icon

Koľko mesačne asi miniete na stravu?

lucia851
25. okt 2022

Koľko mesačne asi miniete na stravu?

alanko20
26. okt 2022

@elizita mám zošit na vydavky, rozdelené na kategórie-pes, oblečeie, drogeria, potraviny, lekaren, a ine. Platím len kartou, tak raz pár dní si otvorim IB appku a spíšem si, koľko som kde platila.

triomama
26. okt 2022

@lucia851 my veľa..cez 600-700€ ale sme 5 a manžel plus nakupuje v DE

kiki234
26. okt 2022

My minieme na nakupoch mesacne 400eur, neviem kolko je strava. V sume som ratala jedlo, sunare, plienky, drogeriu, jednoducho vsetko z obchodu. Sme 2ja dospeli 1rocne dieta a 2 rocne dieta. Na nakup chodime 2x mesacne, a vacsinou kupujeme v akci. Napriklad je sunar v akvii kupim aj 10ks, je v akci maso kupim dam do mrazaku, je v akcii plienka kupim do zasoby. Do obchodu nechodime na cerstve pecivo ani na sunecky. Kupime 4 chleby, naktajame dame do mrazaku. Tym padom nemusim kazdy den letet do obchodu a vybere sa len co sa spotrebuje, robim rozne naterky takze ta sunocka ani nechyba. deti maju maso skoro kazdy den, my max 1x za tyzden - velmi nemusime. Mame zahradu kde si dopestujeme a uskladnime a zavarime.

magimary
26. okt 2022

My to robíme a máme rovnako ako @kiki234 , akurát teda suma je iná, keďže je nás 6 (z toho 3 dospelí), ale držíme sa rovnakých zásad a z môjho pozorovania (aspoň u nás) je najväčšie šetrenie PRÁVE v tom, že nechodíme do obchodu často, ale len takto zriedkavo (zvykli sme si na to počas lockdownow a odvtedy takto fičíme).
Pretože nech robí človek, čo chce-akonáhle zbadá pri častých nákupoch niečo v akcii (alebo aj v neakcii, ale len preto, že to tam práve majú), takmer vždy to aj vezme. Čo mne nehrozí, keďže do obchodu skrátka nejdem.
Samozrejme, rozumiem, že každý to má inak,
ale nám sa práve tento systém najviac osvedčil. Odvtedy sa nám aj hodne znížili výdavky (samozrejme pomerne k vstúpajúcim cenám v poslednej dobe).

novakkata
26. okt 2022

Okolo 500€ aj s obedmi v škole/škôlke pre 4 člennú rodinu.

miskamilka
26. okt 2022

@elizita vsetko platim kartou a zratam cez internetbanking

novakkata
26. okt 2022

@elizita každý týždeň chodíme na veľký nákup takže vieme koľko zvykneme cca platiť+ cez týždeň kupujeme už len chlieb, pečivo, a drobnosti+ obedy do školy/škôlky tiež samozrejme vieme koľko to je. Keby sme každý deň chodili do obchodu, nie je šanca to počítať, takto je to jednoduchšie, vieme na čom sme.

tatianamaria
26. okt 2022

Asi 600 eur. Sme 2 + 5 detí.

evica17
26. okt 2022

@magimary presne toto je najlepší spôsob ako ušetriť. Keď sme bývali pri obchode,šla som len po dačo a šup nákup za 20 eur, a len preto lebo akcia, lebo mám chuť na to. Teraz keď bývame na dedine tak sa mi nechce a nedá ísť do obchodu furt,iba na veľký nákup a občas cez týždeň po chlieb a hneď je tam úspora. A varím podľa toho čo mám v zásobe,keď chýb adaco, vynajdem sa z toho čo mám

lolitka25
26. okt 2022

@lucia851 zijeme v Nemecku. 2dos.+4deti. Tyzdenne minieme na stravu 150-200€

zemiakovysalat
26. okt 2022

@elizita Vediem domace účtovnictvo

animus
26. okt 2022

@malinovka333 Strukoviny, zeleninu na všetky možné spôsoby (nejeme ani salámy, šunky, párky a ostatné spracované výrobky), keď robím napr. prívarok namiesto údeného mäsa dávam vajce natvrdo, tofu alebo tempeh... Keď varím z mäsa jeme to zvyčajne dva dni takže na 7dni prípadnú dva mäsové (používam najmä ryby, králika, hovädzie, hydinu... Bravčové málo)
Pochádzam z rodiny kde sa chovalo a mäso bolo 6x do týždňa (jaternice, bôčik, slanina, škvarky, paštéty, tlačenka a podobné veci) ten siedmi deň kysnuté koláče alebo sladký obed, to suma sumárum viedlo k obezite a zdravotným problémom... Od kedy som sa osamostatnila a založila rodinu zmenila som takto stravu a každý deň cvičím (zhodila cez 40kg a zbavila sa liekov na všetko možné aj nemožné) dcéru už vediem len v takomto stravovacom duchu...

