Koľko plánujete minút na nákup potravín počas týchto Vianoc?
Koľko plánujete tieto vianoce minút na nákup potravín?
Ženy to nemyslíte vážne že táto otázka není normálna.... žiadne štatistiky normálne sa pýtam koľko tak plánujete minút keďže potraviny zas drahšie a ja zákusky neobjednavam ale pečiem si doma rodina šesť členov a som na východe tu sa varí a pečie vo veľkom určite to nieje len u nás 🙂 Otázky ohľadom toho koľko plánujete minút na vianočné darčeky sú ok? ;))
@anonym_autor nie, nie sú. Každý nech si míňa, koľko chce. Aj ja som na východe, a preto sa nemusím riadit tým, co robia druhí, ani im dávať hlúpe otázky. Je to každého vec. Jesť treba. Kup a dávaj na stôl, co chces, nie preto, ze to robia iní🤦♀️.
Netuším nemám plány, kúpim čo chcem takže či miniem 100 alebo 400 euro nemám šajnu, nikdy nerátam nakupy
Nemam rada prejedacky, takze u nas sa extra navyse nevari len preto, ze su sviatky. Nemam dany rozpocet, bude to ako aj iny mesiac. Jedine co kupim suroviny na pecenie, ale tiez to neprehanam.
@anonym_autor navyše položka sú asi iba ryby. Šalát budeme mat od mamy a svokry, ovocie mame doma stále a co iné nám treba. Budem rada ze budeme spolu, aj keď ja mam voľno iba 25,-26.12.
Objednala som si z jednej super cukrárne krabičku koláčov za 40€. Piecť sa nechystám, zbytočne...aj tak to vždy nasilu jeme týždeň aby sa to nevyhodilo. Na nákup nás bude stáť cca rovnako ako iné týždne v roku (okolo 100€-150€) len teda teraz kúpime tradičné vianočné menu.
@anonym_a66b66 áno vyzierame, rovnako ako ostatní súrodenci a rovnako ako ako naši rodičia vyžierali tých svojích 🤣 hovorí ti niečo rodinná tradícia?
@marth16 ,,vyžieracia tradicia?"
@anonym_autor tolko ako ine mesiace, ved nam zazracne nenarastie dalsi zaludok 🙈 jedine co bude navyse su nejake kolaciky a to zas nie je nejaky horibilny rozdiel vo vydavkoch na stravu…
normálne bežne, tak ako každý rok.. menu máme v podstate také, že sa skladá z bežných surovín ktore kupujeme celý rok, aj lososa v mrazáku.. jediné čo nakuujem navyše sú asi nápoje, ale ani to nepreháňam, jedna 2l kola, nejaká fanta a sprite.. ale to nie sú nejaké závratné položky..
@anonym_autor my sme doma kvázi len na Štedrý deň, potom sme 4 dni po návštevách, takže ozaj toho veľa nekupujem až prakticky pred Silvestrom! Pečiem tiež mega veľa, ale zasa tiež par ks, mam rada, keď je na tanieri toho viac na výber a veľa rozdam po rodine 🙈 a kupujem priebežne vopred, keď je akcia, takže to nemám spočítané! Šalát sa u nás neje, deti ho nemajú radi, takže budu zemiaky a nejaká ryba a polievku tiež nechám na deťoch, ktorú si vyberú! Korbáčiky dostávam od kamaráta grátis, ovocie par ks keďže sme preč, nejaký syr a pistácie musia byť, ale fakt to nemám spočítané, potom by ma zbytočne hlava bolela a to nieje žiaduce 😂
Netuším... niečo kupujem ja, niečo manžel... vajíčka, múka, ryba, olej, strúhanka, zelenina, nejaké ovocie, maslo, masť, možno karé, kuracie prsia, veci na kapustnicu....
@anonym_autor Ja na Vianoce miniem plus 100 eur na stravu, robím kapustnicu a rybu k tomu zemiakový majonézovy šalát a veľa rezňov. Tiež pečiem koláče a zákusky aj rozdávam po rodine. Plus malinovky si nákupom. Alkohol nepijeme tak to nekupujem ale zvykneme si strngnut detským šampanským.
