icon

Koľko peňazí máte našetrené?

22. aug 2026

Ahojte koľko máte prosím vás našetrené približne? Alebo koľko by bolo podľa vás optimálne mat v rezerve?
Po rokoch na rodicaku, čo som čakávala dni pred RD že kedy uz konečne príde🙈 som si povedala že po nástupe do práce si našetrím aspoň 5k a “budem v pohode”.
Samozrejme že ako naschval odkedy som nastúpila do práce a snažila sa šetriť, každý mesiac sa nieco pokazilo. Odvtedy nám už 3 spotrebiče odišli! Alebo stále nieco. Ja som aj rada že sa to kazí až teraz, keby som na RD tak neviem čo spravim vtedy. Na druhej strane je to dost demotivujúce že akonáhle sa mi podari nieco odlozit tak príde výdaj. Odvtedy sa vôbec pýtam sama seba či v dnešnej dobe je 5tisic vôbec nieco? Veď keby sa nám pokazí nieco vacsie, napríklad kotol, tak aj tých 5k je nič.
O tom že je dobre mat našetrené aspoň 6mesavnych platov viem, ale pri dnešnej dražobe, aj to príde malo? S akou sumou keby máte odložené, ste spokojní?

mysulkamysulka
22. aug 2026

@anonym_autor Ahoj, pred materskou som zarabala presne median. Polovica ludi zarobila horsie ako ja a polovica lepsie. Plat som nemala zly. Ale nebola som schopna odkladat, priznam sa. Byt v najme (este druzstevny system, dobry najom), ale musela som si ho prerobit, zariadit, brala som si na to uver, 15. 000 Eur. Ten som najprv z nizsieho platu krvopotne splacala. Nikde nechodila na dovolenky, nedopriala si ani kavu vonka a po 5 rokoch, ked som to splatila, som si chcela dopriat. Obzrela som sa za svojim zivotom a vravim si, dievca, mas vyse 30 a nic si zo sveta nevidela. Zacala som chodit na mierne drahsie dovolenky, Zanzibar, Thajsko, Malajzia, Singapur, Maldivy, Stredny vychod, Blizky vychod atd. Stale som este nebola na luxusnom leveli, ale dopriala som si. Zacala jest farmarske a bio potraviny, navstevovat slusnejsie bistra a restauracie, lepsie sa obliekat, chodit pravidelne na kozmeticke zakroky. A opat som nic nevedela usetrit, co ma stvalo, ale nechcela som sa vzdat veci, ktore som cely zivot nemala a konecne si po 30tke zacala dopriavat. Zo zaciatku som aj mala doslova problem peniaze udrzat, kedze som vzdy bola chudobna a prve 3-4 roky som doslova rozhadzovala. Hnala sa dobehnut, co som zmeskala. Potom som sa skludnila. Party uz nemuseli byt VIP vstupy s vlastnym stolom, uz som nemusela pozyvat zakazdym kamaratky, ktore na to nemali (nevyuzivali, ale nemohli si to dovolit), ale ostala som pri drahsich kvalitnych potravinach a aspon 2 cestach za rok mimo Europy. A stale som nevedela usetrit. Potom som dostala novy job, postupne sa mi nadvihal plat. Lenze...dohodla som si zvysenie platu...a prisla Corona a vsetko zdrazelo. Potom som vdaka ukonceniu VS opat ziskala vyssi plat a prisla vojna s Ukrainou a zase vsetko zdrazelo. Mam pocit, ze zarabam prakticky skoro rovnako ako 7 rokov dozadu, aj ked som mala slusne platove skoky. Vlastni(la)m len stare 20 rocne auto. Az s prichodom manzela som zacala vyrazne setrit. Manzel zaraba nadstandardne. Prehovorila som ho nastahovat sa ku mne, on prevzal vsetky energie a najom. Potraviny a ine veci si delime, od oka. On ale zacal preberat aj dost mojich liekov, zahrnul do jeho privatnej poistky, tym padom sa mi vracia vela penazi atd. A zacala som setrit. Dost slusne. Mam asi 40.000 v zlate, 15.000 v investiciach, 18.000 na ucte, skutocne som pchala do ponozky 😅🙈 Plus manzel mi kupil drahy zasnubny prsten, drahy briliantovy set po porode (ktory som si zasluzila, porod bol strasny, normalne som cez porod osedivela) a samozrejme obrucku (tiez som mu kupila drahsiu, platinovu, zasluzi si, aj ked protestoval a chcel len striebornu). Vela ma odlahcilo aj ukoncene studium, dlhsie jazdy na univerzitu kazdy vikend, platene ubytovanie, poplatky za externe studium, bol to vsetko masaker. Vedela by som pred materskou zo svojho platu usetrit aj sama, ale nie take palky. Tiez plati vacsinu dovoleniek. Aj ked niekedy nie su tak luxusne, ako by som si dopriala ja, ale darovanemu konovi na zuby nepozeraj 🙂 a pre mnohych ludi su aj tieto dovolenky nieco, co si nikdy nedovolia. Viem, ze to vyzera, ze sa chvastam, ale chcem povedat, ze bez muza aj s jeho dobrym platom a stedrostou je setrenie samej tazke. Alebo by som si nic nedopriala, zila zavreta doma a tlacila do ponozky obdobne. Ale to nie je pre mna zivot a na smrtelnej posteli by som si to neodpustila.
Takze sa netrap...aj ked mam solidne uspory, stve ma, ze nevlastnim ziadnu nehnutelnost, ale nechcem si v dnesnych casoch brat uver na krk. A ako vravim, bez muza by som tu piskala inu pesnicku...

