icon

Koľko peňazí mesačne potrebuje bezdetná 35-ročná žena?

8. nov 2025

Ahojte, kolko by malo stacit mesacne priemernej dospelej 35 ročnej zene na zivot?
Po zaplateni vsetkych povinnych vydavkov, bezny standard. Kolko by to malo byt? 1000 eur? Menej? / neratame dovolenky, ziadne zakroky apd. / bezne fungovanie bezdetnej slobodnej pracujucej zeny.

anonym_6eb415
8. nov 2025

Zaujímavé, že v úvode píšete o 35 ročnej dospelej.... zrazu počas pár komentárov ste o 5 rokov ostarli?

minenkaa
8. nov 2025
@anonym_autor

@beata_k na domov dochodcov? mam kratko po 40tke, tak snad dovtedy este mam priestor. A ano nasetrene na pripadny domov mam, neboj. Ved ked pride na to, predam byt, auto, tam mi to nebude treba. Mam velky 4i byt, prerobeny, myslim, ze to mi bude stacit na domov dochodcov.

@anonym_autor ja som cely čas v tom,že toto píše nejaká tak okolo 25 mladá baba a vidim ,že to nejaké decko sa zas baví

autor
8. nov 2025
@anonym_6eb415

Zaujímavé, že v úvode píšete o 35 ročnej dospelej.... zrazu počas pár komentárov ste o 5 rokov ostarli?

@anonym_6eb415 tak mám 40r. V úvode som dala 35. ANo je to pravda.

beata_k
8. nov 2025
@anonym_autor

@beata_k na domov dochodcov? mam kratko po 40tke, tak snad dovtedy este mam priestor. A ano nasetrene na pripadny domov mam, neboj. Ved ked pride na to, predam byt, auto, tam mi to nebude treba. Mam velky 4i byt, prerobeny, myslim, ze to mi bude stacit na domov dochodcov.

@anonym_autor Kupili sme 4-izbovy byt od 42 rocneho muza....je po porazke, je leziaci a nerozprava. Na byte bolo 5 exekucii. Stara sa o neho jeho mama. Co bude potom, nik nevie. V dobrom ti radim, zivot vie byt vrtkavy a ani nevies ako.

autor
8. nov 2025
@beata_k

@anonym_autor Kupili sme 4-izbovy byt od 42 rocneho muza....je po porazke, je leziaci a nerozprava. Na byte bolo 5 exekucii. Stara sa o neho jeho mama. Co bude potom, nik nevie. V dobrom ti radim, zivot vie byt vrtkavy a ani nevies ako.

@beata_k ja mám už dôchodok, viem čo je to byť chorý.

beata_k
8. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tak drzim prst aby horsie nebolo. Pozri, ak ti ozaj vsetci z okoloia tvrdia, ze s tvojim prijmom by si mala viac usetrit, tak skus porozmyslat, ci na tom nieco nebude.

anonym_361173
8. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Po 40 a so zdravotnými problémami by som veru mala iné priority vo výdavkoch ako máš ty.

stellarstar
8. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor takže s 40 už si v dôchodku?

anonym_418a99
8. nov 2025
@stellarstar

@anonym_autor takže s 40 už si v dôchodku?

@stellarstar podla mna ma vysluhovy dochodok

anonym_a4cf92
8. nov 2025

Po zaplatení všetkých nutných výdavkov si nepotrebujem nič navyše dopriavať - žiadnu kaderníčku, kozmetičku a ani nič podobné. Som skromná.

subartic
9. nov 2025
@anonym_a4cf92

Po zaplatení všetkých nutných výdavkov si nepotrebujem nič navyše dopriavať - žiadnu kaderníčku, kozmetičku a ani nič podobné. Som skromná.

@anonym_a4cf92 skromnosť človeka nijako nešľachtí , len ho možno oslobodzuje od zbytočností .

subartic
9. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor už si tu písala, len v inej forme. Tvoje výdavky sú pre mňa cez čiaru . Ja by som na tvojom mieste viac investovala a pripravovala sa na dôchodok . Viem , viem , nedožiješ sa , dôchodky nebudú ale môžeš sa ako na potvoru dožiť 90 rokov. Muža nemáš, deti nemáš , štvorizbový byt by som vymenila za dvojizbový a rozdiel investovala . Dobrá staroba je lepšia ako bujaré mládie.

autor
9. nov 2025
@subartic

@anonym_autor už si tu písala, len v inej forme. Tvoje výdavky sú pre mňa cez čiaru . Ja by som na tvojom mieste viac investovala a pripravovala sa na dôchodok . Viem , viem , nedožiješ sa , dôchodky nebudú ale môžeš sa ako na potvoru dožiť 90 rokov. Muža nemáš, deti nemáš , štvorizbový byt by som vymenila za dvojizbový a rozdiel investovala . Dobrá staroba je lepšia ako bujaré mládie.

