icon

Koľko minie 3 členná domácnosť za mesiac?

alenka6
27. feb 2011

Koľko zhruba minie taká 3 členná domácnosť /potraviny../ za mesiac?

Strana
z3
stanislavao
18. aug 2013

ako moze niekomu stacit 150e na mesiac. ved jeden nakup v obchode a to ani nemam plnu tasku je 15-17e. neexistuje mat mesacne 150e. a kde je maso, drogeria, detom veci. a ani na potraviny 100e urcite na mesiac nestaci. liter mlieka je 0,80 cca, 1 chlieb je 1,20, maslo, jogurty, ovocie, salama, sunka, syry, maso,..... a milion dalsich drobnosti.

mata128
18. aug 2013

@ stanislavao niekomu tych 150 stacit musi...my sa pohybujeme okolo tych 250eur a to neratam dcerinu stravu v skole...Bohuzial,kazdy moze ist len potial,pokial ho "uzdicka" pusti...

zabka4
5. sep 2013

my 200 eur na všetko. mne manzel da z vyplaty niekedy 20, 50 eur, ako kedy. teraz marodujem a dostanem 248 eur. a z toho zaplatim elektriku 36, 6 eur kredit, plus teraz kupujem cez bazar veci pre babo. niekedy mi ostane 150 eur, a to sa snazim nakupit si dopredu maso aspon za 40 eur a drogeria. pracie prostriedky nekupujem kazdy mesiac. kupim si aj na cierne, biele farebne a to vydrzi tak 3 mesiace.zvysok si vydelim poctom dni ostavajucich do vyplaty.a s tym musim vystacit.niekedy nacreme do muzovej kasy tak 30 eur a o to mi da na vyplatu menej lebo musi dokladat.

mimikas
5. sep 2013

Minieme aj 400 eur za mesiac, ale to je sposobene hlavne tym ze maly ma potravinove alergie takze len na jeho mlieko ide 50 eur a vsetky tie potraviny bez alergenov su velmi drahe. Mineralky, sladkosti, dzusi a pod. nekupujem.

jankastubka
5. sep 2013

My sme 3 ale malu este kojim a na stravu mame rozpocet 160 eur/ mesiac. Chodime na tyzdenne alebo dokonca dvojtyzdenne nakupy, mimo toho nakupujeme naozaj lenvynimocne a v tom je myslim aj kluc uspechu. Pretoze pri dennych nakupoch minie clovek viac. Takto ked uz takmer nic nie je v chladnicke snazim sa stale nieco vymysliet napr. hrianky s lekvarom, rozne natierky a pod. A to manzel nosi do robotyvarenu stravu na com sa tiez da brutal usetrit. Varim aj na 3-4 dni naraz a striedam raz masite jedlo raz bez, jedla ako granadir, spenat, spagety na rozne sposoby, rezance s tvarohom, rizoto, na tom sa da hodne usetrit.
Najradsej nakupujem v lidli, maju tam aj kvalitne ptraviny a nakup ma vzdy vyjde menej ako inde. Maso je lacnejsie z masiarne. Vodu pijeme z vodovodu. Ale radi si sem tam aj zamaskrtime.

nati1978
17. jan 2021

300

Strana
z3