Čo robiť? Navrhnúť nižšiu mzdu alebo hľadať novú prácu?
Ahojte, rada by som vedela, co by ste robili na mojom mieste.
Bola som prijata do firmy na ucitu poziciu s urcitou vyssou mzdou. Ta pozicia vsak nebola uz pre firmu potrebna a ja som bola pre nich velmi draha, blizil sa koniec mojho rocneho kontraktu a firma mi ponukla inu poziciu, a prifarili mi dalsie dve krajiny v ramci EU. Za tu mzdu, ktoru si so mnou dohodli. Najprv som to zobrala, mala som moznost to zobrat alebo skoncit. Skusila som to uz viac ako rok. Ale nie je to ok, nefunguje to obojstranne. Ta pozicia mi nefitla, ani s danymi krajinami to nefunguje, to cestovanie to zahranicia (EU) je zaroven velmi narocne, casovo , fyzicky, rodina apd.
Firmu mam rada, nerada by som tam skoncila. Ale rada by som robila tuto poziciu iba pre SVK. Avsak tu viem, ze si ma firma nebude vediet dovolit. Tak som rozmyslala, ze navrhnem kratenie mzdy o aspon 500 eur v hrubom nizsiu mzdu, plus pripadne skratenie uvazku na 4 dni v tyzdni. Co by ste robili na mojom mieste? Aj po znizeni a skrateni uvazku to moze byt ok pre mna. ALebo si hladat nieco ine? Bojim sa vsak, ze ak to navrhnem nizsiu mzdu plus nizsi uvazok tak nebudem spokojna casom.
Ja by som skúsila dať reč o možnostiach a vysvetlila tvoju situáciu. Ak sú s tebou spokojní, tak niečo sa možno bude dať vymyslieť. Samotne zníženie mzdy by som zo začiatku nenavrhovala. Ak sa nenájde nejaký kompromis, tak by som asi hľadala inde
@brrunetkaa mala som tieto rozhovory pred rokom. Nadriadeny mi uprimne povedal, ze si ma nemozu dovolit. Ratali so mnou na nieco ine. A tak teda, aby som ostala, museli mi poziciu zmjenit, kumulovat a namixovat. Aktualne vo firme nie je priestor pre ine aktivity a inu poziciu v ramci SLovenska - konsolidujeme.
@anonym_autor isla by som prec
@brrunetkaa mala som tieto rozhovory pred rokom. Nadriadeny mi uprimne povedal, ze si ma nemozu dovolit. Ratali so mnou na nieco ine. A tak teda, aby som ostala, museli mi poziciu zmjenit, kumulovat a namixovat. Aktualne vo firme nie je priestor pre ine aktivity a inu poziciu v ramci SLovenska - konsolidujeme.
@anonym_autor tak vydrž a zatiaľ si hľadaj niečo iné. Ak by sa ti nepodarilo si do 3 mes niečo nájsť, potom by som šla za vedením a navrhla alternatívu o kratšej pracovnej dobe a nižšom plate. Koľko zarobíš ? Nedala by som hneď 500e dole, ale napríklad len 300-350€ a vyjednávala
ide o to že tvoju robotu v rámci eu by musel buď prebrať niekto z tvojich kolegov - za tých 500€ k svojmu platu - alebo by museli zobrať niekoho za 500€
je to reálne? to druhé asi nie ... a to prvé ... no .. my firmu ani kolegov ani ich náplň nepoznáme ...
@anonym_autor tak vydrž a zatiaľ si hľadaj niečo iné. Ak by sa ti nepodarilo si do 3 mes niečo nájsť, potom by som šla za vedením a navrhla alternatívu o kratšej pracovnej dobe a nižšom plate. Koľko zarobíš ? Nedala by som hneď 500e dole, ale napríklad len 300-350€ a vyjednávala
@anonym_7d7fe6 Zarobi privela. Ked da dole 500 a je to pre nu ok za 4 dni roboty. Vychadza to najmenej na 2500 v cistom.
