icon

Koľko peňazí vám dá mesačne váš muž, ak ste na materskej?

12. máj 2022

Ahojte. Poslednýkrát som dostala materskú a teda už od budúceho mesiaca budem na rodičovskom. Doteraz som nepýtala od muža peniaze, keďže moja materská stačila na zabezpečenie základných potrieb. S mužom sme dohodnutí že mi dá koľko chcem, len mam povedať koľko. A teraz sama neviem koľko mam pýtať, zas nechcem aby si myslel, ze mam doma hawaii. Koľko dávajú vaši vám?

katarinka89
12. máj 2022

Peniaze sú spoločné, hospodarime spolu a z 1 peňaženky. Nikto nikoho nevydeluje. Tak ako bilo spomenute- vypýtať si tu zvyšnú chýbajúcu sumu s ktorou si si vystavila doteraz - aby si teda nemyslel, že moc utrácas......

katarinka89
12. máj 2022

@makova333 🤣🤣🤣

pribinak
12. máj 2022

@vierakuli šialene, pýtala by som výživné na deti a aj na seba, normálne súdnou cestou

Hanba takémuto chlapovi

whatever1
12. máj 2022

@vierakuli To máte dosť nespravodlivo podelené. Ako manželia máte žiť v rovnakom štandarde. Ty živoriš s 300eurami, doma robíš slúžku a si odkázana na pomoc rodičov. On si v kľude chodí do práce, keďže o deti sa postaraš ty a všetko si necháva pre seba. Toto by som netolerovala. https://zena.pluska.sk/bajecna-rodina/cudne-spo...

nikdenikto
12. máj 2022

@vierakuli toto naozaj? Prečo to tolerujes?

jaskolka
12. máj 2022

@vierakuli nepochopím nikdy toto, že rodičak "Musí stačiť". Rodičak nie je plat, je to príspevok pre rodiča. Nemá slúžiť na plnohodnotný život, je to proste "príspevok".
Ja som nikdy neriešila, koľko mi ma dávať muž. Hospodári sa spolu, ale v podstate je ťahač on, komplet réžia bývania, benzín, nákupy a podobne. V podstate ten rodičak je pre mňa na čokoľvek chcem, a k eď ideme do obchodu, naložím do košíka co mi treba (drogéria, kozmetika) alebo poviem, idem kúpiť to a to (topánky, oblečenie) ok, idem s jeho kartou, hotovo.Nikdy nemamietal, nepovedal, že "mas rodičak"
Skôr mame opačne problém, že mi nuka, nech si kúpim to a to, a ja poviem, že nič mi netreba. Minule sme boli v meste,ideme okolo obchodu s topánkami, že reku, pod, vyberieš si dačo. Nechápavo som pozerala, že preboha, načo mi ďalší pár topánok....

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kate9999
12. máj 2022

Máme spoločný účet .

dominci
12. máj 2022

@gladys_07 toto aj mňa napadlo prvé... VŠETKY... máme dva spoločné účty navzájom vidíme čo koľko ako ... finančné veci riešim ja ak niečo väčšie treba rozhodujeme o tom spolu... si neviem predstaviť pýtať si od manžela peniaze na chod domácnosti a bežné nákupy.... sme rodina, žijeme spolu, máme spolu deti tak zdieľame spolu aj financie.

nykkushka
12. máj 2022

@vierakuli čisto zo zvedavosti, tebe to príde normálne? Že to u vás takto funguje? A vyhovuje ti to? Prevraciat asi každú korunu, po celom dni po nociach pracovať alebo žobrať od rodičov ?

andrejka1974
12. máj 2022

Toto nechápem koľko si mám pýtať však ste manželia tak peniaze sú spoločné a ak sú nejaké väčšie výdavky tak sa dohodnete čo je prvoradé ,mne manžel dáva celú výplatu ja z môjho účtu riešim všetko a to som doma na opatrovateľskom a to sme peniaze mali spoločné od začiatku ešte pred svadbou takže si vypýtal všetko alebo nech si nechá to čo potrebuje

mykka
12. máj 2022

rozumiem tomu tak ze mate kazdy svoj ucet, a predpokladam ze ste manzelia, cize podla mna je uplne normalne mat vzajomny pristup k uctom a zariadit sa podla potreby, a vskutku nerozumiem ludom, ktori toto ako samozrejmost neberu..
tiez mame 2 ucty a fungujeme v pohode, ak mi treba nieco zacoverovat ked nemam dostatok prostriedkov, tak bud to plati muz alebo mi to prevedie, bez diskusie a hotovo...
"kontrolovat" financie mi pride v poriadku len detom, nie predsa manzelke/manzelovi

ckatka
12. máj 2022

@vierakuli to načo máš deti s takým človekom?? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ ved sú aj jeho!

