Koľko mesačne míňate na stravu v trojčlennej domácnosti?
Koľko míňate mesačne na stravu pri trojčlennej domácnosti?
@stellarstar to je ine, ale ked pridu deti, tie maju mat roznorodu stravu, jogurty ovocie zelenina, a to je riadna palka.
@balerina2025 ovocie je nehorázne drahé. Syn miluje maliny, černice, čučoriedky, hrozno.. Na posedenie zje celý kelimok a on by aj tri kelimky vedel zjesť za deň. Tento týždeň sme dali 60€ na ovocie. Rozmýšľam, že začnem pestovať doma niečo na balkóne 🤣
@dadis úprimne na eurá som to ešte nezratala. Na raňajky mame chleba s maslom a džemom. Dzem si robím sama, ja ked som v práci tak raňajky doma nemam neskôr kúpim desiatu ta ma vyjde ca 1,50 e. Pitie beriem z domu. Potom obed a večera tiez niekedy kupujem xxl balenia parok alebo Špekačky z toho mam ptm cez týždeň 2x. Ďalej napr teraz na večeru sme mali palacinky, inak chlieb alebo žemľa so salámou, nátierka, tuniak v dóze. Desiatu a olovrant nezvykneme mat, ok sem tam si dáme jogurt alebo maličkosť ale tiez nie kazdy deň. A nesporím resp nenakupujem toho málo, zarábam slušne môžem si dovoliť, aj raz za čas obj pizzu alebo sa najeme vonku ale my toho nepotrebujeme veľa a mame este aj 2 psov
@stellarstar úctyhodné, že viete dvaja dospelí toľko malo platit za stravu, každý ma iný štýl stravovania a väčšina žien po poslednom komentári pochopila prečo. Nedokážem si predstaviť takúto stravu pri športujúcej rodine, ktorá neje spracované potraviny-teda až tak typu parky, špekáčiky. Mame napríklad 11 mesačne dieťa a tomu chceme ukázať len to najlepšie a teda ide u nás zdravé racionálne stravovanie. Ktoré ale niečo stojí, takže je nereálne zostať do 300 eur keď chceme dlho žiť, hýbať sa, muž podávať športové výkony, ja udržiavať sa v kondícii, dieťa správne rast.
@stellarstar úctyhodné, že viete dvaja dospelí toľko malo platit za stravu, každý ma iný štýl stravovania a väčšina žien po poslednom komentári pochopila prečo. Nedokážem si predstaviť takúto stravu pri športujúcej rodine, ktorá neje spracované potraviny-teda až tak typu parky, špekáčiky. Mame napríklad 11 mesačne dieťa a tomu chceme ukázať len to najlepšie a teda ide u nás zdravé racionálne stravovanie. Ktoré ale niečo stojí, takže je nereálne zostať do 300 eur keď chceme dlho žiť, hýbať sa, muž podávať športové výkony, ja udržiavať sa v kondícii, dieťa správne rast.
@katusik456 nedokážem si to predstaviť ani pri mesportujucej rodine.
Špekáčiky nie sú mäso !!!
@katusik456 Moj syn ma 10-11 treningov tyzdenne, dcera 6x tyzdenne. Su obaja stihli, maju vysportovane svalnate postavy, ale spotrebu jedla maju obrovsku. Syn je prazenicu zo 6 vajec, ked si da suchu veceru - chlebik s tuniakom, tak on zje tie 3 mini tuniakove komzervy co sa predavaju v multipacku 🤦♀️. Setrim na tom, ze nekupujeme sladke jogurty, ale velke kilove balenie bieleho jogurtu, vela veci kupujem v akcii. Do restauracii a objednavame vynimocne. Ale nemozem setrit na ukor ich zdravia.
Normálne nákupy, 3 členovia,
Mesačne 700-800 eur, len domáca strava. Ale normálne jedlo, nie parky 🙂
@balerina2025 ovocie je nehorázne drahé. Syn miluje maliny, černice, čučoriedky, hrozno.. Na posedenie zje celý kelimok a on by aj tri kelimky vedel zjesť za deň. Tento týždeň sme dali 60€ na ovocie. Rozmýšľam, že začnem pestovať doma niečo na balkóne 🤣
@lucia13022023 ja som zas jak uchyl na akcie. kupujem to, co je v akcii. taka je doba.
@stellarstar Pre moje deti by som vsak takuto stravu nechcela. Ak by som mala setrit na sebe, tak nejaky cas by som o takej strave vydrzala. Ale myslim si, ze taka strava sa casom prejavi na zdravi.
