icon

Koľko peňazí mesačne potrebuje bezdetná 35-ročná žena?

8. nov 2025

Ahojte, kolko by malo stacit mesacne priemernej dospelej 35 ročnej zene na zivot?
Po zaplateni vsetkych povinnych vydavkov, bezny standard. Kolko by to malo byt? 1000 eur? Menej? / neratame dovolenky, ziadne zakroky apd. / bezne fungovanie bezdetnej slobodnej pracujucej zeny.

Strana
z6
bambus123
16. nov 2025

Asi som divná ale ja ku kadernícke , kozmeticke ani nechtarke nechodím. Cvičím doma, takže do fitko platiť nemusím . Rada čítam , a knihy si poziciavam z knižnice, takže ma to vyjde 5€ na rok a môžem ich prečítať aj 1 000.
Oblečenie si kupujem len z druhej ruky ( mimo topánok a poriadnej zimnej bundy ale to mi netreba každý rok...taktiež oblečenie si kupujem fakt len občas keď ho skutočne potrebujem, už som vyrástla z toho aby som mala plnú skriňu šiat. Teraz mám pár kúskov, dobre kombinovateľné, funkčne, praktické, pohodlné , dobre padnuce mojej postave ...a nechcem ani kupovať ďalšie, pretože som prišla na to že čím menej veci máš tým máš menej starosti a práce . A ak ho znicim , nie je mi ho ľúto lebo stalo pár drobných zo second handu ) .
Kozmetiku si kupujem minimálne , len takú must have, nepotrebujem predražené značky ktoré sľubujú že budem večne vyzerať na 15 rokov alebo ako Megan Fox zamlada. Stačí mi spirala, šampón, kondicionér , krém a pomáda na pery .
Na kávu nechodím, nepijem ju , ak už idem ,,von" tak radšej posedieť ku kamarátke domov alebo jak nej alebo ideme sa rovno niekam najesť .
A nevyzeram akoby som bola 10 rokov na ulici . Za mňa je menej niekedy viac. Pobyt v prírode a cvičenie urobí podľa mňa viac než pekná manikúra 🙂
Radšej investujem do kvalitneho jedla ( snažím sa stravovať zdravo a variť si doma ,) a jedlo + bývanie je najväčšia položka z mojich výdavkoch .
A potom bohužiaľ nasledujú cigy 😃
Takže čo som ušetrila na salónoch a oblečení asi prefajcim 😃🙈

A keď niečo ušetríme tak to ide do rezervy, urobíme si mužom rande a keď vyjde čas sem tam tak výlety ( za mňa sú dôležitejšie zážitky ako to či mám pekne tričko ) a sem tam ideme na take veľmi drahe miesto a to miesto sa volá zubár 😃
Mama ma pravdu, treba si niečo aj odkladať , nikdy nevieme čo príde a je fajn mať nejakú finančnú rezervu , ale zase o čom by bol ten život kebyže len šetríme a odriekame si ? Do hrobu si tie peniaze nezoberieme, zase neuznávam extrémy kde človek šetrí každý cent ( nemusí ale chce ) a ani jedlo si poriadne nekúpi nie to ešte niečo čo je pre neho dôležité alebo forma relaxu .

hylary
16. nov 2025

@anonym_autor kto po tebe zdedí všetky tie peniaze? Keď nikoho nemáš? Len zo zvedavosti sa pýtam...

anonym_f06bfa
16. nov 2025
@hylary

@anonym_autor kto po tebe zdedí všetky tie peniaze? Keď nikoho nemáš? Len zo zvedavosti sa pýtam...

@hylary pôjde štátu

marca12
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_f06bfa ved sama ja praveze viem co chcem. Takto ako teraz mi to vyhovujem, mam ID, mam pracu. Ked nebudem schopna pracovat, budem mat plny iD a peniaze nasporene. Ked bude velmi zle, budem mat ID a peniaze z predaja bytu a auta. A ked bude uplne najhorsie, tak tu uz nebudem.

@anonym_autor Mas to dobre nastavene a nechapem,co riesi tvoja mama. Pozna tvoje diagnozy. Vie,co ti hrozi,tak preco ti nedopraje aj zit.

autor
16. nov 2025
@hylary

@hylary dediča mám, závet je spísaný.

hylary
16. nov 2025
@anonym_autor

@hylary dediča mám, závet je spísaný.

@anonym_autor šťastný to človek.. príde k bohatstvu ani nevie jak.. darmo, vždy hovorím že v živote sa treba vedieť buď dobre narodiť alebo vydať.. niekomu vyjde aj oboje.. a niekomu ani jedno 🤔

autor
16. nov 2025
@hylary

@anonym_autor šťastný to človek.. príde k bohatstvu ani nevie jak.. darmo, vždy hovorím že v živote sa treba vedieť buď dobre narodiť alebo vydať.. niekomu vyjde aj oboje.. a niekomu ani jedno 🤔

@hylary je to niekto, kto tie peniaze velmi potrebuje. Clovek, ktory je chory, na pokraji biedy, zije z minimalneho ID a nieco si privyraba vyrobou mydielok. Zasluzi si to najviac. Clovek s velkym srdcom.

anonym_f06bfa
16. nov 2025
@anonym_autor

@hylary je to niekto, kto tie peniaze velmi potrebuje. Clovek, ktory je chory, na pokraji biedy, zije z minimalneho ID a nieco si privyraba vyrobou mydielok. Zasluzi si to najviac. Clovek s velkym srdcom.

@anonym_autor tak mu daj polovicu aby mohol lepšie žiť

autor
16. nov 2025
@anonym_f06bfa

@anonym_autor tak mu daj polovicu aby mohol lepšie žiť

@anonym_f06bfa nie, zdedi peniaze po mne. V ramci moznosti pomaham ako viem, ale ma svoju rodinu, svojho partnera, svojich rodicov. Kazdopadne, ak sa mne nieco stane, ona bude dedit. Nevie o tom, bude to pre nu prekvapko.

mizoko
16. nov 2025
@anonym_autor

@amonet taky normalny bezny zivotny standard, aj kava vonku, aj kadernik, kozmetika, nechty, drogeria, make up, cvicenie, restika apd. Kolko by to malo byt?

@anonym_autor podľa toho kde žiješ a koľko zarába. Ak žiješ na východe a plat máš cca 800€ tak je to niečo iné ako keď žiješ na západe a plat máš cca 1800€

Strana
z6