anonym_356576
22. aug 2026

@anonym_autor
Ja som nešetril, ale stále som pracoval a odkladal si peniaze s tým, že neskôr budem cestovať a užívať si. Teraz však nemôžem ísť nikam, pretože moja imunita je nulová a veľmi by mi to nepomohlo, aj keď mám na konte sedemcifernú sumu.

anonym_f128d9
22. aug 2026

Ja aj partner máme 50 rokov, máme syna ešte na 1. stupni ZŠ. Máme hypo, kúpili sme starší dom + na kúpu domu nám ešte požičala peniaze sestra. Partner spláca hypo, ja pôžičku sestre. Elektriku, plyn platím ja. Raz polročne platím vodu. Partner plati benzín. Kurime aj drevom, to plati partner + ešte stále prerábame dom, tak výdavky okolo prerabky domu platí väčšinou on. Stravu, drogeriu, oblečenie a obuv pre syna to platím niekedy ja, niekedy on. Sebe aj synovi platím poistku. Keby bolo nutné svoju poistku zruším. Synovi zvyknem kupovať oblečenie aj z druhej ruky - tu na bazáre alebo vinted. Ja tiež niektoré veci po synovi predávam. Mám zriadený sporiaci účet, na ktorý som si dala posielať prídavky na deti + snažím sa tam posielať peniaze, ku ktorým prídem tak povediac náhodne - napr. peniaze z predaja veci po synovi, keď dostaneme v práci odmenu. Peňazí na sporiacom účte sa nesnažím dotknúť, iba keď sa vyskytne nejaký vyšší výdavok. Napr. synovi som z nich kúpila nábytok do izby, platím z nich dovolenku. Na dovolenku nechodíme ale do zahraničia, chodíme na Slovensku na cca 4-5 nocí do hotela + uplatňujem si na ňu v práci rekreačný poukaz, takže výjde lacnejšie. S peniazmi na sporiacom účte sa snažím hospodáriť tak, aby vždy bola na ňom rezerva 5000€. Ono sa to nezdá, ale aj z predaja vecí po synovi sa za rok napočíta celkom pekná suma. Žijeme na Liptove, je to oblasť, ktora je vďaka turizmu drahšia. Platy máme priemerné. Ja ale varím, do práce si jedlo nosíme z domu, možno 1x do týždňa si objednám menu. Raz za čas si domov objednáme pizzu. Cca 1x za 6 týždňov farbenie u kaderníčky, 1x do týždňa chodím na pilates, kupujem si permanentku, je to lacnejšie. Vyskúšaj ten sporiaci účet, je to super. Mne sa vďaka nemu podarilo oddeliť peniaze na bežné použitie a na úspory. A aj to varenie doma ušetrí nemalé peniaze.

catherin4
22. aug 2026

Na sporiacom ucte mam 6000, na investicnom sporiacom ucte 2300 a na dochodok som zatial nasetrila 8400. Nie je to vela. Ale ked sa pokazila susicka, aspon som mohla hned kupit novu.

anonym_4c2b2f
22. aug 2026

@anonym_autor 23 rokov, chalan, čerstvo bc. Momentálne 60300€ nasetrenych.

anonym_0be449
22. aug 2026

@anonym_autor kedze som clenom klanu SMER-SSD mam 54 bytov z toho 42 rovno v Bratislave, zlate tehlicky za 2 400 000€, 5 rodinnych domov, 3 rovno v senci, 5 bankovych uctov, na relax mam 3 haciendy pri Stredozemnom mori, kto manuale pracuje je dokonale sprosty.

anonym_420b09
22. aug 2026
@anonym_4c2b2f

@anonym_autor 23 rokov, chalan, čerstvo bc. Momentálne 60300€ nasetrenych.

