Koľko miniete mesačne za zdravotné doplnky a liečivá?
U nas je to niekedy des, aj 50+ eur, podla problemov. A to vacsinou je do mesiaca prechladnute iba jedno dieta, ale kazdu chvilu raz nejaky Sinupret, Mucosolvan, Ibuprofen, sem tam dezinfekcia, leukoplasty, obcas nieco na akne, ci zenske problemy, nejake vitaminy, nieco na alergiu, alebo Framykoin, ci Heparoid. Vlastne mam kolkokrat pocit ze som ani nic nekupila, ale pozeram, ze teda je to mesacne dost vela penazi. Aj vy to tak mate?
Kupujem velmi malo liekov, vitaminy ziadne. 50 eur mam tak na rok.
Ja radsej ani nepocitam, u nas sa toho nazbiera dost ... s dcerou mame laktozovu intoleranciu, takze kazdy mesiac Lactosolv. Sme alergicky, aj synovec, v sezone treba lieky od alergie. Mam problemy s klbami - lieky na klby. Manzel berie lieky na tlak a umele slzy, kedze stale robi na pocitaci a vysychaju mu oci. Druha dcera mava migreny, berie omega 3 a magnezium + a ked treba, lieky od bolesti. Okrem toho, v tejto dobe - D vitamin, C. No a pri akutnej chorobe sa kupi nieco na kasel, sopel, horucku...
U nas podobne 80e mesacne lebobstale niečo....začali sme si to zapisovať a veru je to dosť...
Skoda ratat my minimalne 50 eur mesacne uz len morska voda, sprej do nosa, calcium a daky sirup a je to, ja mam pocit ze len lieky kupujem, nedajboze chory vsetci tak 100 eur ako nic napriklad teraz covid a stovka padla za osud ☹
@huginko Tak to si neviem preddtavit, ze nic. Sa mate... drzim palce, nech vam to vydrzi.
@simsalabim Ved prave, ja uz mam vycitky, ze kolko by som usetrila, ale tak co, nenecham nas s bolestami hlavy, alebo alergickymi atakmi.
@zuzubb007 Tiez ma to tento mesiac viac zabolelo, ked do toho zapocitam aj samotesty.
No teda neminie toľko. Céčko kúpim v dm ten prášok a to máš na veky skoro, deti sa naučili na tabletky ibubrofen/paralen takže ďakujem podľa kg je to lacnejšie ako sirupy. Ale teda len v prípade ak treba to naozaj nekupujem každý mesiac. Decko si dávam predpisovať vigantol to máš fľašku tiež na dlho. Neviem, čo by som mala viac kupovať. Ak sú chorý tak sprej do nosa max na uvoľnenie.. Ináč mame inhalator takže tam max kúpim Vincentku a infra lampa za 10€ na sopeľ bomba.
Ak sú hlieny tak z mukolitik solmukol prasok + klasické domáce odhlienovace skorocelovy čaj, sirup... To mam zadarmo to si robím sama.
Na popáleniny a serepeticky? Reálne popálenín malú držím v pohode väčšiu ako dlaň treba dat ošetriť.
Obavzy leukoplasty nekupujem tiež každý mesiac.
Na leto kupujem sterystrips 😂👌 instantné šitie... To sa oplatí ak to vieš používať. A betadin tiež nestojí majland.
A magnézium galvex veľké balenie za pár drobných.. To mi najlepšie robí...
Alergici nie sme. Takže u nás nič speci. Mesačne nech o je max 10€ aj to len teda tak keď do kúpim niečo čo nieje. Ale teda bežné mam v lekárničke.
Paralen tabl. 500, ibalgin 200 (to viem pekne aj decká na kg na dávkovať) céčko, decko, pohotovostné antihistaminikum v lete + 2 tabl. Medrolu (alergici nie sme ale nikdy nevieš) obväz, betadin, sterystrips, a teda niečo do nosa napr. Olynth keby niečo niekto....
A sirup skorocel, tak isto sušený - zadarmo
Tintura salvia, čerstvá aj sušená... Celorocne
Tinktura medvedi cesnak celoročne tiež si robím tkaze je to zadara.
