icon

Koľko miniete mesačne za zdravotné doplnky a liečivá?

22. feb 2022

U nas je to niekedy des, aj 50+ eur, podla problemov. A to vacsinou je do mesiaca prechladnute iba jedno dieta, ale kazdu chvilu raz nejaky Sinupret, Mucosolvan, Ibuprofen, sem tam dezinfekcia, leukoplasty, obcas nieco na akne, ci zenske problemy, nejake vitaminy, nieco na alergiu, alebo Framykoin, ci Heparoid. Vlastne mam kolkokrat pocit ze som ani nic nekupila, ale pozeram, ze teda je to mesacne dost vela penazi. Aj vy to tak mate?

simca06022011
22. feb 2022

no a teda este nech neklamem, na jar (ale tiez nie kazdy rok) ideme s chlapom na 2x2krabice rabanonu... tj online cca50EUR na pecen/zlcnik :D

lusyyy36
22. feb 2022

Tento mesiac 46e - 2x sirup od kašlú, 1 nurofen, ibalgin a 1lieky na recept. Inak vacsinou neminam v lekárni nic

monika101192
22. feb 2022

Omnoho viac ako vy. Kupujem prírodné produkty, bio, veľmi málo v lekárni.
Určite 150 eu mesačne

lopka1313
22. feb 2022

Ja beriem celkom dost vitaminov, viem, ze prirodzene to do seba nedostanem v potrave... A musim povedat, ze od kedy ich beriem, tak sa citim lepsie. Vyuzivam bud akcie (dr max mava obcas mesiac 2+1 zdarma alebo 1+1 cez net) alebo este obcas (tiez v dr maxe) kupim tie ich multivitaminy. Beriem to denne a nepocitam to, kupujem raz za cas v akcii, kludne aj na pol roka alebo tak... Kupujem tak aj ich ibuprofeny, tie vlastne inak ako po 3 ks (2+1) nekupujem, v baliku je ich okolo 50, su to 400 a berieme ich s priatelom len po polovicke, tak to mame na dlho predlho. Tento/minuly rok som vsak celkom dost dala aj za covid testy, lebo sice sme 3x ockovani obaja, ale ja chodim do prace a dost casto chodime k priatelovym rodicom/starym rodicom alebo jeho sestre s malymi detmi, tak pri 'kazdom nasom zakaslani' sme si radsej robili aj testy 🙂

zmrzlinka2021
23. feb 2022

Priemerne asi 15 eur za mesiac (vitamin d, pestrec,..).
Snazime sa zdravsie stravovat, hybat sa, sportovat - prechladnutie mame tak raz-dvakrat do roka.
Chemia potlaci ti priznaky, aj ibalginy, avsak neraz je ovela skodliva a brat ju tak casto, ako pises, moze byt velmi nebezpecne

iwesska
23. feb 2022

@simsalabim Prepac,ze sa opytam,naco je ten Lactosolv? Lebo tiez mam laktozovu intoleranciu,ale nic na to neberiem,len bezlakto veci kupujem,tak ze ci to treba🤷‍♀️

eeffka
23. feb 2022

Nuz za sezonu 1x 24 paralen, 3 spreje do nosa a 1 kvapky stotussin a 1 calcium. Leukoplast a voltaren ked dojde. Ja beriem euthirox to je 2e na 3mesiace a alerolieky na predpis v sezone tak 8e. Nema vyznam kupovat synteticke vitaminy a vsakovake povzbudzovaky.

miadi
23. feb 2022

Mesacne $0 za 6.5r co som mama Tak Asi tych 50e na lieky.. deti nebyvaju chore mala je prvacka chora bola tak 2x maly mà 2r prvy x ochorel teraz mà kasel co doniesla segra zo skoly. Obe deti dlhodobo kojene takze dostavali antibodies odomna ..( a este dostava) kupujem multivitamins gumene ale to maju skor ako treat Lebo je to chutne🤣a mala by som kupit vitamin D kvapky kedze je zima nejak som na to zabudla 😆u nas frci non stop brokolica a banan kedze su hrozne vyberavi jedaci Denne aspon 1 ovocie a 1zelenina musi byt. ( mala minuly rok nevymeskala 1 den skolky ) je otuzila neznasa byt na obliekana tak nie je. Kupe sa v jazere aj 17C vode ( vrr) od aprila behaju po dvore barefoot do oktobra.,

euka210
23. feb 2022

V lete skoro nic a teraz v zime idu vitaminy ci ine lieky, lebo su deti casto chore.

minutka
23. feb 2022

Ja minam na kvapky do nosa pocas zimy. A magnezko, zinok. Inak lieky sa snazime zbytocne neuzivat. Syn do 3 r nebol chory. A odkedy nastupil do skolky tak je non stop soplavy. Inhaluje vincentku. Neriesime to liekmi. Teraz som kupila po dlhom case sinupret. A nemam pocit zeby to bolo lepsie po uzivani

simsalabim
23. feb 2022

@iwesska laktosolv je, ked konzumujes jedlo s laktozou. Obsahuje laktazu, enzym na stravenie laktozy. V restauracii ci v robote, skolskej jedalni, ba cheesecaku s kamoskou… alebo aj doma. My sme v rodine 2 z 5 s intoleranciou a malokedy by sa u nas minulo bezlaktozove mlieko ci syr. Moj manzel taketo vyrobky odmieta, vraj su nanho prisladke, tak niekedy proste pouzijeme obycajne. Ked peciem ci robime palacinky, bud dam sojove mlieko alebo obycajne… a vtedy sa ten lactosolv zide. Ja mam rada grecky jogurt - klasicky, kupujem litrovy kyblik a jeme ho vsetci….

