Koľko peňazí vám dá mesačne váš muž, ak ste na materskej?
Ahojte. Poslednýkrát som dostala materskú a teda už od budúceho mesiaca budem na rodičovskom. Doteraz som nepýtala od muža peniaze, keďže moja materská stačila na zabezpečenie základných potrieb. S mužom sme dohodnutí že mi dá koľko chcem, len mam povedať koľko. A teraz sama neviem koľko mam pýtať, zas nechcem aby si myslel, ze mam doma hawaii. Koľko dávajú vaši vám?
Ja si nic nepýtam mame spoločný účet vobec nerieši koľko miniem....
Mame jeden ucet, na ktory chodia vsetky prijmy aj vydaje.
Normálne som disponent jeho účtu, mám kartu a keď idem nakúpiť zaplatím.. bavíme sa len o veľkých výdavkoch, malé vôbec neriešime a tak si nič nepýtam.. dôverujeme si navzajom že neminame peniaze na zbytočnosti a tak si peniaze nedavkujeme..
Nič. keďže on platí hypotéku, výdavky spojené s novostavbou, auto. Bohužiaľ, musím sa, zmestit. Čiže nekupujem sebe nové oblečenie, žiaden kaderník, ani nechty, kozmetička, makeup a podobne..... Ale raz do mesiaca, ide on na vacsi nákup.
Opytaj vsetko. Naco vyratuvat 😆
Ja som 5 rokov na md gazdovala s celou muzovou vyplatou (malou). Rozhodovacie pravo som mala ja. Moje prispevky boli na extra vydaje (dovce, vacsie veci) jeho na standardny chod
Železi aj dosť o d toho, aký ma kto príjem.
Suseda je doma, do prace sa nechystá, ešte je na rodičaku. Peniuaze ju netrapia, keď chlap zarobí viac ako 5 tisíc, čiže živí ju. Ona svoje minie výlučne na seba. Manikúra, kaderník, oblecko..... Ostatné pýta od manžela.
Moja sestra je zamnestnana, výplata 650 v cistom. Dva týždne po výplate, keď po platí všetko, jej ostane 150 eur, čiže pýta tiež od nna želá.
Nečítala som komentáre ale u nás klasicky po výplate urobí stojku a všetko ide mne 🤣 ale nie, sranda...všetko dávame na jednu kopu. Teda jedna kopa, jeden účet. Všetko spoločné. Myslím že by to tak malo byť, v prípade ak teda jeden z manželov nie je úplne finančne negramotný. Asi sme aj trochu staromódni 🤷♀️😃
@ruzovakrava
Mňa celkom prekvapilo vacsina tu píše ze maju jeden spoločný účet.
Pracovala som v banke a videla som toľko prúserov keď ludia mali len jeden účet ;)
Videla som napr manzelov s detmi co im exekutor zamrazil ucet lebo manzel ma roky stari dlh na poistovni o ktorom ani nevedel, videla som zamrazene ucty kvoli dedicstvam lebo sa majitelovi stalo to najhorsie a mali len jeden ucet a cakalo sa do dedicstva
Ono pokial ste na účte obaja majitelia tak super ale pokial ste len disponentka tak to môže byť problém ak sa majitelovi uctu nieco stane
Len tak pre zaujiavost, legislativa uz dlhe roky nepovoluje ucty kde su 2 majitelia prave kvoli tomu ake to malo nasledky
Ja len tolko o tej financnej gramotnosti ( vzdy je dobre mat 2 ucty)
@gabika0608 preto máme dva účty. Každý svoj.
@gabika0608 no tak my mame kazdy svoj, no od kazdeho ma ten druhy svoju kartu, takze ako keby sme mali spolocny ucet. Nejak sme zatial s tym problem nemali
@gabika0608 ano, to je pravda. Ale peniaze by mali byt spolocne, nech je uctov aj xy... Ziadne vydelovanie financii jednym partnerom, ci nedajboze prosikanie o prispevok..
@beronsche no veď to je samozrejmosť aj u nas. ja som to pisala na margo toho,ze velmi vela ludi ma jeden ucet kde si este aj setria vsetky peniaze ;)
@xqwertyx presne tak, čím viac som našla peňazí, tým viac som minala
@gabika0608 ja napríklad mám vlastný účet, kde mám peniaze tiež.. to ale neznamená že nemôžem byť disponentom na účte môjho manžela.. máme viacero účtov, väčšina je na šetrenie, ale manželov je na bežné výdavky, tým teda platíme všetko čo bežne potrebujeme..
@jana_eyre_2 tak si precitajte este raz co som napisala lebo toto pisete uplne mimo toho co som napisala ja
Ano aj manzel je disponentom na mojom ucte a ja na jeho
Pisem o tom,ze ludia maju jeden jediny ucet a jeden z manzelom je disponent a nema iny ucet
@snezienkaaa82 tak ale toto je o prioritach a sebadiscipline... Riesit to tak, ze odstrihnem partnera od penazi je extrem. Teda aspon mi to tak vyznieva z tvojho prispevku, ze je to ok, ak jeden vydeluje peniaze, lebo aspon sa usetri..
Všetky ktore mu prídu, sebe vyberie 100-150eur na obedy q zvyšok ostáva na účte o ktorý sa starám ja
@beronsche inak sa, nedá. Nie je to tak, že by nedal a chcel šetriť bba nás. To nie. no už nevychádza. Teda, cca 200 eur ostane. To máme rezervu. Keby dačo. Nie každa žena si môže dovoliť pýtať peniaze. Záleží aj oid toho, aký ma muž príjem predsa. Je rozdiel, ak zarobí 3000 alebo 1200, či?
@snezienkaaa82 to co znamena ze nie kazda zena si moze dovolit pytat peniaze?
@snezienkaaa82 akoze neda? Chcem usetrit, neminiem, nepotrebujem na to muza, aby mi zamykal kasu..
Zena si nemoze dovolit pytat peniaze? akoze muz nema z coho dat? ved to spolu nesuvisi...
Kedze v prvom rade maju hospodarit spolu, ci je penazi vela, ci malo, maju byt spolocne!
Nie vypytovat peniaze, to je fakt odveci... Naozaj by som nikdy nechcela mat takto nastavene fungovanie s muzom... Ale to sa uz opakujem.
Neviem vobec kolko by som si pytala, my mame vsetko spolocne aj ucet, sak aj deti su spolocne, aj potraviny, aj drogeria, aj ucty 😃
@0silvia0 myslela som to tak, že nie knazda žena má muža, ktorý zarobí toľko, aby jej ešte dával peniaze, keď muž platí hypo, auto, material na dokončenie domu a všetko okolo toho......
@snezienkaaa82 mne je toto dost cudne, my nikomu nic nedavame, od nikoho nic nepytame, peniaze su v jednej kope.
Nic,snazim sa hospodarit tak,aby som vysla...ale ked je treba,robi nakup on

@zmrzlinka2021 asi som sa aj zle vyjadrila, myslela som uspory na beznom ucte, ktore nic nevyrabaju, taky isty ako ma manzel, cize jedno kto ich minie.
Nie take uspory, ze v niecom su vlozene, aby nieco vynasali. Take mame extra.