Koľko peňazí považujete za nadpriemerný príjem?
Čo je v dnešnej dobe podľa vás považované za nadpriemerný príjem? V jednej dnešnej diskusií ma zarazilo, že niekto pomenoval 900€ v čistom za "skoro minimálku". To je cca 1160€ v hrubom, čo je plat ktorý kopa firiem ponúka napr. na administratívnych pozíciách bez špeciálnej kvalifikácie, rovnako ako na iných miestach. Priemerná mzda v 3. štvrťroku dosiahla 1580€, čo je 1190€ v čistom. To ozaj všetci zarábate nadpriemerne a vaši muži nosia domov 2000 a viac? Je možnosť anonymne diskutovať, tak by ma to skutočne zaujímalo. Lebo mám pocit že buď niekto zavádza, alebo sa tu zrovna zišli všetci vyššie zarábajúci.
@anonym_aa6efa "obyčajný obkladač" má nadpriemer aj na Slovensku. A keď je dobrý, tak si na neho počkáš aj pár mesiacov.
@anonym_e02d53 ved v pohode vsak ja nic proti obkladacom, som ti trafila trn ci co...? hlavne aby to nerobil nacierno ako 90 per takych robotnikov ked si ho zavolas domov
@anonym_de565c ja tu poznam osobne niektore zeny a tu hadzali v minulosti take cifry ze zarobia tri konkretne ani neviem ci tu este chodia a realita bola taka ze jedna robila predavacku v cinaku, druha robila vo fabrike za takmer minimalku a tretia eskort.
@anonym_aa6efa naozaj? 😆😀😀 riadne vtipné
@anonym_e02d53 ved v pohode vsak ja nic proti obkladacom, som ti trafila trn ci co...? hlavne aby to nerobil nacierno ako 90 per takych robotnikov ked si ho zavolas domov
@anonym_aa6efa nemáš nič proti odkladačom, ale fakt si to napísala tak povrchne. A nie, nemám doma obkladaca.
@anonym_aa6efa naozaj? 😆😀😀 riadne vtipné
@aurora33 ano 🙂 preto to tu treba brat s rezervou
Ja 1300€ v čistom, manžel 1100€ v čistom, lokalita Orava, jedna 18 ročná dcéra na strednej škole, 2 dcéry majú svoje rodiny, máme rodinný dom bez hypo. Tento príjem by bol pre nás len tak-tak. Preto ešte podnikáme popri zamestnaní a to nám hodí cca 900€ v čistom mesačne.
@anonym_aa6efa žiadny tŕň. Len si to naozaj napísala veľmi povýšenecky, ako keby si písala o druhoradom zamestnaní. Pracujem s remeselníkmi a teda je mi úplne jedno, či robia na čierno alebo na bielo.
Každopádne zarobia viac, ako vš vzdelaní zamestnanci v korporátoch.
@anonym_aa6efa žiadny tŕň. Len si to naozaj napísala veľmi povýšenecky, ako keby si písala o druhoradom zamestnaní. Pracujem s remeselníkmi a teda je mi úplne jedno, či robia na čierno alebo na bielo.
Každopádne zarobia viac, ako vš vzdelaní zamestnanci v korporátoch.
@anonym_e02d53 tak potom sa necudujem ze je to na slovensku tak ako je ked ti nevadi ze robia nacierno
Manzel 3000 v cistom, ja 2000 v cistom.
Nemam dojem, ze zijeme nejako nadpriemerne, radim sa do cisteho priemeru. Vydavky mame vysoke, byvame v satelite pri Ba, vela nas stoji hypoteka, dochadzanie. Mame 2 deti, predskolacka a skolacka.
Vzdy zalezi aj od vydavkov, ci je ten prijem nadpriemerny alebo nie. Niekto kto ma pracu za rohom, dom alebo byt s minimalnou hypotekou, tak pre toho je prijem aj o 2 tisic mensi rovnaky ako ten nas spolocny 5 tisicovy.
