Koľko miniete na stravu?
Koľko miniete na stravu? myslím rodiny . Manžel mi dáva 100 eur na jedno dieťa mám dve malé deti, ešte nosia plienky .Ja dostávam len rodicak 300 eur zdá sa mi to malo .
@katkaseiner ja som to raz spocitala, och sladka nevedomost 😃 uz to radsej nerobim, jest musime tak ci tak 🙂
@jablkovastrudla no ano kym si to clovek moze dovolit tak kaslat na to, len ma teda nasere ze niekto zvladne stravu za 500E a ja tento mesiac sme mali asi 1x pizzu, 1x mcdonald, vecera na vianocnych trhoch... skolske obedy tam ani nie su a bum 760E... kaviar som nejedla ani nepamatam... ale z ceny by som povedala ze som jedla bud hovadzie so svieckovou alebo kaviar so sampanskym..
@katkaseiner ja som bola tiez v tom ze miniem menej 😃 restavracie do toho radsej ani nepocitam, Lebo by ma slahlo.vidim to na nakupoch,kazdy tyzden platim viac a viac 😏
@mamula20
@jablkovastrudla ja radsej pocitam vsetko aj alkohol (3 flase sme kupili teraz, to nie je malo), kavu velku kilovu, vcera ze 60vajec v akcii 12E - v zivote som tolko za vajicka na jeden krat nedala....
my sa vonku vela nestravujeme, obcas restika, to je vzdy cca 50e, pizzu mame tak za cca 12, cize nie je to palka, ale teda na vianocnych odislo hadam aj 70-80e... no ale tiez nechodime na ne kazdy tyzden....
Ja som popravde z tej sumy zhrozena, lebo to znamena ze par eurami som presvihla 800E (myslim pripocitane obedy zo skoly)... to je nenormalna suma... ja fakt sa budem musiet krotit... tu uz ani neide o to ze si to clovek nemoze dovolit, da sa to ale mi je az nevolno ze sme tolko prachov prezrali...
@mamula20 keb pracovala nemala by rodicak 300 eur
@katkaseiner akoby som čítala o svojich sumách.. Keď nejdeme jest von, ani žiadna donáška, tak 700 eur dávame komplet na nákupy v potravinách ( a teda aj občasná drogéria), za počítala som aj stravu v s novej škôlke.. Minimum na ktoré sa vieme dostať je 600 eur je v tom zarátané aj UM pre 10 mesačnú, tam ide pre ňu cca 60 eur, ( už 14 mesiacov zapisujem nákupy, chodím max 2x do týždňa takže to mam prehľadné)
Takže 2 dosp. 11 r a 5 r synovia a 10 mesačná. Plus mam dosť svojho domáceho mäsa aj divinu. Ale napr vajcia už kupujem.
@katkaseinery my jeme vonku casto, behame teraz po nemocniciach ,maly ide na operaciu tak sa ideme normalne najest lebo odmietam byt na oblozenom chlebe. Jedine co som obmedzila su kavy v kaviarniach.ono sa to pekne nazbiera 😏
@mamula20 pockaj ked porodis ,to este len zacne 😃
Pises, ze nie si financne negramotna. Tak potom si asi vies vypocitat, ze ked zarobi 2500€, zaplati 900€ poplatky a tebe posle 200€ a neplati si ubytovanie a benzin, tak vies kolko mu zostane. A ze tvrdenie, ze “nema” je klamstvo. Takze neries to, kolko minaju na stravu ine rodiny, ale ries kde dava tvoj muz peniaze
Kto je na liste vlastníctva nehnuteľností?
@elizabet173 plny krok k planovanemu tehotenstvu je 270 dni mat odvody, a nemala by 300 eur ale 400 za dobu 3 roky je to pekny rozdiel.
@ysseba len tam este energie, plyn, smeti, vodu tiez plati muz . Ona pise ze plati pausal, plienky atd.
@zemiakovysalat ja som robila pred tehotenstvom viac ako tých 270 ale v zahraničí čiže mi viac nedali ani z Rakúska ...
@zemiakovysalat platí len presne to čo som napísala ,žiadny plyn vodu nič naviac . 🙂
Ja som sa opýtala koľko či je to ozaj malo alebo len ja neviem hospodáriť ...pred tehotenstvom som pracovala 3 roky ale v zahraničí bohužiaľ materskú mi zamietli ... On platí len presne to čo som napísala nič naviac .Nebudem vysvetľovať do podrobná .Ale ďakujem za názory .
Proste on čo sa týka peňazí robí úplne hovadiny ...nerozmýšľa kupuje čo netreba nevie sa o nás postarať hlavne že auto má za 30 000 na dvore ...do opravy dal ďalších 20 000 cca už škoda reči .Smutná realita.Ale je to moja chýba veď som si ho vzala no mám pocit že ako ide čas takeste osprostieva
Čo tu americky Santa Claus z batoha vysypal samych čudakov, čo nevedia normalne poslat zene peniaze? Dnes uz druhy prispevok podobneho razu. Do smrti toto nepochopim, mame si zenou 1 účet, na ktory chodia naše platy , 2 karty a ziadne zobranie, ze muz moj , uz nemam. Vyberie ked potrebuje, len oznami, ze ide vybrat, lebo treba na jedlo, ci oblecenie atd.
Druhy ucet co ma ona, ma iba preto, ze je na nu pisana investicia vo Finaxe a tam sa trvalym prikazom odosle z toho prveho 40 eur mesacne a z neho zas tych 40 do Finaxu.
Maly chlapcek to je, co sa hra so svojim kacerom(autom) a nedopusti na neho a nie chlap. 🤷
Myslíš výživné, že dostávaš 100 eu na jedno dieťa? Či bývate spolu a dáva ti toľko a za to varíš aj jemu?
My sme 2+3 deti z toho jedna dcéra dospelá a minieme tiež približne 400-500eu mesačne v potravinách. Strava v školskej jedálni-jedna dcéra 35e,druhá 45e,ja 35e a manžel 40e.
A aspoň tie prídavky na 2 deti vo výške 438€ mesačne nevybavil?

@sono2 autorka tusim píše inak, že ona olati väčšinu a muž len 900€ hypo, 200€ jej a zbytok mu ostáva. Tak ona má vyzit z cca 500€-3osoby internet, strava, drogeria, plienky saty a on sám z 1400€ Trosku scestné.