Ahoj, chapem cim si prechadzas, ono to znie trochu ako korporatna praca. Ja tiez v takej pracujem a tie prace sa po odchode niekoho rozdelia. Aku mas istotu ze kamkolvek pojdes, budes mat len taku pracu ktoru mas rada a nic ine? Kedze sa konsoliduje vsade, tak funkcie sa zdvojuju... nezartujem, este v predoslej firme som prebrala komplet kolegyninu agendu a este som robila aj komplet moju... win win pre firmu. Ten isty plat, ale clovek robi za 2 ludi. Odvtedy uz prepustili aj mna a napriek tomu ze som pracu nikomu neodovzdavala, jej cast istotne niekto robi.
@anonym_7d7fe6 Zarobi privela. Ked da dole 500 a je to pre nu ok za 4 dni roboty. Vychadza to najmenej na 2500 v cistom.
@anonym_f7ab2f priveľa? čo je v dnešnej dobe priveľa? Keď je šikovná, tak nech zarobí dobre.
Tiež to nevidím úplne uskutočniteľne, ak si im ty drahá, nebudú mať peniaze na ďalšieho človeka, ktorý preberie to, čo ty robiť nechceš… hľadala by som inde
@anonym_f7ab2f priveľa? čo je v dnešnej dobe priveľa? Keď je šikovná, tak nech zarobí dobre.
@anonym_7d7fe6 Zarobi, pretoze cestuje. Chce zarobit aj bez cestovania.
@anonym_7d7fe6 Zarobi, pretoze cestuje. Chce zarobit aj bez cestovania.
@anonym_f7ab2f a čo je na tom zle?
za mna mas smolu. lebo ked navrhnes, ze tie zahranicne zakazky nechces robit, budu Ta tlacit, aby si sama odisla. lebo oni za tych 500€ nikoho nenajdu, aby to robil..... a zostane mi agenda, ktoru niekto tak ci tak musi robit......
hladaj novu pracu ale za mna, teraz v casoch, kedy firmy spajaju pozicie a len rozdeluju robotu medzi dalsich kolegov, treba ratat s tym, ze aj inde sa tato ista situacia moze opakovat.
@anonym_7d7fe6 že, ak ju nepotrebujú, tak si veľa nenavyberá, ak nechce cestovať, asi musí hľadať inde
@anonym_7d7fe6 Nic. Nepísala som o tom, ci je to dobre alebo zle. Pytala si sa, kolko zarobi. Podla mna privela. Na to ake ma poziadavky.
@anonym_7d7fe6 Nic. Nepísala som o tom, ci je to dobre alebo zle. Pytala si sa, kolko zarobi. Podla mna privela. Na to ake ma poziadavky.
@anonym_f7ab2f tak to je už na jej firme či zarobi privela alebo nie
@anonym_autor ak mas taku mzdu, ze -500EUR je pre teba ok, tak pravdepodobne pre slovensky trh v akutalnej situacii si naozaj pre firmu draha. Mozes skusit diskutovat, ze ti nevyhovuje to cestovanie a zahranicie, ale otazne je ci potom vedia inak vyriesit tie ostatne krajiny alebo budu musiet na to zase najst niekoho a platit tak dvoch ludi. To moze velmi ovplyvnit ich rozhodovanie. Popravde, nie vsetko nam v praci musi "fitnut", nejaky diskomfort musime vediet v ramci profesii zvladnut, ALE cestovanie, pracovne cesty, byt mimo rodinu a riesit s tym spojene komplikacie, nie kazdy chce riesit.
Treba si pre seba odpovedat otazky ako : Aku mas moznost najst si inu pracu, podobnu tejto, pri takejto alebo aj nizsej mzde? Ako velmi a casto ta obmedzuje to cestovanie, si kvoli tomu ochotna hladat novu pracu? Aj ked teraz sa naoazj vsade konsoliduje a kazdy si rozmysli kolko komu zaplati. Podla toho sa rozhodnut, ci ides PP ukocnit tu a hladat ine,a lebo skusis vyjednat ine podmienky, aj za nizsiu mzdu.
@anonym_f7ab2f tak to je už na jej firme či zarobi privela alebo nie
@anonym_7d7fe6 Pise o firme, ze si ju nemoze si ju dovolit. AKA zarobi privela.
len pekne byť ticho, lebo ak nemáš kde ísť - rozumej zamestnanie, tak nechaj všetko tak ako to beží. Situácia sa na trhu práce zhoršuje, buď rada že aspoň niečo máš.