@subartic ja nemám hypo, ani leasing. Ked pride situacia, nasetrene peniaze mam a setrim si stale tycj 500 eur/m. Aj bude realna situacia, ze budem starsia a sama, tak potom zvazim predaj bytu a kupu mozno 1i bytu. Doposial sme zili v byte traja, ja, priatel a jeho dcera , Teraz som sama, ale zvladam to v pohode, V kazdom pripade mi naklady klesli musim povedat, odkedy som sama.

maury
9. nov 2025

@autorka podľa mňa to máš dobre nastavené, vieš si ušetriť aj užívať život

zmrzlinka2021
9. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_323e7e ale preco mam setrit viac? myslis na dochodok? ved toho sa nedozujem, dnes mi vypisuje appka, ze pojdem na dochodok v 66 rokoch. Kym ja budem stara, tak budeme chodit v 70tke. Setrim si 500 eur na to, ked sa nieco stane. A dalsie peniaze mam v investicnom fonde. Auto nemam na leasing, byt nemam na hypo, na ucte mam vankus vo forme 12m prijmu.

@anonym_autor ženy sa priemerne dožívajú 80 rokov. Na dôchodok môžeš ísť aj skôr, ako v 66, prípadne robiť len na polovičný úväzok

autor
9. nov 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor ženy sa priemerne dožívajú 80 rokov. Na dôchodok môžeš ísť aj skôr, ako v 66, prípadne robiť len na polovičný úväzok

@zmrzlinka2021 s mojimi diagnozami budem rada, ak sa dozijem 50tky, popravde uz nadsluhujem. Cize ver mi, ze dochodku sa nedozijem. Preto nemam preco nejako extremne riesit, co bude o 20 rokov. Riesim aktualnu situaciu, plus cca. 5r dopredu, aby ked sa mi zhorsi zdravotny stav tak, ze nebudem schopna pracovat na polovicny uvazok, som vyzila iba z ID. Lebo to pride, otazka je kedy. Nastastie som splatila vsetky svoje zavazky a uz nemam ani hypo, ani leasing, ani ziadny uver.

zmrzlinka2021
9. nov 2025
@anonym_autor

@zmrzlinka2021 s mojimi diagnozami budem rada, ak sa dozijem 50tky, popravde uz nadsluhujem. Cize ver mi, ze dochodku sa nedozijem. Preto nemam preco nejako extremne riesit, co bude o 20 rokov. Riesim aktualnu situaciu, plus cca. 5r dopredu, aby ked sa mi zhorsi zdravotny stav tak, ze nebudem schopna pracovat na polovicny uvazok, som vyzila iba z ID. Lebo to pride, otazka je kedy. Nastastie som splatila vsetky svoje zavazky a uz nemam ani hypo, ani leasing, ani ziadny uver.

@anonym_autor
Sorry, to je iná situácia u teba. Treba hneď na začiatku napísať, že máš rozdielnu situáciu. V tom prípade peniaze použije s aspoň na lepšiu zdravotnú starostlivosť a úhradu pohrebu

autor
9. nov 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor
Sorry, to je iná situácia u teba. Treba hneď na začiatku napísať, že máš rozdielnu situáciu. V tom prípade peniaze použije s aspoň na lepšiu zdravotnú starostlivosť a úhradu pohrebu

@zmrzlinka2021 cize ako som pisala niekde v komentari, ked nastane taka situacia, tak predavam byt a idem do mensieho - v buducnosti ocakavam zhodnotenie ceny nehnutelnosti. Ak nastane situacia, ze to nezvladnem sama doma, tak idem do DSS. V tom pripade sa predava byt aj auto. Cize budem mat dost penazi na dozitie v DSS. Peniaze na ucte, ktore si setrim su na scenar, zvladam to este sama, ale nevladzem pracovat uz ani na part time a zijem z ID. Tu ale ocakavam, ze sa ID prehodnoti na plny v tom pripade a teda zvysok si vykryjem z nasporenych penazi.