@romino otázka je čo v IT robíš? Si len vydávač klávesnic v korporáte alebo reálne programátor? Ak programátor, tak v akom odvetví? - asi vieš veľmi dobre aké široké je spektrum špecializácii v tomto odbore. Môj brat nastupoval ako čerstvý bc na juniorskú pozíciu v ČR za o niečo menší plat ako uvadzas pred desiatimi rokmi. Podieľal sa na vývoji kľúčového softvéru pre high-end analytické prístroje a to bol štart. Potom zmenil firmu v tom istom odvetví kde si vypracoval senioritu a potom išiel priamo za šéfom americkej HQ - nešiel za HR. Nešiel cez agentúru.
Išiel priamo za rozhodovateľom. A ponúkol mu seba ako freelancera. To bol power move, ktorý ho platovo zdvihol z 4k v čistom na 20k v čistom mesačne. Môžeš sa nechať inšpirovať.
@anonym_8ae1cc toto velmi dobre viem. Ale ako je z mojho prispevku viditelne, ja neriesim ze mam malo. Pisem tam predsa ze sa citim ako kral. Mne dany plat na to, ze sedim 100% remote, doma, v krajskom meste, staci. A vlastne aj preto, ze ja som IT nikdy ani nestudoval 😁
Ja v mojom prispevku riesim: pridavam sa k tym tu, co su prekvapeni z prispevkov, co udavaju pomaly 2500 cisteho ako standardny plat (TPP a standardne hodiny)
Ze to ja siroko daleko v mojom okoli naozaj nevidim.
@anonym_8ae1cc toto velmi dobre viem. Ale ako je z mojho prispevku viditelne, ja neriesim ze mam malo. Pisem tam predsa ze sa citim ako kral. Mne dany plat na to, ze sedim 100% remote, doma, v krajskom meste, staci. A vlastne aj preto, ze ja som IT nikdy ani nestudoval 😁
Ja v mojom prispevku riesim: pridavam sa k tym tu, co su prekvapeni z prispevkov, co udavaju pomaly 2500 cisteho ako standardny plat (TPP a standardne hodiny)
@romino uz sa to tu ukludnilo platovo teraz len 3k davaju ale ked nebola moznost anonymov tie cifry tu pisali uzivatelia daleko vyssie 🙂
@anonym_5413d0 tak ono logicky tu prídu písať väčšinou ľudia s vyššími príjmami, je to podobné ako pri témach o počte sexu za mesiac..takto funguje ľudský mozog
@anonym_ea6ec6 tak to asi bude 🙂 a podla mna este aj to, ze naozaj mnohi uvadzaju zo zahranicia plat, alebo s kopec nadcasmi atd.
@anonym_ea6ec6 tak to asi bude 🙂 a podla mna este aj to, ze naozaj mnohi uvadzaju zo zahranicia plat, alebo s kopec nadcasmi atd.
@romino ja bývam v malom meste, 40 tis.obyv., robím účtovníčku a spracovavam aj daňové priznania zamestnancov, ktorí si sami dajú vypracovať daňové priznanie. A veru, keď prepočítam, aký majú priemerný čistý príjem za mesiac, tak je to väčšinou okolo 1100 v čistom, aj menej (na úradoch, v obchodoch, technické profesie vo firmách). Ak robím DP, že čistá mzda je viac ako 2 tisíc eur, tak väčšinou všetci dochádzajú do BA.
Ja pracujem pre zahraničnú finančnú inštitúciu (jednu z najväčších v Európe a pôsobiacu na celom svete) na seniorskej pozícii a tu sú teda vysoko nadštandardné platy aj odmeny. Nie je to administratíva, je to práca kde človek je vystavený náročným situáciám, často sa nemá vôbec s kým poradiť, očakáva sa však od neho maximálna profesionalita. Na druhej strane máme x benefitov, samostatnosť, flexibilitu, dá sa tu profesne i osobne vysoko vyrásť. Pracujem iba v angličtine, denne mávam niekoľko online meetingov, riešime často veľmi komplexné záležitosti, čiže naozaj je mentálne náročná práca preto je aj tak ohodnotená.