@anonym_autor ja by som navrhla skrateny uvazok 6 hod denne + tym padom aj o 25% nizsiu mzdu. budes mat viac casu na rodinu, seba, zaluby, dalsie vzdelavanie sa... a zaroven zostanes vo firme, kde sa citis dobre.
@anonym_autor za mna ti ponúkli co mohli. Tvoj návrh ze sa vzdas 500€ im situáciu nerieši, keďže za to nenájdu iného človeka. Keď nesúhlasís, hľadaj jednoducho inú prácu.
@anonym_autor ja by som navrhla skrateny uvazok 6 hod denne + tym padom aj o 25% nizsiu mzdu. budes mat viac casu na rodinu, seba, zaluby, dalsie vzdelavanie sa... a zaroven zostanes vo firme, kde sa citis dobre.
@mamatroch kratšie úväzky sú výhodné jedine pre zamestnávateľa. Lebo ti zaplati za 6 hodín, inak by musel 8 hod. Ci na tie 2 hod.ma brat iného? Mali sme presne takto kolegyňu, z plného úväzku sla na polovičný, ale pracu urobiť musela. Nestíhala, tak ze teda 6 hod. Ani to nestíhala, tak sa pekne vrátila na 8 hod.ako mala predtým. Teda mohla ešte si vybrať ci odíde alebo nie.
@anonym_autor za mna ti ponúkli co mohli. Tvoj návrh ze sa vzdas 500€ im situáciu nerieši, keďže za to nenájdu iného človeka. Keď nesúhlasís, hľadaj jednoducho inú prácu.
@anonym_deacd3 vzdám sa 500 eur, plus ešte ďalšie zníženie, keďže sa bude krátiť úväzok. Čiže celkové zníženie bude o 1400 eur brutto.
@anonym_deacd3 vzdám sa 500 eur, plus ešte ďalšie zníženie, keďže sa bude krátiť úväzok. Čiže celkové zníženie bude o 1400 eur brutto.
@anonym_autor cize plat mas teda min. 3000? Keď ti 1400 nechýba.
Ja som ti napísala, že pre mňa by si bola navyše. Kto tu prácu bude robiť?
@anonym_autor cize plat mas teda min. 3000? Keď ti 1400 nechýba.
Ja som ti napísala, že pre mňa by si bola navyše. Kto tu prácu bude robiť?
@anonym_deacd3 mám plat oveľa vyšší. Niekto tu prácu musí robiť, firma nemá nikoho iného. Musela by hľadať človeka vonku na trhu. Takto ho bude mať, dedikovaného pre jednu krajinu a cenovo prijateľného.
@anonym_deacd3 mám plat oveľa vyšší. Niekto tu prácu musí robiť, firma nemá nikoho iného. Musela by hľadať človeka vonku na trhu. Takto ho bude mať, dedikovaného pre jednu krajinu a cenovo prijateľného.
@anonym_autor si precitaj po sebe, co píšeš ty sama. Napr. v poslednom odseku.
Firmu mam rada, nerada by som tam skoncila. Ale rada by som robila tuto poziciu iba pre SVK. Avsak tu viem, ze si ma firma nebude vediet dovolit.
Bojim sa vsak, ze ak to navrhnem nizsiu mzdu plus nizsi uvazok tak nebudem spokojna casom.
Cize ty chceš vlastne tvoju pozíciu rozdeliť na SK a zahraničie. Ale na to očividne firma nemá. V podstate už teraz ti vyšli v ústrety, aby ta nemuseli vyhodiť. Tak si poloz jednoduchú otazku, co by si robila na mieste manažéra. Myslim, ze si natoľko inteligentná, ze odpoveď poznáš aj sama.
@anonym_autor si precitaj po sebe, co píšeš ty sama. Napr. v poslednom odseku.
Firmu mam rada, nerada by som tam skoncila. Ale rada by som robila tuto poziciu iba pre SVK. Avsak tu viem, ze si ma firma nebude vediet dovolit.
Bojim sa vsak, ze ak to navrhnem nizsiu mzdu plus nizsi uvazok tak nebudem spokojna casom.