anonym_b92066
9. nov 2025

Ked vies spocitat kolko spolu platis byt poistky mobil, mohla by si zvladnut spocitat kolko ta stoji kadernicka pedikerka jedlo kavicka... ked ti staci 500e odlozit tak neries, ak chces setrit na dovolenky niekde uber.
Domace uctovnictvo je jednoducha matematika

marsmykkok
9. nov 2025

Ja mám 300 eur na seba mimo benzínu a iných výdavkov a je to akurát. Platím obočie 10 eur mesačne, raz za 2 mesiace kaderníčka 25 eur a potom mám to na kozmetiku, oblečenie, kino, kávu občas.

lienka.7
9. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_6eb415 tak mám 40r. V úvode som dala 35. ANo je to pravda.

@anonym_autor si troll. Zase len téma na rozšírenie vášní tu. Koľko zarábas? Tak polku si odlož, poplat ucty a zvyšok rozhadzuj. A to, ze sa nedozihes dôchodku, na to sa moc nespoliehaj. Skôr aby si na ňom mala z čoho žiť.

anonym_d4346a
9. nov 2025
@anonym_autor

@zmrzlinka2021 cize ako som pisala niekde v komentari, ked nastane taka situacia, tak predavam byt a idem do mensieho - v buducnosti ocakavam zhodnotenie ceny nehnutelnosti. Ak nastane situacia, ze to nezvladnem sama doma, tak idem do DSS. V tom pripade sa predava byt aj auto. Cize budem mat dost penazi na dozitie v DSS. Peniaze na ucte, ktore si setrim su na scenar, zvladam to este sama, ale nevladzem pracovat uz ani na part time a zijem z ID. Tu ale ocakavam, ze sa ID prehodnoti na plny v tom pripade a teda zvysok si vykryjem z nasporenych penazi.

@anonym_autor v súčasnej situácii by som sa nespoliehala , ze sa ti automaticky ID prehodnotí na plný. Po prvé je konsolidácia, po druhé, peniaze treba na dochodky starých. Všetkým všetko berú, pokial nie si uplna kalika (doslova a do pismena)

stellarstar
9. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor by ma zaujímala ta tvoja dg že vieš že sa dôchodkového veku nedožiješ

autor
9. nov 2025
@stellarstar

@anonym_autor by ma zaujímala ta tvoja dg že vieš že sa dôchodkového veku nedožiješ

@stellarstar nebudem zachadzat do detailov, ale poviem to tak. Aby som sa aj napriek diagnozam (pankreas, crevo,zaludok, pluca) dozila dichodkoveho veku, tak si to nebudem pamatat a budem v DSS. Lekarke som povedala, ze ak sa to bude zhorsovat a budem na tom tak, ako moj otec, ukoncim to sama. Nechcem dijst do toho bodu… preto si uzivam tu a terat.

bludna
9. nov 2025

@anonym_autor Ja sice nechodim na skraslovacie procedury ale len cvicenie a treningy ma stoja ~500 eur mesacne, kaviaren kazdy den, restiky cez vikend a taky trochu lepsi standard pracujucej triedy mi vychadza po odratani nakladov na byvanie (hypo+rezia) okolo 2000-2400 eur s tym, ze keby som potrebovala, tak mam kde skrtat. Dovolenky do toho neratam. Ta suma je mesacne na zivot jednej pracujucej tridsiatnicky.

margotka17
9. nov 2025
@anonym_autor

@gribka1 kam davam 500 eur? No platim byt, vsetky media, TV, poistky, mobil, internet, benzin, garaz apd. 500 eur si setrim. A zvysok je na vsetky ostatne veci, na zivot, na mna, na vsetko.

