icon

Koľko mesačne míňa trojčlenná rodina na jedlo?

27. feb 2024

Ak 3 clenna rodina minie mesacne na jedlo + drogeriu od 550 -600€??Dakujem za nazory.

lakebabe
7. mar 2024

@lulupulu áno všetci pôjdeme bývať na Oravu a chovať zvieratá 🤷‍♀️ inak tiež už bývam v dome ale teda chovať prasa si tu ozaj neviem predstaviť susedia by mali radosť 😄

11bodka11
7. mar 2024

My 600eur. Sme styria. A myslim ze si doprajeme uplne normalne jedlo. Aj vela ovocia, zeleniny atd. Na drogeriu nedame vela, len prasok, avivaz a priebezne sa dokupi co treba. Sprchace a pod dostavame vela na sviatky, to nekupujem vobec. Aj si objednavame pizzu, hamburger obcas

vafinka
7. mar 2024

@lulupulu ale ty porovnávať neporovnateľne,ja bývam na Považí a teda nepôjdem cez 200 km na nákupy do Poľska,ak máš kartu do biedronky tak kupuješ omnoho omnoho lacnejšie,tiež bývame na dome a pestujeme ale nechovam nič,sme traja a tiež miniem nech robím čo robím a šetríme tých 500€ plus mínus,takže neporobnavaj,v Tesco nekupime napr mrkvu tak lacno ako ty v poľsku či jablká či ostatné a mäso tiež nie...

barbora_t
7. mar 2024

My sme 2 dospelí plus 4,5r dieťa minieme tak 700-800e a to ma môj muž obedy v práci, tie tam nepočítam.
Dcérka nechodí do škôlky, večere mame varené plus muž máva aj nevarenu večeru ( ma fyzicky narocnu pracu)

lulupulu
7. mar 2024

@lakebabe my nechovame. Ale svokrovci 🙂

lakebabe
7. mar 2024

@lulupulu však to je super ja Vám to neberiem ale aj to niečo stojí, len väčšina ludi na Slovensku na to nemá možnosti tak si to mäso vajcia zeleninu musia kúpiť. To k tej otázke, že nechápeš kde toľko ľudia minu

lulupulu
7. mar 2024

@vafinka zakaždým keď niekto napíše že chodí nakupovať do PL vždy hneď začnú písať o biedronke. Bola som tam možno 1x za život 🤣

bubuzu
7. mar 2024

@domininini vieš, že polku z tých veci vlastne ani nepotrebuješ?načo treba dezinfikovať práčku? Však keď si pustiš jedno pranie na najvyššej teplote, tak ti to vyzabija všetko, čo by tam chcelo žiť. Detto vlhčené, načo? Ja som s deťmi veľa vonku,aj ich tam prebaľujem, a reálne mám balík vlhčenych, ktorý som kúpila pred 4 rokmi. A neviem čo s ním. Však ak treba umyť mám vodu. Savo som v živote nepoužila. Ani neviem na čo? Mám saponat a mydlo, šampón. Podlahy drevené umývam len vodou. Dlažbu s trochou saponátu. Však si pozri zloženie tých veci a zistiš, že je to všetko rovnajé, len iná fľaštička a názov. Sprchač umývam vodou a trochou saponátu na odmastnenie. Občas dám ocot a sklo je jak nové. To nemyslím zle. Ja len, že fakt polku z tých vecí nepotrebuješ.je to len s nimi trošku pohodlnejšie. To áno.ale či tie hodiny navyše v práci za to stoja...

vafinka
7. mar 2024

@lulupulu tak napr pochybujem že tam kúpiš v pl kocky masla za takú cenu ako tu v jednote ,opráv má ak sa myslím,vieš ako ale keď ty dostaneš od nich vajcia či mäsko koľko teba stali náklady na chovanie asi nič,

lucia245
7. mar 2024

Normálna suma tych 560-600. Oveľa viac vyjde byvanie:(

zuzinka888
7. mar 2024

@wanduska327 oooo vitaj spat, dlhsie si tu nebola🤗

bubuzu
7. mar 2024

@samimami777 skúsila si si to niekdy aj popočítať vzhľadom na prácu? Že ak by si bola schopná zarobiť tých 250 eur za dva dni (priemerne zarábajúcemu by to trvalo aspoň štyri), tak z dvanástich mesiacov chodíš do práce jeden celý pracovný mesiac len pre to, aby si si vedela kúpiť drogériu, ktorú ste ten rok minuli? To znamená, že z dvanástich rokov robíš jeden celý rok len na drogériu z ktorej vlastne väčšinu ani nepotrebuješ? To len taký iný pohľad. Ja keď budem umierať, tak si fakt nechcem uvedomiť, že som pár celých rokov strávila v práci (aj keď ju mám rada) len preto aby som si kúpila čistič na okná a tablety do umývačky. Ale každý sme iný, tebe to za to možno stojí.

