icon

Koľko eur pre dvoch dospelých na potraviny?

snezienka12345
22. mar 2016

Ahoj zienky,potrebujem poradit. So snubencom sa coskoro osamostanime a ja tak zacinam prepocitavar rozpocet a nevedeli by ste mi poradit kolko eur treba pre dvoch dospelych ludi vyhradit na potraviny ?? dikesss

womankc
23. mar 2016

@snezienka12345 myslím, že prvotne sa odrazte zo sumy 100E až 150E a zapisuj si prvé dva mesiace, všetky výdavky .
Záleží na tom ,ako ste nastavení, či šetrne, alebo pôžitkári ak sa budete stravovať vonku , tak to bude viac, varte si na dva dni aj tým sa ušetrí
ak jeden deň mäso tak ďalšie jedlo lacnejšie ....

sandra551
23. mar 2016

@snezienka12345 Závisí od toho ako sa stravujete. Aj raňajky sa dajú spraviť za 1 € aj za 10 €... Je rozdiel či si dáš biely rožok s maslom alebo avokádo s ražným chlebom, kvalitné syry, vajíčkovú omeletu so špenátom a smoothie z 5 druhov ovocia 🙂
Ak idete na doraz a na minimum s počítaním každej položky tak sa podľa mňa do tých 150-200 euro dá nejako zmestiť (len raňajky, večere a cez víkend niečo malé), s tým že ani nejdete snáď za celý mesiac jesť vonka na večeru.
Ale kebyže sa varia lepšie jedlá, na večere kde tu steaky, ryby, bohaté raňajky, veľa zeleniny a ovocia a varíte aj normálne cez víkendya idete aj vonka jesť tak podľa mňa okolo 500 € určite, ak nie viac...

j.a.n.e.7
23. mar 2016

Ak ste ochotní jesť 2-3 dni to isté, oplatí sa navariť viac a tak ušetriť, prípadne dať do mrazáku časť a potom cez týždeň len prihriať. Ak vyžadujete každý deň čerstvú stravu, bude to náročnejšie, ale pre 2 ľudí nič hrozné. Inak, ak máte teplé jedlo v práci, nemyslím si, že je nutné nejako vyvárať na večeru, postačia jednoduché a rýchle jedlá. Ten rozpočet na stravu bude podstatne náročnejší až prídu deti 🙂

snezienka12345
autor
23. mar 2016

Ďakujem baby za všetky vaše rady a názory 🙂

ja som ratala cca tych 200 euro maximalne pre nas oboch s tým že obedy v práci a nedelene obedy urcite u svokrovcov jednych, druhych...co sa týka potravin sme zlatá stredná cesta - sem tam nieco kvalitnejsie, ale uplne nam stacia potraviny klasicke napriklad z Jednoty...a samozrejme na stravu v restikach nebudeme mať asi financie zo zaciatky minat a bude sa varit len doma 🙂

veronikaszabova
23. mar 2016

My sme styria. Ja, muz a dvaja synovia /6,5 roka a 1,5 roka/... na stravu minieme cca 500-600 eur mesacne.
kupujeme kvalitne potraviny, vela ovocia a zeleniny, mliecne produkty,...

dominika6
23. mar 2016

@snezienka12345
ved lahká matematika

obedy v robote 3.30,- x 20dní x dve osoby = 132,-e
4x víkend u rodičov= 0,-
večere doma( suchá strava 30 dní x 5,- = 150
suma sumárum cca 282,-e

majrab
23. mar 2016

@jolinka prosim ta kde kupujes cestoviny? ja robim stale iba zapekane a kupujem iba jeden druh, presne ked su v akcii tak by som si chcela rozsirit spajzovu zbierku 🙂

womankc
23. mar 2016

@snezienka12345 tak to by ste sa mali zmestiť v pohode

hors
23. mar 2016

No obdivujem tu niektore my sme 2 dospeli a 1 dieta 3 r a minieme na stravu 500€ a viac obdivujem vsetky co su pod 500€

jolinka
23. mar 2016

@majrab vacsinou v kauflande, obcas lidl... vyberam z tych lepsich, co su tzv. "tvrda psenica" "duro" alebo "semoline" a tzv. makke domace cestoviny do polievky, zrovna nemam v spajzi, nespomeniem si na nazov, stoja 85 cento za 500 gr. niekomu sa to zda drahe, ale myslim ze zrovna na cestovinach clovek netrhne horibilnu usporu penazi. aby som setrila 20,30 centov, tak z toho urcite nezbohatnem.

