icon

Koľko minie 3 členná domácnosť za mesiac?

alenka6
27. feb 2011

Koľko zhruba minie taká 3 členná domácnosť /potraviny../ za mesiac?

inffinity
8. mar 2011

@alenka6 ahojky aj já jsem dávala tuto otázku ☹ jsme tři měla jsem 200€ a nevycházela jsem.. Přidali jsme 50€ tak uvidíme, ale nemáme v tom plínky a prášek na praní. Jen jídlo, běžnou drogerii, kaše, přesnídávky, čistící přípravky..Nájem, oblečení, něco pro sebe a na utratu to je vše zvlášt 🙂 zatím je to ok 😉

libka1
22. jún 2011

jezibab to si fakt neviem predstavit 100-150 a to mame tiez maso a vela zeleniny od rodicov 😅 si mi nasadila chrobaka do hlavy 😀 pod 250 sa podla mna nedostaneme urcite, nepisem si to, tak tipujem ze tych 300 eciek mesacne urcite padne len na stravu, neratam drogeriu a spol.

sarzan
22. jún 2011

na to prides ak zacnes uvazovat matematicky-mineralku nekupuj-staci voda z vodovodu ani kofolu a ine sladke napoje-len co to skodi,si odkladaj blocky-pozri si to mesacne a tam rozmyslaj ci kupis obycajny rozok alebo cesnakovy co je na druhy den ako guma

dankamat
22. jún 2011

@sarzan máš úplnú pravdu - u nás to funguje podobne, žiadne sladké nápoje (len cola do vína 🙂 ale nie na bežné pitie). Ja ako som doma robím veľa domácich produktov - knedlik domáci, jogurt domáci, sirup domáci, keď je z čoho, tak aj domáci džem a pod. Takže kupujeme len nutné veci - najčastejšie mäso a drobnosti do chladničky a len potom človek zistí koľko ušetrí.

janka0007
22. jún 2011

no mne to vychadza okolo 450 eur uz aj s drogeriou a tak celkovo.

lucia20
22. jún 2011

keby som zratala len stravu pre nas piatich a obedy v skolke, tak cca okolo 300eur. deti jedia prevazne varenu stravu. jogurty su ako desiata, olovrant, muz zje za styroch, ale ked sa vari, daju sa varit aj lacnejsie a dobre jedla. ale u nas moc nejde maso, lebo ja a stredna dcera ho nejeme takmer vobec, takze my si vybojujeme prevazne bezmasity tyzden. :D jasne ze by sa dalo usetrit a kedysi sme vysli aj zo 100eur, ked viac nebolo, ale to sme mali len jednu dceru. ale no nedas, ked mas. 😀 u nas ide na kvanta mliecko, to je aj 5 kartonov na mesiac. usetrit na strave sa da, ale ked su deti, tak by mali mat na stole vsetko, co potrebuju...

gubcikova
22. jún 2011

moja svokra robí vo vývarovni,takže jedlo mám prevažne odtial.cez víkendy varím.bežne minieme 100-150€ na mesiac.hlavne rožky(ranajky,muž desiata)a potom vajíčka a samozrejme mlieko.a vtom je drogerka,plienky.

bets
23. jún 2011

cca 400 eur potraviny a drogeria. avsak v tom nie su este zahrnute obedy cez pracovny tyzden, vsetci styria obedujeme mimo domu. nekupujem sladkosti, vody v plastovych flasiach, nejeme vela masa, peciem vlastny chlieb a robim jogurty.

damiankad
23. jún 2011

My zatiaľ bývame u mojich rodičov...a na domácnosť prispievame aj 400 eur mesačne....ale je nás doma 6...tyzden do mesiaca 8...takže sa teším ked začiatkom augusta pojdeme do svojho...menej varenia 😝 a som zvedavá kolko budú výdavky potom...ale tiež rátam okolo tých 250-300eur...

amouramour
23. mar 2012

fuha 500-600 na potraviny?to je dost extrem, my sa neobmedzujeme a do tych 250-300 sa zmestime🙂

erix
23. mar 2012

my sme 3 členná rodina, máme poctivo spravenú tabuľku výdajov a čisto strava je 190 Eur a bez problémov sa zmestím. A ozaj kupujem všetko. V posledných týždňoch sa mi často hodia akcie, oplatí sa to sledovať, neviem si predstaviť čo viac a iné by som mala kupovať, aby som minula tých 300 Eur ako väčšinou kočky píšete.