@dadis nešetrím 🤷♀️ nemam prečo my proste nejeme veľa nepotrebujeme veľké porcie a hlavne nie kazdy den mäso ze bravčové, hovädzie atd
@lucia13022023 ja som zas jak uchyl na akcie. kupujem to, co je v akcii. taka je doba.
@balerina2025 vďaka na 50ku na krk nepotrebujem 😂
@katusik456
@trnavacka tak nemaju deti, to vela robi.
@balerina2025 vďaka na 50ku na krk nepotrebujem 😂
@stellarstar 🙂 akoze aj my jeme parky salamy aj spekacky, no len aby teda to bola zdravsia verzia, vzdy k tomu privarok napriklad. akoze netvarim sa ze kupujem len svieckovicu :D...kebyze nemam dieta, isto menej minam, to je jasne.
@katusik456 to bol len príklad samozrejme nekupujem furt, ale teraz je leto a teplé jedlá v týchto horúčavách nejde dole, a z tých našich at spekaciek robíme šalát na studeno alebo z diétnej salámy salst alebo cestovinový šalát. A nechodím do.billy ci sparu na nakup ale do hofer kde sa dá dobre nakúpiť za dobru cenu
@katusik456
@trnavacka tak nemaju deti, to vela robi.
@balerina2025 Nehanbim sa za to, ze kupujem najma veci v akcii. Letaky nemam cas pozerat, ale vacsinou kupujem to ovocie, co je v akcii, tu zeleninu, co je v akcii a a z ked pozeram v odd masa, ktore sa da kupit za lepsiu cenu - tak vacsinou az vtefy vymyslam co varit, jedine co pozeram krajinu povodu- ukrajinske, rumunuske a polske maso nekupujem, snazim sa sk a cz povodu kupovat...
@dadis nešetrím 🤷♀️ nemam prečo my proste nejeme veľa nepotrebujeme veľké porcie a hlavne nie kazdy den mäso ze bravčové, hovädzie atd
@stellarstar prosím ta, kedy potom v jedle máte bielkoviny?
Raňajky a večera chleba, obed radšej nekomentujem.
Kedy jete hydinu, ryby, králika, vajcia?
Kde máte kvalitne tuky?
Neber to v zlom, okolo 50-tky tá to zruinuje. To si už asi všetko budeme platiť.
Diabetolog, urológ, kardiológ, cievny, neurológ.
To sú dôsledky takejto sacharidovej stravy a vznik diabetu 2.
@stellarstar prosím ta, kedy potom v jedle máte bielkoviny?
Raňajky a večera chleba, obed radšej nekomentujem.
Kedy jete hydinu, ryby, králika, vajcia?
Kde máte kvalitne tuky?
Neber to v zlom, okolo 50-tky tá to zruinuje. To si už asi všetko budeme platiť.
Diabetolog, urológ, kardiológ, cievny, neurológ.
To sú dôsledky takejto sacharidovej stravy a vznik diabetu 2.
@trnavacka ved máme aj to 😂 zvyknem robiť aj poke, aj tuniaka máme to boli len príklady 🙈 králika a kačku nekupujem ten to moj nezje a nebudem nieco kupovať co jeden z nas nezje. Co ja mam rada to si dam na sk. Neboj ja mam dobre výsledky nechodím zbytočne každé 3m ku dr a aj keď chol mam vysoký to mam z jednej str genetiku a z druhej str z jedného lieku kt žiaľ musím užívať
Jaj a rybu máme kazdy piatok 😂
Normálne nákupy, 3 členovia,
Mesačne 700-800 eur, len domáca strava. Ale normálne jedlo, nie parky 🙂
@trnavacka bože no Špekačky a parky raz za čas to je také zlé? To fakt? Napr z parok hot dog alebo z špekačiek studený šalát je to také zlé? Resp co v tom je také zlé?
@trnavacka ved máme aj to 😂 zvyknem robiť aj poke, aj tuniaka máme to boli len príklady 🙈 králika a kačku nekupujem ten to moj nezje a nebudem nieco kupovať co jeden z nas nezje. Co ja mam rada to si dam na sk. Neboj ja mam dobre výsledky nechodím zbytočne každé 3m ku dr a aj keď chol mam vysoký to mam z jednej str genetiku a z druhej str z jedného lieku kt žiaľ musím užívať
Jaj a rybu máme kazdy piatok 😂
@stellarstar ten tvoj predchádzajúc príspevok vyznel úplne inak 🙂 a to potom dáš z tých 250 eur?
