Koľko peňazí mesačne potrebuje bezdetná 35-ročná žena?
Ahojte, kolko by malo stacit mesacne priemernej dospelej 35 ročnej zene na zivot?
Po zaplateni vsetkych povinnych vydavkov, bezny standard. Kolko by to malo byt? 1000 eur? Menej? / neratame dovolenky, ziadne zakroky apd. / bezne fungovanie bezdetnej slobodnej pracujucej zeny.
To ako fakt 35 ročnú ženu ešte usmerňuje mama ohľadom financií ????
Ja neviem, či som iba ja blbá, ale mne tie komentáre autorky nedávajú súvis.
1. Je na dôchodku, nezvláda ani prácu na čiastočný úväzok a mesačne dokáže odložiť 500€, ale mohla by viac. Hm, musí to byť výborná práca, kde popri ID dôchodku zarobí nadštandard.
2. Má 35 rokov, ale nad 40 rokov ....
3. Trpí vážnymi zdravotnými problémami, ale nikde som nepostrehla, že by investovala do zdravia, iba kozmetičky, kaderníčky, botox ...
@anonym_82d2b1 a ten jej vyplod ze ID 1400€🤣🤣🤣 stačí si dat do Chat gpt prepočet. To by musela zarábať tak 10k mesacne. Ale ok, poďme ďalej sa tu rozplývat
@anonym_82d2b1 admin napisal nazov, ja pracujem na plny uvazok a som na ID, kde pisem, ze nezvladam teraz pracu ani na polovicny?
@anonym_autor keď máš plný úväzok, nemas co mat ID, keďže si evidentne schopná pracovať. Verím, že aj s takýmito špekulantmi sa konečne urobia poriadky.
@irusa alebo len trepe do prázdna 😁
@irusa
@anonym_71657e práveže sú takí špekulanti, ktorí si ešte kedysi povybavovali ID na chrbtice, či na nervy. ID znamená zníženú schopnosť pracovať, co ti aj kompenzuje. Cize je zjavne, ze u nej je to minimálne účelové, iba na poberanie peňazí. Lebo bud schopná pracovať je alebo nie je . A ona zjavne je. Ešteže je ta konsolidácia a začínajú tým pádom riešiť aj týchto špekulantov, keďže naháňajú peniaze, kde sa dá.
@anonym_82d2b1 a ten jej vyplod ze ID 1400€🤣🤣🤣 stačí si dat do Chat gpt prepočet. To by musela zarábať tak 10k mesacne. Ale ok, poďme ďalej sa tu rozplývat
@anonym_d4346a aktuálne mám ID 824 eur. V SP mi povedali, že pri plnom ID by mi aktuálne vychádzala jeho výška medzi 1300 - 1400 eur. Nepotrebujem plný ID aktuálne, kým vládzem ešte pracovať. Rátam s tým, že jedného dňa to nebude už práca na full time, a jedného dňa to nebude už žiadna práca. Aktuálne mám čiastočný ID, pracovne som sa presunula z terénu domov, už necestujem ako predtým, keďže som mala prácu na 90% v teréne. Nechodím už pobočkách, pracujem 80% z domu, zamestnávateľ mi vyšiel v ústrety. SP momentálne vyhodnotila môj stav ako nezvratný a teda nie je nutné už prehodnotenie %. Inštrukciu som dostala, aby som požiadala o prehodnotenie v prípade, že sa stav zhorší, kde mi buď navýšia % alebo dajú rovno plný. Informatívne mi vypočítala pracovníčka výšku plného ID, ktorú by som mala dnes, ale v budúcnosti bude jeho výška iná.
@anonym_d4346a aktuálne mám ID 824 eur. V SP mi povedali, že pri plnom ID by mi aktuálne vychádzala jeho výška medzi 1300 - 1400 eur. Nepotrebujem plný ID aktuálne, kým vládzem ešte pracovať. Rátam s tým, že jedného dňa to nebude už práca na full time, a jedného dňa to nebude už žiadna práca. Aktuálne mám čiastočný ID, pracovne som sa presunula z terénu domov, už necestujem ako predtým, keďže som mala prácu na 90% v teréne. Nechodím už pobočkách, pracujem 80% z domu, zamestnávateľ mi vyšiel v ústrety. SP momentálne vyhodnotila môj stav ako nezvratný a teda nie je nutné už prehodnotenie %. Inštrukciu som dostala, aby som požiadala o prehodnotenie v prípade, že sa stav zhorší, kde mi buď navýšia % alebo dajú rovno plný. Informatívne mi vypočítala pracovníčka výšku plného ID, ktorú by som mala dnes, ale v budúcnosti bude jeho výška iná.