tortelinka
23. mar 2012

mam tabulku, takze presne sledujem, a do 150 eur sa zmestime aj so stravou pre drobca, mame sice nejake potraviny od rodicov, ale zasa maso jeme iba v nedelu 🙂

jerryjanka
23. mar 2012

normalne ste ma nahlodali, spravim si aj ja tabulku aspon uvidim na ake hovadiny padaju prašule
inak my sme tak cca 350 eur mesačne ale neratam mlieko pre malu a plienky tiež nie.
ale bežna drogeria tam je šampon, sprcháč, toaleťák,
a ked sa dá v zlave nakupim pracie prostriedky aviváže a tabletky do umyvačky v zlave aj na pol roka dopredu

vinifred
23. mar 2012

...ja som si odkladala bločky,lepila do zošita,vydelovala peniaze na týždne a prestalo ma to baviť,lebo vždy,keď som bola v pluse,zostala som v mínuse,lebo....na potravinách dokážem ušetriť..čo ma ničí,sú lekári a lekárne /tam nechám vždy strašné peniaze a to mám všetko len recepty,alebo lieky na voľný predpis doporučené lekárom/,takže mňa bankrotujú tieto inštitúcie.. 😝

januschka10
23. mar 2012

Baby klobuk dolu. To tu radsej ani nebudem pisat,kolko minieme my na potraviny a drogeriu. K tomu dost minam na lieky. Asi si to budem musiet zapisovat, aj ked sice zijeme v Taliansku,takze niektore potraviny budu u nas drahsie,ale viem,ze aj na Slovensku niektore veci su prehnane drahe.

verinka100
23. mar 2012

Okolo 350eur, niekedy aj 400eur mesacne a byvame v BA. Drahota ☹

papuka
23. mar 2012

neviem či to viem takto odhadnút kupujem múku, cukor, cestoviny, mlieko vo velkom, takže jeden mesiac viac druhý menej, nevypisujem si, nelepím, to čo miniem viem že to miniem pre nás pre našu rodinu, a miniem iba tolko čo penaženka dovolí 😒

crapula
23. mar 2012

podla mna zalezi aj od toho, kde rodina byva (mesto, dedina) my sme z mesta a minieme tak 500 eur na potraviny s tym, ze som teraz tehotna a neobmedzujeme sa, ked bude horsie, urcite sa to da znizit o dost.

klauduska
17. sep 2012

my max .200 € potraviny (niekedy aj menej,podla toho ako casto a kolko kupujem masa), cez tyzden vsak nevarime,len pre maleho sme varili a vikendy sme varili.....najviac minieme na sunku,syry,pomazanky,vajcia a vypijeme vela mlieka.
Drogeria tak cca 40-50 eur mesacne (prasky na pranie,avivaze, zubna pasta, kozmetika atd.) 😉

vevegom
11. feb 2013

my 350-400 € a ziaden luxus ... vela ovocia, zeleniny, ryby, maso, chlieb, mliecne vyrobky, trochu sladkosti no a plus drogeria a pranie a cistota domu.sem-tam flasa vina 🙂

petra8786
11. feb 2013

my miname za mesiac na potraviny 170eur traja...a zijeme velmi zdravo,zelenina,ovocie,ryby

dai
11. feb 2013

asi kazdy inak - my tak 500-1000 euro ( podla toho ci nieco organizujeme dany mesiac - co teda je relativne pravidelne... vtedy je to ta vyssia suma cca. ) ale sme teda styria a malemu kupujem este umele mlieko plus teda uz papa normalnu stravu ( kupujem telacinu, jahnacinu, hovaedzie, kraliky a tak... snazim sa co najpestrejsie varit a co najzdravsie- takze aj vela zeleniny a ovocia, ak dusene vyrobky tak len s vysokym obsahom maesa, vajicka volnovybehove alebo podstielkove a tak...)
ak sladkosti tak tiez hlavne kvalitne, pripadne peciem doma... raz za tyzden sa napapame v restauracii, muz sa stravuje v praci, to do toho neratam...
urcite sa da aj za menej sa prestravovat, clovek sa jednoducho obmedzi ( tak isto je to aj s kozmetikou - ked nemam na channel, kupim si vichy, ked nemam na vichy kupim si niveu a tak... )

simcika
11. feb 2013

v Ba: sem tam obed v reštike, kávička vonku, veľa ovocia a zeleniny, sladkosti málo a keď tam v Dm alebo Kinder, zelenina na trhu alebo v kauflande, drogeria raz Dm-raz Teta, maso a ryby....vyjde nás do aj 300 - 350. Ale vieme vyžiť aj z 250-300, keď mám dobre obdobie 🙂 Ale ti v Ba je to o nervy, už sa nesnažím ani nejako extra šetriť. A na jedle už už vôbec nie. Kvalita je pre zdravie, čo už. Radšej ušetrím na sebe ( oblečko, drogeria, kaderník)

