icon

Koľko miniete na výlety?

25. jún 2023

Keďže leto je už pred nami, zaujíma ma koľko peňazí miniete na výlety?Nejdeme na dovolenku nikam do zahraničia,len po okolí na výlety.Mam na pláne aj také kde sú hrady zrúcaniny a vstup voľné,platí sa len za cestu čo tam pôjdeme autom.Dalej zoo a farmy tam sa platí aj vstupné plus cesta.Jedlo zobereme z domu rožky chleba salám a pod.Vodu na pitie tiež.No keď vypijeme musíme kúpiť namieste.Ale aspoň niečo ušetrím na jedle.Vylety vyberám v okolí 100 km.Kazdy víkend niekam pôjdeme aby deti čo -to videli a mali zážitky.Mate strop koľko miniete takto na výlety,koľko je akurát a koľko peňazí je už veľa?Tie čo idete k moru a pod to sa nás netýka,na to nemáme financie.

zuzubb007
26. jún 2023

@klip0 to ano ale deti bavi kupat sa po zoo chodit a tak viac ako prechadzky bezplatne, vsetko nieco stoji a zase nebudem ako otrok aj sa chcem sem tam ist naobedovat po ceste s rodinou

mamina7070
26. jún 2023

@klip0 mas este male dieta takemu staci ako vylet ist k najblizsiemu jazeru a hadzat kamienky a pod autorka ma pubertaka
nikto nevravi ze sa neda aj lacno jasne ze sa da a da sa byt aj kreativny ale zadarmo to nie je
za mna dobry plan so striedanim low cost vyletov a obcas aj so vstupnym plus robit nejake aktivity s inymi rodicmi
zavisi aj od toho ci ziju v byte a pod
my mame zahradu bazen okolo dediny cyklochodniky a tak a kombinujeme deckam sa postavil stan na zahrade alebo sa sli ryby chytat a tak ja tiez casto beriem jedlo (kvoli dietnym obmedzeniam)

summer23456
26. jún 2023

@mamina7070 tak možno sa niekto snaží vopchať do 400€ na stravu aby mohol vziať v lete deti na výlet hoci aj s lepenakmi. Zas treba aj deťom ukázať,že nie vždy môžu mať všetko čo chcú,aj výlet,drahé vstupné, pokúpiť plno somarin,obed v reštike, proste treba aj deti viest trochu k skromnosti. A možno si tie deti viac vážia potom všetko. My sme chodili ako deti v lete na par výletov, ale sme aj pomáhali doma,hrabali seno,sadili zemiaky,starali sa o záhradu a tu sme. A potom sme boli šťastní že sme šli niekde na výlet. Susedia nechodili ani toľko napr nemali ani auto,takže dnešné deti majú podľa mňa dosť zážitkov. A neuvudne z nich keď zjedia na vylete rožok s dzemom

summer23456
26. jún 2023

*neubudne

summer23456
26. jún 2023

@marsmykkok presne preto tu také ženy nenapisu,lebo ešte niektoré ich ponizia,že ak majú ísť na výlet so zlepenym chlebom,to radšej nikde. Moja dcéra tá je celá Happy že môže zjesť chlieb namiesto obeda alebo pirôžiky 😂😂😂 takže nie pre každého je to za trest. Ja si myslím,že treba aj ísť,aj ukázať,že nie na všetko sú peniaze,aj keď možno na to človek má,ale proste nie je dobré pre deti báť všetko na čo ukážu prstom.