Maste si tiež viem navariť základná je teda skôr oceľová a nechtikova, skôr oceľovú posúvam ďalej kamoškam s exzemami a psoriazou niekedy aj nechtikova.. To už viem ktorej ktorá zaberá lepšie, pripadne ci ma ešte alergie a pod(sú to len 2 z lôžkové Maste, žiadne kombo) a jednu prieduskovu co si mixujem tiež doma ale tam je 10 bylín a to nieje pre alergikov veru, ta je len naša 😂
Ale tiež mixujem aj cesnakový med v zime s vcelym pelom.. Nič pre alergikov veru. Ináč dobre vit. Kombo. Len teda nie pre každého.
Nechodím do lekárne pravidelne, chorí nie sme často, vitamíny z lekárne nekupujem, máme doma základnú výbavu (na horúčku, kašeľ, nosné kvapky pri nádche, niečo proti hnačke, na hrdlo), a to nám vydrží dlho, keďže to používame veľmi málo
Ak je niekto prechladnuty varím domáce byliny harmanček, zapar hlavy s plienkou, aké ako píšem, máme max sopel raz do roka
Veru, nechodím do lekárne... 🙂
Fu no veľa 130€ stojí iba moja sada na psoriázu...Dieťa atopik tam tiež tak 20€ určite..Inak iba deckam Imunoglukan a decko pre celú rodinu to už je zanedbateľná položka oproti tým krémom.
Za rok 2021 to bolo dokopy 1592 eur, ale ja sem rátam celkovo zdravotnú starostlivosť plus lekaren pre 5 osôb. Okrem liekov aj doplatky u lekárov. Z liekov najviac doplácame za lieky na imunitu od alergologa, chodíme sukromne na logopédiu, niektoré ine nadštandardné vyšetrenia. Najviac nás stala liečba covidu a postcovidu.
našťastie nemáme žiadne chronické ochorenia 🙏 takže u nás je to len príležitostne. Čo kupujem pravidelne sú lactobacily za cca 5€ z dmky a raz za čas vitamín C v prášku tiež z dm, ale ten vydrží ozaj dlho. Tak raz za rok nejaký paralen / brufen, kvapky do nosa alebo ak náhodou raz za rok dr niečo predpíše. Takže nech je to 100€ ročne, asi ani to nie...
Málo na seba, neznávam vitamíny umelé, jem veľa ovocia. Tak 1 balenie paralenu malé za rok, 1 balenie paralen grip vrecúšok ked ma škrabe v zime hrdlo, nejaké 1 balenie tabletiek na alergiu za rok. A to je všetko.
A nerozmýšľala si trochu zmeniť životosprávu, pripadne dat šancu bylinnej liečbe? To by podľa mňa pomohlo s vacsinou problémov na ktoré teraz kupuješ lieky.
Decka začať otuzovat, robiť domáce bylinkové sirupy, na nádchu preplachovat vodou s morskou soľou. Ženské problémy čaj z alchemilky, prasličky. Vitamíny z ovocia, zeleniny. Urobiť si domácu masť z bambuckeho masla, CBD, nechtíku...to všetko kúpiš za par eur a je to ucinnejsie než framykoin... Umelé vitaminy ci doplnky stravy by sa nemali užívať nepretržite, len v nutných prípadoch.
Pokiaľ máš migrény ci alergie tam naozaj treba lieky z lekárne, ostatne sú ale také bežné problémy s ktorými si vieš pomôcť aj sama.
V lekárni miniem cca 100 Eur za rok
No u mna je to aj 100+ niektorý mesiac.
Mám čerstvu skolkarku a menšie dieťa ...tak tam minieme veľa. Lebo nie sú zdraví ani 2 týždne vkuse 🤷 návšteva lekárne 20 eur minimálne - kaloba, sinupret, od teploty, solmucol..stále niečo
Nutne minimum, viac-menej iba to co lekar predpise ak pride choroba + par pravidelnych vitaminov. Ale zato za preventivne prehliadky (u sukromneho) a zubne hygieny 2x do roka majland. Mne osobne sa podarilo vacsinu mojich nesvarov odstranit pravidelnym sportom a lepsou zivotospravou.
No my tiež približne 50+€. Nás je doma 5.
Ja, manžel, skoro 15 ročná dcéra, a mám menšie dve deti.
No a keďže manžel je vojak, tak už len tie svoje vitamíny potrebuje, ja bežne nejaké lieky ako Ibalgin a tak... Dcéra má problém s kútikom, tak nejaké mastičky+vodičky všelijaké na tvár. A menšie deti klasicky čipky, kvapky na kašeľ, na hrdlo, mastičky na bruško. To sa nezdá, ale nám sa to nazbiera.