@anonym_autor odhadujem tak 150eur a bude to za jedla a kolace, ktore nechystame bezne. upeciem medovniky, linecke, šuhajdy a nejaku roladu. varit budem kapustnicu, rybu a salat, na druhy den telacie rezne so zemiakmi, a na druhy sviatok kačacie stehna s kapustou a domacou knedlou. co sa tyka mäsa tak nevarim to na kilá ale tak akurat aby sa to na obed zjedlo. kupim oblatky a orechy, ostatne ako bezne ovocie, zeleninu. nekupujeme kartony malinoviek ale zvykneme kupit kofolu, dzus, mineralku. tvrdy alkohol nekupujem, ked tak nejake vino.
@anonym_autor neplánujem koľko chcem minút, plánujem to, čo potrebujem na varenie, pecenie a pitie. Každý rok zmensujem nákup, keďže vždy sa toho veľa zvýšilo a nikto už nevládal zjesť.
Tu na MK musia mať ľudia veľmi jednoduchý a nudný život,keď majú takéto primitívne otázky 🤦🏼🤦🏼🤦🏼🤦🏼🤦🏼
Ženy to nemyslíte vážne že táto otázka není normálna.... žiadne štatistiky normálne sa pýtam koľko tak plánujete minút keďže potraviny zas drahšie a ja zákusky neobjednavam ale pečiem si doma rodina šesť členov a som na východe tu sa varí a pečie vo veľkom určite to nieje len u nás 🙂 Otázky ohľadom toho koľko plánujete minút na vianočné darčeky sú ok? ;))
@anonym_autor Šesťčlenná rodina? To sa dá zvládnuť cca do 100 EUR. Nás bude na prvý sviatok 21 ľudí, najbližšia rodina, dcéry, ich manželia, ich deti, deti ich deti. Nerátam koľko miniem, viac má zamestnávajú úvahy aby mali všetci všetko tak ako to majú radi, či tak aby našli čo môžu jesť, viacerí majú obmedzenia zo zdravotných dôvodov.
Celkom náročné, ale láska a dobrá vôľa pomáhajú.
Nikto noc navyše nekupuje ale tie plne košíky sú koho? A ak vážne nič navyše nekupujete len majonézu tak vás ľutujem. Asi vám nič nehovorí štedrý deň a Vianoce 👌
Nepočítam to, ale kupujeme veľa toho naraz, cez rok to máme priebežne napríklad nejaké orechy alebo ananás ale na Vianoce máme všetko naraz, rôzne druhý orechov, rôzne druhý ovocia, rôzne druhý koláčov, slané, sladké vody, domáce koňaky, domáce obrátky, masové výrobky, lístkového cesta na pizzove kúskov rôzne druhý syrov atď…
@anonym_d373c8 my mame navyse len tie oblatky. A kapra, ryby jeme kazdy tyzden ale nie kapra. 25. A 26.12. Jeme beznu stravu kludne cestoviny.
Neplánujem, koľko bude treba toľko nakupim, bude to o niečo viac vzhľadom na plánované menu ale žiaden extrém
Neplanujem! Naštastie,nemusim rozpočítavať a kalkulovať..proste kupim čo budeme potrebovat a chcieť.V podstate robíme klasické nákupy pravidelne,tak aby bolo doma všetko čo potrebujem na varenie aj na chuť.Je fakt,že na potravinách sa dá najlepšie ušetrit..ale uprimne neviem kolko miname,nikdy som toto nepocitala.Takze nemam danu sumu.Každopadne nič extra sa u nás na Vianoce nekupuje.Proste běžný nákup.

Ja presne 0,000000
Decka chodia kazdorocne k otcovi na sviatky cize budem uz ani neviem kolky rok sama a strasne sa na tych par dni tesim :D treska 2 rozky konecne ziadne musim varit, musim piect, konecne nebudem musiet nic