Koľko peňazí považujete za nadpriemerný príjem?
Čo je v dnešnej dobe podľa vás považované za nadpriemerný príjem? V jednej dnešnej diskusií ma zarazilo, že niekto pomenoval 900€ v čistom za "skoro minimálku". To je cca 1160€ v hrubom, čo je plat ktorý kopa firiem ponúka napr. na administratívnych pozíciách bez špeciálnej kvalifikácie, rovnako ako na iných miestach. Priemerná mzda v 3. štvrťroku dosiahla 1580€, čo je 1190€ v čistom. To ozaj všetci zarábate nadpriemerne a vaši muži nosia domov 2000 a viac? Je možnosť anonymne diskutovať, tak by ma to skutočne zaujímalo. Lebo mám pocit že buď niekto zavádza, alebo sa tu zrovna zišli všetci vyššie zarábajúci.
Ak je mesačný štatistický priemer v SR 1190€ v čistom, tak je to matematicky snáď jasné. Všetko ostatné je vysoko individuálne. Niekto zarobí napr.2000€, ale výdavky má 1800€, tak nebude mať pocit, že nadpriemerne zarába. Ak niekto dokázal čarovať z minimálky, a naskytne s mu príležitosť narobiť 2000€, tak je happy.... A áno môj muž nosí domov v priemere viac ako 2000€. Ja keď som mala dobré obdobie v biznise tak isto.
Môj zarobí 5300 vo Švajčiarsku, ja cca 1000 na farmasi. K čomu ti táto info pomôže? Odkladáme mesačne 2000€ z muzovho prijmu, zvyšom potrebuje na reziu vo švajci a ja potrebujem moje na režiu na SR. Tých 2000€ mesačne je OK na SR.
@anonym_913e83
Ono to je take relativne aj ked to zneje tych 5300 vela je to menej ako priemerny Svajciarsky plat 6500 , ja neviem kolko nas syn zaraba ani ma to nezaujma,ale viem ze za skolku davaju 3000 a za najomne 3200.
@anonym_autor manzel vodic kamionu na 4-5 dni v tyzdni mimo sk ... mesacne 2000-2500 . Ja manualna praca fabrika cca1200- 1300 .oba platy su v cistom bez pridavkov na deti a bez danoveho bonusu.
K tomu mame pridavky 240 eur a danovy bonus za 4 deti do 15 r. Vyplacany rocne . Hypo na dom + leasing na nove auto nam robi spolu 700eur . Hypo nam o 11 rokov konci a leeasing konci za dva roky .
No ono podla mna aj zavisi aj to ci tych dajme tomu 2500 v cistom mas za 160 hodin alebo za 260 hodin
@anonym_autor 2000e v cistom je podla mna uz nadpriemer
Hmmm, tak moj plat je v cistom 1900 (nezijem na svk a robim 30 hod tyzdenne). Ako tak pozeram, tak na svk su tie platy u vela ludi naozaj celkom pekne...
@anonym_autor je to jednoducha matematika, jeden zarobi 10 tisic, dalsich 99 zarobi 1100 a priemerne vsetci zarabaju 1190 (priblizne, nechce sa mi to prepocitavat presne)
ak ste dvaja čo to tahajú tak sa to dá...iné je ako ja stavbár čo sám živí ženu(už bude mat mala 3r pojde do školky ona chce robit chyba jej to) a dve deti ale stale si hovorim že moze byt horšie tak pokym žiješ tak je dobre jak sa hovori
@anonym_autor pre mňa osobne považujem za nadpriemer 1000e v čistom a viac 😊
@anonym_autor ja učiteľka v mš 880 v čistom. Manžel zarobí v čistom okolo 1100-1200. Mňa by zaujímalo, kde sa dá dostať k vyššiemu príjmu. Všetci v našom okruhu - hlavne rodina majú max 1200 a to sú na roznych pozíciach.
@anonym_autor nadpriemer je za mna 2500 + € v cistom. Ja som na rodicaku, samozivitelka, moj plat je cca 3000 € v cistom, BA.
Vidite,ze kazda povazuje za nadpriemer,priemer uplne ine cisla napr.asi aj podla toho ako zarabaju,alebo kolko by chceli zarabat.Co je tiez zaujimave.
@anonym_autor žijeme v NR kraji ja mam v čistom 1300 a manžel to isté # 1 dieťa , uver spatení aj lízing máme dom náklady minimalne . Voda zo studne, kúrime drevom . Žijeme si krásne , každý rok dovolenka🌊✈️ ultra All 5☆ , dcére nič nechýba (značkove veci , mobil&data , nootbuk,hory - lyže , 2- 3 x za leto tabore za cca.360 €) Sme si vedomí že Nam je Dobre a hlavne sa s nikým neporovnávame !
zarabam podpriemerne, ale sa nenarobim.
ja by som považovala tvoj príjem za napriemerný. mám ale známeho, ktorý zarobí viac ako 2x ako ty a furt má málo peniazov 😏
@anonym_autor ja učiteľka v mš 880 v čistom. Manžel zarobí v čistom okolo 1100-1200. Mňa by zaujímalo, kde sa dá dostať k vyššiemu príjmu. Všetci v našom okruhu - hlavne rodina majú max 1200 a to sú na roznych pozíciach.
@anonym_adff70 k vyššiemu príjmu sa vieš dostať tak, že sa nebojíš podnikať a máš teda aj na to zručnosti, prax atd. Alebo máš dobre platené zamestnanie v súkromnom sektore, tým nemyslím fabriky (montovne)

U nas to je rozne,nemame kazdy mesiac rovnaky plat.Tak len priemer cisteho ja 1660eur,a muz vyse 2000eur.Ono sa to niekedy omnoho vyssie vysplha.13,14te platy u oboch je aj viac ako 5000eur spolu.Rozne ine bonusy mimo tychto.Navyse si teraz clovek buduje novy vyssi priemer,lebo platy isli hore o vyse 200eur u kazdeho.Aj tak je to malo,chcelo by to viac.Ale zase odlozim,nezivorime.Preto je to tazko hodnotit a ani nehodnotim a nikde nas nedavam do ziadnej triedy,aj ked ano citala som dom,auta a ine.Dom mame,auta 3,ale aj tak nas nikde proste nedavam.