icon

Koľko peňazí vám ostáva na život?

20. apr 2023

Ahojte, koľko vám zostane po vyplatení všetkých poplatkov na život? Myslím na stravu, lieky atď.

iv007
21. apr 2023

@hellwant waau ty si carodejnik.40 nik bez hypoteky, investujes aj setris a travis cas na modrom koniku 👌

viky173
21. apr 2023

@drobcek17 v IT mas pri seniornejsich poziciach tiez v pohode cez 2000€ aj 3000€

drobcek17
21. apr 2023

@mima1608 ako tento trend vysokých platov si tu ma MK všimam aj ja😂 ja si myslím, že internet zvládne veľa a tiež neverím, že všetci sa tu majú tak dobre ako prezentujú.

tiezjedna
21. apr 2023

@drobcek17 mňa zas udivuje, koľko ľudí je presvedčených, že na Slovensku musí nevyhnutne každá druhá rodina trieť biedu s núdzou a lízať dno minimálnej mzdy... Noazaj to tak nie je.

drobcek17
21. apr 2023

@viky173 to je tiež pravda. Ja verím, ze sú ľudia, čo majú dobry príjem. Môj manžel tiež zarába okolo 3000€ ale vo vedúcej pozícii. Preto si myslím, že klasický zamestnanec nemá takú možnosť. Ale možno sa mýlim.

laurita285
21. apr 2023

@drobcek17 v Bratiske vo farma korporáte 8000€ keď si vo " vedúcejších" pozíciach...

akiana
21. apr 2023

To tu bude zas diskusia, kazda ma po vyplateni vsetkych uctov 3000€ na rozhadzovanie 😂 podla vacsiny diskusii o peniazoch mam dojem, ze uzivatelky MK su v 10% najvyssej prijmovej skupiny na Slovensku.

19mmm71
21. apr 2023

tak ak vyplatim všetky šeky a poplatky,poistky... a sčitam prijem ostane mi cca 3500e,jasneže to neprejeme ale tolko nám ostava

kvetinka75
21. apr 2023

@akiana ale väčšina ľudí tu ráta asi 2 platy, keď z jedného vyplatíš povinné poplatky asi ešte niečo zostane a druhý plat celý . Ak majú dvaja napr. 1500 mesačne, čo nie je žiadny luxus, tak po vyplatení im zostanú 2 tis. minimálne. ak nemajú nejakú hypotéku. A to je veľa?

marryen
21. apr 2023

@drobcek17 a ešte k tomu vrcholový manažment a neviem čo a nonstop na koni. Tie určite by na to mali čas. 😂😀
Svoj plat tu radšej nenapíšem, lebo hneď by som bola socka a neviem čo. 😂

anna_2
21. apr 2023

od 2000 do minus 1000. Podla toho, aky je mesiac. primer +1000

natalll
21. apr 2023

Bohužial 300€

akiana
21. apr 2023

@kvetinka75 No dobre a ked nemaju hypoteku, kde byvaju? Ked mesacne najmy sa pohybuju cca tam kde hypoteky, mozno aj viac, plus ked su v rodine deti. 2000 mesacne po nutnych vydavkoch pri 2x 1500€ platoch je mozne ak vtedy, ked obaja dostali od rodicov dom a platia len energie a internet.

akiana
21. apr 2023

@marryen Anoooo, kazda je minimalne vo vykonnej rade Narodnej banky a manzel CEO globalneho korporatu 😂

Prelozene do reality: ona je analyticka v nejakej pobocke, on radovy IT manazer, a kedze niekde musia byvat, maju dve auta, deti musia nieco jest a nosit, pripadne kruzky, po vsetkych nakladoch maju 800€ dokopy. Co je slusne, ziaden vysmech, ale strasne to tu baby nafukuju.

kvetinka75
21. apr 2023

@akiana keby si aj mala hypotéku tak z 2000 - napr. 600 eur hypo, ešte stále máš 1400 na ostatné výdavky. U nás sú nájmy od 180 - 350 eur, cca mesačne. Neviem kde žiješ, ale málokto platí viac.
My máme s mužom cca 2tis. mesačne spolu. Povinné platby - 350,- Ostatné zostane. Ale raz príde poistka, raz gumy do auta treba kúpiť, Ale okolo tej tisícky máme vždy k dispozícii na stravu, kozmetiku, oblečenie, výlety a pod. A to nemáme 3000cové platy. Ale ani minimálku.

akiana
21. apr 2023

@kvetinka75 Auto + cestovanie, energie, poistky, internet, mobily, a hned mas tych 1400€ okresanych o 400-600€. A tu baby ze 3000€ 😂

kvetinka75
21. apr 2023

@akiana energie, poistky , internet mobily mám v povinných platbách do 500 eur komplet všetko. Hore preklep nie 350 ale 500 komplet všetko

akiana
21. apr 2023

@kvetinka75 Ved ano, ty to mas uplne realisticke. Ale 3000€ nemate s muzom ani spolu, a ostatne vravia, ze tolko im ostane po uhradeni vsetkych nakladov. A toto je v kazdej jednej diskusii, rozmohol sa tu proste trend predhanat sa vo vymyslenych majetkoch, na to narazam. A inak tie najmy, v Bratislave za maly byt das od 600€.