Človek sa na takéto pozície nedostane tak, že si sadne pred profesia.sk a skúša. Ja som na sebe tvrdo pracovala, študovala som na univerzite popri TPP (aj to bola náročná finančná pozícia, jazyk na úrovni C1 som sa naučila viac-menej tvrdou sebadisciplínou, nebála som sa brať pozície a aspirovat na miesta, kde som nespĺňala všetky predpoklady. Proste ak človek chce a robí pre to maximum, tak sa dokáže mať naozaj nadštandardne. Ale to nepadne do lona, o to sa treba snažiť.
@romino vies ako sa to vravi:milion hodin,milion eur.Netahame nikdy nadcas,ani jeden.Jedine,co som mala nadcas bola nedela poobedna,lebo tam boli priplatky 5,0eur na hod.a tiez za poobednu.Teraz mame po novom 5.26eur nic moc navysenie ale vsetko vzdy mame nad ramec zakona.By ma jeblo byt 16h vkuse v robote a hoci robotu mam rada,aj nic nerobenie sa stale ucim,z fajciarky na druhu fajciarku ale taku este nehrali.Na to maju svojich ludi,my medzi nimi nepatrime.
Presne toto by aj mna zaujimalo, v akej oblasti vy, alebo vasi manzelia dosahujete prijmy nad 2000-2500 eur v cistom. Ja mam porovnatelny prijem a to pracujem v rakusku na financnej pozicii a vacsinu platu mi aj tak zozeru vydavky..
@anonym_5413d0 tiez by ma to zaujimalo. Lebo aj slavna Metallindustriekolektivka dava po dobrom zaradeni (vyska, roky praxe) okolo 4500 brutto (ok, nie riadiaca pozicia). Fakt sa nestacim divit...
@romino okej, dala som si tvojmu príspevku iný tón, prepáč. Mať 2500 netto na SK sú vyššie manažérske pozície, v okolí to možno nemáš, ale koncentrovane v konkrétnej diskusii sa tu takí ľudia objavia. Nemusí byť všetko preháňanie a chvastanie. Aj tak je to vlastne málo na dané pozície. Ja keby robím tpp s mojou expertizou, by som mala tak max 4k brutto, aj to by som sa musela snažiť. Radšej mám svoje, sama si vyplácam mzdu a tiež som doma v papučiach.
@anonym_autor rozdiel medzi 900 a 1190 je znacny.Je to skoro minimálna mzda to je fakt.Tym, že sa zvyšuje minimálna mzda ľudia zisťujú, že robia za málo🤪nase platy nenapíšem sú nadpriemerne podľa toho čo píšete, ale z okolia sme chudáci😂okolo nás su sami SZČO
Môj muž má cca 2k ja som teraz začala pracovať po rodičovskej 6r, mám 1500 v čistom ale každý tretí mesiac plus 500€ čiže spolu máme 3600cca a každý tretí mesiac cca 4k .... Čo je si myslím slušný plát a stačí na život určite s 2 deťmi aj dovolenka aj si kúpiť aj dopriať,máme hypotéku samozrejme atď. Ale žili sme normálne aj z jeho platu a môjho rodicaku... Ale poznám ludi čo majú oveľa oveľa viac 😅a nielen lekári atď
@anonym_autor dala si výbornú tému, pretože články pod tebou vykazujú niečo iné, skoro všetky dámy tu si žijú nadštandardne, vlastne podľa nich štandardne..... Mne stačí si otvoriť ponuky práce na portáloch a tie úžasné mzdy tam jednoducho nevidím....kde sú?.... prosím dámy napíšte ich sem.... ďakujeme ♥️♥️♥️
Záleží aj od mesta, kde býva, iné sú príjmy v BA, KE a ďalších mestách a iné na juhu stredného Slovenska, iné v zahraničí.
@anonym_af5bb6 vies,co je zaujimave,ze prave nasa fabrika tie pomyselne priemerne platy taha nahor,tym ze kazdy rok zvysuje platy,musia sa aj okolite mnohe firmi aspon trochu priblizit.Keby skoncila,tak cely velky region by sa velmi priblizil ku Kosiciam.To len ked sa povie fabrika.Tak si kazdy mysli hned fabrika=praca za pasom,800eur v cistom.
