Koľko platíte mesačne za trojizbový byt?
Ahojte, ake mate vydavky v 3 izbovom byte? Byvame traja. Elektrina 50€, plyn 12€, spravca 200€…. Pride mi to strasne vela. Kolko platite vy?
Prenájom 3izbovy 550€
@lulu221 tu sa neriesi prenájom ale byty v osobnom vlastníctve
@arieska mame byt aj dom. Byvanie v dome je podla mna neporovnatelne drahsie. Mozno nie na mesacnych poplatkoch, ale celkovo. Dan z nehnutelnosti, poistka, kominar, kotlar kazdy rok, uprava chodnikov aj v zime vsetko sam, ked je nejaky problem, vsetko platis sama. A zahrada kosit, niektori sadit, zemina, hnojivo, semiacka. (Nie kazdy pestuje). Na to kosenie a starostlivost o zahradu zas len nastroje musis kupit, starostlivost o stromceky rovnako. A to je este stale novy dom, neviem si predstavit stary dom co zozerie penazi ked sa zacnu veci kazit.
@liv1 pri dome ale su zas vyhody, kazdy moze byvat kde chce kto financne na dom nema nebude v nom zit.
Dom nas stoji nasobne viac ako byt a to pri byte mam 200m2 pozemok. Tiez kosit polievat dane platit....ale v dome viac pohodlia
246 eur správcovské a voda + 50 eur elektrika 60m2 plyn nemame
3i 86m2 západ 250€ už s elektrinou
440€ v Praze 3 pokojový vlastní byt (vše komplet i s elektřinou).
Cca 200 eur dohromady. Tiež sme traja.
stále sa tak pozastavujem nad tým prečo je bývanie v byte tak strašne drahé. Bývam v rodinnom dome v novostavbe a platím 100 € elektrika a 25 € voda.
@arieska uz ti to tu pisu. Pre ten "detail" ze potom mnozstvo oprav a vybavovaciek okolo uz nemusis riesit a ...prichadza prekvapenie: financovat.
@anonym_autor platíme 210€ + 55€ elektrinu. plyn nemáme. nepríde mi to veľa. 3i byt žilina, 2 dospelí, 2 malé deti
Byt v osobnom vlastníctve a také palky....Ja som chcela kúpiť velkomeyrazny 80m2 3izbak ale platby vyšli na 4 osoby 380 Eur, sme v dome, komplet 160, 2 parkovacie státia, mala záhrada pre psíka spoko.
@anonym_cf93fa Ja mam 3 izb, 88m2 a mohol by byt aj vacsi. 3 osoby ( obidve deti). Platim 250E.
@anonym_autor 3izb byt, najom 98€, elektrina 38€
@anonym_cf93fa také pálky a asi prečo ? Lebo o nič iné sa už nestarame . Netreba nám kosiť a podobne . Netreba sa nám starať o dom,snáď máš našetrené ako to tu bolo spomenuté lebo síce ušetris na platbách ale keď niečo treba opravit kúpiť ide to s tvojho
Ako aj napísala @liv1 svätá pravda ale ona je naj radšej napísať že to my v byte máme predražené
@parvinka0001 ale aj tak je veľký rozdiel platiť 160 a 250, ročne 1900 verzus 3000. Ja sa o nič nestaram, kosi syn od maja do oktobra 2 aróvy trávnik, ani so psíkom ráno nechodím, len vypustim, auto zaparkujem pod oknom. Platím len elektrinu a vodu, plyn ani krb nemam, som spokojná takto, v lete fajn relax na terase. Dom mam v centre mesta.
@parvinka0001 ale aj tak je veľký rozdiel platiť 160 a 250, ročne 1900 verzus 3000. Ja sa o nič nestaram, kosi syn od maja do oktobra 2 aróvy trávnik, ani so psíkom ráno nechodím, len vypustim, auto zaparkujem pod oknom. Platím len elektrinu a vodu, plyn ani krb nemam, som spokojná takto, v lete fajn relax na terase. Dom mam v centre mesta.
@anonym_cf93fa aha tak o záhradu sa nijako nestraras ,kosačku zrejme nemáš keďže syn ju asi obryza zubami ,hovna neviem kto zbiera po psovi ale asi nikto keďže akosi sa vyjadrila že sa nestaras o nič . a na terase sedía na zemi . Vlastne zistíme že o dom sa nijako ani nestaras . 🤦
@lulu221 tu sa neriesi prenájom ale byty v osobnom vlastníctve
@parvinka0001 ok,ale videla som tu aj prenájom medzi komentármi,pardon teda
@anonym_autor kde mate poplatky za vodu? Su v bytoch zaratane v spravcovskom poplatku?
Byt má vyše 80 m2, 2 dospelí + malé dieťa, bytové družstvo 205 €, elektrina 37 €, plyn 10 €. Kúrime jedine klimatizáciou.
@anonym_cf93fa aha tak o záhradu sa nijako nestraras ,kosačku zrejme nemáš keďže syn ju asi obryza zubami ,hovna neviem kto zbiera po psovi ale asi nikto keďže akosi sa vyjadrila že sa nestaras o nič . a na terase sedía na zemi . Vlastne zistíme že o dom sa nijako ani nestaras . 🤦
@parvinka0001 kosačku máme a po psíkovi zbierajú deti, nie nestaram sa, deti sú už dospelé aj keď študujúce. Ale toto je mimo témy....
Môj názor byt v osobnom vlastníctve je drahý ..aby som platila 300 e, počula výťah každu chvíľu a nemala súkromie, hladala 5 minut parkovanie, to pre mňa nie je za tie peniaze..so psíkom a detmi sa mi lepšie zije v dome, aj lacnejsie
Je velky rozdiel mesacne v starsom byte 3 izbovom a v novostavbe?
porovnavat poplatky v byte/dome je irelevantne...
Ja platím spolu 350 e

Byt v osobnom vlastníctve a také palky....Ja som chcela kúpiť velkomeyrazny 80m2 3izbak ale platby vyšli na 4 osoby 380 Eur, sme v dome, komplet 160, 2 parkovacie státia, mala záhrada pre psíka spoko.
@anonym_cf93fa také pálky a asi prečo ? Lebo o nič iné sa už nestarame . Netreba nám kosiť a podobne . Netreba sa nám starať o dom,snáď máš našetrené ako to tu bolo spomenuté lebo síce ušetris na platbách ale keď niečo treba opravit kúpiť ide to s tvojho
Ako aj napísala @liv1 svätá pravda ale ona je naj radšej napísať že to my v byte máme predražené