@anonym_autor cize mesačný príjem mas 5000+, ano? A to podotykam tých 20 rokov, čo cca.pracujes? Prepáč, ale neklam tu už.
A z toho si teda ušetris tých 500€? Tak áno, potom ma tvoja matka pravdu, že rozhadzujes zbytocne veľa.
@anonym_autor cize mesačný príjem mas 5000+, ano? A to podotykam tých 20 rokov, čo cca.pracujes? Prepáč, ale neklam tu už.
A z toho si teda ušetris tých 500€? Tak áno, potom ma tvoja matka pravdu, že rozhadzujes zbytocne veľa.
@anonym_d4346a moj mesacny prijem sa pohyboval od 2500 - 5500 eur. V tom peaku to bolo tak. Dnes som so mnou samozrejme nizsie, kedze som presla na inu poziciu pre moj zdravotny stav a necestujema a mzda sa hybe na urovni 2800 - 3000, podla bonusov.
@mircalla toto je tvoj jediny problem. Som tu pomerne aktivna na MK, poznaju ma ludia, isla som najprv tym, ze si dam vek o 5r nizsie. Ale kedze som zverejnila informaciu, ze aky je moj dochodkovy vek, uvedomila som si, ze sikovny clovek si zrata dve a dve a teda udala som korektny vek 40r. Je tu mnoho tem, ktore vobec nesuvisia s materstvom, tehotenstvom a vychovou deti, nevidim, co je na tom zle. Ak sa ti tema nepaci, preskoc ju a necitaj. Zbytocne nevenuj pozornost temam, ktore ta irituju a vyrusuju.
@anonym_autor Jasne, lebo kazdy si anonymny prispevok podla realneho veku s tebou spoji. Uz sa prosim ta nestrapnuj. Ziadny normalny clovek sa sem nepotrebuje prist chvastat ako male dieta na co vsetko mina peniaze, kedze je sam. Skor je smutne, ze ich nemas na co minut...Ano, tiez som ako slobodna mala pre seba ovela viac ako ty a mala som deti neskor a teraz co? Mam to vypisovat na MK ci mam ti zavidiet tvoj smutny zivot?
@anonym_autor Jasne, lebo kazdy si anonymny prispevok podla realneho veku s tebou spoji. Uz sa prosim ta nestrapnuj. Ziadny normalny clovek sa sem nepotrebuje prist chvastat ako male dieta na co vsetko mina peniaze, kedze je sam. Skor je smutne, ze ich nemas na co minut...Ano, tiez som ako slobodna mala pre seba ovela viac ako ty a mala som deti neskor a teraz co? Mam to vypisovat na MK ci mam ti zavidiet tvoj smutny zivot?
@mircalla ale ja ich praveze mam na co minut, len sa musim samozrejme krotit. Je zrejme, ze v porovnani so zdravym clovekom nemam tolko konickov a necestujem tak, ako by som chcela, alebo som bola zvyknuta predtym. O to viac si potom doprajem v tom denno - dennom zivote - jedlo, sluzby, oblecenie, starostlivost o seba, drobnosti a radosti pre seba a moju rodinu. Kym sme byvali s partnerom a jeho dcerou, tak vacsina penazi isla na spolocne aktivity a na nas vsetkych, dnes je to len o mne. Ak sa najde este v zivote muz, ktory pojde do vztahu so zenou, ktora ma zdravotne problemy, tak samozrejme, financnie pojdu na nas, nielen na mna.
@matkahelka ale prosím ta, trepe tu 2 na 3 a jej to tu zeriete ako seno.
Je rozdiel (musiet) šetriť a potom bezbreho rozhadzovat. Len za to, ze mam k dispozícii 1000+ mesacne tak to musím do bodky minút? A ako tu už bolo napísané, keď som na tom tak zdravotné zle, zaplatím si v prvom rade nejaké infúzie, masaze, liečenie aj 5x do roka a pod. A nie silou mocou kupovať blbosti, nechty a pod. Na druhej strane, ako ju zajtra môže zraziť auto, tak isto moze žiť pokojne ďalších 20-30 rokov. Kvalita je otázna, ale môže. A potom bude dobre každé odložené euro.
@anonym_autor A na toto potrebujes forum, aby si sa poradila, kolko mas mesacne vyhodit na botox, nechty a kadernika? Pochopila by som to, keby niekto mal penazi nedostatok a pyta sa, ako setrit.
Fakt nechapem tie, ze ti tieto bludy zeru.
@lienka.7 Presne
Ja na "hovadiny" vyhadzujem 350 eur, ale do " hovadín" nerátam dovolenku ani fitko... to sú extra zdravotné výdavky.
