icon

Koľko investujete svojim deťom mesačne?

7. aug 2026

Ahojte, zaujíma ma, koľko peňazí mesačne investujte deťom na ich budúcnosť? Chápem, že asi každý podľa možností a priorít, ale aj tak ma to zaujíma. 😀 Čakám druhé dieťa, tak rozmýšľam, o koľko navýšiť mesačnú splátku..... a či vôbec na to budeme mať. 🫩

anonym_48f71a
7. aug 2026

Investujem a šetrím pre seba a nie deťom cielene.

anonym_4f99d2
7. aug 2026

V podstate celý 2. a 3. pilier pôjde im. Nepredpokladám, že sa dožijem dôchodku. Takže už majú 10 k + k dnešnému dňu.Mozno viac

autor
7. aug 2026
@anonym_4f99d2

V podstate celý 2. a 3. pilier pôjde im. Nepredpokladám, že sa dožijem dôchodku. Takže už majú 10 k + k dnešnému dňu.Mozno viac

@anonym_4f99d2 tak to si dobrá optimistka, ak veríš, že raz uvidíš peniaze z 2. piliera. 🤭👍👍

anonym_1ee267
7. aug 2026

neinvestujem specialne pre dieta. Do dietata investujem inak. Jediná investícia hmotného majetku bude, to čo po mne zdedí. Dovtedy jej bude musieť stačiť podpora a zabezpečenie čo najlepších možností v oblastí štúdia, aby nebola odkázana na nikoho, aby ju zabezpečil.

anonym_d5c513
7. aug 2026

@anonym_autor 160€ mesacne do etf + nejake vklady navyse pri sviatkoch ak dostane

anonym_c19b42
7. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_4f99d2 tak to si dobrá optimistka, ak veríš, že raz uvidíš peniaze z 2. piliera. 🤭👍👍

@anonym_autor peniaze z 2. piliera patria štátu. Takže, len z 3. piliera. Tak to bude pár stovák, nie? 🫤 Radšej aj ten zrušiť, a dajte si za tie peniaze kávu a zmrku v meste.

anonym_66dc0f
7. aug 2026

@anonym_autor investujeme len tie peniaze, ktoré deti dostanú - prevažne do akciových fondov
Sem tam im niečo extra prihodime

anonym_5dd4b7
7. aug 2026

Nic, dostane byt, ked bude mat vek, zamestnanie atd. ked umrem zdedi este dom. O zvysok nech sa stara sam, alebo nech pyta od svojho otca…

anonym_e75de0
7. aug 2026

Nic, nula celych nula. Tolko investovali aj moji rodicia do mna, nic mi nechybalo, dostala som dobre vzdelanie, vedenie k samostatnosti, postupne praca, setrenie a aj vlastne byvanie bez pomoci.

Takze nie, nenadobudam stale pocit ze musim setrit dietatu, aby odo mna dostalo par tisic potom, radsej ich teraz prirodzene investujem donho, aby z neho bol schopny samostatny a vzdelany clovek.
(Samozrejme nic proti tym co setria deckam 😉 )

anonym_4f99d2
7. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ... Tak im bude musieť stačiť. 3.nas oboch. Stále dosť penazi je tam, keďže ho uz máme roky.
Plus zdedia dom.

anonym_b6682f
7. aug 2026
@anonym_c19b42

@anonym_autor peniaze z 2. piliera patria štátu. Takže, len z 3. piliera. Tak to bude pár stovák, nie? 🫤 Radšej aj ten zrušiť, a dajte si za tie peniaze kávu a zmrku v meste.

@anonym_c19b42 tak 2.pilier je pre rodicov malych deti este vzdialena buducnost, ale aktualne je to dedicny majetok, tie peniaze statu nepatria.

janinah
7. aug 2026

Malým nič.otvorili sme im účty v 15 tich kam sme prispievali.

extempore
7. aug 2026

Obe moje deti majú investičnopoistnošetriace účty. My s manželom dávame každému po stovke a babka s dedom tiež po stovke. Dcéra má 9, syn 12 rokov a už tam má každý z nich slušnú sumičku. Milujem zložené úročenie :D

autor
7. aug 2026
@extempore

Obe moje deti majú investičnopoistnošetriace účty. My s manželom dávame každému po stovke a babka s dedom tiež po stovke. Dcéra má 9, syn 12 rokov a už tam má každý z nich slušnú sumičku. Milujem zložené úročenie :D

