Koľko má prispievať dospelé dieťa do domácnosti?
Riešime doma problém koľko má môj 20 ročný syn prispievať do domácnosti. Prosím o rady a názory. Chodil na vysokú školu do Košíc, ale vraj ho to tam nebavilo takže po sviatkoch už do školy nenastúpil, to je dnes. Oznámil mi to už pred sviatkami, takže som mu povedala, že je dospelý a ak nechce študovať, že je to jeho vec, ale že si má hľadať prácu, že doma vylihovať nebude. Najskôr mi povedal, že dobre, ale že medzi sviatkami sa ťažko hľadá práca(súhlasím) a že začne po sviatkoch. No zatiaľ prílišnú aktivitu nevidím, keď mu aj dačo poviem, že som našla na nete, tak to je za málo peňazí a toto by ho zasa nebavilo maximálne nezodpovedný prístup. Zatiaľ má ešte výživné, ale keď skončí štúdium aj oficiálne tak ho prestane dostávať. Povedala som mu, že mi bude prispievať na domácnosť 140 € - prosím názory aj vaše skúsenosti. On chce dávať 100 € aj so stravou, alebo že mi dá 65€ a doma sa stravovať nebude. Sme doma 5 členovia, keď rozrátam náklady čo sa týka energií na každého vychádza 65€. Ďalej máme hypotéku 140€/mesačne, ja poberám rodičovský príspevok 200€ a muž plat cca 490€. Syn, o ktorom píšem mi z výživného zatiaľ dáva na domácnosť 140€. Nechápte ma zle, keby sme boli na tom finančne lepšie možno by som mala k tomu iný postoj, ale z mesiaca na mesiac obraciam každý cent a ledva vyjdem a nechcem, aby na synovu ľahostajnosť doplácali ostatný členovia rodiny. Ráno vyspáva do dvanáctej to len keď ho skôr zobudím, že má dačo zrobiť tak to vstáva so strašnými pripomienkami, že čo po ňom chcem a že on tak skoro vstávať nebude(skoro to je o desiatej). Naobeduje sa, potom sedí na facebooku a potom zmizne príde v noci a druhý deň to isté. A ešte mi povie čo mňa hlava bolí čo on robí.....

Tak žienky začala som po dlhšej dobe zasa dostávať príspevky na môj príspevok tak musím povedať, že v súčasnosti je môj syn v Írsku a PRACUJE a to som veľmi rada, aj som plakala keď odchádzal 🙂