lienka.7
12. máj 2022

Vsak pytaj "nahradu" za matersku

iv007
12. máj 2022

@vierakuli ty si sa naco vydavala? Pretoze rezim mas ako slobodna matka, a hadam este aj mensi prijem lebo oni maju aspon to vyzivne..velmi nestastne nastavene

pribinak
12. máj 2022

@iv007 aj ona ako vydatá môže žiadať výživné na deti keďže manžel odmieta prispievať na deti tak ako má

iv007
12. máj 2022

@pribinak to musi byt riadna hanba ist na sud a ziadat peniaze od vlastneho manzela🙄 hrozny zivot..To uz asi radsej rozvod a ende

beronsche
12. máj 2022

je pre mna uplne nepochopitelne rozdelovat v manzelstve peniaze na moje/ tvoje..

@vierakuli takeho chlapa by som hnala, cisty chrapun..

ajush5
12. máj 2022

V zasade sme fungovali tak, že takmer všetky výdaje hradil manžel, ja som mala rodicak “pre seba”. Chodilo mi z upsvar na účet cca 540€, takze to nebolo zas úplne na hranici s biedou. Keď som potrebovala viac, vypýtala som si koľko som v daný moment potrebovala.

pribinak
12. máj 2022

@iv007 toto by bol dôvod na rozvod aj u mna

123andy123
12. máj 2022

...celu jeho vyplatu.. mame spolocny ucet

euka210
12. máj 2022

Toto som nikdy, ale nikdy neriesila. Mala som svoje nasporene z prace, materskej tak neviem preco pytat ked sama mam peniaze. Ale vyberal aj hotovost a z toho sa tiez platilo co bolo treba, do obchodu. Kazdy mame vlastny ucet, ale vsetky peniaze su nase, cize je uplne jedno kto co plati a kolko minie.

zmrzlinka2021
12. máj 2022

@euka210
Nasporene peniaze nie su urcene na minanie. Su urcene na vazne situacie, nie planovane spolocne dieta dvoch ludi, kde jeden plne pracuje. Manzel moze zomriet, ty vaznejsie ochories a ak mas "zasoby", dokazes lahsie fungovat, alebo prekonat velmi zle obdobie.
Materska je par mesiacov a dovolím si povedat, ze jej značná časť by mala byť ako "poistka" a nie ako jeden z dvoch hlavných príjmov.

kris_tin257
12. máj 2022

Muž platil všetky faktúry a veľké nákupy, ja som mala rodicak a mám svoj byt ktorý prenajímam čiže nepotrebovala som žiadne "vreckové" nikdy som od neho nemusela pýtať peniaze 😊

yoxinka
12. máj 2022

Nevypytujem si od muža peniaze, je môj partner, nie rodič. Máme spolu deti, sme rodina. Mám prístup k všetkým jeho peniazom, všetko čo potrebujem ja, deti, rodina, idem a kúpim. Na väčších výdavkoch sa dohodneme spolu.

gabika0608
12. máj 2022

My máme kazdý svoj úcet tak ako sme mali aj pred svadbou naco rusit svoj ucet. manžel platí všetky účty, potraviny a mne ostáva cely rodicak

h2o2
12. máj 2022

Materská je celá moja z nej kupujem len oblečenie a topanky pre deti inak všetko čo potrebujeme kupuje manžel skôr sa snažím šetriť ako mínat

drobcek17
12. máj 2022

U nás všetky peniaze(moja výplata, keď som pracovala, materská, rodicak) idú na manželov účet, ja účet nemám. Z neho sa platí všetko, k účtu máme 2 karty.

euka210
12. máj 2022

@zmrzlinka2021 a na co su peniaze akoze? Aby sa susili na ucte? Nasporime, dame do renovacie domu a setrime zase na nieco dalsie. Nutna rezerva stale je.

slovakboy
12. máj 2022

Ja sommsnzelke nič nedával. Mala kartu od môjho účtu a vždy mi tam niečo nechala.