Koľko peňazí mesačne potrebuje bezdetná 35-ročná žena?
Ahojte, kolko by malo stacit mesacne priemernej dospelej 35 ročnej zene na zivot?
Po zaplateni vsetkych povinnych vydavkov, bezny standard. Kolko by to malo byt? 1000 eur? Menej? / neratame dovolenky, ziadne zakroky apd. / bezne fungovanie bezdetnej slobodnej pracujucej zeny.
@anonym_autor kto po tebe zdedí všetky tie peniaze? Keď nikoho nemáš? Len zo zvedavosti sa pýtam...
@anonym_autor kto po tebe zdedí všetky tie peniaze? Keď nikoho nemáš? Len zo zvedavosti sa pýtam...
@hylary pôjde štátu
@anonym_f06bfa ved sama ja praveze viem co chcem. Takto ako teraz mi to vyhovujem, mam ID, mam pracu. Ked nebudem schopna pracovat, budem mat plny iD a peniaze nasporene. Ked bude velmi zle, budem mat ID a peniaze z predaja bytu a auta. A ked bude uplne najhorsie, tak tu uz nebudem.
@anonym_autor Mas to dobre nastavene a nechapem,co riesi tvoja mama. Pozna tvoje diagnozy. Vie,co ti hrozi,tak preco ti nedopraje aj zit.
@hylary dediča mám, závet je spísaný.
@anonym_autor šťastný to človek.. príde k bohatstvu ani nevie jak.. darmo, vždy hovorím že v živote sa treba vedieť buď dobre narodiť alebo vydať.. niekomu vyjde aj oboje.. a niekomu ani jedno 🤔
@hylary je to niekto, kto tie peniaze velmi potrebuje. Clovek, ktory je chory, na pokraji biedy, zije z minimalneho ID a nieco si privyraba vyrobou mydielok. Zasluzi si to najviac. Clovek s velkym srdcom.
@hylary je to niekto, kto tie peniaze velmi potrebuje. Clovek, ktory je chory, na pokraji biedy, zije z minimalneho ID a nieco si privyraba vyrobou mydielok. Zasluzi si to najviac. Clovek s velkym srdcom.
@anonym_autor tak mu daj polovicu aby mohol lepšie žiť
@anonym_autor tak mu daj polovicu aby mohol lepšie žiť
@anonym_f06bfa nie, zdedi peniaze po mne. V ramci moznosti pomaham ako viem, ale ma svoju rodinu, svojho partnera, svojich rodicov. Kazdopadne, ak sa mne nieco stane, ona bude dedit. Nevie o tom, bude to pre nu prekvapko.
@amonet taky normalny bezny zivotny standard, aj kava vonku, aj kadernik, kozmetika, nechty, drogeria, make up, cvicenie, restika apd. Kolko by to malo byt?
@anonym_autor podľa toho kde žiješ a koľko zarába. Ak žiješ na východe a plat máš cca 800€ tak je to niečo iné ako keď žiješ na západe a plat máš cca 1800€
Čím som staršia, tým viac investujem do zdravia, na kvalitnejsie potraviny, výživové doplnky, rôzne pomôcky, na wellness. Kaderníčka 2x ročne, nechty si robím doma sama, no oblečenie už len sem tam. Akosi ma to už nebaví.
@anonym_361173 veru aj ja rovnako. Mam aktualne 37. Prijem mam v cistom najmenej 2300 eur/mes. (ale casto mam aj odmeny okolo 1000 eur v cistom). Z toho:
BYT: - 400 hypo + 230 spravca,energie,tv,net,poistka, dan za byt.
AUTO: - Tankovanie cca 100. Priemerne mesacne naklady na servis auta, poistky, dialnicna zn. cca 150 eur.
TEL: Pausal+mobil 50 eur.
ZDRAVIE: Zdravotna starostlivost 100 eur/mes. STRAVA: kvalitne potraviny 250-300 eur.
Zaokruhlim 1300 eur su moje bezne mesacne primarne vydavky (vratane tych rocnych spriemerovanych).
Ostava mi teda na seba min.cca 1000 Eur - na tie sekundarne vydavky - ale nemíňam všetko:
- Dovolenka 2x do roka - max 2000 eur za obe.
- 5x kino/divadlo do roka.
- Na nechty uz nechodim (robim si sama).
- Kadernik 1x rocne 250 eur.