dididudu
26. okt 2022

@elizita ja mam napríklad založený diár ci ako to nazvat a pisem kazdy den výdavky prijmy plus k danej sume napíšem načo sa to minulo ci potraviny ci handry atd.. A kazdy mesiac viem kolko sa minulo na jedlo, na drogeriu,na oblečenie,na výlety,na jedenie mimo domu a vsetko proste 🙂

dididudu
26. okt 2022

U nas na stravu 2+2(6,1) minieme okolo 700€ plus drogéria max 100€ oblečenie 100-150€ a ostatné veci ako vylety atd to je take ze niekedy nic niekedy hej v lete mame dost velke vydavky kedze behame kade-tade tam uz aj strava mimo domu potom.

ivankalaco
26. okt 2022

My sme dvaja dospelí + 3,5 ročná dcéra a minieme mesačne tak cca 500 euro, ale mäso, zeleninu, ovocie, vajcia máme z vlastných zdrojov.

lvulik
26. okt 2022

@ivankalaco cize tie vlastne zdroje je mimo tých 500e? Potom by ma zaujímalo, za co vlastne tých 500e date... 🙂

k_r
26. okt 2022

@ivangeline ja si to počítam presne podľa ucteniek a je to tiež do 400 eur. Drogériu píšem zvlášť. Sme štyria

ivangeline
26. okt 2022

@k_r My 5ti ale male deti. Velmi to nepocitam ale tak cca na tyzden tu stovku mi pride,ze dame. Nerobievame velke nakupy casto. Skor castejsie sme v obchode. xD

nice202
26. okt 2022

500-600€

elizita
26. okt 2022

@dididudu vau.. nechám sa inšpirovať asi

dididudu
26. okt 2022

@elizita je to super vec uz takto fungujeme cca tri roky pred tym sa utracalo ani neviem kde teraz mam vo vsetkom prehlad a este dost aj odložíme bokom. Vsetko do posledneho eura zapisujem. Zaberie to 5 min vecer ked si sadnem k telke a zapisem cely den

drahomirrra
26. okt 2022

Sme traja. Maly ma 2,5r. Mesiac co mesiac rachne 600-700 eur.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
dididudu
26. okt 2022

@mamula20 no tak ja vidim ze to je tak lepsie a ozaj to nezaberie toho casu staci chvíľka.. A clovek ma prehlad o všetkých svojích výdavkov a prijmov a staci mi pozrieť do diara a viem co som kupovala vo februári, maji, kedy kolko som minula na topanky na vylety a podobne

renalka
26. okt 2022

@lucyluska No neviem asi to zdraželo všade. Chcela so. Ahoj kupit na sople tie vyťahovanie vreckovky v tescu a normálne som ich nekúpila lebo 100 kusov v balíku, obyčajne tesco vreckovky stali 1.99. To mi deti vysmrkaju za 2 dni. Pozerám vedľa boli uz len tento 200 ks za 2,19. 3x som pozerala ci dobre vidím ale odmietla som ich kúpiť 🙂🙈

majarumm
27. okt 2022

čisto strava nejakých 600€

malinovka333
27. okt 2022

@kiki234 vy jete ine jedla ako deti?
Aj tie natierky musis z niecoho robit

ivankalaco
27. okt 2022

@lvulik mliečne výrobky, chlieb, pečivo, uprednostňujem kvalitnejšie výrobky od lokálnych výrobcov, ale nie sme zas eko bio a podobne, niekedy si chlieb a aj rožky upečiem doma.. Raz týždenne ideme do cukrárne, 1 x do mesiaca McDonald, 2-3 x reštaurácia ( obed, pizza) ono sa to nezdá, ale nazbiera sa to, napríklad včera sme išli na výlet, cukráreň 16 euro, hradná kaviareň 12 euro, pizzéria 30 euro ( spolu 58 euro a to nepočítam, že som deň pred tým kúpila suroviny na bagety a nápoje na cestu v sume cca asi 20 euro).Jednoducho polovica môjho platu a sa preje..

kiki234
27. okt 2022

@malinovka333 najmensi ma este trosku ine jedlo. Teda napriklad spravim 2 verzie polievky aby mohol aj on. Starsia ma take ako my. Ano ved samozrejme natierky musim robot, ved som napisala ze do obchodu chodime a kupujeme. Ale nevidim dovod chodit kazdy den. To je podla mna take mrhanie aj casom, aj penazi a este aj ak idete autom palivom.

miamie
27. okt 2022

@veronicka88 pls aku značku jogurtov kupujete?