mamina7070
26. jún 2023

@summer23456 ale ja nenamietam na lepenaky sama si ich niekedy beriem a kde som pisala ze deti maju mat vsetko ?
ja napr usetrim na oblecku a kupim vstup alebo lacne letenky a cestujeme su krajiny kde su vstupy do muzea zadarmo a tak
kazdy ma ine moznosti a ine priority
takze k comu je cela tato diskusia bavme sa o tipoch na lacne vylety a zlavy a pod
my sme robievali v dedine pre decka napr hladanie pokladu alebo v potoku hladanie zlatych nugetov nejake branne behy a pod

summer23456
26. jún 2023

@mamina7070 no viac žien tu namietalo na ten chlieb,možno si to nebola ty,píšem tak všeobecne. Ja tiež napr kupujem v sekaci,kukám akcie v Kauflande a v lete do doprajeme výlety,síce len po svk,ale ideme a občas aj s rožkami v taške 😉

kulumulu123
Autor odpoveď zmazal
kulumulu123
26. jún 2023

Uprimne??? Tiez sme chceli ist na predlzeny vikend do ostravy autom mame tam rodinu aj ja aj muz... Ked som si zratala cenu cesta tam a spat plus ubytko predlzeny vikemd rozumej pia-pon 3noci x 100-150eur za noc, deti nejaky vylet vyjde ma takyto vikend cca skoro rovnako ako 3tyz dovolenka pri mori bez cestovky pridam 300-400 eur a mozrm takmer mesiac lezat pod palmou 🙈

radkaradix
26. jún 2023

Podla mna je vas pristup uplne normalny, my s muzom mame fajn platy a len 1 dieta, mozeme si dopriat cokolvek, ale nerobime to, malemu nekupujeme na kazdom vylete suvenir, nejdeme ani na kazdu atrakciu, skratka nemusi byt vsade a mat vsetko.. ak ideme pocas vyletu do restiky, tak len aby sa maly dobre najedol, my vydrzime, lebo to restauracne jedlo su zvycajne hnusne predrazene polotovary a jednoducho mi je luto za to platit. Aj tak casto po malom dojedam. Skratka si nemusime vzdy objednat vsetci vlastnu porciu len preto, ze sme na vylete a ze sme v restike.. Rada zaplatim za dobru pizzu.. ja napriklad nerada na vyletoch stracam cas zastavovanim sa po obchodoch kvoli vode, snacku a pod. Nerada hladam dobru restiku.. Radsej mam od zaciatku vsetko zbalene v batohu..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
luccija
26. jún 2023

@elizabet173 presne tak...radšej by som išla o pár výletov menej ako jesť lepenak.A neviem ako ostatní možno my sme divní, ale my sme hladní.Nehovorim, že potrebujem jesť na výlete steak, ale kúpiť pizzu veď ten 4 r toho nezje veľa a zjedia ju 2 napoly, alebo hustú, polievku,mäso s ryžou veď porcie sú veľké...ja si ani neviem predstaviť v tom teple nosiť so sebou jedlo, salamu.Vezmem ovocie, veľa minerálok, keď idú autom dám 2 fľaše do ruksaku, kočíka
Rožok, bagetu nosím na túry do lesa, suché kekse...ale aj tak si niekde dám polievku na chate či iné jedlo.
Veď ideš autom tak tam daj 6 fľašiek minerálky a nemusíš kupovať na mieste.
Nemám to zrátané nehyrime, ale keď ideme tak hladná nebudem.Alebo, keď už tak vypraz doma karfiol v rúre, zober palacinky do dózy

nekonecna_katastrofa
26. jún 2023

@summer23456 Autorka sa pýta, či máme strop, tak dostáva odpovede ako to kto má. Každý má inú fin.situáciu a nie je nič zlé na tom si brať lepeňáky (ak to nie je o nejakom chorom žgrlošení). Pamätám, že my keď sme ešte nemali deti, nikdy sme s mužom nechodili len tak na rande do mesta na kávu, do reštiky, kina, čo moje kamošky nechápali. Išli sme na celodennú túru v okolí a v batohu sme mali toasty z domu. Za to sme išli každý druhý víkend na pobyt a tam si dopriali aj kávu, aj obed v reštaurácii, aj drink večer a dopriali si. Teraz keď ideme s deťmi, manžel ma poteší tým, že ideme na obed, aby som si aj ja užila aké to je, keď mi niekto navarí a obslúži ma. Neberiem to ako vyhodené peniaze, ale ako zážitok, že dobré jedlo ma nestálo 3h v kuchyni. Keby sme potrebovali šetriť, tak by sme sa opäť vrátili k tým toastom v batohu.

