icon

Koľko minúť na školské pomôcky bez zruinovania rozpočtu?

1. aug 2025

Dobrý deň,

zaujíma ma, koľko plánujete minúť pred začiatkom školského roka na pomôcky pre deti do školy? Keďže tie ceny v obchodoch sú šialené. Tak ako si poradiť, aby to nezruinovalo rozpočet.

Strana
z3
patka06
1. aug 2025

Tesco má koncom augusta a 1.septembrový týždeň super ceny
Nekupovať dopredu, kúpiť len to čo naozaj potrebuje. Priebežne dokúpiť čo chýba.

pribinak
1. aug 2025

@anonym_autor neplánujem žiadnu konkretnu sumu …..kúpim všetko co potrebuje, studium - vzdelanie je priorita

mimaapeto
1. aug 2025

vždy v priebehu školského roka kupujem napr pastelky, fixky, obaly... za zošity sme platili na konci školského roka aby mali všetci rovnaké pani učiteľka objedná... kufrík na výtvarnú bude mať už 3 rok.... dokúpila som minimum vecí v júli a teraz len prezuvky+ tenisky na telesnú...

galganka
1. aug 2025

... kúpime všetko čo treba, trikrát. Bez limitu.

viestta
1. aug 2025

Kolko bude treba, pocitam s tym, ze malo to nebude ale dokupim len to co bude naozaj treba. Vela veci mame z minuleho skolskeho roka, nekupujem vsetko nove.

iwesska
1. aug 2025

To sa da naplanovat? Akoze poviem si,ze dam 50e a dieta bude potrebovat po zaciatku skoly este nieco, tam za 10e, tam ucebnice za 20e a nedam mu?? Tesco ma posledne 2 augustove tyzdne vzdy -20% na skolske pomocky. Tak kupujeme tam. Ale my len dokupujeme,co chyba, nepotrebujeme kazdy rok nove cele sady.

puertorico
1. aug 2025

snažím sa kupovať počas šk. roka, alebo teraz júl/august , čo viem že potrebuje, napr prezuvky . veľa má aj z predošlého šk. roka . no a v tescu som videla minule temperové farby za 8,99€ , skoro som odpadla. ale ak má skoro nepoškodené z minulého roka, tak bude mať tie ak nie sú zasušené. snažím sa pozerať aj internetové papiernictva a objednám .

anonym_4976cb
1. aug 2025

@anonym_autor aké pomôcky potrebuje? Ide do prvého ročníka, či na druhý stupeň? Co potrebuje? Ma niečo z minulého roku?

louise
1. aug 2025

Dokúpim len to, čo treba. Zošity nejaké ostali z minulého roka, obaly využijeme tiež opakovane, dokúpime veci do výtvarného boxíka a pár zošitov. Našťastie si decká dávajú na veci pozor a tak netreba všetko každý rok nanovo.

anonym_a33611
1. aug 2025

Koľko plánujem minúť?!
Prosím?!
Mám 3 deti,všetkým trom musím do školy nakúpiť všetko čo treba.A musím to kupovať dovtedy pokým to všetko nekúpim.
Školské pomôcky+ všetkým trom deťom komplet nová garderóba, čiže od spodného prádla,cez tričká nohavice trigivice........ nové topánky každému+3 xjesenne bundie.

barka1
1. aug 2025

Rozhodne nekupujem každý rok všetko. Nemám rada plytvanie a zbytocne vyhadzovanie, takže to nakoniec nieje vobec vela. Fakticky len pera, ceruzky a zosity. Všetko dalšie maju v dobro stave odložené.

katica06
1. aug 2025

Urobim ,,inventúru ,, nakoniec to zvyklo byť do 40 e na.dve deti. Ale priebežne dokupejem čo treba.

diewcatqoo
1. aug 2025

Hmmm... planujem minut do 10 Eur, ale miniem ovela viac :D

sella38
1. aug 2025

Len dokupujem, čo chýba. Ak sú mu tepláky na TV dobré, nekupujem nové. Ak treba nové,nemusí mať Adidas. Na výtvarnú, či do peračníka dokupujem len to, čo chýba, teda nie vždy všetko nové. Vodové farby mu vydržali hádam aj 3 roky. Na výtvarnú nemal kufrík, ale vrecko. Kufrík sa rýchlo rozbije, vrecko má už šiesty rok bez poškodenia.

marsmykkok
1. aug 2025

Nechcem byť zlá, ale neznášam to, že si vôbec Slováci nevážia, že vzdelanie je zadarmo, čo nie je samozrejmosť a neznášam to vyplakávanie že dieťaťu potrebujú kúpiť zošiť alebo prezuvky alebo tričko čo bude mať v škole cez hodinu... Hlavne že na drahé autá, dovolenky a tak je. Lebo čo som spozorovala, najviac majú problém rodičia čo nemajú ani zdaleka hlboko do vrecka...

anonym_877827
1. aug 2025

Dostaneme zoznam a nakupujeme podla neho,ake plany,aky zrujnovany rozpocet.Zo zaciatkom a koncom roka,vylety sa musi pocitat.
Ked to dokaze zrujnovat rozpocet tak setrit na to potom cely rok.

