Koľko peňazí mesačne potrebuje bezdetná 35-ročná žena?
Ahojte, kolko by malo stacit mesacne priemernej dospelej 35 ročnej zene na zivot?
Po zaplateni vsetkych povinnych vydavkov, bezny standard. Kolko by to malo byt? 1000 eur? Menej? / neratame dovolenky, ziadne zakroky apd. / bezne fungovanie bezdetnej slobodnej pracujucej zeny.
@anonym_autor kto po tebe zdedí všetky tie peniaze? Keď nikoho nemáš? Len zo zvedavosti sa pýtam...
@anonym_autor kto po tebe zdedí všetky tie peniaze? Keď nikoho nemáš? Len zo zvedavosti sa pýtam...
@hylary pôjde štátu
@anonym_f06bfa ved sama ja praveze viem co chcem. Takto ako teraz mi to vyhovujem, mam ID, mam pracu. Ked nebudem schopna pracovat, budem mat plny iD a peniaze nasporene. Ked bude velmi zle, budem mat ID a peniaze z predaja bytu a auta. A ked bude uplne najhorsie, tak tu uz nebudem.
@anonym_autor Mas to dobre nastavene a nechapem,co riesi tvoja mama. Pozna tvoje diagnozy. Vie,co ti hrozi,tak preco ti nedopraje aj zit.
@hylary dediča mám, závet je spísaný.
@anonym_autor šťastný to človek.. príde k bohatstvu ani nevie jak.. darmo, vždy hovorím že v živote sa treba vedieť buď dobre narodiť alebo vydať.. niekomu vyjde aj oboje.. a niekomu ani jedno 🤔
@hylary je to niekto, kto tie peniaze velmi potrebuje. Clovek, ktory je chory, na pokraji biedy, zije z minimalneho ID a nieco si privyraba vyrobou mydielok. Zasluzi si to najviac. Clovek s velkym srdcom.
@hylary je to niekto, kto tie peniaze velmi potrebuje. Clovek, ktory je chory, na pokraji biedy, zije z minimalneho ID a nieco si privyraba vyrobou mydielok. Zasluzi si to najviac. Clovek s velkym srdcom.
@anonym_autor tak mu daj polovicu aby mohol lepšie žiť
@anonym_autor tak mu daj polovicu aby mohol lepšie žiť
@anonym_f06bfa nie, zdedi peniaze po mne. V ramci moznosti pomaham ako viem, ale ma svoju rodinu, svojho partnera, svojich rodicov. Kazdopadne, ak sa mne nieco stane, ona bude dedit. Nevie o tom, bude to pre nu prekvapko.
@amonet taky normalny bezny zivotny standard, aj kava vonku, aj kadernik, kozmetika, nechty, drogeria, make up, cvicenie, restika apd. Kolko by to malo byt?
@anonym_autor podľa toho kde žiješ a koľko zarába. Ak žiješ na východe a plat máš cca 800€ tak je to niečo iné ako keď žiješ na západe a plat máš cca 1800€

Asi som divná ale ja ku kadernícke , kozmeticke ani nechtarke nechodím. Cvičím doma, takže do fitko platiť nemusím . Rada čítam , a knihy si poziciavam z knižnice, takže ma to vyjde 5€ na rok a môžem ich prečítať aj 1 000.
Oblečenie si kupujem len z druhej ruky ( mimo topánok a poriadnej zimnej bundy ale to mi netreba každý rok...taktiež oblečenie si kupujem fakt len občas keď ho skutočne potrebujem, už som vyrástla z toho aby som mala plnú skriňu šiat. Teraz mám pár kúskov, dobre kombinovateľné, funkčne, praktické, pohodlné , dobre padnuce mojej postave ...a nechcem ani kupovať ďalšie, pretože som prišla na to že čím menej veci máš tým máš menej starosti a práce . A ak ho znicim , nie je mi ho ľúto lebo stalo pár drobných zo second handu ) .
Kozmetiku si kupujem minimálne , len takú must have, nepotrebujem predražené značky ktoré sľubujú že budem večne vyzerať na 15 rokov alebo ako Megan Fox zamlada. Stačí mi spirala, šampón, kondicionér , krém a pomáda na pery .
Na kávu nechodím, nepijem ju , ak už idem ,,von" tak radšej posedieť ku kamarátke domov alebo jak nej alebo ideme sa rovno niekam najesť .
A nevyzeram akoby som bola 10 rokov na ulici . Za mňa je menej niekedy viac. Pobyt v prírode a cvičenie urobí podľa mňa viac než pekná manikúra 🙂
Radšej investujem do kvalitneho jedla ( snažím sa stravovať zdravo a variť si doma ,) a jedlo + bývanie je najväčšia položka z mojich výdavkoch .
A potom bohužiaľ nasledujú cigy 😃
Takže čo som ušetrila na salónoch a oblečení asi prefajcim 😃🙈
A keď niečo ušetríme tak to ide do rezervy, urobíme si mužom rande a keď vyjde čas sem tam tak výlety ( za mňa sú dôležitejšie zážitky ako to či mám pekne tričko ) a sem tam ideme na take veľmi drahe miesto a to miesto sa volá zubár 😃
Mama ma pravdu, treba si niečo aj odkladať , nikdy nevieme čo príde a je fajn mať nejakú finančnú rezervu , ale zase o čom by bol ten život kebyže len šetríme a odriekame si ? Do hrobu si tie peniaze nezoberieme, zase neuznávam extrémy kde človek šetrí každý cent ( nemusí ale chce ) a ani jedlo si poriadne nekúpi nie to ešte niečo čo je pre neho dôležité alebo forma relaxu .