Koľko peňazí môžem vybrať z banky naraz?
kolko mozem vybrat vbanke?
da sa v pohode 10 000? ci musim dopredu hlasit.
neviete?
niekde sa da vybrat 10 litrov z atm naraz, ale ina banka z atm ti neda viac ako 200 €.
vsetko zaleti od banky
Tatra banka (podnikatelsky ucet) - vyberiem naraz aj 10000€
Všetko závisí od banky a konkrétnej pobočky. Treba sa presne informovať.
@veronikaszabova ano tatrabanka ti da desat bez problemov, ale v slsp mi neda viac ako 200€
SLSP musis nahlasit vopred 3 dni s tym, ze ak si ich potom nevezmes zaplatis manipulacny poplatok 3 percenta zo sumy.
musíš dopredu hlásiť
To závisí od toho akú máte banku, a taktiež od konkrétneho bankomatu. To čo platí vo Slovenskej sporiteľni, nemusí automaticky platiť aj v ČSOB. Treba sa informovať priamo vo vašej banke.
@frflos_nespokojny to nie je pravda. Na 200€ je limitovany len vyber pre karty inej banky ako SLSP. Rovnako je to ked vyberam SLSP kartou v inej banke, tiez dostanem len 200€. Limity na vyber v bankomatoch svojej banky si nastavujes v apke. Ja mam 5000. A ano, sporkarska karta.
vyber na pobocke.
Aka banka?? Lebo napriklad u nas v meste v Tatra banke nevyberies ani 1€ 🙂 zrusili pokladnu
@viera27 si to presne zodpovedala- cize pravda a jedine atm slsp da max 200€. v bankomatoch inych bank nemam problem vybrat viac. 😉
@veronikaszabova takto to ma aj SLSP, ze mas niektore pobocky len vybrane, ktore maju hotovost a ostatne su bezhotovostne (BA).
Ved si tam zavolaj, niekedy maju hotovost. Teraz by to mohol byt problem. 1.4. sa blizi 😬
Ja som v SLSP tento mesiac vybrala 600e naraz a v pohode..treba pozrieť do akej sumy je nastavená výška výberu 🙃
@frflos_nespokojny nie, aj CSOB, VUB, 365/Postovka atd. Pozri si kludne na webe, alebo si chod skusit vybrat 😉. Cudzich klientov nelimituju tusim Tatra, Unicredit a Fio
@frflos_nespokojny aj Unicredit max 200 z bankomatu. Ale dá sa teda viac krát po sebe.
Slsp bez nahlasenia vopred 5000, nad treba aspon 5 dni dopredu vies aj cez net si objednat a vybrat pobocku 🙂 ak nevyzdvihnes kontaktuj si aspon 24h pred inak platis manipulacny poplatok
@frflos_nespokojny clanok z minuleho roka o limitoch v bankach, vtedy to zavadzali. A od 2025 ma limit uz aj VUB na 200. https://zive.aktuality.sk/clanok/THdEhu7/vybera...
@frflos_nespokojny Limit 200 EUR plati pre bankomat. Ak potrebujes viac, vydajú ti ich v pokladni v pobočke.
@veronikaszabova na klasických pobočkách zrušili všade pokladne, aspoň u nás v BA. Pokial potrebuješ, musíš ísť do nákupného centra, ktoré pokladne majú.
Staci si otvorit stranku svojej banky a precitat
@evansova zabudla si dodat, ze aj pekny poplatok ziadaju
@lienka.7 to je choré takto preháňať ľudí.Potom načo sedia v tých pobočkách všetko mas robiť cez IB, vkladomat a oni tam sedia ako vo vitríne.Potom ľuďom vyvolávajú či nechcú hypo, keď klientov vyhnali z pobočiek a všetko si majú robiť sami.
Tiež som potrebovala urgent 4 t a posielali ma na inú pobocku
@frflos_nespokojny Nezabudla, banka to ma v zlmuvach a zmluvu by mal klient poznat.
@evansova hlavne ked ju menia minimalne dva krat rocne 😲

Kontaktuj svoju banku, ani neuvadzas kde konkretne, tak ako to mozeme vediet my... Ano, niektore banky maju limit 10000, potrebne nahlasit 3 dni vopred. Alebo vyber z ATM na viac krat...