazara za par eciek a niekto kupi za 1200 eciek novy 😉 samozrejme ked ma niekto nejake specialne mliecko atd. naklady rapidne rastu. Osobne si myslim ze teraz sa vsetko tak prehana a hroti ze je to zbytocne a potom ludia len lamentuju ze nemaju peniaze 😖
@nikuska124 na jednorazove plienky co mam sa avivaz pouzivat nesmie. Nepouzivam ju ani na ine, lebo maly mal problemy s atopakom a kozna zakazala, davam trochu octu. Vobec mi avivaz nechyba. Prasok kupujem ked je 25% zlava v DM na ten ich, lepsi som zatial nenasla. Kupim za 150-200 evri naraz a mam na pol mozno aj rok a to periem kazdy den pri mojich prasiatkach 😅 vodu a energie neviem preratat a na zaciatku ma vysli vela latkovky ale pri 3 detoch sa to vyrazne vrati, aj ked som to robila hlavne kvoli ich zdraviu, nie peniazom...
@sense to beriem s tym mlieckom, verim ze ked treba nieco speci tak sa clovek nedoplati. Mala mala oslabenu imunitu. Kupovali sme vselijake probiotika, kolostra - 1 flasticka stala 30 euro a efekt nulovy. Nastastie sme sa z toho krasne dostali, dcerku uz imunologicka aj z databazy vyradila 😵 Takze tieto naklady nam odpadli a teraz spatne poviem ze to boli vyhodene peniaze v nasom pripade 😅 Radsej tie peniaze odlozim a ked sa da tak ideme aj v zime k moru. Odkedy to robime nebola uz 4 roky chora, klop klop. Zial tento rok to kvoli babu nepojde, tak pojdeme cez leto na mesiac ak sa bude dat. Takze ked zaratam tie dovolenky tak aj mna deti vychadzaju uz draho 😀 Len to davam v inej forme...
@trish31 no mlieko je drahe, aj plienky asi ked su len jednorazovky. Ja som pri dcere davala jednorazovku len na noc a cesty, doma len latkove. Pri synovi som sa ulievala a viac pouzivala jednorazovky. Mlieko tiez zavisi ci Babylove alebo Nutrilon, tam su obrovske cenove rozdiely...
@libka1 no my nastastie uz take problemy nemame, ale prve mesiace boli financne narocne hlavne co sa toho mlieka tych jedla ako za tri babatka a este aj specialne mliekko a klop klop klop ani ine zdravotne takze tiez tych vydavkov je omnoho omnoho menej cize len plienky, kozmetika ale to jej davam len minimalne, oblecenie ale to uz tiez nie tak ako prv, lebo to nevynosila a vsetko takmer ako nove som len rozdala a kedze velmi rychlo rastla tak presla velmi rychlo po 86cm., teraz ma 92 a dufam ze do jari jej vydrzi a to ma 18mes. ale uz kupujem len to nevyhnutne, sice kvalitnu bavlnu ale aj chlap uz pochopil ze znackove neznamena hned lepsie....
0 eur mesacne- latkove plienky (daleko lepsia investicia ako napr. predrazeny kocik) + dojcenie + strava presne ta ista, co my. akurat co jej kupim, a to robim radost vyslovene sebe takze do "vydavkov na dieta" to vobec neratam, je nejaky pekny kus oblecenia, ktory ostava potom pre dalsich surodencov.
@warholette tak potom je to tu o nicom, pytat sa kolko sa minie na babatko. vsak kazdy podla svojej penazenky, predstav, ja som to brala podla potreby dietata. ale vidim, ze aj to je zle, ked sa to spomenie. ostatne, co si ty pisala su totalne somariny, a zbytocne vyhadzovanie penazi, ale clovek to zisti neskor. my sme tiez minali peniaze a nakoniec sme kopec toho nepotrebovali, pri druhom iba podla toho co potreboval krpec...

@lussy1305 preco sa nato pytas? blba otazka... velmi zla... pretoze, ked chce clovek dieta, minie tolko penazi, kolko to dieta potrebuje.