@anonym_4c2b2f Žijúci s bratom 🙂

anonym_bd5264
22. aug 2026
@catherin4

Na sporiacom ucte mam 6000, na investicnom sporiacom ucte 2300 a na dochodok som zatial nasetrila 8400. Nie je to vela. Ale ked sa pokazila susicka, aspon som mohla hned kupit novu.

@catherin4 my sme ele.ruru,plynovy sporak vstavany,cerpadlo na vodu kupovali januar,marec tento rok,zase mame pokoj na 3r,u nas tieto spotrebice proste dlho nevydrzia,ani pracka.Aj ta pojde isto tento rok.
Aspon,ze telky nam dlho vydrzia,tam sa len dokupuje novy,teda dalsi mame ich 6 v kazdej izbe,a tie drzia pekne roky.

anonym_17a57b
22. aug 2026
@mysulkamysulka

@anonym_autor Ahoj, pred materskou som zarabala presne median. Polovica ludi zarobila horsie ako ja a polovica lepsie. Plat som nemala zly. Ale nebola som schopna odkladat, priznam sa. Byt v najme (este druzstevny system, dobry najom), ale musela som si ho prerobit, zariadit, brala som si na to uver, 15. 000 Eur. Ten som najprv z nizsieho platu krvopotne splacala. Nikde nechodila na dovolenky, nedopriala si ani kavu vonka a po 5 rokoch, ked som to splatila, som si chcela dopriat. Obzrela som sa za svojim zivotom a vravim si, dievca, mas vyse 30 a nic si zo sveta nevidela. Zacala som chodit na mierne drahsie dovolenky, Zanzibar, Thajsko, Malajzia, Singapur, Maldivy, Stredny vychod, Blizky vychod atd. Stale som este nebola na luxusnom leveli, ale dopriala som si. Zacala jest farmarske a bio potraviny, navstevovat slusnejsie bistra a restauracie, lepsie sa obliekat, chodit pravidelne na kozmeticke zakroky. A opat som nic nevedela usetrit, co ma stvalo, ale nechcela som sa vzdat veci, ktore som cely zivot nemala a konecne si po 30tke zacala dopriavat. Zo zaciatku som aj mala doslova problem peniaze udrzat, kedze som vzdy bola chudobna a prve 3-4 roky som doslova rozhadzovala. Hnala sa dobehnut, co som zmeskala. Potom som sa skludnila. Party uz nemuseli byt VIP vstupy s vlastnym stolom, uz som nemusela pozyvat zakazdym kamaratky, ktore na to nemali (nevyuzivali, ale nemohli si to dovolit), ale ostala som pri drahsich kvalitnych potravinach a aspon 2 cestach za rok mimo Europy. A stale som nevedela usetrit. Potom som dostala novy job, postupne sa mi nadvihal plat. Lenze...dohodla som si zvysenie platu...a prisla Corona a vsetko zdrazelo. Potom som vdaka ukonceniu VS opat ziskala vyssi plat a prisla vojna s Ukrainou a zase vsetko zdrazelo. Mam pocit, ze zarabam prakticky skoro rovnako ako 7 rokov dozadu, aj ked som mala slusne platove skoky. Vlastni(la)m len stare 20 rocne auto. Az s prichodom manzela som zacala vyrazne setrit. Manzel zaraba nadstandardne. Prehovorila som ho nastahovat sa ku mne, on prevzal vsetky energie a najom. Potraviny a ine veci si delime, od oka. On ale zacal preberat aj dost mojich liekov, zahrnul do jeho privatnej poistky, tym padom sa mi vracia vela penazi atd. A zacala som setrit. Dost slusne. Mam asi 40.000 v zlate, 15.000 v investiciach, 18.000 na ucte, skutocne som pchala do ponozky 😅🙈 Plus manzel mi kupil drahy zasnubny prsten, drahy briliantovy set po porode (ktory som si zasluzila, porod bol strasny, normalne som cez porod osedivela) a samozrejme obrucku (tiez som mu kupila drahsiu, platinovu, zasluzi si, aj ked protestoval a chcel len striebornu). Vela ma odlahcilo aj ukoncene studium, dlhsie jazdy na univerzitu kazdy vikend, platene ubytovanie, poplatky za externe studium, bol to vsetko masaker. Vedela by som pred materskou zo svojho platu usetrit aj sama, ale nie take palky. Tiez plati vacsinu dovoleniek. Aj ked niekedy nie su tak luxusne, ako by som si dopriala ja, ale darovanemu konovi na zuby nepozeraj 🙂 a pre mnohych ludi su aj tieto dovolenky nieco, co si nikdy nedovolia. Viem, ze to vyzera, ze sa chvastam, ale chcem povedat, ze bez muza aj s jeho dobrym platom a stedrostou je setrenie samej tazke. Alebo by som si nic nedopriala, zila zavreta doma a tlacila do ponozky obdobne. Ale to nie je pre mna zivot a na smrtelnej posteli by som si to neodpustila.
Takze sa netrap...aj ked mam solidne uspory, stve ma, ze nevlastnim ziadnu nehnutelnost, ale nechcem si v dnesnych casoch brat uver na krk. A ako vravim, bez muza by som tu piskala inu pesnicku...