biancarv
11. feb 2013

No ja si všetko zapisujem už zopár rokov. Malinovky nekupujem. Pijeme len čistú vodu. Sladkosti fakt len výnimočne . Vždy mám naplánované dopredu na celý týždeň čo budem variť. Takže na celý mesiac na obedy potrebujem okolo 100 eur a to varím pre troch dospelých a jedno dieťa. Ale čo sa týka ostatných potravín tak na tie minieme aj ďalších 200 - 300 eur mesačne. Tie ďalšie potraviny slúžia na raňajky , večere a keď je niečo v akcii tak to kúpim do zásoby. Napríklad ryža k tak. Mäso jeme 4 krát do týždňa. Manžel zje aj za troch. Ale viem že keby som veľmi chcela tak vojdeme aj do 150 eur mesačne, nakoľko som už raz bola nútená.

959touareg
13. feb 2013

100€ tyzdenne. cisto potraviny + co to z drogerie. 🙂

martini
13. feb 2013

Aj my si to zapisujeme a poctivo každý mesiac počítame odložené bločky z nákupov 🙂 A držíme sa plus minus stále na tej istej úrovni a to 500 € a sme dvaja dospelí a jeden ročný drobec. Počítam do toho aj nutrilon HA, ktorý je dosť drahý a len ten na mesiac vyjde okolo 70 €. Vobec sa neobmedzujeme, kupujeme kvalitné potraviny, často máme teľacinu, jahnacinu, kralika či super rybu, sviečkovicu či panenku. šunku kupujeme zásadne tak, že si pýtame pri pulte tú čo má najväčší obsah mäsa. Kupujeme veľa ovocia a zeleniny a malému kupujem dojčenskú vodu. Mám rada bio výrobky, ale nejdem sa zblázniť, ked nie sú. vyrábame si šťavy a sirupy z jablk, dúl, cvikly, ktoré nám vyrastú na záhrade. Mäso nakupujeme vo veľkom, ak máme možnosť kúpiť lacnejšie a kvalitne... Nechcem sa dotknúť tých, ktorí sa trápia každý mesiac s rodinným rozpočtom, ale ja mám názor, že jedlo je to posledné na čom sa má šetriť. Radšej si kupim lacnejší televízor, lacnejšie oblečenie pre dospeláka, nekupujem ani jeden jediný časopis, lebo to považujem za vyhodené peniaze...ale ak môj rozpočet je ako tak dobrý, tak jedlo musí byť kvalitné (opakujem, ak nie je z čoho, tak hold nie je z čoho...a chápem to).

simca06022011
13. feb 2013

500-1000 eur so vsetkym (cize aj internet a tv 40EUR, mobil 20EUR, najomne a energie 300EUR, moje poistky a sporenia malej cca 200EUR, kozmetika tych cca 50EUR+plienky a utierky, niekdy oblecenie a niekedy nie, a stale daco... dookola.. viem ze na nakupy potravin ide tyzdenne tych 100EUR urcite, ak sa ide na velky nakup tak aj 200EUR, ale doma mam vzdy nieco v zasobe, ci uz v mrazaku alebo trvanlive potraviny, kupujeme casto BIO, v bioobchode kadejake somarinky aj za 30EUR na jeden sup nakupim atd)... Nemame uver, hypoteku ani nic ine, uroky neplatime skor dostavame...

katkadado
14. feb 2013

maminky super téma ja som si myslela že míňam veľa ale ako tak sledujem väčšinou podobne ako ostatné, česť výnimkám ktoré dokážu skresať náklady na stravu. U nás je to od tých 250 -350 eur mesačne, ak sú akcie nakúpim aj do zásoby, sme trojčlenná rodinka, kupujem stále zeleninku, ovocie, to nemôže chýbať u nás plus samozrejme niečo do chladničky a bežná drogéria, minerálky, občas džusy. Varím tak 3 -4 krát do týždňa, a manžel sa cez deň stravuje mimo domu. Bývame v meste a nič nemám s domácich zdrojov čiže všetko kupujem. Ak by človek chcel dalo by sa to skresať aj na menej, ale zatiaľ sa to tak to dá.

kika112
17. apr 2013

mne len 750e odchadza z uctu na uver, najom, elektrinu, poistky, sporenie, mobil, skolska jedalen, druzina... k tomu treba este priratat stravu a ine vydavky ako cestovne, oblecenie, skolske potreby atd...

zuzkat1
18. aug 2013

Paaani...stara tema,ale ked vidim tie cisla ze 200 a menej,tak rozmyslam kde robim chybu,my sa pod 400 nedostaneme... A nemyslim ze zijeme nad pomery,prave naopak-bezne veci kupujem