- Kozmetika 100 eur rocne (mne staci 1 lepsi krem, pripadne 1 serum, vsetko navyse na pleti mi len zhorsuje kvalitu pleti, a licim sa len sporadicky, v mojom veku zistujem ze sa mi hodi tzv nahe licenie - jemne spirala, jemne obocie dokreslit a nieco na pery lightové).
- Oblecenie/obuv - vynimocne, vacsinu predavam na vinted nenosene veci a nakupujem kusky, ktore viem ze vynosim. Tzv.recyklujem.
- restauracia - vynimocne raz za kvartal.
- kavu nepijem (nemozem) - dalsia uspora 😂
Rocne viem odlozit cca od min.10tisic po 20tisic (podla odmien).
Napr. mne 1500 minimalne... Tie peniaze mi idu ako dive ani neviem naco asi vela prezerem 😂 Ale mam aj hypo, auto, chodim jest vonku, zaplatim obcas je to poistenie, obcas zubarka, kadernicka, kozmetika, kupim si oblecenie, nejake knihy, darcek niekomu na sviatok, aj na charitu prispejem a sme tam... 2000 bye bye 👋🙈
@anonym_f06bfa mne uz dali, ze sa mi neprehodnocuje. Ze si mam poziadat az pri zhorseni zdravotneho stavu a uznaju potom uz plny. Podla vyjadrenia posudkovej lekarky. Dokial sa nezhorsi stav, ostava mi 55%.
@anonym_autor toto je nejaka fantasmagoria, ID ti mozu hocikedy prehodnotit aj ked nemas termin dalsej kontroly a 55% je velmi daleko od plneho
ja myslim ze mas ID na psychicke ochorenia a si ta ista co tu zaklada poslednych par dni temy ako vsetko ma dokonale a tak

Asi som divná ale ja ku kadernícke , kozmeticke ani nechtarke nechodím. Cvičím doma, takže do fitko platiť nemusím . Rada čítam , a knihy si poziciavam z knižnice, takže ma to vyjde 5€ na rok a môžem ich prečítať aj 1 000.
Oblečenie si kupujem len z druhej ruky ( mimo topánok a poriadnej zimnej bundy ale to mi netreba každý rok...taktiež oblečenie si kupujem fakt len občas keď ho skutočne potrebujem, už som vyrástla z toho aby som mala plnú skriňu šiat. Teraz mám pár kúskov, dobre kombinovateľné, funkčne, praktické, pohodlné , dobre padnuce mojej postave ...a nechcem ani kupovať ďalšie, pretože som prišla na to že čím menej veci máš tým máš menej starosti a práce . A ak ho znicim , nie je mi ho ľúto lebo stalo pár drobných zo second handu ) .
Kozmetiku si kupujem minimálne , len takú must have, nepotrebujem predražené značky ktoré sľubujú že budem večne vyzerať na 15 rokov alebo ako Megan Fox zamlada. Stačí mi spirala, šampón, kondicionér , krém a pomáda na pery .
Na kávu nechodím, nepijem ju , ak už idem ,,von" tak radšej posedieť ku kamarátke domov alebo jak nej alebo ideme sa rovno niekam najesť .
A nevyzeram akoby som bola 10 rokov na ulici . Za mňa je menej niekedy viac. Pobyt v prírode a cvičenie urobí podľa mňa viac než pekná manikúra 🙂
Radšej investujem do kvalitneho jedla ( snažím sa stravovať zdravo a variť si doma ,) a jedlo + bývanie je najväčšia položka z mojich výdavkoch .
A potom bohužiaľ nasledujú cigy 😃
Takže čo som ušetrila na salónoch a oblečení asi prefajcim 😃🙈
A keď niečo ušetríme tak to ide do rezervy, urobíme si mužom rande a keď vyjde čas sem tam tak výlety ( za mňa sú dôležitejšie zážitky ako to či mám pekne tričko ) a sem tam ideme na take veľmi drahe miesto a to miesto sa volá zubár 😃
Mama ma pravdu, treba si niečo aj odkladať , nikdy nevieme čo príde a je fajn mať nejakú finančnú rezervu , ale zase o čom by bol ten život kebyže len šetríme a odriekame si ? Do hrobu si tie peniaze nezoberieme, zase neuznávam extrémy kde človek šetrí každý cent ( nemusí ale chce ) a ani jedlo si poriadne nekúpi nie to ešte niečo čo je pre neho dôležité alebo forma relaxu .