Vážne sa pýtam, to začnem chodiť do Hoffera.
Tu kupujem rybu - sumček, šťuka alebo zubáča 14-20 eur za kilo, da sa kúpiť lacnejšie?
Vajcia voľný výbeh L veľkosť, to dám 50 eur mesačne. Koľko stoja u vás ?
@stellarstar ten tvoj predchádzajúc príspevok vyznel úplne inak 🙂 a to potom dáš z tých 250 eur?
Tu kupujem rybu - sumček, šťuka alebo zubáča 14-20 eur za kilo, da sa kúpiť lacnejšie?
@trnavacka su dvaja. a asi sa stravuju aj obedy v robote...
@trnavacka je to hofer a nie hoffer
@dadis úprimne na eurá som to ešte nezratala. Na raňajky mame chleba s maslom a džemom. Dzem si robím sama, ja ked som v práci tak raňajky doma nemam neskôr kúpim desiatu ta ma vyjde ca 1,50 e. Pitie beriem z domu. Potom obed a večera tiez niekedy kupujem xxl balenia parok alebo Špekačky z toho mam ptm cez týždeň 2x. Ďalej napr teraz na večeru sme mali palacinky, inak chlieb alebo žemľa so salámou, nátierka, tuniak v dóze. Desiatu a olovrant nezvykneme mat, ok sem tam si dáme jogurt alebo maličkosť ale tiez nie kazdy deň. A nesporím resp nenakupujem toho málo, zarábam slušne môžem si dovoliť, aj raz za čas obj pizzu alebo sa najeme vonku ale my toho nepotrebujeme veľa a mame este aj 2 psov
@stellarstar Inak o cholesterole dobry podcast
https://www.youtube.com/watch?v=j_zrrBATy6MMy sme rozmaznaní, cca 900 e mesačne ...veľa ovocia, zeleniny, ryby, syry,vajcia, mäso rôzne okrem bravcoveho
@katusik456 Moj syn ma 10-11 treningov tyzdenne, dcera 6x tyzdenne. Su obaja stihli, maju vysportovane svalnate postavy, ale spotrebu jedla maju obrovsku. Syn je prazenicu zo 6 vajec, ked si da suchu veceru - chlebik s tuniakom, tak on zje tie 3 mini tuniakove komzervy co sa predavaju v multipacku 🤦♀️. Setrim na tom, ze nekupujeme sladke jogurty, ale velke kilove balenie bieleho jogurtu, vela veci kupujem v akcii. Do restauracii a objednavame vynimocne. Ale nemozem setrit na ukor ich zdravia.
@dadis ale tak to je v rodinách kde sa varí a kde sa normálne žije.Ved nemôžeš športovcovi dať makovku a jogurt.Moja dcéra je chudá a veľmi veľa zje.Muz práveže na chlapa zje málo, ale on poje hlúposti oriešky, vianočku atď ..večer nechce teplé jedlo max omeletu.U nás tie lacné jedla typu granatir, omáčka jednoducho nejdú zjeme, ale sme hladní.A to dosť veci máme svojich vajíčka, ovocie, zemiaky.Vela dáme za mäso, ale čo už.A myslím si, že zbytočnosti nekupujem ako sladené vody, sladkosti atď....včera som robila na večeru tvarohové lievance a za chvíľu som bola hladna pre niekoho to je obed.
500-600€ 2 dospelí a 1,5r dieťa
My cca 1000 -1200€😉
@trnavacka to som ani v živote nejedla, veď snáď každý človek sa chce zdravo stravovať. Ale tak asi každého vec čo komu chutí, budem mať veľa prace ako tak vidím, keďže sa venujem zdraviu, pohybu…
@dadis budeme mať rovnakú situáciu, 6 vajec teda 😀 ale zatiaľ len jedno dieťa. Športujú sa hýbu sa musia toľko jesť a super, že všetko sa snažíš pre nich urobiť. Áno presne tak sa snažím žiadne presladene blbosti ale klasické veci, veľké balenia.
@sevrin nepreháňaj 😀
@simona19871216 nepreháňam, to som napísal bežnú sumu, keď sa nekontrolujem, tak je to 7-8000 ako kedy a pred vianocami aj 15-16000 😯
Minieme mesačne okolo 500€
@simona19871216 nepreháňam, to som napísal bežnú sumu, keď sa nekontrolujem, tak je to 7-8000 ako kedy a pred vianocami aj 15-16000 😯
@sevrin ty co pracujes alebo si z nas robis srandu

2 dospelí a 1 dvojročný syn, 500-600€ mesačne.