A to ani nehovorím o tomto roku. Od začiatku roka sme možno minuli 300€ na lieky. Chytil nas covid. Ale poriadne. Len vitamíny, čaje nás stáli 100€ a potom antibiotiká, tabletky a tak ďalej+plus bežné veci, tak nás to poriadne draho vyšlo. Ale pre nás je prvoradé zdravie, takže my na tomto nešetríme. Ale to je každého názor, kto koľko chce minúť😊
My skôr na prevenciu dosť dávame, imunoglukan, decko, céčko, probiotiká, pre manžela karnozin, ten sám o sebe stojí 50€.
@ptmt1011 presne, nás keď výnimočne bolela hlava-napi sa vody, hnacka-cucoriedky, banány, zapcha-slivky, kompóty, slivkový lekvár, prechladnutie-bylinne čaje, napariť sa, horúčka-zabaly.. kedysi bol len penicilín a žilo sa
Neviem koľko presne, ale nie veľa... Na jeseň som kúpila D, a vit C pre dcéru preventívne a to je tak všetko... A ešte jeden paralen 10ks na začiatku decembra keď mala covid, odvtedy nic
...nic, len vynimocne ked niektore dieta ochorie sa kupi podla potreby, nastastie su malokedy chore cca 1x za dva roky aj to len bezne prechladnutie. Ja nebyvam chora vobec, muz tiez nie. Vitaminy vo forme tabletiek nekupujeme ziadne, vystacime s ovocim a zeleninou. V domacej lekarnicke mame jedeno balenie paralenu, jedno balenie detskeho paralenu a jedeno balenie brufenu. Vymenime ked tomu dojde zaruka.
My vojdeme tak do stovky. Do roka. Moje antimigrenika sú asi najvyššia položka. Nejaké kvapky proti kašlu, Florsalmin, chlapove slané pastilky na hrdlo a pohotovostné zivicisne uhlie a kvapky do očí. Raz za dva roky kúpime za 9 euro konské balenie dcka a občas nejakú nepotrebnu koninu, ktorú zase o rok vyhodime. Aha, a raz za sto rokov Aspirin.
Prednosť dávam internetovým lekárňam....pozriem si čo chcem,porovnám ceny,ponuku vo viacerých lekárňach a nakúpim za dobrý peniaz...naposledy som tak ušetrila 20e...Vip lekáreň verzus dr.max
Ked bola dcera mensia tak som minula viac, urcite ak by sme boli chori, tak tiez by sme viac kupovali liekov.. tearz uz nie, najvacsia polozka su vitaminy pre mna (cca 20EUR mesacne), lieky od bolesti mam na predpis (flector/aflamil-to ale vyberiem tak 2-3x do roka) a ine uz nekupujem takmer nic.
urcite nie sirupy kazdy mesiac. V lekarnicke mame paralen klasicky, florsalvin, sinupret,morsky sprej do nosa a nejake cmulacky, Ccko, klasicky maly celaskon... dckom sa tiez nenapchavame, nema to podla mna ziadny efekt (roky mi ho sleduju od cca 2012, a STALE ho mam nizsie ako je urcene, napriek tomu ze roky rokuce som vysoaknske davky brala, nikdy sa mi to nezvysilo.. asi to ma nejaky dovod, predpokladam, ze to bude trendy teraz ako tie vysoke davky Ccka, ktore vycikame a zatazime si oblicky a su v podstate nepouzitelne pre nas). Prestala som kupovat sirupy detske od teploty uz davno, hned ako dcera mohla tbl. kvoli expiracii, po otvoreni vydrzia par mesaicov a idu do odpadu a my sme to nikdy neminuli. Detto ziadne zasoby inych sirupcekov.. (mavala som kalciovy vzdy, mucosolvan vzdy... no zbytocne). Nie na kazde zakaslanei sirup treba. Dokupovala som Ccko a Dcko na jesen... nic ine.
Ak vela minas na taketo veci, skus naozaj online nakupovat, ja tak raz za rok objednavam napr. aj kozmetiku (ked su akcie 2+1... jednak lepsie ceny ako v lekarni a este aj akcia k tomu). ALe aj tie leukoplasty, vzdy viac baleni naraz kupim.. a nedavame to na kazdu blbost. KEd bola dcera mensia, byvala chorlavejsia, dostavala aj multivitaminy detske, Dcko, .. to som tiez online alebo v akcii kupila uz zaciatkom jesene na zimu.

Našťastie nič... 🙂