@anonym_autor pokiaľ nemáš manžela a deti, zi si zo svojich peniažkov ako chces, nikto nie je na tebe finančné závislý. Ak by si mala rodinu, musela by si už kalkulovať, čo áno a čo už nie.

subartic
9. nov 2025

tak ako vidieť sme ženy rôzne. To čo je u mňa riadne cez čiaru , u niekoho je normál. Nedá sa definovať čo je zlé a čo dobré, hádam len také merítko potom aby sa nezaťažovali druhí ľudia finančnou núdzou tej ženy. Ja si napríklad rada kupujem drahšiu kozmetiku a snažím sa aby bola na prírodnej báze , plus doma používam červené led svetlo. Behám po vonku a cvičím doma s bežnými činkami , na terase mám kaďu v ktorej sa kúpem za každého počasia v riadne ľadovej vode ( toto je pre mňa najťažšie, niekedy až hrôzostrašné) pravidelne konzumujem zelený jačmeň , raz mesačne chodím na obočie a masáž tváre, kaderníčka podľa potreby a určite ma nestojí 150 eur. Nechty nula, pedikúra nula, robím si sama doma. Na nechty som chodila roky rokúce , ale stačila jedna infekcia nechtového lôžka , taká rozsiahla že mi hrozila amputácia celého článku prsta, odvtedy už nie. Moja réžia je niekoľkonásobne nižšia ako tvoja
@anonym_autor a popravde sa necítim že by som si nejako neužívala život . Ešte aby som spomenula , mám rada drahšie značkové parfémy , tie si kupujem a sem tam nejaká lepšia kabelka. Ja na rozdiel od teba deti mám , teda zmýšľam trošku inak , ale nemyslím si že by bol príliš veľký rozdiel medi mojím stavom detnosti a bezdetnosti .

marsmykkok
9. nov 2025
@subartic

tak ako vidieť sme ženy rôzne. To čo je u mňa riadne cez čiaru , u niekoho je normál. Nedá sa definovať čo je zlé a čo dobré, hádam len také merítko potom aby sa nezaťažovali druhí ľudia finančnou núdzou tej ženy. Ja si napríklad rada kupujem drahšiu kozmetiku a snažím sa aby bola na prírodnej báze , plus doma používam červené led svetlo. Behám po vonku a cvičím doma s bežnými činkami , na terase mám kaďu v ktorej sa kúpem za každého počasia v riadne ľadovej vode ( toto je pre mňa najťažšie, niekedy až hrôzostrašné) pravidelne konzumujem zelený jačmeň , raz mesačne chodím na obočie a masáž tváre, kaderníčka podľa potreby a určite ma nestojí 150 eur. Nechty nula, pedikúra nula, robím si sama doma. Na nechty som chodila roky rokúce , ale stačila jedna infekcia nechtového lôžka , taká rozsiahla že mi hrozila amputácia celého článku prsta, odvtedy už nie. Moja réžia je niekoľkonásobne nižšia ako tvoja
@anonym_autor a popravde sa necítim že by som si nejako neužívala život . Ešte aby som spomenula , mám rada drahšie značkové parfémy , tie si kupujem a sem tam nejaká lepšia kabelka. Ja na rozdiel od teba deti mám , teda zmýšľam trošku inak , ale nemyslím si že by bol príliš veľký rozdiel medi mojím stavom detnosti a bezdetnosti .

@subartic A podľa mňa to dosť ovplyvňuje že si matka, máš tendenciu dopriať skôr deťom, šetriť im na štart do života, ak je peňazí viac kúpiť investičnú nehnuteľnosť. Bezdetná žena nemá komu dopriať-len sebe, nikomu nemusí šetriť na štart do života, nepotrebuje vlastniť x nehnuteľností alebo pozemkov-aj tak raz ich zdedila vzdialená rodina s ktorou sa ani nestýka, stačí jedna malá nehnuteľnosť kde býva a v prípade choroby ju predá a zaplatí z nej domov dôchodcov.

marsmykkok
9. nov 2025

Teda autorka na tvojom mieste by som mala vyššiu rezervu-kľudne aj 20 000 eur, aj vzhľadom na tvoj zdravotný stav a potom nejakú nehnuteľnosť ktorú ak budeš na tom zle budeš vedieť predať a doplácať z nej zariadenie. Ale inak si zvyšné peniaze užívaj, lebo ako sa hovorí do hrobu si ich nezoberieš...

autor
9. nov 2025
@marsmykkok

Teda autorka na tvojom mieste by som mala vyššiu rezervu-kľudne aj 20 000 eur, aj vzhľadom na tvoj zdravotný stav a potom nejakú nehnuteľnosť ktorú ak budeš na tom zle budeš vedieť predať a doplácať z nej zariadenie. Ale inak si zvyšné peniaze užívaj, lebo ako sa hovorí do hrobu si ich nezoberieš...

@marsmykkok toto mám na účte samozrejme, môj cieľ je mať 50k. A potom samozrejme možnosť predať byt, auto apd.