Koľko minie 3 členná domácnosť za mesiac?
Koľko zhruba minie taká 3 členná domácnosť /potraviny../ za mesiac?
@ stanislavao niekomu tych 150 stacit musi...my sa pohybujeme okolo tych 250eur a to neratam dcerinu stravu v skole...Bohuzial,kazdy moze ist len potial,pokial ho "uzdicka" pusti...
my 200 eur na všetko. mne manzel da z vyplaty niekedy 20, 50 eur, ako kedy. teraz marodujem a dostanem 248 eur. a z toho zaplatim elektriku 36, 6 eur kredit, plus teraz kupujem cez bazar veci pre babo. niekedy mi ostane 150 eur, a to sa snazim nakupit si dopredu maso aspon za 40 eur a drogeria. pracie prostriedky nekupujem kazdy mesiac. kupim si aj na cierne, biele farebne a to vydrzi tak 3 mesiace.zvysok si vydelim poctom dni ostavajucich do vyplaty.a s tym musim vystacit.niekedy nacreme do muzovej kasy tak 30 eur a o to mi da na vyplatu menej lebo musi dokladat.
Minieme aj 400 eur za mesiac, ale to je sposobene hlavne tym ze maly ma potravinove alergie takze len na jeho mlieko ide 50 eur a vsetky tie potraviny bez alergenov su velmi drahe. Mineralky, sladkosti, dzusi a pod. nekupujem.
My sme 3 ale malu este kojim a na stravu mame rozpocet 160 eur/ mesiac. Chodime na tyzdenne alebo dokonca dvojtyzdenne nakupy, mimo toho nakupujeme naozaj lenvynimocne a v tom je myslim aj kluc uspechu. Pretoze pri dennych nakupoch minie clovek viac. Takto ked uz takmer nic nie je v chladnicke snazim sa stale nieco vymysliet napr. hrianky s lekvarom, rozne natierky a pod. A to manzel nosi do robotyvarenu stravu na com sa tiez da brutal usetrit. Varim aj na 3-4 dni naraz a striedam raz masite jedlo raz bez, jedla ako granadir, spenat, spagety na rozne sposoby, rezance s tvarohom, rizoto, na tom sa da hodne usetrit.
Najradsej nakupujem v lidli, maju tam aj kvalitne ptraviny a nakup ma vzdy vyjde menej ako inde. Maso je lacnejsie z masiarne. Vodu pijeme z vodovodu. Ale radi si sem tam aj zamaskrtime.
300

ako moze niekomu stacit 150e na mesiac. ved jeden nakup v obchode a to ani nemam plnu tasku je 15-17e. neexistuje mat mesacne 150e. a kde je maso, drogeria, detom veci. a ani na potraviny 100e urcite na mesiac nestaci. liter mlieka je 0,80 cca, 1 chlieb je 1,20, maslo, jogurty, ovocie, salama, sunka, syry, maso,..... a milion dalsich drobnosti.