Koľko miniete na stravu pre rodinu?
Ahojte, našla som diskusiu, ale je z marca, odvtedy zase všetko zdraželo. Prosím vás, koľko miniete? My 650, sme dvaja dospelí a dve male deti. Je tam aj bežná drogéria a čistiace prostriedky. Varím doma večere, na druhý deň si potom z toho berieme do prace obed. Deti jedia v škôlke a v škole, do školy balím desiatu a olovrant. Kupujem slovenské mäso, niekedy kvaskove pecivo, veľa zeleniny, ovocia, vajcia z voľného chovu, jogurty, tvaroh a iné mliečne výrobky, celkovo sa snažím kvalitnejšie veci, ale vždy, skutočne VZDY v akcii. Občas ryby, raz do týždňa ušetrím tak, že je hlavné jedlo strukovina. Nekupujeme čipsy, sladké vody a pod. Ranajkove veci sa snažím striedať, pečivo s lepšími sunkami, syrom, natierky, kaše, vždy zelenina. Muž tvrdí, že míňame veľa, ale zase on je prvý, kto hľadá syry a rád vyjedá aj po večeroch a pod. Skrátka, zje toho ako chlap a ja tiež nežijem zo vzduchu. Deti tak klasicky. Fakt už neviem, čo robiť, manažujem celú domácnosť, všetko v tej akcii nakúpim, vymyslím, čo z toho uvariť, absolútne nič sa nevyhodí, nevyplytvá a ešte počúvam, že zle.
Viem, ze je to veľká suma, pred pár rokmi nám stačilo 200, ešte pred rokom som sa zmestila do 500. Teraz to už nejde. Vychádza nám to, neprehadzujeme peniaze lopatami, ale všetko pokryjeme, aj si z platov usporíme. Len tá suma je nominálne proste podľa môjho muža vysoká. Tak ma zaujíma ako to máte, najmä v podobnej rodinnej zostave.
@anonym_6404e9 bavili sme sa o cene potravin pre rodinu, nie pridavkoch... ceny tu mame rovnake... nemam chut tu zacinat diskusiu na tento smer, uplne irelevantne...
@anjelicek26 uplne nie, ale dobre 🙂
Nie je podstatné koľko minieme my, keďže tebe pinda muž doma. Nechaj ho mesiac dva robiť nákupy jeho a to mu oči otvori
Pozdravujem tvojho muža 😀 my sme 4 ria . 2 puberťaci. Včera sme debatovali s mužom ci nam stačí na december odložiť na stravu 1200 eur. A ja sa obávam ze to bude malo. Ved jak som zratala minulý mesiac sme minuli len na vody a džúsy 280 eur.
kvalitna strava je dnes sice draha, ale chyba je tu: "manažujem celú domácnosť, všetko v tej akcii nakúpim, vymyslím, čo z toho uvariť, absolútne nič sa nevyhodí, nevyplytvá"...
ani by ma nehlo, este ked na konci dna ti zato muz vynada, ze vela minas a hned potom ide vyladovat chladnicku... to chodis sama na kompletne nakupy? ste doma dvaja dospelaci - nech sa paci, nie ze mesiac, ale na 3 mesiace nech je to zodpovednost muza a nech sa preberie co sa tyka cien.
ak na to realne ze nemate, treba sa uskromnit aj ked ja by som sa radsej uskromnila hocikde inde ako na strave. alebo nech sa paci - treba viac zarobit. mozes pindat ty muzovi kolko toho nosi domov
@bg92 a nech ani nepíše, že fajčí, lebo to by som mu panvicu otrieskala o hlavu, keby mi pindal, že 650 eur na stravu a drogériu je veľa
@anonym_autor keď píšeš že riešiš sama, obvykle chlap nemá ani predstavu koľko čo stojí, keď nemá možnosť si to ísť pozrieť na vlastné oči. Nech si ide skúsiť ísť na nákup sam a uvidí koľko minie. Z tohto ťažko dedukovať, či sa zapájať nechce, alebo ho k tomu nepustíš.
@anonym_autor toľko čo vy prejdeme dvaja ...
@anonym_autor chlapovi povedz menej žere
Lepšie mäso, lepšie šunky, tony zeleniny a ovocia, vybehovy chov, bio eko friendly....ako úprimne čo čakáte? To je ako keby niekto tankoval tie prémiové palivá na pumpe a sťažuje sa že veľa míňa. V dnešnej dobe sa žiaľ máme tak, že väčšina ľudí žije preto aby jedli a nie že jedia preto, aby žili.
Lepšie mäso, lepšie šunky, tony zeleniny a ovocia, vybehovy chov, bio eko friendly....ako úprimne čo čakáte? To je ako keby niekto tankoval tie prémiové palivá na pumpe a sťažuje sa že veľa míňa. V dnešnej dobe sa žiaľ máme tak, že väčšina ľudí žije preto aby jedli a nie že jedia preto, aby žili.
@anonym_f33c44 no lenže tie prémiové palivá ti šetria motor, filtre, v konečnom dôsledku auto menej žerie, čiže ta to vyjde cca. rovnako, ako obyčajné palivo. Ja tankujem väčšinou tie prémiové.
A s tým mäsom, ovocím a pod je to podobné. Čo do svojho tela dáš, to z neho dostaneš.
Tiez som to dnes pocitala,kde sa co minulo.Za november 5233eur.Z toho jedlo 1375eur,1650eur poplatky,315eur tankovanie,120eur jedlo vonku,203eur oblecko,500eur elektronika,830eur hotovost.Ta ani neviem kde sa podela.No musim to tiez lepsie rozpisovat,kazdy den som zapisovala,kazdy den nieco.
Od zajtra,od vyplat to zacnem asi inak zapisovat,nech mam vtom lepsi prehlad.
Pisem to do zosita.
@sense kedze som bol zenaty viem presne ze nakupy menej, zeny nakupuju vela aj vela hluposti
@brontofuz to že tvoja bola taká , neznamená že každá je taká. pamatam si otca ako takto vykrikoval mame tak ho nechala dva mesiace, prvý mesiac bol ešte hrdina keďže boli zásoby , ďalší mesiac keď sa už zásoby minuli a bolo treba dokúpiť aj kozmetiku, aj čistiace prostriedky tak po necelých troch týždňoch už bol rozpočet minutý. A viac už nevykrikoval, lebo mu povedala keď ešte raz tak bude jesť celý mesiac fazulu a zemiaky na kyslo a chlieb s masťou a cibuľou

@anonym_autor 200 eur na osobu. Zatiaľ sme piati. Ale to je komplet jedlo ak s mňamkami.