@anonym_autor Ja by som si dala za ciel, co najdlhsie sa udrzat mimo DSS. Znizila by som naklady na byt, teda kupila 2 mensie. Este teraz, kym si na tom dobre. Jeden by som dala realitke na prenajimanie. 1400 ID plus prijem z prenajmu, casom prijem z predaja jedneho bytu by ti na isty cas stlacil a potom v konecnom stadiu predas dalsi byt. Nechty by som uplne vynechala, lebo su to zbytocne chemikalie do tela.
@anonym_d4346a moj mesacny prijem sa pohyboval od 2500 - 5500 eur. V tom peaku to bolo tak. Dnes som so mnou samozrejme nizsie, kedze som presla na inu poziciu pre moj zdravotny stav a necestujema a mzda sa hybe na urovni 2800 - 3000, podla bonusov.
@anonym_autor a ten ID poberas odkedy?
@anonym_autor a ten ID poberas odkedy?
@anonym_d4346a je o dolezite? Od 2022.
@anonym_autor Ja by som si dala za ciel, co najdlhsie sa udrzat mimo DSS. Znizila by som naklady na byt, teda kupila 2 mensie. Este teraz, kym si na tom dobre. Jeden by som dala realitke na prenajimanie. 1400 ID plus prijem z prenajmu, casom prijem z predaja jedneho bytu by ti na isty cas stlacil a potom v konecnom stadiu predas dalsi byt. Nechty by som uplne vynechala, lebo su to zbytocne chemikalie do tela.
@anonym_879eb6 ja na nechty chodim asi 15 rokov, neviem si predstavit byt bez toho. V zasade mne moje vydaje az tak velmi neprekazaju, skor som chcela vediet, ako to maju ine slobodne zeny. Ak zijete s partnerom, mate dieta, tak samozrejme je to ine, tam idu financie inym smerom.
@anonym_d4346a je o dolezite? Od 2022.
@anonym_autor stačí si údaje nachádzať do chát gpt a je jasné že KLAMES. takže si rob prdel z plastelíny. Kto ti tu tieto tvoje bachorky aj žerie nech sa dá vyšetriť tiež.
Ono ID sa totižto nevyratava spätne z prijmu ako materska ci podpora. A na to co tvrdíš ty NEMAS prijem v žiadnom pripade. Jedine žeby si teda robila od perinky.
@anonym_879eb6 ja na nechty chodim asi 15 rokov, neviem si predstavit byt bez toho. V zasade mne moje vydaje az tak velmi neprekazaju, skor som chcela vediet, ako to maju ine slobodne zeny. Ak zijete s partnerom, mate dieta, tak samozrejme je to ine, tam idu financie inym smerom.
@anonym_autor A na co ti je informacia, kolko minaju ine slobodne zeny na kadernika. botox a nechty? Nejako ti to zlepsi tvoju financnu gramotnost? Akoze neskutocne vymysly v celej diskusii
Takže si to zhrnieme.
Nadštandardne zarábajúca osoba (k tomu by človek čakal patričnú inteligenciu) na čiastočnom invalidnom dôchodku, ktorá sa nedožije 50, čiže má maximálne 10 rokov života pred sebou (ak teda rátame, že ma 40 a nie 35) sa pýta na anonymnom fóre (nie finančného poradcu)kde štatisticky musí mať veľa žien oveľa nižšie IQ ako ona, koľko taká priemerná žena by mala mesačne minúť a či je ok odkladať si len 500€, pričom do nákladov uvádza každú blbosť, vrátane kávy, ale nemá pri takom závažnom stave žiadne náklady na lieky, či zdravotnú starostlivosť, kúpele atď. Hlavne, že botox 2x do roka nezabudne spomenúť.
A teraz
@anonym_autor tú o červenej čiapočke.
@binarypete ja som už na dôchodku, určitom.
@anonym_autor za mňa klobúk dole. Vieš si dopriať,vieš ušetriť,ešte máš aj fondy. Pekná finančná gramotnosť👍bez hypo,bez auta na úver. Užívaj si peniažky čo si zarobis a nastavené šetrenie si nechaj ako je. Život je krátky.
@anonym_autor za mňa klobúk dole. Vieš si dopriať,vieš ušetriť,ešte máš aj fondy. Pekná finančná gramotnosť👍bez hypo,bez auta na úver. Užívaj si peniažky čo si zarobis a nastavené šetrenie si nechaj ako je. Život je krátky.