surama
7. mar 2024

Tieto porovnavacky vacsinou nemaju ziadnu vypovednu hodnotu. Ved to sa neda porovnat, ak niekto byva v meste a totalne vsetko si musi kupit a niekto na dedine, kde si dopestuje. Alebo ako sa tu niektore chvalite, ze kolko malo miniete, ale maso, vajcia, zemiaky dostavate zadarmo od rodiny. Alebo napisete sumu, ale neratate toto, toto, toto a toto 😃 Ved to potom nie je relevantny udaj 😃 Ked chcem vediet, kolko mesacne prejeme, tak musim predsa zaratat aj kolko preje muz v praci, aj deti v skole/skolke, aj donasku aj kavu v kaviarni atd, nie? To by tu potom boli uuuuplne ine sumy 😃

michbel
7. mar 2024

@surama My na to mame appku tak ked napisem ze sme minuly rok minuli 13681€ na jedlo, tam je uplne vsetko - je to svata pravda 🙂
Tam je aj jedlo na dovolenke kedze zriedkave chodime do hotelov. Tam je aj kazda kavicka, aj strava v skole, v robote, totalne 100% vsetko co sa tyka jedla na nas 4.

adrianajozko
7. mar 2024

@lucia245 no nastastie nas byvanie stoji len 200e mesacne so vsetkym aj s telefonmi aj s internetom a tv. Ale tie potraviny nenormalne zdrazeli to je hroza. Esteze mame len 1 dieta nezavidim viacdetnym rodinam v tomto.

dankabetka
7. mar 2024

ahojte, tak ja som si to teda zratala tiez po dlhom case a takto je to u nas :
sme 4 ( 2 dosp. a 2 deti - skolkar a skolak) , obed v praci 8*20 a obaja s muzom tak to je 320, skolkar strava 65, skolak 15.... len obed nas stoji 400 eur mesacne ako rodinu.
Za bezne potraviny ( ano - pozeram co je v akcii a nakupim si do zasoby ak sa da), drogeriu ( nekupujem nic extra, mam zakladne veci doma) je to spolu od 300-350eur. Len toto nas stoji teda 700-750 eur + plus nase rozmary : ako donaska, jedenie na vyletoch a mimo domu po vikendoch. Kupujem maso , ryby a aj vajicka (hlavne prepelicie) z dvora, ovocie a zeleninu v sezone z trhu, teraz v zime z bezneho supermarketu. Mame aj zahradku - pestujeme si, ale nasu spotrebu to nepokryje a je to skor len ako doplnok a pre radost...

surama
7. mar 2024

@michbel To je super, ze mas takyto prehlad 👍 A ano, toto je relevantny udaj. Proste vies, ze tolkoto naozaj miniete.

domcavesel
7. mar 2024

My sme zatiaľ len dvaja a na jedlo dáme uz teraz bezproblémov 400-500 eur, ale zasa skutočne sa snažíme kupovať len kvalitné potraviny, žiadne salámy a parky s ečkami a pod.

silvia2013
7. mar 2024

@lulupulu zelenina a ovocie nie je draha polozka? Mrkva 3€ petrzlen 3€ 🙂)))))))))) a z polska maso nenakupujem. ani nič . V zivote som tam potraviny nekupila.

timeahav
7. mar 2024

@silvia2013 mrkva 3€? Kde prosimta?

lenka02942
7. mar 2024

@timeahav úplne moje slová ...my sme 3 clenna rodina a mesačne na stravu minieme cca 200-250€ a to kúpim chipsy, keksíky aj jogurtiky

autor
7. mar 2024

@lulupulu no to sa mi nechce verit,ze 5ti mate na stravu250. Ved len tie pampersky pre 2 deti mas 60e mesacne. Ostava ti 190e na jedlo. Si kuzelnicka?:D

autor
7. mar 2024

190:5 mas 38e mesacne na jedlo na 1 osobu. Co mas 1,26e na den...

wanduska327
7. mar 2024

@zuzinka888 Ahoooj🥰

samimami777
7. mar 2024

@bubuzu úprimne , s partnerom máme dostatočné mesačné príjmy že nás tých 250€ ale že vôbec nezaujíma 😅 bohatý niesme, to zasa nie! ale kvôli pár stovkám zrovna neplačeme. pracujeme tak aby sme mali hravo na výlety , reštaurácie , hračky deťom a veci ktoré chceme a mohli si užívať a nesledovať príliš cenovky. Nám tých pár korún naozaj ľúto nieje 😅

silvia2013
7. mar 2024

@timeahav vcera lidl

blackcat8885
7. mar 2024

@adrianajozko ja striedam Puellu dávam na farebné oblečenie toho je viac a na ostatné lacnejšiu aviváž ale veľakrát periem aj bez aviváže keď je toho menej

taja567
7. mar 2024

@timeahav koľko minieš ty, zaujala ma táto diskusia a som tiež z KE.

lulupulu
7. mar 2024

A to čo kupuješ zlatom vyšívané pampersky @autorka?? 35€ na celý mesiac pre dve deti lupilu plienky z lidla 🙂

lulupulu
7. mar 2024

@surama nik nič nedostáva zadarmo od rodiny ako si týmto určite narážala na mňa. Predsa prasatá sa chovajú na pomyjach. To ak by si nevedela je to čo my ľudia nedojeme. ;) kúpime so svokrovcami raz za rok prasa napoly, čiže nejakých 50€ a potom ho krmime zvyškami jedla. Čiže sa chová "samo" lenže to niekto z mesta ani len netuší. Taktiež krava ktorá dáva mlieko, býk z ktorého je mäso. Kury z ktorých sú vajcia a brojlere z ktorých je mäso. Áno, všetko treba kúpiť. Ale ta investícia je oveľa menšia ako výnos 🙂