icon

Z čoho môžu žiť prevádzkovatelia jaslí?

Včera o 11:52

Prispieva stat na prevadzku jasli? Napriek vysokym poplatkom cca 400-500 eur, ked si rozratam naklady - platy, vybavenie, priestory, energie, tak im to nemoze vychadzat.

patrike
Včera o 11:57

Nie stat, obec. Skolstvo vratane ZS patri pod obce, SS pod kraj.

autor
Včera o 11:59
@patrike

Nie stat, obec. Skolstvo vratane ZS patri pod obce, SS pod kraj.

@patrike Myslim sukromne jasle. Statnych je minimum.

katkaseiner
Včera o 12:07
@anonym_autor

@patrike Myslim sukromne jasle. Statnych je minimum.

@anonym_autor konkretne neviem kde je 400€ poplatok, len pred 13 rokmi som to riesila a poplatok bol 350€ a hovorim o meste 100km od BA, v BA boli uz vtedy poplatky cez 450e...cize teraz ratam ze je ro viac. Plus este strava..

stanka_k
Včera o 13:29

Dotácie..

autor
Včera o 13:36
@stanka_k

Dotácie..

@stanka_k cize stat dotuje sukromne jasle? Akou sumou?

mogaa
Včera o 14:28
@anonym_autor

@stanka_k cize stat dotuje sukromne jasle? Akou sumou?

@anonym_autor nie, štát ti určite nebude dotovať súkromné jasle....sú to skôr sponzori ktorých si zháňaš sama.....a inak keď si vezmeš 20detí po 500 eur, to máš hneď 20 000,- .....síce platíš prenájom a učiteľky, + upratovačka....pri 20 deťoch potrebuješ minimálne 3 učiteľky + ty....nezbohatneš na tom, je to skôr srdcová záležitosť ale prežiť sa s tým dá...obedy sa zväčša objednávaj zo škôl, raňajky, desiata a olovrant sa pripravuje v jasliach.....

anonym_972180
Včera o 14:30
@mogaa

@anonym_autor nie, štát ti určite nebude dotovať súkromné jasle....sú to skôr sponzori ktorých si zháňaš sama.....a inak keď si vezmeš 20detí po 500 eur, to máš hneď 20 000,- .....síce platíš prenájom a učiteľky, + upratovačka....pri 20 deťoch potrebuješ minimálne 3 učiteľky + ty....nezbohatneš na tom, je to skôr srdcová záležitosť ale prežiť sa s tým dá...obedy sa zväčša objednávaj zo škôl, raňajky, desiata a olovrant sa pripravuje v jasliach.....

@mogaa to je 10000€ nie 20.

anonym_a7e91f
Včera o 14:44
@katkaseiner

@anonym_autor konkretne neviem kde je 400€ poplatok, len pred 13 rokmi som to riesila a poplatok bol 350€ a hovorim o meste 100km od BA, v BA boli uz vtedy poplatky cez 450e...cize teraz ratam ze je ro viac. Plus este strava..

@katkaseiner U nás na Orave stoja jasle 160 eur (80 jedlo, 80 škôlka).

katkaseiner
Včera o 14:49
@anonym_a7e91f

@katkaseiner U nás na Orave stoja jasle 160 eur (80 jedlo, 80 škôlka).

@anonym_a7e91f sukromne? neverim

anonym_a7e91f
Včera o 14:51
@katkaseiner

@anonym_a7e91f sukromne? neverim

@katkaseiner Myslíš si, že ťa len tak z nudy odrbávam či čo? :D

https://www.slnieckotvrdosin.sk/cennik/

katkaseiner
Včera o 14:53
@anonym_a7e91f

@katkaseiner Myslíš si, že ťa len tak z nudy odrbávam či čo? :D

https://www.slnieckotvrdosin.sk/cennik/

@anonym_a7e91f ako píšeš...odrbávaš (nikdy by som to takto nenapisala len citujem tvoje slova). Link si poslala na matersku skolu, nie na jasle 😉 V tom je rozdiel. V jasliach máš povolený menší pocet deti na ucitelku ako v škôlke. Pekny den

anonym_a7e91f
Včera o 14:53
@katkaseiner

@anonym_a7e91f ako píšeš...odrbávaš (nikdy by som to takto nenapisala len citujem tvoje slova). Link si poslala na matersku skolu, nie na jasle 😉 V tom je rozdiel. V jasliach máš povolený menší pocet deti na ucitelku ako v škôlke. Pekny den

@katkaseiner Slniečko poskytuje starostlivosť a výchovno-vzdelávací program pre deti vo veku od 2 do 6 rokov, vrátane adaptačného programu pre najmenších
a predprimárnej prípravy pre deti pred vstupom do základnej školy.

A cena je rovnaká pre všetky deti. Chodili mi tam dve decká tak snáď viem, koľko som platila :D ( mimochodom, 140e som platila)

katkaseiner
Včera o 14:57
@anonym_a7e91f

@katkaseiner Slniečko poskytuje starostlivosť a výchovno-vzdelávací program pre deti vo veku od 2 do 6 rokov, vrátane adaptačného programu pre najmenších
a predprimárnej prípravy pre deti pred vstupom do základnej školy.

A cena je rovnaká pre všetky deti. Chodili mi tam dve decká tak snáď viem, koľko som platila :D ( mimochodom, 140e som platila)

@anonym_a7e91f ja sa s tebou nehadam, citaj s porozumením. Tema je o jasliach a tvoje deti chodili do sukromnej skolky. Čo na tom nechapeš?

anonym_a7e91f
Včera o 14:59
@katkaseiner

@anonym_a7e91f ja sa s tebou nehadam, citaj s porozumením. Tema je o jasliach a tvoje deti chodili do sukromnej skolky. Čo na tom nechapeš?