@extempore to je aké?😀 Ja mám xtb 😌

anonym_748122
7. aug 2026

Máme byt v prenájme ten v určitom veku dostane a potom po nás ked umrieme dom a zvyšok

anonym_b2c6c2
7. aug 2026
@anonym_c19b42

@anonym_c19b42
mozno ty tam nemas nic, ale su ludia, co maju aj v druhom, aj v tretom pilieri nasporene desiatky tisic eur a aj ich uvidia.

katkaseiner
7. aug 2026

Mame 2 deti a 70E kazdemu dietatu mesacne do ETF. Ja verim ze to nebude vela penazi kym sa k tomu dostanu, ale tak necakam ze si z toho budu riesit komplet byvanie, lebo je to malo... mozno len trocha podpora pri kupe prvej nehnutelnosti... a mozno to len prehajdakaju na nejake stare auto :D

extempore
7. aug 2026
@anonym_autor

@extempore to je aké?😀 Ja mám xtb 😌

@anonym_autor my to máme u NN.. je to sporiaci produkt, peniaze sa zároveň zhodnocujú a ešte je tam aj nejaké poistenie proti úrazu a tak.

anonym_a3909b
8. aug 2026

Platime im sukromnu skolu, plavecky kruzok, anglictinu a francuzstinu. Kazdy mesiac davame bokom 200€ na (ne)ocakavane vydavky s detmi - skola v prirode, lyziarsky, vymenny pobyt,..take ze v 21 dostanu byt nie. Davame im vzdelanie, vychovu. Mohli by mat vsetko materialne, ale nemaju. Nechcem tu o niekolko rokov pisat, ze dcera je 5 rokov po skole a neumyje si ani luzicku a spinave gatky hniju za postelou.
Ale svokra im odklada, maju viac penazi na tych uctoch nez my s muzom.

hellwant
9. aug 2026

Mame jedneho syna. My mu investujeme na studium- pociatocny vklad pred rokmi bol vyssi a potom po 30 eur mesacne(ak nepôjde na vysoku, tak bude mať do zivota). A z vreckoveho si on uz investuje do etf 20 eur mesacne. Dohromady z oboch v 15 ma uz niečo cez 15000 €. Nakoľko mame aj byt, ktory mu možno pripadne viac nedavame mesacne. On rastie do sily- nech si zarobi- my uz nie, cize hlavne nam s manzelkou investujem väcsie sumy aby bol dôchodok pohodovy.

tomtom2
9. aug 2026

50 mesačne etfka

anonym_3730b2
9. aug 2026

My investujeme 400€ mesačne, není to len pre deti, ale celkovo pre našu rodinu. Podľa situácie sa rozhodneme koľko dáme deťom a koľko necháme sebe, nakoniec možno nedostanú ani nič, ak si vyberú npr. drahé školy, alebo nastanú nejaké nečakane vysoké výdavky. Berieme to proste ako rezervu a uvidí sa časom.

ivanjecim
Včera o 05:16

Investujem každému dieťaťu do ETF každý mesiac 60 EUR!. Nestojí ma to nič, keďže sú to prídavky od štátu.

60 EUR za 25 rokov pri priemernom zhodnotení 8% bude cca 55.000 EUR

Samozrejme občas pridám aj nejaké mimoriadne vklady...

andrejkap123
Včera o 06:47

Stari rodicia platia dcere zdravotnu poistku s investicnym sporenim 100€, ja jej odkladam 50€ messcne z prenajmu bytu do etf fondov, 25€ mesacne z rodicaku na investicny ucet v tatra banke, a jej otec tiez 30€ na investicny ucet v TB. Cakame druhé a dúfam sa nam bude darit aj druhému takto setrit.

andrejkap123
Včera o 06:48

A este dodam ze peniaze jej plánujem dat ked skoncí vysoku skolu, s tym ze ju budem motivovat pokracovat v investiciach nadalej ked sa zamestná. Nech sa jej to tam nadalej zhodnocuje a nech sa uci financnej gramotnosti.

autor
Dnes o 19:46
@andrejkap123

Stari rodicia platia dcere zdravotnu poistku s investicnym sporenim 100€, ja jej odkladam 50€ messcne z prenajmu bytu do etf fondov, 25€ mesacne z rodicaku na investicny ucet v tatra banke, a jej otec tiez 30€ na investicny ucet v TB. Cakame druhé a dúfam sa nam bude darit aj druhému takto setrit.

@andrejkap123 poistenie so sporením v dnešnej dobe ešte existuje? 😳😳