@anonym_5b5586 v našom regióne "fabrika=práca za pásom=800€ mzda". Sestra 49 r. vyše 20 rokov praxe robí na tri zmeny a keď neťahá nadčasy atď má 800€. Jej partner po 50-tke v inej fabrike na tri zmeny ledva 1000€
Záleží aj od mesta, kde býva, iné sú príjmy v BA, KE a ďalších mestách a iné na juhu stredného Slovenska, iné v zahraničí.
@petronelag v Ba sa vzdy najlepsie zarabalo,preto drzi prvenstvo v priemernych a nadpriemernych platov,potom su dalsie kraje.Nas je 2hy,no keby nebolo nasej fabriky,by sme boli na urovni Kosic.Cely komplet kraj.U nas robia ludia az prave z tych Kosic.
Osobne je okolo 2500€ v čistom akurát aby si sa nemusel človek dívať čo koľko stojí, nadpriemer 3500€ v čistom. Videl som tu komentáre, že nadpriemer je pre nich 2000€ na toto predražené Slovensko preboha nesrandujte. Včera som išiel do Tesca nakúpil som necelých 5 kg mäsa pečivo, maslo a drobnosti mal som tašku a pol a 100€ v péčku a to beriem len v akciách veci. Je to smutné že v dnešnej dobe kde nakúpiš tak málo za tak veľa peňazí a ľudia sa uskromnia na 1000€ v čistom... neexistuje podradná robota, ale nechať sa zdierať za 1000€ v obchode kde sa tí ľudia nadrú a piatky sviatky... treba sa trošku vyrovnať a začať si pýtať viac....minimálku si nechajte pre brigády. Taktiež som tu videl učiteľku v škôlke ak sa nemýlim tiež písala okolo 1000€, veď na to človek potrebuje VŠ a rôzne školenia psychológia atď, človek sa nadre na škole a potom sa uspokojí s takým platom tak to je smutné.
@anonym_5b5586 v našom regióne "fabrika=práca za pásom=800€ mzda". Sestra 49 r. vyše 20 rokov praxe robí na tri zmeny a keď neťahá nadčasy atď má 800€. Jej partner po 50-tke v inej fabrike na tri zmeny ledva 1000€
@anonym_af5bb6 u nas to neplati,nie sme pasova vyroba.Ale tych vyrob je tam velke mnozstvo,a kazda vyroba robi nieco.A ja som napr.medzi kus medzi 2 vyrobami.A ked 1 vyroba stoji napr.stojim aj ja,ale co treba si urobia a tym aj ja.
@anonym_e02d53 tak potom sa necudujem ze je to na slovensku tak ako je ked ti nevadi ze robia nacierno
@anonym_aa6efa no nevadí. Či tie peniaze skončia vo vačku kalinaka, Fica, blahu a ich spriaznených duší, alebo vo vačku šikovného makača, radšej nech skončia u neho. Tak isto ako u kaderníčky alebo kozmetičky. Keby išli tie peniaze kam majú a boli by cesty, dôchodky, zdravotníctvo, školstvo, aj ľudia by sa inak správali...
@anonym_af5bb6 a potom sa bud hraju na mobiloch,alebo z nudy idu pomahat inde,mne dalsiu pracu nemaju dat aku,tak sa 3hod.napr.len flakam z 1 fajciarky na 2hu,na kavu a celkovo ten cas sa potom tak vlecie,ze z 8h sichty mam pocit 16tky a som vyse unavena z toho nic nerobenia ako robenia.
Manžel 3000 v cistom ako szčo a ja 1500 v cistom ako szčo. Ale vôbec to nieje nadpriemer skôr ledva vyjdeme pri výdavkoch 🤣 nikdy sa to nedá porovnať. Kto ma ake vydavky.

@anonym_462124 staci ze je aj obycajny obkladac v Nemecku len to tu nenapisu
@anonym_aa6efa "obyčajný obkladač" má nadpriemer aj na Slovensku. A keď je dobrý, tak si na neho počkáš aj pár mesiacov.