icon

Koľko nám dajú hypotéku?

tucniak68152122
30. aug 2023

Dobrý deň,

Máme strach z kúpy nehnutelnosti no radi by sme sa už osamostatnili, nevieme ako to funguje, aká je istota že nam schvália hypotéku, či máme dobré predpoklady a aké drahé domy môžeme pozerať.

Môj plat 1000 v čistom plus stravné, na účet mi cinkne tak 1100 - 1200 aj so stravným.
Manžel 700 v čistom s tým že dostáva (na čierno) do ruky ako kedy raz 500 raz 650 podla toho kolko maju prace.
Máme našporených 50 tisíc ktoré máme okamžite k dispozícií na účte.

V banke nam povedali že by nám dali hypotéku max 115 000 preto pozeráme nehnutelnosti za max 170 tisíc, no ani za túto sumu niesú vždy bohviečo. Potrebovali by sme poradiť či je strach na mieste, či nam požičajú aj viac, čo ak prídeme o pracu, materská atď.. zvladneme to?
Ďakujeme moc za rady

Strana
z3
joannita
2. sep 2023

@dadis a kazdym tvojim dalsim komentom to zial potvrdzujes. Boze dievca

lucia147852
2. sep 2023

@joannita keby to nikto nebral, tak by tak robiť nemohli. Lenže Slováci sú blbi. Na jednej strane vyplakavaju, ako to je, na druhej to sami podporujú.
Autorka, stravné a peniaze na čierno sa nerátajú. A nie, ak na to nemáš, tsk žiadne právo na to vlastniť nehnuteľnosť nemáš. Mozes bývať do smrti v podnájme. Okrádate takto len sami seba. Cez covid sa to krásne ukázalo, keď bola pomoc od statu na základe odvodov do SP

joannita
2. sep 2023

@dadis preco si teda zamestnavatelia vyberaju? Preco sa na jedno miesto hlasi aj 20 uchadzacov?
Toto co si poslala je teoria. Umelo vytvorena nizka nezamestnanost. Ale o tom si asi este nepocula ty.
Ja koncim tuto debatu, lebo to je jak hrach o stenu.
Ale ty si ten typ co musi mat posledne slovo, tak daj teda ❤️

dadis
2. sep 2023

@joannita Jasne, media klamu a nemame neobsadene pozicie.. a idealny stav by bol, keby sa na volnu poziciu hlasil 1 clovek..dobru nocku a sladke snicky o Sorosovi 😀😀

joannita
2. sep 2023

@dadis nesklamala si "poslednym slovom" (citim ze nieje posledne) 😂 taky trefne stupidne, kónc hodne teba

bosorkabb
2. sep 2023

Tiež som kedysi veľmi dávno dostávala iné peniaze na pásku a iné na ruku. Lenže som si uvedomila že škodím sebe tak som hľadala inú prácu a čuduj sa svete nasla som. Takže dá sa to ak človek chce. A nie nebolo to v BA. Dokonca som riešila nevyplatenie mzdy cez inšpektorát práce. Pripojil sa ku mne niekto? Nie. Doteraz nemajú vyplatene a robia blbci ďalej u iného idiota. Mohla by som knihu napísať o tom. Ale načo. Teraz mnohý vyplakavaju akú majú nízku podporu či materskú.
Pravda je že Slováci sú proste divný národ ktorý rád toleruje okradanie.

Strana
z3