@anonym_f128d9 ja mám sporiaci účet-pod účet a teda ja stále z neho presúvam a som na 0E každý mesiac.Preto som si zriadila minuly rok ‘sporiaci’ ale na 10 rokov, čo by tam malo byt cca 8000 eur a to už mi bude ťahať na 60 tku😳
@mysulkamysulka inak super si si užila, nešetrila si na sebe a dopriala si si👍niektorí ľudia zo nevedia.Len má zaujalo, že nemáš vlastnú nehnuteľnosť a ten byt, čo si splácala nie je tvoj-váš s mužom? Vyzerá to, že di žijete nadštandardne 💃🏻

anonym_8d267d
22. aug 2026

Záleží, v akej si situácii. Ja som momentálne na MD a od októbra budem na RD, tak aby sme vyžili aspoň do 2 rokov dieťaťa, tak mám 20k našetrených

anonym_75ffb6
22. aug 2026

@anonym_autor ja si tieto diskusie vzdy rada precitam, ked vidim, kolko maju ostatni nasetrene, hned ma prejde chut si kúpiť co i len topánky a začínam šetriť 😉 a co ak velmi nie je z čoho, lebo hypoteka, úver, vsetko drahe atd.

anonym_adeb12
22. aug 2026

V januári som si kúpila auto za 10tisic, tak teraz mám našetrené len 3tisic a pomaly si šetrím. No ide to ťažko. Teraz cez leto chodíme na výlety, potom začne škola tam pôjdu peniaze a stále niečo každý mesiac treba. Spokojná som keď mám aspoň tých 10tisic ušetrené. Keby niečo, človek nikdy nevie čo bude.

anonym_2f1362
22. aug 2026

My sme asi na nule. Mame nasetrene rovnako vela ako mame hypoteku. 😁 tak ked dame plus a mimus dokopy mame nulu. 😁

anonym_4d10cd
22. aug 2026
@martinka17

@minenkaa potom sa niečo stane (choroba, požiar.... ) a robia sa verejné zbierky, lebo osoby ako ty potrebujú zrazu pomoc = peniaze od tých "bláznov".

@martinka17 sme krajina s najvacsim poctom dobrocinnych zbierok na pocet obyvatelov.ale si riadne tupy ,ked si myslis ,ze je to neschopnostou tych ludi co potrebuju..
Je to tym,ze nam vladne mafia ktora vyciciava ludi

anonym_55418d
22. aug 2026
@anonym_4d10cd

@martinka17 sme krajina s najvacsim poctom dobrocinnych zbierok na pocet obyvatelov.ale si riadne tupy ,ked si myslis ,ze je to neschopnostou tych ludi co potrebuju..

@anonym_4d10cd ale aj veľa ľudí nemá finančnú gramotnosť to musíš uznať.

anonym_7490c6
22. aug 2026
@anonym_0be449

@anonym_autor kedze som clenom klanu SMER-SSD mam 54 bytov z toho 42 rovno v Bratislave, zlate tehlicky za 2 400 000€, 5 rodinnych domov, 3 rovno v senci, 5 bankovych uctov, na relax mam 3 haciendy pri Stredozemnom mori, kto manuale pracuje je dokonale sprosty.