senta_sofia
1. aug 2025

@anonym_autor neviem, kolkataka mas, ale tasku, peracnik, vrecko, noznice a x dalsich pomocok nekupujem kazdy rok. Rozumiem, ze vybava pre prvaka moze byt nakladnejsia… ale inak dokupim vykresy, zosity podla toho, co potrebuju. Obchodne retazce maju vzdy na tieto veci akcie, nemam pocit, ze by som bola zruinovana. To skor na konci skolskeho roka a na zaciatku, ked zacnu pytat na pracovne zosity.

zuzitko74
1. aug 2025

Treba pozerať akcie a nakupovať v obchodoch, ktoré majú nižšie ceny (Pepco, Kik, Action). Vždy sa dá nájsť možnosť, ktorá ti nezruinuje rozpočet.

panonia
1. aug 2025

Mame veci z minuleho roka, zošitov mam plno ako aj vsetkeho možneho, kupim len papuče a tenisky na telesnu. Ale ja kupujem priebežne cely rok do zasoby.

saxana000
1. aug 2025

Dcera ide do 3 rocnika za pracovne zosity uz sme platili.. rozmyslim si ci dam euro za zosit so zajkovym obrazkom v ševte alebo .30centov za ten isty jednofarebny v tescu.. rovnako fixky a temperky viem kupit aj v kiku lacnejsie ale aj disney licencovane 2x tak drahe.. vykresov velkych nam ostalo strasne vela prestrihnem ich na polku a budu A4.. obaly pouzijeme znova tie iste. Tasku dosky ani peracnik tiez nemenim kazdy rok max cez prazdniny hodim prat a vymenime v nich farbicky.koncom leta este poskusame topanky a bundy z coho vyrastla co bude treba doplnime.teplaky tricka na telesnu stacia aj sinsay.nemusi mat znackove.tenisky na telesnu sme kupovali na jar lebo z tych od septembra vyrastla tak ich mala trosku volnejsie a ratam ze este budu dobre.zimne bundy zvyknem zohnat cez bazar.topanky jedny max dvoje na jesen/zimu.inac beha stale v teniskach.a prezuvky tiez kazdy rok nove lebo naha rastie ale deti snad obliekas aj ked nechodia do skoly..

mirola
1. aug 2025

o akej sume sa bavime? lebo ved tie pomocky mi nepridu vobec drahe, budem mať teraz prvaka, zatial som kupila tasku, peracnik novy stol policky stolicku a lampu.. nic z toho mi neprislo financne narocne .. mozno taska s peracnikom co bolo 200 ale aj to bola moja volba. Zosity fixky farby ucebnice prezuvky atd ved to su eurove zalezitosti... nieco mi unika? plati sa este nieco co je take zasadne?

anonym_90bfaa
1. aug 2025

@anonym_autor ak ti toto ruinuje rozpočet tak si deti ani nerob..

misicka31
1. aug 2025

Zvláštna otázka,koľko minút?No toľko, koľko bude potrebné, aby mal všetky pomôcky,ktoré bude potrebovať.Kupis v rôznej cenovej relácii.Odporúčam stránku www.juniorpapier.sk

nikaeli
1. aug 2025

Akurát dnes som kúpila farbičky a temperky, ktoré boli v akcii. Kupujem priebežne a predpokladám, že ma to bude stáť menej ako minulý rok, keď nastupoval do prvého ročníka. Nejaké zošity sa zvýšili, nejaké dokúpim. Minulý rok som nakúpila veľa vecí aj v Kauflande na prelome augusta, septembra s 30% zľavou. Neviem koľko miniem, no kúpim všetko, čo treba.

3petka
1. aug 2025

@anonym_autor nekupovať dopredu. Ja idem kúpiť akurát tašku, tam moc nenavymyslam a už som zvyknutá že tesne pred školským rokom budú zľavy na všetko.

anonym_f0e251
1. aug 2025

@anonym_autor a coho ceny nie su sialene?myslim ze na skolske pomocky su vydavky z tych menej bolestnych..

anonym_993c10
1. aug 2025

Ty si minimálne od škôlky nevedela, že ti dieťa pôjde do školy? Čo tak si odkladať dopredu. Nevidím dôvod zruinovať ťa, dostaneš aj príspevok od štátu.

viestta
1. aug 2025
@anonym_993c10

Ty si minimálne od škôlky nevedela, že ti dieťa pôjde do školy? Čo tak si odkladať dopredu. Nevidím dôvod zruinovať ťa, dostaneš aj príspevok od štátu.

@anonym_993c10 prispevok od statu je stovecka, sice potesi ale pride az v oktobri.

krkavcia_mater
1. aug 2025

@anonym_autor uz som kupila co chybalo, Ale kedze mam aj 2 rocnu dceru, rovno som prihodila navyse pravitka, ceruzky, kruzidla, noznice, lzosity. To su veci co sa nepokazia. O par rokov akoby som našla.

anonym_993c10
1. aug 2025
@viestta

@anonym_993c10 prispevok od statu je stovecka, sice potesi ale pride az v oktobri.

@viestta no ale dostane ho. Akože byť prekvapená, že školské pomôcky niečo stoja. Pochopila by som, keby jej dieťa niekto pridelil v 6 roku života. Keby od narodenia dieťaťa každý mesiac odložila 5 eur, nemusela by mať zruinovaný rozpočet. Fakt objav roka, že skolské pomôcky treba zaplatiť.

Strana
z3