icon

Koľko miniete na stravu?

motylik1998
23. apr 2022

Ahojte, koľko teraz dávate na stravu mam pocit, že toto čo zarobím a poplatim účty, že ani 100 e na stravu mi nezostane, a to nefajčím a nepijem ani sladkosti nekupujem...varím vždy, ale potraviny sú také drahé, že mi je zle z toho.

karelova
26. apr 2022

@zemiakovysalat inak ja toto iste 🙄 nezarabame zle, nemusim ratat každý cent, napriek tomu mam vždy ked mam ísť nakupovať, úzkosť, kolko zas budem platiť a to nie som z tých, ze nakupujeme blbosti.

nika_23
26. apr 2022

@malinovka333 Neviem,či chcela konkretne iba Rajo.Kupuje aj Liptov a Hriňovské.

matejakub
26. apr 2022

@motylik1998 200 až 250eu

sabina230
26. apr 2022

@hellwant my nekupujeme sladené vody, sirupy, ja aj moja mladšia sestra sme naučené na čistú vodu, sladké a slané len keď má prísť návšteva. Kupujeme len to čo nám doma chýba a taktiež ako aj veľa ľudí sledujeme ceny.

sabina230
26. apr 2022

@katkaos lenže tu ide aj o to kto si čo a koľko môže dovoliť kúpiť, každý má iné zamestnanie, iný plat, výdavky, toto záleží od mnoha faktorov, nám to takto vyhovuje, kúpi sa čo chýba, nekupujú sa somariny a tie peniaze čo by sme utratili za slané, sladké sa dajú investovať rozumnejšie

bona_dea
26. apr 2022

@cyberk 20€ nakup na jeden den? Za 20€ navarim obed pre 4 ludi na 3 dni

sabina230
26. apr 2022

@ivec16 v našej domácnosti je 40-50€ väčší nákup, lebo nekupujeme veci ako čipsy, sladené vody, cukríky a podobné somariny. Veľa veci si dopestujeme, pečieme domáci chlieb, takže vieme žiť šetrne, vyhovuje nám to a mame všetko čo potrebujeme🙂

pink_lady
27. apr 2022

My tiez nekupujeme ani chipsy ani cukriky ani sladkosti ale za 40-50€ si tyzdenny nákup "vacsi" neviem představit 🤷. Možno vtedy ak mám doma zásoby z vacsieho nákupu ale to tiež musím doratat do orientu.
a tie co tu píšete že například chlieb peciete...kolko x tyzdenne? Kolko platíte za elektriku? Však si vyratajte spotrebu, chlieb sa pecie cca hodinu aj s predhriatim trouby niekedy viac, na vysokej teolote, truba má spotřebu tak 3500W/h...tak si to vyratajte a do toho tyzdenneho nákupu zaratajte... Naozaj "šetrné". Básničky že ho peciete v peci na uhlikoch si nechajte 🙂

pink_lady
27. apr 2022

*orientu = priemeru

44janica44
27. apr 2022

@pink_lady treba zohľadniť aj členov domácnosti. Napr. Chlap čo sedí v kancli zje menej ako ten čo pracuje fyzicky - niekto zje na raňajky 2 vajcia niekto 6, niekto platí za obedy v robote 4€, niekto ich má zadarmo. Je to veľmi individuálne to isté deti niektoré jedia viac, iné menej. Čiže pre niekoho je väčší nákup za 50€ za tyzden, niekomu to staci na mini nákup pár krát. do tyzdna.
K pečeniu chleba - väčšinou tých chlebov upecu viac alebo popri Tom keď už majú rúru vyhriatu upecu aj obed a koláč a kvaskovanie je aj hobby čiže na tú spotrebu energie sa treba trošku inak pozerat nie je to iba o Tom že 1,5 h ide rúra kvôli jednému chlebu

travelllerka
27. apr 2022

Mne sa super osvedčilo sledovať letáky, Kaufland, Billa, Terno, tie mám najbližšie, takže popozeram, kde čo majú za aké ceny, podľa toho urobím zoznam a idem nakúpiť. Niekedy sa počas týždňa vyberiem aj do 2 obchodov takto na väčší nákup, kde sa čo oplatí. Ale zas kupujem skoro stále len kvalitnejšie a preferujem slovenské výrobky, to trošku nákup predraží, plus salámy a syry kupujem v plaste zabalené, kvôli bezlepkáčke dcerke, ale zas dlhšie vydržia, nemusím ísť často do obchodu a vždy kupujem väčší počet len za výhodnejšiu cenu do zásoby.