Cize ty chceš vlastne tvoju pozíciu rozdeliť na SK a zahraničie. Ale na to očividne firma nemá. V podstate už teraz ti vyšli v ústrety, aby ta nemuseli vyhodiť. Tak si poloz jednoduchú otazku, co by si robila na mieste manažéra. Myslim, ze si natoľko inteligentná, ze odpoveď poznáš aj sama.
@lienka.7 zahraničie bude mať iného človeka z iného budgetu, na SVK ostanem ja, lacnejšia 🙂.
@mamatroch kratšie úväzky sú výhodné jedine pre zamestnávateľa. Lebo ti zaplati za 6 hodín, inak by musel 8 hod. Ci na tie 2 hod.ma brat iného? Mali sme presne takto kolegyňu, z plného úväzku sla na polovičný, ale pracu urobiť musela. Nestíhala, tak ze teda 6 hod. Ani to nestíhala, tak sa pekne vrátila na 8 hod.ako mala predtým. Teda mohla ešte si vybrať ci odíde alebo nie.
@anonym_deacd3 ja som napr. robila na 6 hod denne x rokov a boli sme s tym v pohode ja aj zamestnavatel.
v konecnom dosledku je to vzdy o dohode oboch stran... to, ze niekto sedi v robote 8 hod este automaticky neznamena, ze urobi o 25% prace viac
@anonym_autor tak prečo to potom neurobili už predtým? Ti vyšli v ústrety. Pre mňa si tam proste navyše ty. Lebo pokial ti ešte aj majú znížiť uvazok, tak to ta už ozaj nepotrebujú.
@lienka.7 zahraničie bude mať iného človeka z iného budgetu, na SVK ostanem ja, lacnejšia 🙂.
@anonym_autor Ja si myslim, ze v aktualnej situacii na trhu prace ma bohuzial firma navrch. Vsade sa konsoliduje, pozicie sa spajaju a agendu co robila prepustena osoba, prerozdelia na ostavajucich, bez pridania platu. Ved ak by nie, to rovno mozu tam dotycnu prepustenu osobu nechat. Nemyslim ze ti firma bude chciet skratit uvazok, ona tam potrebuje dotycneho cloveka aj nad ramec bezneho pracovneho casu k dispozicii. Jasne, je to o dohode a mozes to skusit. Neviem posudit ako velmi si cenna pre firmu ale ja som sa uz stretla aj s tym, ze ked sa nedohodli, firma pustila cenneho cloveka a prijala noveho za tych podmienok a ono to aj tak nejako islo. Na tvojom mieste, pokial mas take vyhladavane skusenosti a prax, by som skusila si najprv nieco nove pohladat co by ti viac vyhovovalo a az potom odchadzat. Pretoze si myslim, ze firma ti nebude chciet vyjst v ustrety.
@anonym_autor Ja si myslim, ze v aktualnej situacii na trhu prace ma bohuzial firma navrch. Vsade sa konsoliduje, pozicie sa spajaju a agendu co robila prepustena osoba, prerozdelia na ostavajucich, bez pridania platu. Ved ak by nie, to rovno mozu tam dotycnu prepustenu osobu nechat. Nemyslim ze ti firma bude chciet skratit uvazok, ona tam potrebuje dotycneho cloveka aj nad ramec bezneho pracovneho casu k dispozicii. Jasne, je to o dohode a mozes to skusit. Neviem posudit ako velmi si cenna pre firmu ale ja som sa uz stretla aj s tym, ze ked sa nedohodli, firma pustila cenneho cloveka a prijala noveho za tych podmienok a ono to aj tak nejako islo. Na tvojom mieste, pokial mas take vyhladavane skusenosti a prax, by som skusila si najprv nieco nove pohladat co by ti viac vyhovovalo a az potom odchadzat. Pretoze si myslim, ze firma ti nebude chciet vyjst v ustrety.
@anonym_d37ff2 len ona si mysli ze je cenna tak, ze by o nu nechceli prist.

Ja by som skúsila dať reč o možnostiach a vysvetlila tvoju situáciu. Ak sú s tebou spokojní, tak niečo sa možno bude dať vymyslieť. Samotne zníženie mzdy by som zo začiatku nenavrhovala. Ak sa nenájde nejaký kompromis, tak by som asi hľadala inde