mateson
21. apr 2023

@akiana a každy druhý príspevok otázky prišli vám už prídavky? Kedy príde rodičovský?....atď. Ale keď sa niekto opýta na peniaze tak vsetkym tu zostava 2000 a nemajú hypo , majú investičný byť 🤦 internet toho vydrží

kvetinka75
21. apr 2023

@akiana ja tu kopu vecí beriem s rezervou. Jasné že sú aj 2500- 3000 tisícové platy ale pochybujem že zrovna kopa takých ľudí bude chodiť na MK sa ukazovať.

hellwant
21. apr 2023

@iv007 Nieeee, arabelin prsten ani Potterove uspory v Gringot banke sme nemali so zenou😅 My sme ale s manzelkou nepodlahli tomu, ze musime mat svoj vlastny dom stoj co stoj a byť sami a rovno v krajskom meste, ci v hlavnom, ked jej mama mala velky dom a jej sestra, co s nami zije sa nevydala. Prerobili sme vrch u jej rodicov( za slobodna som zobral hypo na inv. byt, ten prenajimam a aj prerabku sme riesili, ze som nan navysil hypo, ale podnajomnik splaca, tuto hypo som nezapocitaval, kedze z platu nic nan nedavam, zivi sa sam) . Zas, ked chceme nieco okolo domu riesit musime sa dohodnut navzajom, plus menej sukromia. Ale zas svokrovci su mobilni, na dôchodku a dochovaju prasiatko, brojlery, kury na vajcia, sadime zemiaky, do hory po drevo, nakupy a tankovanie v Polsku, tam tiez usetrime.... aj makacja je to. Super je, ze aspon manzelka robi v dedine, slusne na dedinu na Svk zarobi a nemusi dochadzat, narozdiel odo mna, denne stratim 140 minut dochadzanim.

akiana
21. apr 2023

@mateson Presne 😂 pripadne kolko vam dava muz, ako mam z RD zaplatit toto a toto, ako vyzijem z 50€ mesacne, ale kazda ma zaroven 8K v cistom mesacne...

emasss111
21. apr 2023

@kvetinka75 aj my to takto cca máme...muž platí šeky - byt, elektrinu, internet, poistku na auto, prípadné opravy...ja vyplatím dcére škôlku, tanečný a nakupujem potraviny, drogériu, oblečko a pod. ale mám dojem, že míňam viac ako manžel, asi to doma prehodnotíme :D

akiana
21. apr 2023

@kvetinka75 Ako jasne, ze 3000€ platy su, ale tu sa bavime o tom, kolko ti zostane po vydavkoch. Takze tym padom ten cisty prijem musi byt minimalne 5000€, to znamena, ze hruby prijem okolo 8000€. Kludne spolu. Ake realisticke ti to pripada?

hellwant
21. apr 2023

@iv007 na modrom koni na 95% iba financie pozeram. Pobavim sa aj zapojim do diskusii

akiana
21. apr 2023

@hellwant No dobre, len nie kazdy ma k dispozicii nehnutelnost od rodicov, a nie kazdy je situovany na krok od Polska. Vy ste skor v mensine ludi s tymto komfortom, takze jasne, ze usetrite.

hellwant
21. apr 2023

@akiana Samozrejme, ja som ani netvrdil, ze to ma mat tak kazdy. Otazka znela vseobecne, kolko vam ostava. Kazdy co ti napise môze mat nejaku skutocnost subjektivnu, co sa neda vzdy aplikovat na druheho. Preto su trefne odpovede, ked zeny napisu autorke na takyto typ otazky co ti to pomôze, ked nasa situacia je ina

kvetinka75
21. apr 2023

@akiana veď som písala že to beriem s rezervou.

mateson
21. apr 2023

@hellwant bývať so svokrovcami, švagrovou a denne cestovať vyše dvoch hodín do práce 🤦

hellwant
21. apr 2023

@mateson ano pisem ma to svoje nevyhody, ale svagrova a svokrovci su dolu, my mame cely vrch samostatny. Zato priklad mat hypo 100000 a stresovat sa konciacou fixaciou, ci vypytovat sa kolko vam ostane po poplatkoch, ci kolko vam muz dava, alebo si pozicat na dovolenku je fakt sveta zit 🤔 My taketo veci neriesime, tesime sa z toho, ze nemusi nas trapit zvysujuca sa vyska dôchodkoveho veku a ci vyzijeme ked cca v 58 - 60 zavesime na klinec pracu(ak sa dozijeme toho veku🤷) 2 hodiny su v podnikovom buse, cize spim a hradene na 70% zamestnavatelom. Akurat ten cas.