evulienka26
23. feb 2022

@bambulienka25 aj my tak kazde3mesiace mm objednáva vitamíny b,c,d,zinok a nejaké probiotiká a paralen do zásoby inak lieky neberieme ziadne.tiež okolo50-60eur vtedy plati.

zansika
23. feb 2022

@zuzubb007 aj my sme pocas kovidu vyse stovky dali za lieky a doplnky ,pre 5 ludi 🙈

slimstar
23. feb 2022

Ja skoro tiež nič , mám práškové c z DM a Kalobu, to dávam na sople a kašeľ. Leukoplasty, dezinfekcia, to mám.. max 5 euro za štvrť roka.. lekáreň obchadzam akosi ..

nikka055
23. feb 2022

0€ mesačne 🤷‍♀️ v septembri som dokúpila lieky za 40€ to nam vydrzi v pohode na rok mozno aj viac

hennyinnsbruck
23. feb 2022

Po dlhej dlhociznej dobe 50e lebo sme boli u zastupujucej (dcera 3,3r) ktora Pol lekarne nakazala a ja tela som ju posluchla🤣🤣🤣🤣🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Inak len sem tam morsku sol dokupim s sebe tabl na bolest.

anuss
23. feb 2022

@slunce3 prosím aká je tá oceľová?

slunce3
23. feb 2022

@anuss sory, mobil opravuje.... Skorocelova 😆😂🤦‍♀️

sono2
23. feb 2022

Nič

modraslamka
23. feb 2022

ked neratam koli tehotenstvu, ze si doplacam magnezium a duphaston atd. tak dokopy cca 6e
chora som bola ani nepametam, takze dovtedy fakt vynimocne nejaky paralen iba.
Najradsej mame cerstvy zazvor ked na nas nieco lezie 🙂

sono2
23. feb 2022

Na prechladnutie ti netreba vôbec nič.
Pri teplote nurofen, brufen mam vždy, vitamín c tiež okolo roka a úplne výnimočne sirup proti kašlu
Nebuduješ deťom správnu imunitu kvantom liekov.

sono2
23. feb 2022

Mojej mame doktor doslova nadal, že berie vitamíny. Že netreba ani d,c,b všetko si vytvorí telo a to ma 70 tento rok. Takže asi tak

malinovka333
24. feb 2022

@huginko to asi vynimka alebo to mas zadarmo, nepoznam cloveka ktory nema doma nijake lieky

malinovka333
24. feb 2022

@sono2 😅🤣

huginko
24. feb 2022

@malinovka333 nehovorím, že nemám také tie bežné od teploty a hlavy. Lenže sú v zásobe, nepotrebujeme, neminame.... Chvalabohu. Takže do lekárne ako je rok dlhý nechodím.. A kto ti dnes dá lieky zadarmo? 😂😂😂

malinovka333
24. feb 2022

@huginko vsak pises ze nechodis, ja tiez nechodim..objednam si na nete naraz a mam na pol roka pokoj,ty pises ze nechodis toho som pochopila sd nemas doma nic,predpokladsm.mas doma bylinky a jes cela ovocia a zeleniny, kedze ani vitaminy ani nic si nedavate.

huginko
24. feb 2022

@malinovka333 áno píšem, že nechodím, tak nechodím. Ani na nete neobjednávam.co je na tom ťažké pochopiť? Otázka znela, koľko minieme v lekárni mesačne. Našťastie sme so synom zdraví....bylinky nemám a jeme ovocie so zeleninou ako každý iný. V lete plávam, bikujeme a v zime lyžujeme.Diagnozy nemáme... Ešte niečo?

malinovka333
24. feb 2022

@huginko 🤣 aj tie zasoby mas zo vzduchu

3petka
24. feb 2022

Maximálne synovi 2x do roka kalciový sirup ale inak do lekárne nechodíme. Treba sa zaujímať o zdravší životný štýl a stravu. A to len tak netliacham, prešli sme si tým takže viem o čom hovorím.

velamon
24. feb 2022

Ja som dva roky užívala zelenace za ktore som platila 144€ mesačne ich ucinky su skvele vsestranne a hlavne su BIO a PRIRODNE. vyliecila som sa z problemov so stitnou zlazou dcerke zmizli ekzemy synovy caste zapaly dychacich ciest. Nepotrebujem žiadne ine vitaminy a ani chorá uz nebývam takze uz ani lieky nepotrebujem. Po dvoch rokoch uz ma nebavilo zato platit pretoze je to fakt dost penazi, tak som začala vtom podnikat. Len preto aby som mala vitaminy ZADARMO a pretiahlo sa to trosku viac a zacala sa stretavat so skvelými ľuďmi a privyrabat si. 😀 škoda ze som to neurobila uz davno bolo to velmi jednoduche