@veronicka88 Skor to bude o tom, ze uveris kazdej hluposti
@tiezjedna to ze to tebe neberie hlava ja nezmenim a ani za to nemozem. Mne to hlava tiez neberie, ze ludia v mojom okoli, speci z nojej rodiny maju tendenciu komentovat moj zivot. Mozno im vadi, ze po mne nebudu az tak vela dedit, ked si peniaze uzijem za zivota a nenecham sestrinim detom byt, auto a peniaze na ucte. Ja sama viem najlepšie, ze dnes tu si a zajtra byt nemusis. Uz som sa narodila druhy krat a zasili ma dokopy na operacnej sale ako mohli. Viem dobre, ze v sekunde sa moze zivot zmenit a nasporene peniaze na ucte ti zivot nezachrania. Ale mozno ti skvalitnia ten cas, ktory tu mame.
@anonym_autor ty si môžeš so svojimi peniazmi robiť čo chceš. Ich je do toho veľké vieš čo... Ja by som ich pri najbližšej otázke odpálila takým spôsobom, že by sa už nikdy neodvážili vyzvedať ani nič komentovať.
@veronicka88 Skor to bude o tom, ze uveris kazdej hluposti
@anonym_e00028 prečítala som uvod.ak je to inak tak asi máš pravdu a nechala som sa odzubatať🙈
@anonym_323e7e ale preco mam setrit viac? myslis na dochodok? ved toho sa nedozujem, dnes mi vypisuje appka, ze pojdem na dochodok v 66 rokoch. Kym ja budem stara, tak budeme chodit v 70tke. Setrim si 500 eur na to, ked sa nieco stane. A dalsie peniaze mam v investicnom fonde. Auto nemam na leasing, byt nemam na hypo, na ucte mam vankus vo forme 12m prijmu.
@anonym_autor Uskromnili sme sa v minulosti. Odkladali sme si a dokázali našetriť na druhý byt síce jednoizbák a ten sme prenajali. Teraz sa u nás vyskytol výpadok príjmu a sme radi za to, že môžeme rátať s nejakými € z prenájmu. Vidím to podobne, dôchodky pre terajších nás mladých v nedohľadne... ak sa vôbec dožijeme. Asi by som sa snažila našetrené peniaze nejakým spôsobom investovať - zhodnotiť dobrým spôsobom (nemyslím nejaké špekulantské spôsoby ktoré sa na človeka sýpú) pretože infláciou o ne prichádzaš.
Vieš, že skončíš v DDS, vieš, že sa nedožiješ dôchodkového veku, máš plán z čoho financovať DDS, z čoho ked zostaneš na úplnom ID. Vieš, že si chceš užívať život tu a teraz. Ja nechápem tejto téme, prečo ťa potom trápi či ti zostáva málo alebo primerane?
Vieš, že skončíš v DDS, vieš, že sa nedožiješ dôchodkového veku, máš plán z čoho financovať DDS, z čoho ked zostaneš na úplnom ID. Vieš, že si chceš užívať život tu a teraz. Ja nechápem tejto téme, prečo ťa potom trápi či ti zostáva málo alebo primerane?
@anonym_962e9c Ona sama nevie...ale ziadne medicinske naklady nema
Nazdávam sa, že 500 eur by malo stačiť...

@anonym_autor uplne s tebou suhlasim. tych 500€ je na bezne slovenske pomery az az. mna by zaujimalo, co tie, co radia, ze mas sama usetrit tisicku, ci tie, ked ziju v 4 clennej domacnosti usetria aspon tych 2000€ mesacne. vsak to je smiesne citat tie komentare. mas setrit na DSS, zaujimalo by ma, kolko maju na DSS nasetrene oni. ja teda minam na seba fakt vela, viac ako ty a urcite neplanujem setrit na DSS. za posledne 3 roky sme s muzom boli na x pohreboch nasim rovesnikom. jasne, ze clovek nema zit z ruky do huby, ale teda pri vlastnom byvani bez hypo, aby si clovek este odtrhal od huby, lebo usetrenych 500€ mesacne je malo- to je fakt na klopkanie si na hlavu.
@matkahelka ale prosím ta, trepe tu 2 na 3 a jej to tu zeriete ako seno.
Je rozdiel (musiet) šetriť a potom bezbreho rozhadzovat. Len za to, ze mam k dispozícii 1000+ mesacne tak to musím do bodky minút? A ako tu už bolo napísané, keď som na tom tak zdravotné zle, zaplatím si v prvom rade nejaké infúzie, masaze, liečenie aj 5x do roka a pod. A nie silou mocou kupovať blbosti, nechty a pod. Na druhej strane, ako ju zajtra môže zraziť auto, tak isto moze žiť pokojne ďalších 20-30 rokov. Kvalita je otázna, ale môže. A potom bude dobre každé odložené euro.