ivec16
27. apr 2022

@sabina230 ale asi neobedujete doma, mozno to bude tym… u nas sa tiez nekupuju hluposti… ale vsetci 4 ja sa cely den stravujeme doma, aj obedy, takze za 50€ na tyzden mi to urcite nevyjde…

pink_lady
27. apr 2022

@44janica44 to je jedno Aky je motiv pecenia chleba, vždy to treba zaratat do vydavkov. Či muku (ktora je na kvaskovanie o cosi drahsia ako běžná muka) či elektriku. Sama som presla aj kvaskovanim aj vypékanim, tak viem co to stoji a obnasa.

katkaos
27. apr 2022

@sabina230 Ano, to mi je jasne. Pani sa pytala kolko minieme, odpovedala som 🙂

My takisto nekupujeme slane, sladke. Resp. Velmi minimalne, v podstate len horalky na moje PMS 🤣 Mineralky, sladene napoje a dzusy vobec. My pijeme šungitovu vodu uz roky.

My sme vsak z tych, ktori na jedle rozhodne nesetria a verim, ze sa do takeho stadia ani nedostaneme, aby som rozmyslala, ci detom nieco mozem alebo nemozem kupit.

Mna kebyze sa spytate kolko co stoji, tak vam naozaj neviem povedat 🙈

Ale samozrejme, kazdy nech skace do takej vysky, do ktorej si moze dovolit.

heln
27. apr 2022

@malinovka333 ja to rajo mlieko nekupujem, drahe sa mu zdalo uz za tych 0,99-, len som si vsimla ze zdrazelo.

malinovka333
27. apr 2022

@pink_lady ja peciem doma chlieb kazdy druhy treti den 1kg elektrinu platime 45€ teraz nam to este znizili neviem presne na kolko , mam indukciu ide denne, 2, nemozes nato tak pozerat kolko stoji upiect taky chlieb, mne napr chlieb z obchodu už nechuti a aspon chlieb nech jeme zdravsi ked už ostatne veci kupujeme, staci si pozriet zlozenie chleba,nie nie je to setrne ale zdravsie,

heln
27. apr 2022

Ked citam tuto diskusiu, tak mam pocit, ze vacsina diskutujucich je z hladiska prijmu na tom tak, ze naozaj nemusi pocitat kazde euro.
my sme styria, ja som na rd, na jedlo a drogeriu vratane plienok mam 300 €, manzel tiex robi nakupy, takze pocitam ze na jedlo mesacne nam vyde 400 €, plus dcera obedy v skole a manzel si kupuje obedy sam.
ale ja naozaj pocitam kazde euro a skrblim, a viem ze sa da este viac, vacsinu veci kupujem v akcii - maslo, ryzu, olej, maso, zeleninu, take maslo v beznej cene nekupim iba v akcii a dokonca aj to rajo, je chutne a vobec mi nevadi ze je z nemecka, ale v beznej cene by som ho nekupila, na to som prilis lakoma, hovadzie maso nekupujem, lebo sa mi zda uz davno drahe....
k tomu zdrazovaniu, mam pocit v poslednej dobe, ze ked idem do obchodu tak si vsimnem zakazdyn ze nieco zdrazelo, vcera v lidli struhany syr mozzarela z 1,29 na 1,59-, kubik ovocne kapsicky z 0,59 na 0,69 - a ano obcas detom kapsicky kupujem ked niekam ideme ale v akcii, nie v tejto cene.
neviem si predstavit nakupovat s pristupom "na ceny nepozeram, beriem co potrebujem", lebo je pre mna rozdiel kupit ryzu v akcii za 0,99 alebo bez akcie za 1,29-,
niekto tu pisal ze bezproblemov kupi maliny jahody cucoriedky, pre mna nie, za tie ceny si to nemozem dovolit,
co tu bolo pisane o kuracom prsu, ja si to aj viem predstavit, aj ked nie na tolko dni, ale viem si predstavit to jedno prso so zeleninou a ryzou na dva dni kludne pre nas styroch, moje deti vela masa nezjedia, takze na socialku to nie je, a my s muzom sme dost tucni na to aby nam to stacilo.
a keby chcel niekto rypat, tak ano som na rd, vidim ze si uz nemozem financne dovolit byt len na rd, takze riesil pracu.