@katkaseiner Chodili do " škôlky" pre 2 ročné deti. Môžme to volať jasle, môžme to volať škôlka ale bola to starostlivosť pre 2 ročné deti.

katkaseiner
Včera o 15:01
@anonym_a7e91f

@katkaseiner Chodili do " škôlky" pre 2 ročné deti. Môžme to volať jasle, môžme to volať škôlka ale bola to starostlivosť pre 2 ročné deti.

@anonym_a7e91f mylis si pojmy s dojmami.
Skolky su pre deti 3-6 rokov, jasle su do 3 rokov. Moja dcera isla do skolky ako 2rocna (nie do jasiel, do skolky). Rozdiel je primarne v tom, kolko deti moze byt na ucitelku. Sama si mi poslala link. Nie je tam napisane ze mozes priniest polrocne dieta. Do jasiel mozes priniest aj niekolkomesacne dieta. Nie 2-3 mesacne, ale polrocne kludne. To ako ty co volas, je tvoja vec, ale link ktory si sama pridala hovori o skolke a nie jasliach... neidem s tebou zabijat cas. Ja na toto fakt nemam nervy ze dospela zena ktora vychovala 2 deti nevie citat.

anonym_a7e91f
Včera o 15:02
@katkaseiner

@anonym_a7e91f mylis si pojmy s dojmami.
Skolky su pre deti 3-6 rokov, jasle su do 3 rokov. Moja dcera isla do skolky ako 2rocna (nie do jasiel, do skolky). Rozdiel je primarne v tom, kolko deti moze byt na ucitelku. Sama si mi poslala link. Nie je tam napisane ze mozes priniest polrocne dieta. Do jasiel mozes priniest aj niekolkomesacne dieta. Nie 2-3 mesacne, ale polrocne kludne. To ako ty co volas, je tvoja vec, ale link ktory si sama pridala hovori o skolke a nie jasliach... neidem s tebou zabijat cas. Ja na toto fakt nemam nervy ze dospela zena ktora vychovala 2 deti nevie citat.

@katkaseiner Čiže sú to jasle, keď berú 2 ročné deti, rozumieme sa? 😀

anonym_9159ae
Včera o 15:06
@anonym_a7e91f

@anonym_a7e91f Do skolky mozu prijat dieta od 2 rokov - aj do statnych. Avsak zabera miesto za 2 deti. Ak by mali triedu 2 rocnych deti, moze ich byt na 1 p. ucitelku len 10. Jasle su uplne nieco ine... v jasliach je to max 5 deti.

katkaseiner
Včera o 15:08
@anonym_a7e91f

@anonym_a7e91f nie, je to skolka, precitaj si link ktory si mi poslala... napis tej skolke ze si zle eviduju stranku... to ze moja dcera isla do skolky ako 2rocna, bolo len z dovodu ze mali podstav a vedela tolko ako 3rocne. Ale chodila od skolky, nie do jasiel. Jasle som riesila ked mala necely rok.

petamich
Včera o 19:50

Ak je sukromna skolka zaradena do siete a patri pod Ministerstvo skolstva, tak ano dostava dotacie na kazde dieta. Nasa skolka je sukromna, je ale zaradena do siete, skolne mame aktualne 400€ bez stravy. S prispevkom od MS im to asi vychadza. A potom su tie skutocne sukromne, specialne, jazykove a neviem ake a pri skolnom 1000€ im to asi vychadza aj bez prispevku, ak zaradene do siete nie su. Kazdopadne neviem ci na prevadzkovani jednej skolky sukromnej sa da zbohatnut 🙂.

autor
Včera o 19:57
@petamich

Ak je sukromna skolka zaradena do siete a patri pod Ministerstvo skolstva, tak ano dostava dotacie na kazde dieta. Nasa skolka je sukromna, je ale zaradena do siete, skolne mame aktualne 400€ bez stravy. S prispevkom od MS im to asi vychadza. A potom su tie skutocne sukromne, specialne, jazykove a neviem ake a pri skolnom 1000€ im to asi vychadza aj bez prispevku, ak zaradene do siete nie su. Kazdopadne neviem ci na prevadzkovani jednej skolky sukromnej sa da zbohatnut 🙂.

@petamich skolky viem ze dostavaju peniaze, ale neviem ako je to s jaslami

petamich
Včera o 21:10
@anonym_autor

@petamich skolky viem ze dostavaju peniaze, ale neviem ako je to s jaslami

@anonym_autor na sukromne jasle podla mna nie, ti ak tak funguju z tych klasickych poplatkov rodicov, rozne dotacie, pripadne nejake prispevy mesta/obce, si myslim (prepac ja som aj videla, ze hlavny prispevok je o jasliach a potom v diskusii sa aj skolky spominali...tak som vlastne reagovala trosku mimo)

anonym_b544f5
Včera o 21:25

Sukromne jasle ziju IBA z prispevkov od rodicov. Mestske jasle su financovane aj od rodicov, aj zo strany mesta. Jasle mozu navstevovat deti od 6mes do 3rokov/trojrocne mozu byt v jaslickach/. Skolky mozu prijat dieta od 2r do 6r. Je to nedotiahnute v legislative, podla spravnosti by dieta mladsie ako 3r nemalo byt v skolke. /m2 na priestor a nespln.podmienka personalu/. Ale kedze mnohe skolky cerpali eurofondy - potrebuju preukazat narast poctu deti,,preto beru aj mladsie..a vlastne , aby dostali aj prispevok na dieta.