autor
26. jún 2023

@marsmykkok
@viestta Moje deti sa nenudia na výletoch,vždy si vyberám podľa toho aby sa zabavili.Syn má rád zvieratá a prírodu tak chodíme do zoo na farmu a všade kde sú zvieratá plus príroda les arboreta a pod.Dcera má rada hrady a zámky turistiku to pochodime hrady zrúcaniny a pod.Najlepsie že aj mňa s manželom takéto výlety bavia,keďže my ako deti sme nikam nechodili.Tak si to teraz užívame všetci štyria.

nekonecna_katastrofa
26. jún 2023

@marsmykkok No tak keď píšeš o znudených deťoch, my s mužom turisti, čiže výlety pred deťmi 0€. Naše deti vymýšľajú aj na asfaltke v krásnej doline, o nejakej túre môžme len snívať. Takže ak chceme, aby si výlet užili aj oni a nežrali nám nervy celý deň, tak musíme vysoliť € za atrakcie, vstupy, detské centrá 😭

autor
26. jún 2023

@mamina7070 Aj ja sa to snažím striedať raz zadarmo výlet niekam na hrad zrúcaninu do prírody,raz do zoo na farmu atď kde sa platí vstupné.Byvame v dome,máme trampolínu aj bazén,tak sa môžu aj na dvore sa zahrať.Ako trampolína fajn,no bazén ich moc neláka.Preto ani na kúpaliská nechodíme.Nevedia ani plávať.
@elizabet173 Ja sa rozhodujem kam ísť a čo kúpiť,manžel si povie názor že podľa neho je to predražené tie reštaurácie a s tým musím súhlasiť.Mne je ľúto dať 50 alebo viac eur za jedlo.Radsej si spravím niečo z domu a za tie peniaze zaplatíme vstup alebo niečo iné užitočnejšie než draho sa najesť.Da sa povedať že barsco nezjeme,nedá sa ani poriadne si vybrať z jedálneho lístka.

number19
26. jún 2023

Ja ked som na SK, (hlavne po korone) tak teda kvalita jedla v restikach totalne klesla. Hlavne ak sa nebavime o chutovkach typu vyprazany syr. A uz aj tie halusky nie su to co bejvavalo. Viac smotany, mlieka ako poctivej bryndze.
Ale ceny isli hore niekolkonasobne. Takze sa mnohym necudujem, ze sa im za to nechce platit.

babulkomale
26. jún 2023

@number19 nechce. Hlavne ked denne varim kvalitne jedla pre rodinu a za cenu kila karé mám v restike mozno dezert. Velmi sa to za posledne roky zmenilo. Uz len malokde to stoji za to, ist sa nejest.

soraya25
26. jún 2023

Ja nechápem ak píšeš ze na to máte prečo to proste tým deťom nedopriať tu návštevu reštaurácie. Sak nejdete na dovolenku tam ste ušetrili tak idete šetriť aj tam kde nemusíte? Mna ako decko nikdy nebavilo chodenie po hradoch a zrúcaninach a keby mi dali ešte aj jedlo z domu tak to by sme mohli ostať rovno doma.. možno to znie nevďačne ale deťom treba ukázať aj stolovanie v reštauráciách a nie len na kolene od mami rozbaľovať. Ved to patrí k spoločenskému životu..

lucia147852
26. jún 2023

Vieš autorka, radšej neísť na výlet každý víkend, ale len raz za čas a poriadne. Mám kamosku, oni boli 4 deti a výlety presne riešili takto. Pastekou a chlebom z domu. Podnes deň na to spomína, ale nie ako na zážitok, že čosi videli, ale ako nikdy neboli ani len na pizzu. Tvoj muž je celkom držgroš, veď nikto netrvdi, že máte ísť do 5* restiky.