@anonym_0be449 Iba 54? Neboj, ja vás budem voliť, budeš si môcť nahrabať aj na ďalšie byty. Vy mi to oplatíte karafiátom a gulášom. Win-win? 😂

anonym_be14b9
22. aug 2026

Sme normalna rodina, 3 deti, hypotekáu splacame uz 11 rokov. Momentalne som na RD s tretim dietatom. Na kazdu RD som si nasetrila aby som mala rezervu. Momentáne mam okolo 10 000€ - mam to aj investivane aj na sporiacom ucte. Manzel ma tak podobne. Setrime aj detom, tie maju spolu urcite uz cez 20k. Takze keby bolo najhorsie tak nasetrene mame 🙏 Ale
zase fakt nenakupujem kraviny, 10x si rozmyslim ci nieco potrebujem, dom si pomaly prerabame po malych kuskoch tak aby sme zvladali aj odkladat a aby nas to nezruinovalo.

anonym_4d10cd
Včera o 05:16
@anonym_55418d

@anonym_4d10cd ale aj veľa ľudí nemá finančnú gramotnosť to musíš uznať.

@anonym_55418d primerane inym oblastiam. Slovensky narod je primitivny vseobecne,nielen v otazke financnej gramotnosti.to nic nemeni na fakte co som napisala

anonym_4d10cd
Včera o 05:17
@anonym_be14b9

Sme normalna rodina, 3 deti, hypotekáu splacame uz 11 rokov. Momentalne som na RD s tretim dietatom. Na kazdu RD som si nasetrila aby som mala rezervu. Momentáne mam okolo 10 000€ - mam to aj investivane aj na sporiacom ucte. Manzel ma tak podobne. Setrime aj detom, tie maju spolu urcite uz cez 20k. Takze keby bolo najhorsie tak nasetrene mame 🙏 Ale
zase fakt nenakupujem kraviny, 10x si rozmyslim ci nieco potrebujem, dom si pomaly prerabame po malych kuskoch tak aby sme zvladali aj odkladat a aby nas to nezruinovalo.

@anonym_be14b9 kupte im radsej nehnutelnost ktoru das do prenajmu.peniaze v dnesnej dobe rychlo stracaju na hodnote

martinka17
Včera o 05:34
@anonym_4d10cd

@anonym_4d10cd tu jasné čítaš. Ľudia na Slovensku sa zadlžujú nad svoje možnosti, nemajú rezervy, poistky, deti sa rodia z lásky absolútne nepripravený rodičom... Niečo sa stane, tak sa to rieši zbierkou. Chcelo by to mať vyššiu finančnú gramotnosť, alebo ako sa vraví - prikryvaj sa perinou, na ktorú máš.

anonym_09adf5
Včera o 05:40

@anonym_autor manžela nemáš? Keď šetriť a platis ty.

anonym_4d10cd
Včera o 05:41
@martinka17

@anonym_4d10cd tu jasné čítaš. Ľudia na Slovensku sa zadlžujú nad svoje možnosti, nemajú rezervy, poistky, deti sa rodia z lásky absolútne nepripravený rodičom... Niečo sa stane, tak sa to rieši zbierkou. Chcelo by to mať vyššiu finančnú gramotnosť, alebo ako sa vraví - prikryvaj sa perinou, na ktorú máš.

@martinka17 a poznas situaciu v inych krajinach?vies ako funguje napriklad ked clovek v Nemecku ostane invalid a nema nasetrene?alebo ked v Rakusku vychovava niekto dieta so ZTP?

anonym_09adf5
Včera o 05:42
@anonym_b0996c

Nemám našetrené veľa, aktuálne 30k. Ale ja som sama. Nemám manžela. Poriadne som sa vycashovala v posledných rokoch ( nové auto cash, prerábka bytu a zariadenie plus plus zuby - fazety. Pre ňa by bolo ideálne mať aspoň 60k na účte.

@anonym_b0996c a teraz tu o červenej ciapocke pani riaditeľka zemegule.

anonym_b0996c
Včera o 05:46
@anonym_09adf5

@anonym_b0996c a teraz tu o červenej ciapocke pani riaditeľka zemegule.