najviac sa da usetrit na blbostiach obmedzit kupovane buchty, keksy, cokoladove tycinky, slane blbosti a kupovane vody.

veronikaszabova
23. mar 2016

@hors presne tak ☺ normalne pozeram a nechapem...

jolinka
23. mar 2016

@majrab no jak na potvoru prazdna spajza, nasla som len jedny cessi a jedny "hostina" to kupuje manzel, ja uprednostnujem ine. Zajtra robime velky nakup pred velkou nocou.

hors
23. mar 2016

@veronikaszabova aj ja akoze ziram a to fak nekupujem fres obchodoch ked ananas stoji 5€ kus ale kupujem Tesco,Lidl,Kaufland atd...:0)

majrab
23. mar 2016

@jolinka az po tejto temy si vazne ideme na buduci mesiac spocitat kolko minieme na jedlo, kedze ja som doma rano si zapnem net a ak najdem recept, ktory chcem skusit poviem manzelovi nech kupi to a to a odrazu je z toho 20 eurovy nakup :-/, ale zase mi nekupujeme ziadne sladene napoje ani mineralky ani chipsy...a aj tak je z toho stale velky nakup

a v kauflande kupujem aj ja cestoviny my ich mame mozno raz za 2 tyzdne, ale ja varim na 2-3 dni, aby sme mali a dokial nezjeme nove nevarim 🙂

veronikaszabova
23. mar 2016

@hors ved to... 2x do tyzdna nakup cca 50 eur, plus kazdy den nejake rozky, ovocie...

mirage
23. mar 2016

@moni244 ja nejdem nikoho odcudzovat, naco by mi bola v dome dalsia zena.. 😀

jolinka
23. mar 2016

@veronikaszabova to je asi aj o nastaveni prijmov a vydavkov, ked ma rodina nejakych 800 e dokopy, tak 500 eciek na potraviny jednoducho neda, a fakt sa sustredi na obehavanie akcii.

mne osobne sa zda to co mame my tych 450 eur /obcas i viac na sviatky/ aj celkom dost, na to ze mame vela aj z domu, cerstvu zeleninu a ovocie, kyslu kapustu, zemiaky, kompoty, sterlizovana zelenina...nic z toho nekupujeme, od svokry vzdy donesieme zo 10 kil domaceho masa /5-6 x za rok/ a i tak este kolko musime dokupovat.

jolinka
23. mar 2016

@majrab ja sa neorientujem na konkretnu znacku, z lepsich /nie uplne ze extra najdrahsich/ vyberiem tu co je v akcii, a z tych nakupim, oni tie znacky v akcii striedaju, vzdy daco ine.

hors
23. mar 2016

Ved aj unas a to nerata ze mm ma este stravaky fakt klobuk dole.

veronikaszabova
23. mar 2016

@jolinka ja vzdy muzovi vravim, ze budeme menej jest ☺☺ len moji chlapi su mäsovi ☺☺☺
tiez si casto poviem, ze davame vela za jedlo, no nechcem zasa znizovat kvalitu potravin len aby som usetrila...

majrab
23. mar 2016

@hors my minieme (dufam) do 300 max. (si to spocitam nabuduce) a to si doprajeme takmer co chceme, ale ja radsej pojdem nakupit v zlave viackrat ako raz bez zlavy 🙂, ale co kupujete za 500 eur? zase ked mate vyssi prijem tak je to pochopitelne. my momentalne zijeme iba z manzelovho, cize sa musim krotit a ziadny bulgur ani kuskus namiesto ryze alebo zemiakov si dovolit nemozeme, aj ked ho obcas do kosika prihodim

veronikaszabova
23. mar 2016

@majrab u nas je na obed casto losos, maso mame cca 5x do tyzdna... plus ovocie, zelenina... ved len za jedno avokado date 1e... hned je 500e