autor
26. jún 2023

@soraya25
@lucia147852 Pre mňa dobrý výlet je o zážitkoch a nie o jedle.My nechodíme vôbec do reštaurácii či na výlete alebo či sme doma,vôbec.Manzel má na to svoj názor ja tiež že to je predražené.Preto si bereme z domu jedlo.Mozno ťažko to pochopia taký ľudia čo chodia x krát za rok sa najesť do reštaurácie ktorým sa to tak páči.Nam nie.Ja si radšej doma navarim za lacnejšie než dať si obed v reštike.Keby boli deti hladné tak im kúpim.No nemám ani s tým dobrú skúsenosť.Priklad langoše sú moc mastné.Alebo hotdog stojí až 5 eur a nechutí im to.Tak na čo zbytočne kupovať jedlo keď viem že doma navarim nachystám lepšie a viem že to zjedia.Popripade nemám problém ísť niekam do obchodu Lidl a pod a tam si kúpiť niečo pod zub.Zmrzlinu kupujem s tým sa nedá nič pokaziť a všade sú iné príchute tak to si dáme na výlete.

jasminet
26. jún 2023

teda autorka - na vylet berieme aj svoje jedlo,ovocie, aj vodu, aj keksik, ale na rychle zahnanie hladu, kedze si poznam deti (3ks) a muza - len co vyrazime, uz pytaju jest. zjedia, vypiju, na obed ideme do restiky, dame hot dog, proste kupime si, na co mame chut.
keby ste raz za cele leto deti prekvapili- hlavne toho pubertaka a zobrali ho na blbu pizzu a dali si 2 na polovicu, ako rodina. stavim sa, ze toto by bol pre neho zazitok vacsi ako vsetky vase vylety.

mamina7070
26. jún 2023

13 rocny nevie plavat ? nechcela si ho na nejake kurzy prihlasit alebo ucit ho plavat ?

tosomja
26. jún 2023

@summer23456 ale to nie je výlet za mesiac, ale šetrenie 10 mesiacov, aby sme v lete mali výlet. Aspoň u nás.

sashabb
26. jún 2023

Autorka a bola si už v takej reštike vôbec? Akože nemyslím to v zlom, ale stále dookola opakuješ ako je to strašne predražené a potom dodáš langoš mastný a hod dog nechutí. Ja neviem, ale tieto jedlá som nikdy v reštike nevidela. Tam si vieš objednať aj ryžu s mäsom alebo cestoviny a nikomu to rozpočet nezrujnuje. Pizza stojí 10€, ak si dáš rodinnú tak možno 15€.

jana_eyre_2
26. jún 2023

Celý rok chodievame na výlety, ale nikdy som neriešila koľko minieme, takže vôbec neviem.. niekedy viac, inokedy menej.. niekedy nič, ak je to výlet do lesa, či na biku.. je to asi naša najvyššia položka, lebo si výlety doprajeme najčastejšie.. avšak stravu mám väčšiu časť z domu, čize na jedlo míňame menej akoby som mala prázdny ruksak.. je to však pre nás forma relaxu a relax je opak práce.. takže keď máme voľno, relaxujeme 😀

konikkon
26. jún 2023

My strop nemáme, ale na výletoch nekupujeme suveníry, haraburdy. Vždy sa najeme v reštaurácii, dáme si zmrzlinu, zákusok v cukrárni. Nebalim jedlo z domu. Ale chcem dať do pozornosti, že hrady a múzeá, ktoré spadajú pod Slovenské národné múzeum majú každú prvú nedeľu v mesiaci vstpu zdarma. Patri sem aj napríklad Bojnický zámok, Hrad Červený Kameň a mnoho ďalších.

jasminet
26. jún 2023

@konikkon muzea su kazdu prvu stredu v mesiaci zadarmo. hrady neviem.

bozenas
26. jún 2023

@jasminet áno, platí to aj napr. pre Bojnice a ďalšie. Predtým boli nedele zadarmo, od októbra 2022 to zmenili na prvú stredu v mesiaci.

zmrzlinka2021
26. jún 2023

@soraya25 ja som s mojimi rodičmi nikdy nebola v reštaurácii a nemyslím si, že som mimo