@anonym_09adf5 akú o červenej čiapočke? Čo ti mám poslať výpis z účtu? Vycashovala som sa po rekonštrukcii na 18k na účte. Teraz je tam za dva roky 30k. Postupne, pomaly. Za dva roky tam chcem mať 45k, ak by to išlo a nebudem mať nepredvídateľné výdavky.

anonym_bd5264
Včera o 05:48

Tiez mi to pride ako keby bola samozivitelka,o muzovi nepise,len teda o sebe ako ona musi platit,ona musi sestrit.
Asi nema manzela.

martinka17
Včera o 05:50
@anonym_4d10cd

@martinka17 a poznas situaciu v inych krajinach?vies ako funguje napriklad ked clovek v Nemecku ostane invalid a nema nasetrene?alebo ked v Rakusku vychovava niekto dieta so ZTP?

@anonym_4d10cd ja žijem na Slovensku, zariadila som sa podľa situácie na Slovensku. Žijem podľa mojich možnosti. Ak ti aj napíšem ako to je v inej krajine, na tom ako fungujeme tu to nič nezmení. Ak chceš niečo zmeniť, smelo do toho. Nadávky a pozeranie do susedovej záhrady nie je riešenie, to isto vieš.

anonym_be14b9
Včera o 06:52
@anonym_4d10cd

@anonym_be14b9 kupte im radsej nehnutelnost ktoru das do prenajmu.peniaze v dnesnej dobe rychlo stracaju na hodnote

@anonym_4d10cd wau super napad! 😅 Diky za inspiraciu, urcite som nad takou vecou doteraz nerozmyslala! 🫠
V dnesnej dobe sa investicny byt s najomnikmi absolutne neoplati pokial ho uz cely nevlastnis. Najom nepokryje celu hypoteku a budem muset este doplacat uver zo svojeho. Navyse deti budu dospele za chvilku, byt budem splacat 20-30 rokov kym bude moj. A ako bonus dalsia hypoteka na krku.

Mame peniaze v etf fondoch kde si na seba zarabaju same a inflaciu hravo pokryju.

anonym_074779
Včera o 07:03

Odkladám každý mesiac. Dôležité je mať pevnú sumu, ktorú odkladáš a tú nemeniť, aj keby to malo byť len 50€ a samozrejme investovať, nie držať niekde na účte. Toto nie je šetrenie, že peniaze použiješ. Šetrenie je, že tie peniaze akoby pre teba zmizli a ty už s nimi nerátaš. Preto treba zvoliť reálnu sumu a priebezne ju prehodnocovať (ideálne postupne zvyšovať). Áno, takto postupne šetrím uz niekoľko rokov a mam uz celkom peknú čiastku. Mám ju ale na dôchodok.

anonym_55418d
Včera o 09:26
@anonym_be14b9

@anonym_4d10cd wau super napad! 😅 Diky za inspiraciu, urcite som nad takou vecou doteraz nerozmyslala! 🫠
V dnesnej dobe sa investicny byt s najomnikmi absolutne neoplati pokial ho uz cely nevlastnis. Najom nepokryje celu hypoteku a budem muset este doplacat uver zo svojeho. Navyse deti budu dospele za chvilku, byt budem splacat 20-30 rokov kym bude moj. A ako bonus dalsia hypoteka na krku.

Mame peniaze v etf fondoch kde si na seba zarabaju same a inflaciu hravo pokryju.

@anonym_be14b9 toto je o tej finančnej gramotnosti o ktorej píšem.Tak doplatis 100-200 eur hypo, ale byt ti spláca niekto iný z veľkej vacsiny.Kym tvoje deti budú dospelé môže ten istý byt stat o xy eur viac.A deti, keď budú chcieť bývať nemusia mať 20% z ceny, nemusia dosiahnuť na taku hypo ako ty s muzom.Podnajom je dnes a bude ešte rokmi žiadanejsi, lebo banky sprísnili podmienky hypo.Kazda nehnuteľnosť je len plus aj, keby si ho mala z polovice dotovať ty, lebo o 4 r bude cena bytu ešte vyššia.Pojde to do cien aké sú v zahraničí, že pre veľa ľudí je vlastne bývanie nedostupné.My sme na doma zarobili za 8 r raz toľko ako sme ho postavili.Isiel hore materiál, lokalita, otvorenie obchvatu

anonym_28fecd
Včera o 09:38
@minenkaa

Nikdy nemáme nič našetrené ,ako načo ,a ešte toľké tisíce čo tu majú ľudia ,bláznovstvo

@minenkaa ty si trošku taká jednoduchšia. Že načo 😮