jolinka
23. mar 2016

@veronikaszabova ako myslim ze keby sme nemali tie "dotacie" z vlastneho aj svokrovci co daju, tak keby sme vsetko museli kupovat , i my urcite dame cez 500 eur. raz som si tak dala namahu a prepocitavala jeden letny mesiac ked bola najvacsia uroda, kolko sme zo zahrady zjedli a kolko by to stalo v obchode , a to som ratala ceny cca ako v supermarkete nie ako za domacu bio zeleninu /co urcite v tej kvalite mame a este super cerstve, cesta zo zahrady na stol je 10 metrov 😅 😅 / No tak mi vyslo, ze to je okolo 150-200 eur navyse, ak by sme chceli tolko zeleniny a ovocia zjest z obchodu ...v bio cenach by to bolo este drahsie, my totiz nemame deti ale kobylky 😀 😀

Samozrejme to plati tak 5-7 mesiacov v roku, v januari sa tolko neurodi...

majrab
23. mar 2016

@jolinka no ja kupujem znacku AGNESI a vzdy iba penne lebo ine velmi nerobim...a potom iba do polievky klasiku nitovky

majrab
23. mar 2016

@veronikaszabova aj my mame skoro stale mäso, ale teraz sme robili zabijacku, cize za 80 eur sme naplnili mrazak plus nam svokrovci vyyudili obrovske stehno na velku noc co budeme jest cely rok. Ale zase lososa mame iba, ked je v Lidli akcia inde som ho ani nevidela a avokado som u nas este dozrete nenasla (nesrandujem) takze taketo mnamky my nekupujeme a preto mame mensie vydaje uz chapem 🙂, ale jeme vela mliecnych vyrobkov a zeleninu, ovocie a strukoviny ja zboznujem strukovinove polievky a privarky tak tie mame casto a niekedy sme jedli vela ryze, ale odkedy som tehotna a nemozem ju skoro citit tak iba ked ma manzel prehovori 🙂

jolinka
23. mar 2016

@majrab ja davam pomerne casto do polievok pohanku, celu nie mrvenu, nie je draha a je zdrava, obcas je dobre odlahcit organizmus od lepku, deti ju maju radi.

pohanka sa da uvarit aj ako priloha namiesto ryze.

hors
23. mar 2016

@majrab no ja kupujem ties co je akcia ale aj nieje co potrebujen vtom mam mliecne vyrobky ,mäso,ryby,ovocie zelenina mineralky mm si berie stravu navarenu doma ja som na md dcerka je doma somnou a maji cakame mimi .Ano urcite to zalezi od primu to je jasne.Ale ja sa nepohorsujem len sa sklanam pred maminkama co dokazu zmala vyzit fakt klobuk dole.Ja ties musim zaplatit hypoteku,pozicky najom atd...toho ma moc :0) tak ako kazda znas to je prvorade.Urcite vsetko zalezi od primu a samo zalezi aj ci byvas na xedinke ci meste predsa v dome mozes si vychovat slepky,zajov atd a dopestovat nieco vtom mozno nieco usetris ale Ba je dost draha celkovo :0(

hors
23. mar 2016

@jolinka ved to ze ked niekto ma taku pomocku tak je to obrovska pomoc ;0) mam nema kto pomoct rodina daleko 350 km a 150 km take vsetko musim kupovat od uplneho zakladu.To neratam,ze zelenina kupena cerstva na trhu tu Ba das pomali za kilo rajcin 3 e a co to je ked si sadneme knim 3 ja tak je po rajcinach :0) hned len tak sa zaprasi.

michaelamilan
23. mar 2016

Tak záleží aké máte príjmy....od toho sa bude odvíjať všetko ostatné. Zaplatte si najprv bývanie, dlhy a čo vám zostane môžte minúť. Zbytočne je ti tu písať že 300eur, keď vám ostane na živobytie 200, alebo naopak vám ostane 500.
Záleží od vašej náročnosti, či sa stravujete doma, či v práci. No rátala by som min 200eur. Napr my na domáca varenie veľa neminieme. Zato vééééľa necháme v reštauráciach.

majrab
23. mar 2016

@hors jasne to mas pravdu my mame zeleninu od svaokry hlavne v lete a ja sa chystam chovat sliepky 😀, kedze u nas sa po 30 vajciach len tak zaprasi