pink_lady
27. apr 2022

@malinovka333 chápeš že mne je jedno KTO Aky chleba a z akych pohnutok doma pecie? Ide o to že stále to musíš zaratat do tych vydavkov. Lebo muka+voda+sol+korenie+elektrika+kvasnice (niektori kvasok) ti nepadnu z neba a musis to kupit... Ked nekupujes z obchodu, nechuti ti Lebo ho nejes, ked pecies doma . Nám napr odkedy otvorili pekaren na konci ulice som doma nepiekla chlieb,maju tam famozny. A hoci mám 2 indukcne platne kupodivu nám rapidne klesla spotreba elektriky a platime menej než vy.

malinovka333
27. apr 2022

@pink_lady byvas v dome ci v byte?

malinovka333
27. apr 2022

@pink_lady a ja kde pisem ze to nemas zaratavat, ved to muka je v beznom nakupe za ktory platim v obchode,

pink_lady
27. apr 2022

@malinovka333 ja som reagovala na to, že tu niekto pisal, že tým, že pecie chlieb a koláče doma tak usetri 😉 nie je to uplne tak...no je samozřejmě kazdeho věc či pecie chlieb doma či si kupuje...

lucinkak87
27. apr 2022

@maja367 to kurča muselo byť ale riadne vypasene 🤣

meg_junova
27. apr 2022

@pink_lady ja sa tiež prikláňam k Vášmu názoru. Odkedy varím a pečiem., Mám pocit že dosť míňame. Robí to okolo 600eur za mesiac pre troch.

alantroj
27. apr 2022

Tak zalezi aj na tom ak nieco kupovat nemusis. Mam napr kamosku ze rodicia chovaju cize ma maso od nich na cely rok. Aj vajcia. Pokial si vypestuje zeleninu tak toto nekupuje. Preto moze mat nizsie vydavky.

maja367
27. apr 2022

@lucinkak87 sú také kurčatá brojlery sa to tuším volá ..a jedno kurča má cca 3kg. Kupujeme z domáceho chovu od známych. Tak prsia nemajú 100g

sabina230
28. apr 2022

@ivec16 pravdaže obedujeme ale varíme tak aby to vydržalo na niekoľko dní

berginkan
28. apr 2022

@malinovka333 tak mlieko kaufland ze plni rajo som nevedela musim pozriet ale chutovo je teda rajo riadna voda oproti kaufu

berginkan
28. apr 2022

@heln presne. a mna strasne bavi, ze furt tu niekto nariela ze nema peniaze a toto? no asi ma. minule snketa v tv ze kolko miniete na velku noc a boli odpovede ze 200 az 500. na styri dni!!!!! ako vidim na sviatky tie plne kose ale tak je toto normalne?

berginkan
28. apr 2022

@opica_skorica mne je jedno co je rajo zac. to maslo a mlieko je cisty odrb. 🤣🤣🤣

malinovka333
28. apr 2022

@berginkan ja si vzdy pozeram vyrobcu kto co vyraba, aj hocijake ine vyrobky su napr pod rajom,